Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Jeg har haft besøg af en Feng Shui konsulent

Få besøg af en feng shui konsulent - konsultationFeng Shui giver farve, glæde og kærlighed til dit hjem

For mange år siden, lånte jeg en masse bøger om Feng Shui på biblioteket. Jeg var fascineret af tanken om, at vores hjem er et spejlbillede af hvem vi er, og at vi ved at ændre farver, indretning, rydde op eller ved at tilføje nye møbler, kunne ændre forskellige områder i vores liv samt hvordan vi har det med os selv.

Feng Shui har mange retninger.
Jeg løb dog sur i det, da jeg fandt ud af at der var mange forskellige systemer og retninger indenfor Feng Shui, så jeg lagde det på hylden. Dog havde jeg hele tiden i baghovedet at jeg en dag ville spare op til at få besøg af en Feng Shui konsulent, som skulle gennemgå mit hjem.

Det eneste jeg kan huske fra bøgerne var, at køkkenet symboliserede vores mave, vinduerne vores øjne (husk derfor at pudse dem), at rod på loftet repræsenterede vores sind og at man helst ikke skulle have alt muligt liggende under sengen. Støv symboliserede stagnation og hvis man ville have en kæreste, så var billeder og symboler med 2 personer på vigtigt.
Ja, det er nok lidt enkelt sat op, og holder måske ikke hele vejen rundt indenfor alle systemer, men det var hvad jeg bed mærke i.

Hvad er Feng Shui?
Feng Shui betyder vind og vand, og er en filosofisk teori om indretning og arkitektur, der har det formål at skabe et harmonisk samspil mellem mennesker og deres omgivelser.
Det er læren om hvordan vi placerer os i vores omgivelser og hvordan vi indretter vores boliger.
Man fokuserer på at der er en livskraft, en energi, der strømmer til os fra universet og flyder igennem alle rum og alt levende. Hvis vi ikke har denne livgivende kraft / energi vil alt i og omkring os stagnere. Det vil påvirke os samt kunne ses på forskellige områder af vores liv.
At bruge Feng Shui kan hjælpe os med at livskraften kan flyde frit.

Feng Shui eller clairvoyance?
I torsdags oprandt dagen hvor Feng Shui konsulent Zandra Henningsen skulle komme. Jeg må indrømme at jeg var lidt nervøs. Hvad ville hun bide mærke i, hvad ville hun se i mig og mit hjem, hvilke forandringer ville hun råde mig til at gøre?
Jeg havde forinden vores møde sendt Zandra en plantegning over min lejlighed.

Da jeg fortalte en af mine bekendte at jeg havde bestilt tid hos Zandra, sagde hun: “Feng Shui? Åh nej, det er sådan en der kommer ind og beder dig kyle alle dine møbler ud, male hele lejligheden og bedst af alt flytte til et andet sted. Tænk at du tør.”

Kl 10.00 ringede det på døren. Zandra kom smilende ind og præsenterede sig selv. Er det ok, at jeg går lidt rundt og kikker, spurgte hun? Ja, naturligvis. Jeg gik ud i køkkenet og lavede en kop the til os imens. Da jeg kom ind i stuen, havde Zandra sat sig i sofaen og hevet en masse papirer op af sin taske. Blandt andet min plantegning, hvorpå der stod skrevet en masse notater.
Efter hun havde brugt et par minutter på at beskrive hvad Feng Shui er, hvad det kan bruges til, hvordan jeg kan få glæde af det i mit hjem og hvilket forarbejde hun havde gjort for at se på min lejlighed, gik hun i gang med at fortælle mig alt hvad hun kunne se ud fra mit valg af møbler, farver, indretning og lign.

Jeg vil her ikke fortælle hvad hun sagde, da det bliver for personligt, men kun at alt var spot on. Så meget at jeg blev helt overrasket. Hvordan ved du alt dette, er du clairvoyant? Nej, smilede hun, men jeg kan se, læse og mærke det ud fra mit forarbejde og ved at være her i din lejlighed.

