Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Fik du sagt og gjort det du ville?

Fik du sagt og gjort det du villeFik du sagt og gjort det du ville?
Klokken er tidligt om morgenen, jeg tænder min computer og en masse e-mails tikker ind. En af overskrifterne er “Jeg elsker dig”.

Jeg åbner den og ser at den er fra min bror Kaj. Han har igennem længere tid gået og tænkt på mig, og nu havde han lyst til at sende mig en mail hvori han vil give udtryk for, hvor meget han elsker mig og hvor meget jeg betyder for ham.

Det var en stor kærlighedserklæring, en meget lang e-mail, fyldt med alle hans tanker, følelser, ord samt et håb for fremtiden om at vi en dag ville sidde gamle sammen, og tale om alle minderne fra vores liv.

Kaj og Jette
Kaj og Jette

Jeg blev rørt og mærkede en bølge af glæde og taknemmelighed skylle ind over mig.
Jeg føler præcis det samme for ham og jeg er så privilegeret at have ham i mit liv.

Mailen fik mig til at tænke på filmen “The Bucket List” med Morgan Freeman og Jack Nicholson.
De møder hinanden på hospitalet, hvor de er indlagt på samme stue. Begge har fået at vide, at de har ca 1 år tilbage at leve i.

I filmen har Morgan Freeman igennem sit liv skrevet en ønske liste, for alt det han gerne vil nå at opleve før han dør. Nu sidder han her i sygesengen og ser på sin liste, efter at lægerne har givet ham den nedslående besked. Han krøller listen sammen og kasserer den.

Jack Nicholson finder den og skriver sine egne ønsker på. Sammen beslutter de sig for at forlade hospitalet og drage ud i verden for at realisere alt der står på listen. Jack har masser af penge og giver dem gavmildt til “projektet”, så de kan opfylde alt der står på deres “to do liste”.

Ønskerne er meget forskellige. Det er alt fra at køre i en racerbil, springe faldskærm, bestige et bjerg, danse med verdens smukkeste kvinde, le hjerteligt, at blive forenet med en datter og meget andet.
Filmen er meget rørende og hvis du ikke allerede har set den, så synes jeg at du skal gøre det. Mon ikke du kan finde den på Netflix?

Filmen har et fint budskab og der er en hel del at tænke over bagefter.
Hvilke ønsker har du? Hvad står der på din bucket list?

Læs også >> Spirituelle film – min liste.

Fik du sagt og gjort det du ville?
Til min mors begravelse havde jeg hyret en sækkepibe spiller der stod i kirken og spillede Amazing Grace. Den var min mors yndlingsmelodi og hun elskede sækkepiber.

I kirken, mens tårerne trillede ned af mine kinder, tænkte jeg, at jeg ville ønske at jeg havde hyret en til at spille Amazing Grace for hende mens hun var i live.

Bagefter spillede vi sangen “Om lidt bliver her stille” af Kim Larsen på en medbragt afspiller.

Om lidt bliver her stille.
Om lidt er det forbi.
Fik du set det du ville?
Fik du hørt din melodi?

Vi har allesammen så travlt i vores hverdag og vi udskyder en masse vigtige ting, fordi vi tror at der er tid nok til at få sagt, gjort og oplevet alt det vi gerne vil.
Men er du sikker på at der er tid nok?  

Læs også >> Døden er en port.

Er der tid nok?
Jeg stod en kold eftermiddag i februar måned og gav min mor et kram udenfor en café ,hvor vi netop havde været inde og drikke en kop kaffe og få en hyggelig sludder. Vi aftalte at ses i den kommende uge hvor vi ville tage et smut til Sverige. Vi sagde hej og gik i hver sin retning. Hun op mod Rådhuspladsen hvor hun skulle med bussen hjem, og jeg ned af en sidegade. Vi vendte os mange gange og vinkede til hinanden.
Det blev sidste gang jeg så hende. Hun døde den næste mandag. Hun var ikke syg, der var ingen advarsler – hun døde bare.

Sørg for at give dig tid til alt det, der virkelig betyder noget i livet. Alt det, der betyder noget for dig.
Gør det du skal og vil, mens der er tid. Gør det nu.

I fredags var jeg i Århus for at rydde en lejlighed. Den tilhørte min farmor. Hun døde 92 år gammel. Jeg nåede desværre ikke at få sagt alt det jeg ville, jeg nåede ikke at spørge hende om alt det jeg ville spørge hende om og jeg nåede ikke at sige farvel.

3 kommentarer til “Fik du sagt og gjort det du ville?”

 1. Madame

  Hvor er det gribende at læse, Jette! Og jeg giver dig fuldstændig ret – det er så vigtigt at vi får sagt det, vi vil, mens vores kære stadig er her.
  Kærligst
  Gitte

 2. Krutters Krøller

  JA! og TAK!
  Kærligst
  Rina

 3. Hans Christian Andersen

  Kære Jette,

  Et meget smukt blogindlæg.

  Mens jeg læste det, slog det mig, hvor ofte vi rent faktisk støder på sådanne "peptalks", der opfordrer os til at leve livet fuldt ud.

  Det gik også op for mig, at når vi bliver rusket op i på denne måde, så medfører det som oftest, at vi blot begynder at dagdrømme om hvad vi gerne vil opnå, og måské at vi ligefrem forfalder til at lave en liste.

  Jeg siger ikke, at der er noget galt med dette, og jeg siger ikke, at det er forkert, jeg siger blot, at det formentlig nok er dagdrømmen der holder os væk fra at leve livet.

  Hvad nu, hvis vi stoppede med at dagdrømme, stoppede med at lave en liste?

  – og blot begyndte at leve livet der hvor vi var?

  Fuldt ud til stede, fuldt ud i nærvær med dem der er omkring os?

  Men, det er jo forresten også det du siger i en af de sidste linier:

  "Gør det du skal og vil mens der er tid. Gør det nu"

  Kan du have en god dag.

  KH
  HCA

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top