Hvilket område ønsker du at forbedre?
Nu skulle jeg beslutte hvad jeg konkret ville have hendes hjælp til. Hvilket område af mit liv, ønskede jeg at forbedre og arbejde på? Økonomi, helbred, parforhold, mit firma, relationer, familie, spiritualitet, fortid, forældre … ja, jeg kunne vælge hvad som helst.
At vælge alle, ville være for stor en mundfuld på én gang, så ofte vælger man et par stykker som man anser for at være de vigtigste.
Jeg valgte relationer / det sociale liv / venner og lign., da jeg er supergod til alt der har at gøre med mit arbejde, at skabe og manifestere vækst indenfor karriere og økonomi, men har et problem når det gælder det sociale. Ligeså valgte jeg at fokusere på at få mere “glæde og lethed” ind i mit liv.

Feng Shui og indretning
Så sprang Zandra op af sofaen med ordene: Fint, lad os komme i gang med at skabe dit nye liv. Er du klar?
Her var ikke en masse snik snak, nej der var handling med det samme, og før jeg havde set mig om, så var der flyttet rundt på en masse inde i stuen.
Zandra bad mig ikke om at gå ud og købe en masse nyt. I første omgang ser hun om hun kan skabe energierne og forandringerne ved blot at flytte rundt på det eksisterende inventar. Det kræver dog, at jeg kan lide mine møbler og ikke har nogle hang-ups på dem. Du ved, dårlige minder eller lign.

Nogle planter skulle gives væk, da jeg simpelthen havde for mange, og var ved at kvæle mig selv.
I det område af mit hjem hvor “venner” hører til, pegede Zandra på to små fine planter som jeg havde stående på en hylde. De der – de skal helt ud. Hvorfor, spurgte jeg? Fordi de er kunstige.
Du ønsker vel ikke kunstige venner, eller at sætte døde planter i et område hvor du ønsker vækst og udvikling?
Jeg måtte le af mig selv. Jeg havde i sin tid købt dem, for at give lidt grønt og hygge til en hylde der ellers stod bar. Ligeså havde jeg valgt dem, da jeg tvivlede på at der var lys nok til at en levende plante kunne trives. Ha, nu kunne jeg da godt se ironien i det.
Ligeså havde jeg inde på mit arbejdsværelse en fin sten med ordet: “Venskab” skrevet på. Uha uha. Den skal da ikke ligge på mit arbejdsbord, men skal ind på hylden hvor venskaber bor.

En sort læderstol skulle også ud. Der gik lidt for meget farfar i den, og den trak (hos mig) energien ned. Selve stolen er ok, men den passer bare ikke til mig mere.
Et spejl blev flyttet til en anden væg, da det skabte energimæssig stress. Igen måtte jeg smile, for det er netop et tema som har fyldt meget hos mig de sidste mange måneder. Stress.
En stol blev flyttet, mit tv ligeså, nogle lamper og der var også nogle andre småting som hun lavede, og allerede dette skabte med det samme lethed i stuen. Jeg kunne simpelthen mærke glæden allerede nu.
Zandra foreslog at jeg med tiden kunne male væggen bag sofaen. Hun viste mig nogle farver der ville passe, og sammen fandt vi frem til den helt rette.

Så gik vi videre til næste rum. Værelse for værelse blev grundigt gennemgået.

Alt skal ikke laves om
Jeg kan godt forstå bekymringen som en af mine venner havde udtrykt, men det var og blev slet ikke sådan. Meningen er jo ikke, at Zandra skal ind og vende hele huset på hovedet, smide alt hvad du ejer og har på porten. Hvis det var sådan, ville du stå tilbage med en utryghed og en følelse af at være blevet klædt af.
Det drejer sig egentlig mere om en finjustering. Det er sådan jeg vil beskrive det.
Mange gange er det nok blot at flytte på eller male et møbel.

Meget var tip top ok hos mig (og naturligvis netop på de områder, hvor jeg ikke har nogle problemer) og jeg fik skam også stor ros for mit køkken, mit badeværelse og for mit kontor. Her var det kun ganske lidt der skulle ændres hvert sted, og det har jeg gjort nu.

Jeg fik et anerkendende nik
Det gav da også et boost af stolthed, at jeg i mit køkken kunne give Zandra en idé og noget inspiration. Hun kunne virkelig godt lide mine glaskrukker med positive ord på, som jeg selv har lavet, og hun spurgte om hun måtte fotografere dem.
Vil du se mine krukker, og måske også blive inspireret til hvad du kan gøre i dit køkken?
Så se min video: En god idé til glæde og sundhed.

At se dit hjem med nye øjne
Inspiration, ja det er hvad jeg har savnet. Jeg har svært ved at se hvilke indretningsmuligheder jeg har. Hvilke farver er de rigtige? Kan bordet mon stå på en anden måde eller et andet sted? Pass.
Er reolen for høj, for lav, skulle den slet ikke have været der? Endnu mere pass. Jeg ved det ikke, og her var Zandra min frelsende engel. Hun var i sit es. Hun var på hjemmebane. Hun kunne med det samme se muligheder og forandringer, som jeg ikke en gang havde tænkt på. Åh, tusind tak. Hvor har du været hele mit liv?

Jeg har altid drømt om at jeg var den der blev valgt til et boligprogram i tv, hvor en designer kommer ud og giver mit hjem en make-over, og her kom det så til mig, bare på en lidt anden måde.
Zandra kom med gode idéer. Der blev rokeret og flyttet på nogle ting. Hun kom med anbefalinger til farver jeg kunne bruge, og hvis jeg ville havde hun også mange forslag til møbler, billeder til mine vægge og meget meget andet.

Du får altså en enestående mulighed for at se på dit hjem med helt nye øjne. Sammen med hende kan du se alt dit uudnyttede potentiale, dine styrker, få mere harmoni og balance i dit liv og du bliver virkelig inspireret.
Du kan få det bedste ud af det du har.

Intet trækkes ned over hovedet på dig
Jeg var bange for at hun ville sige: Det er sådan det skal være eller gøres, og hvis du ikke gør det, så går det helt galt for dig.
Da alt handler om energi, så kan Zandra komme med masser af forskellige forslag og løsninger, og det som føles rigtigt for mig, er det jeg kan vælge. Her var der ikke løftede pegefingre eller noget hvor jeg følte at skulle gøre som hun sagde.
Hun var meget sensitiv overfor mine behov og tog hensyn til “sådan som jeg er – som person”.
Energierne skal jo være i balance og harmoni efter det og mig, og ikke efter hendes hoved. Så hun gjorde det let for mig bare at slappe helt af, turde være mig selv, åbne mig op for hende og sige nej, når der var noget som ikke lige var i min smag.

Din nye lejlighed i 3 D
Jeg sidder i dag med en printet tegning af – “Sådan kan dit hjem komme til at se ud, hvis du gør det hele.”
Det er super motiverende og ret blæret at se sin lejlighed tegnet op med alle de forandringer, farver, møbler og billeder som hun foreslog. Jeg har hængt den op her på væggen på mit kontor, for at holde mig fast til processen og for at motivere mig.

Hvor lang tid tager en Feng Shui konsultation?
Hos mig tog den 4 timer, og ved du hvad? Tiden fløj af sted, for det var bare så spændende alt sammen.
Jeg var godt og grundigt træt, da Zandra gik, men samtidigt fyldt op med en glæde. Jeg kunne med det samme både se og mærke forandringerne i mit hjem.
Da jeg om aftenen sad i min stue og kikkede rundt, tog jeg mig selv i at sidde og smile. Ja, jeg var glad!

Hvad koster et besøg af en Feng Shui konsulent?
Det koster 10.750,- Kr.
Før Zandra havde været hos mig, tænkte jeg at det var en høj pris, for ærligt talt, hvad er det lige hun skal gøre? Se på en tegning, fortælle lidt om energier, flytte på en plante eller to, anbefale en farve og fortælle mig at det er vigtigt at man ikke har rod nogen steder. Det var hvad jeg tænkte og det var den forestilling jeg havde gjort mig, men hold da op hvor tog jeg fejl.
Det er muligt at det er sådan andre konsulenter arbejder (alt efter hvilket system og retning de bruger) men Zandra er ikke som alle andre.
Efter hun havde været der sad jeg tilbage med en dyb respekt for hendes arbejde, hendes ekspertise, omhyggelighed og al den tid hun havde lagt i det og brugt – bare på mig og mit hjem.

Her er hvad du får for pengene
Før hun kommer ud i hjemmet:
Hun har brugt minimum 2 – 3 timer på at studere min plantegning, rentegne den, undersøge energier omkring min adresse, mine omgivelser her i byen og lign. Kortlægge den ud fra verdenshjørnerne.
Jeg fik med posten et brev “Sådan vil dagen gå” – om alt det praktiske.

Mens hun er der:
Hun var hos mig i 4 timer hvor hun gennemgik hele lejligheden. Rum for rum, og alle møbler og større genstande jeg havde i den.
Hun gav mig idéer til valg af møbler, billeder, farver og lign.
Meget blev lavet og flyttet om på med det samme.
Hun optimerede lejligheden i forhold til Feng Shui, energier og indretning.
Skabte harmoni mellem ying og yang.
Jeg fik også udleveret en Flügger farve-palette. Den kan jeg have med mig, når jeg er ude og købe noget til hjemmet, så jeg er sikker på at det matcher og at det er “mine farver”.

Efter hendes besøg:
Jeg har efterfølgende fået tilsendt en skriftlig rapport på flere sider fra hende, hvori der står alle de forandringer hun foreslog. Farvevalg og lign. Ligeså hvad Feng Shui er, hvilke rum i min lejlighed der repræsenterer hvad.
I rapporten har hun desuden vedlagt en masse links til samt fotos af hvilke møbler jeg evt med tiden kan vælge. Der er noget for enhver pengepung. En dyr stol er ikke bedre end en billig. Det handler om energien og at den skal passe til mig, mit hjem og til mine ønsker.
Der var forslag til de helt rigtige billeder til væggene. Farver der er gode for mig og meget andet.

Zandra har altså ud over ovenstående brugt tid på at støvsuge nettet for at finde frem til relevante billeder, møbler, farver og lign som passer til mig og mine fremtidsønsker.
Hun har desuden arbejdet nogle timer på at lave en 3 D tegning af mit hjem (koster ekstra) hvor jeg kan se hvordan alle forandringerne vil tage sig ud.

Du får desuden telefon support
Hun lægger desuden op til at man kan ringe til hende og bede om råd, når man f. eks står ude i butikkerne hvor man vil købe et nyt bord, en stol eller måske nogle farvede puder. Er disse det rigtige valg for mig?
Efter 3 mdr får man en opfølgende samtale. Zandra ringer og spørger ind til hvordan det går.

Når du lægger alt dette sammen, så får du virkelig noget for pengene, og er du, dit liv, din lykke, din fremtid ikke det dyrebareste du har – og fortjener det bedste?

Kan det gøres og fås billigere? Måske, men jeg havde på forhånd besluttet mig for at jeg ville have Zandra og at jeg ville have det bedste. At jeg så oven i købet endte op med at få både en Feng Shui konsulent og en indretnings”arkitekt” var blot et ekstra plus og en dejlig overraskelse.  2 personer i én.

Om prisen er højere / lavere hvis din bolig er større eller mindre end min, ved jeg ikke, men det kan du jo forhøre dig om.

Mit liv er det vigtigste.
Min lykke og mit liv er vigtigere end noget andet – og derfor var det i kærlighed til mig selv, at jeg investerede i en konsultation.
Jeg følte mig også klar til: “Der må gerne snart ske noget nyt i mit liv”.

Hvad kan du få ud af en Feng Shui konsultation?
Det er helt op til dig selv.
Du får masser af gode råd, men hvis du efterfølgende ikke implementerer dem eller bare nogle af dem, ja så sker der naturligvis ingenting og du vil ingen forandringer kunne se i dit liv. Du står hvor du hele tiden har stået, og intet nyt sker.
Er du derimod åben for at smøge ærmerne op og tage fat, så kan alt ske.

Husk, du behøver ikke at gøre alt hvad Feng Shui konsulenten anbefaler dig at gøre, på én gang. Du kan gøre det i dit eget tempo, og tage lidt af gangen. Måske endda et rum eller et område af et værelse af gangen. Det er også det bedste for din sjæl, da den skal kunne nå at følge med i forandringerne og den nye energi som du kommer til at omgive dig med.

Jeg vil personligt selv tage 1 skridt af gangen, og jeg vil med tiden få manifesteret alle hendes gode råd. Ikke fordi hun siger at jeg skal, men fordi jeg kan mærke at det er det helt rigtige for mig. Hendes forslag og idéer har inspireret mig, de føles gode for mig og hendes arbejde har allerede gjort en stor forskel.

Hvad kan du bruge Feng Shui til?
Alt vil jeg mene.
Indre fred, kærlighed, penge, sundhed, større omsætning i din virksomhed, energi, glæde, en graviditet, succes, beslutsomhed og sådan kunne jeg blive ved.

Virker Feng Shui?
Selvfølgelig gør det det.
Forandringerne i dit hjem vil gøre, at du trives bedre i det og du får et skud ny energi.
Feng Shui handler jo om livskraft og om Universets energi der strømmer til dig. Hvis denne energi får mulighed for at flyde frit i dit hjem, kan det både ses og mærkes for dig og andre i det, og det er jo netop hele formålet med Feng Shui.

podcast Feng shuiHør et interview om Feng Shui:
Zandra Henningsen mødte jeg i 2005 hvor jeg lavede et interview med hende.

Det var nok på det tidspunkt, hvor jeg havde støvsuget biblioteket for Feng Shui bøger.
Jeg valgte Zandra på grund af hendes ekspertise og mange års erfaring.

Hun var den første i Danmark til at stifte en Feng Shui skole og uddannelse. Hendes CV er lige så langt som vejen op i Rundetårn.
Hun har studeret i England og Japan, været interviewet på CNN samt modtaget op til flere designpriser.

Du kan høre mit interview med Zandra i podcast episode nr. 44 >> Zandra Henningsen – Feng Shui Skolen.
Du kan også høre podcast episode nr. 7 >> Gitte Troen. Feng Shui. Harmoni i dit liv.
Begge lydfiler er gratis.

Det var efter at jeg havde lavet dette interview, at jeg syntes det lød så spændende at jeg bestilte en tid hos hende.
Hendes besøg i mit hjem har virkelig været en god oplevelse.

Relevante links:
1. Link til Feng Shui konsulent Zandra Henningsen.

2. Farvernes betydning.

3. Slow Living – Lev livet langsomt.

12 kommentarer til “Jeg har haft besøg af en Feng Shui konsulent”

 1. Ulla Jensen

  Jeg synes det er et super indlæg du har skrevet. Jeg kender Zandrs vældig fint, da jeg har været med på hendes uddannelse.
  Hun er meget dygtig og kompetent, og har bare så meget at give af. Hun kan varmt anbefales.

  Hilsen fra Ulla

 2. Helle Laurberg Hansen

  Jeg kan altså ikke forene det med det spirituelle, på den måde, at jeg mener at tid og rum er en illusion. Hvis alt ER her i dette øjeblik og alt hænger sammen i et Matrix, hvordan kan det så betyde noget hvor tingene står, hænger og ligger?
  Jeg hører at mange mener det har ændret deres liv, måske er det troen på det – at vi tiltrækker det vi tænker. Eller er der noget jeg ikke forstår?
  De bedste hilsner
  Helle

  1. Hej Helle,
   Jeg ved ikke om jeg kan forklare det på anden måde end at, vi er hele tiden omgivet af en energi – en livskraft. Vi kan ikke se den, men den er der, på samme måde som luften vi trækker ind hvert øjeblik.

   Kender du ikke det med at du kan komme ind i et rum, og at der føles tungt, ubehageligt eller at noget gør, at du ikke kan lide at være der og måske endda er utryg?
   Ved at ændre på det der er i rummet, måske flytte rundt på nogle ting, fjerne dem eller give rummet et andet lys eller farver for den sags skyld, så kan rummet pludselig føles virkelig dejligt at være i.

   1. Helle Laurberg Hansen

    Jo jo, det kender jeg godt, men der kan være elementer som konflikter med min opfattelse af spiritualitet, synkronicitet, Matrix m.v. F.eks. forstår jeg ikke hvordan det kan være vildt vigtigt at undlade at gå ind af en bestemt dør f.eks., eller at en væg skal have en helt bestemt farve, eller at en bestemt blomst ødelægger din chance for lykke i en eller anden sammenhæng. Det bliver simpelthen for firkantet og for kontrolleret og kan synes som umuligt at leve efter. Jeg tror simpelthen ikke på at noget skal være så kompliceret for at være godt – men at vi i stedet for skal følge vores fornemmelse – netop som du skriver, hvis en energi føles tungt i et rum, e.lign så skal man naturligvis gøre noget for at lette den. Jeg tror rigtig meget på energier i alle former og mærker det selv. Jeg er coach og har f.eks. brug for at lufte ud både før og efter mine klienter….men måske ved jeg bare ikke nok om det – det stritter altså bare på mig når jeg hører at man skal bruge så mange penge på det på den måde. ;)

    1. Hej Helle,

     Feng Shui kaldes også for akupunktur i rum. Måske det kan give dig en ide om, hvordan det kan virke.

     1. Helle Laurberg Hansen

      Det giver mig ihvertfald nogle billeder, Zandra :), måske skal jeg prøve at sætte mig lidt mere ind i det.
      Det vigtigste er jo at det giver mening for dem som beskæftiger sig med det. :)

 3. Anne Aagaard

  SÅ skønt! Tillykke Jette og tak!
  Jeg elsker mit lille træhus, og har heldigvis kiploft, altså ikke noget loft at stuve noget sammen på ;-)
  Kunne ikke drømme om at lægge noget under min seng … Mest fordi min indre stemme hidindtil har fortalt mig, at det var en dårlig ide. Så også her, ved vi selv, hvad der er bedst for os, hvis vi er i stand til at lytte …
  Har længe været bevidst om kraften i en sådan proces og har haft ønsket om at gå i gang med den, så tak for inspirationen!

 4. Rikke

  Hej Jette.

  Meget interessant indlæg du har skrevet!

  Jeg bed mærke i du skrev at køkkenet symboliserer vores mave og vinduerne vores øjne.

  Er du sød og forklare nærmere hvad du mener med det?

  Hilsen Rikke.

  1. Hej Rikke
   Det er ikke noget jeg ved som værende et faktum. Blot kan jeg huske, at det var hvad der stod i én af bøgerne som jeg læste, og at det gjorde indtryk på mig.
   Det har jo nok at gøre med, at alt hænger sammen og at der netop er energi i alt.

   Måske er der en anden af læserne af denne blog, der kan forklare, eller måske er vi så heldige at Zandra læser det og kan svare på evt. spørgsmål :-)

   1. Anne Aagaard

    Jeg synes, at det er oplagt, at vinduerne, som vi kigger ud af, symboliserer vore øjne. Åbningen til verden udenfor vor bolig …
    At køkkenet, hvor vi laver mad, står for maven, som jo er første fysiske destination på sin vej til at gøre godt ….
    Og det kan der helt sikkert analyseres meget mere på af andre end mig :-)

   2. Hej,
    Jeg kender ikke til nogle specielle systemer eller teorier, der siger at køkkenet repræsenterer maven, men da alt det vi stopper i den som regel går gennem køkkenet, lyder det jo rimeligt. Det er i køkkenet vi opbevarer det og det er der vi tilbereder det.

    Hvis du ser din bolig som et lille hus, så kan du se vinduerne som øje – vinduerne på siderne er ørene, og indgangen er munden. Så man skal tænke sig godt om, hvad eller hvem det er man “sluger” og tager ind når man åbner døren. Det skal jo fordøjes. :)

    1. Rikke

     Hej Zandra.

     Jeg har et spørgsmål til dig ang. det du kommenterer omkring, at Jette har 2 kunstige blomster i sit hjørne for venskaber.

     Hvad hvis man har en vase stående med en kunstig bonderose i kærlighedshjørnet – vil man så tiltrække “dårlige, kunstige og falske mænd ind i sit liv?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top