Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Lærer du dine bekymringer at svømme?

bekymringerBekymringer … Hvor meget af din tid, bruger du på at gå og bekymre dig?

Nogle mennesker giver deres bekymringer svømmeundervisning, i stedet for at drukne dem.
citat Mark Twain.

Danmark kan prale af at vi er et af de lykkeligste lande i verden. I World Happiness Report 2023, scorer Danmark højt på grund af den frihed, sociale støtte og høje tillid vi har i Danmark – både til hinanden og til samfundet

Vi lever i et velfærdssamfund, har mange muligheder for at udleve vores ønsker og potentialer. Vi har gratis skolegang, kan gå til lægen når vi vil og skulle vi gå hen og miste vores arbejde, kan vi få hjælp til at komme på fode igen.

Der er med andre ord taget godt hånd om vores basale behov. Vi behøver ikke at sove på jorden i en hule, eller stå op flere gange om natten for at se til bålet for at holde varmen og holde farlige vilde dyr borte, som vores forfædre skulle.
Vand får vi ved at åbne for vandhanen – der er ovenikøbet et valg mellem koldt og varmt, og aftensmaden kan vi købe nede i supermarkedet, med stort udvalg for enhver pengepung.

Ikke desto mindre møder jeg mange mennesker der går og bekymrer sig over alt muligt. Jobbet, kærligheden, økonomien, huspriserne, fremtiden osv. osv.

Har du mange bekymringer?
Vidste du, at 85 % af alt det du går og bekymrer dig over, aldrig bliver til noget?
Tænk en gang. 85 %. Der er lavet undersøgelser, der viser dette.

Og hvad kan du egentlig bruge dine bekymringer til? Ingenting. De er simpelthen spild af dyrebar tid og energi. De trækker humøret ned, gør dig træt og uoplagt.

Her er min løsning.
Hvis jeg går og bekymrer mig om noget, stiller jeg mig selv følgende spørgsmål:
Har jeg nogen indflydelse på det jeg går og bekymrer mig om? Eller sagt på en lidt anden måde: Kan jeg gøre fra eller til? Kan jeg gøre noget ved det?

Hvis nej, så dropper jeg det. For hvis jeg alligevel ikke kan gøre fra eller til over udfaldet eller det der kan ske, så er der ingen grund til at gå i flere måneder og bruge krudt på at bekymre mig om det. Jeg får bare ødelagt mit humør, min nattesøvn, jeg kan ikke arbejde optimalt og er nok heller ikke så sjov for min omgangskreds at være sammen med.

Ja, jeg kan gøre noget ved det. Hvis det derimod er noget jeg har indflydelse på og det er noget jeg kan gøre noget ved – så handler jeg.
Jeg vil meget hellere være den aktive part, end den passive der sidder afventende med hænderne i skødet.

‘En af de spirituelle love “Loven om tiltrækning” siger: Lige tiltrækker lige, og tanker skaber. Tanker og følelser skaber et fysisk resultat. Så den har jeg selvfølgelig altid i baghovedet.

Hvis jeg dagen igennem bruger min tid på at bekymre mig, og hvis jeg lægger en masse energi og følelser i det, så vil der med garanti også komme et negativt udfald. Ikke nødvendigvis præcis på den måde, som jeg havde forestillet mig, at det ville ske – men noget skidt vil ske. Måske sker det ikke på det fysiske plan, men det kan ske på det mentale, følelsesmæssige eller spirituelle plan.

Det er naturligt at bekymre sig.
Bekymringer er en naturlig del af livet, men hvis de overtager dine tanker og følelser, kan de forhindre dig i at leve fuldt ud. Det er vigtigt at lære at håndtere bekymringerne for at opnå større indre ro og trivsel.

7 gode råd til at skrue ned for bekymringerne:

Identificer dine bekymringer:
Start med at identificere, hvad der præcist bekymrer dig. Skriv dem ned eller tal med en ven eller terapeut om dem. At bringe bekymringerne frem i lyset kan gøre dem mere håndterbare.

Praktiser mindfulness:
Øv dig i at være til stede i øjeblikket gennem mindfulness eller meditation. Dette kan hjælpe dig med at slippe af med bekymringer, der handler om fortiden eller fremtiden og fokusere på det, der sker lige nu.

Skab en bekymringsperiode:
Det lyder måske lidt fjollet, men sæt tid af til at bekymre dig hver dag, f.eks. i 15 minutter. Når denne periode er forbi, skal du forpligte dig til at lade bekymringerne ligge og fokusere på andre ting.

Øv dig i at acceptere det, du ikke kan ændre:
Visdommen til at skelne mellem det, du kan ændre, og det, du ikke kan ændre, er afgørende. Accepter det, du ikke kan kontrollere, og fokuser din energi på det, du kan ændre.

Søg perspektiv: Spørg dig selv, om din bekymring vil have betydning på lang sigt. Ofte vil mange bekymringer virke mindre betydningsfulde, når de ses i et større perspektiv.

Dyrk selvpleje:
Prioriter tid til egenomsorg, selvpleje og aktiviteter, der bringer glæde og afslapning. Motion, kunst, musik, eller blot tid med venner og familie kan være gavnligt for at mindske bekymringer.

Søg professionel hjælp:
Hvis bekymringerne bliver overvældende og påvirker din daglige funktion, så overvej at søge hjælp fra en professionel terapeut eller rådgiver, der kan give dig redskaber til at håndtere dem mere effektivt.

Ved at implementere disse råd kan du begynde at skrue ned for bekymringerne og skabe mere plads til glæde og ro i dit liv. Husk, at det er en proces, og vær tålmodig med dig selv undervejs.

Forsøg på bedste vis at tænke positivt.
Punkt 8 kunne være: Øve dig i at tænke positivt.
Ligegyldigt hvilke udfordringer jeg står overfor, så forsøger jeg, så godt jeg kan, at styre min energi, bevidsthed, tanker og følelser hen mod noget positivt. Eller jeg finder på et godt mantra. En positiv tanke / sætning som jeg i løbet af dagen kan gå og tænke og eller sige højt.
Det kunne f. eks være:

Det bliver godt igen.
Alt ordner sig.
Det lykkes for mig.

OBS: Mantraet skal helst formuleres i nutid. Så du må lige rette sætningerne til, så de bedst passer til det du har brug for.

Læs også >> Hvad er et mantra? Hvordan bruger du et mantra?

Selvfølgelig hænder det, at jeg tænker de grimme tanker og at bekymringerne får lov at komme frem. Det er kun naturligt, men så snart det sker, forsøger jeg hurtigst muligt at overtage styringen og dreje min bevidsthed hen på det gode.
Jeg visualiserer (jeg ser for mig) det ønskede resultat.

Går du og bekymrer dig?
Hvis ja. Hvad bekymrer du dig om?
Måske du lige skulle stoppe op og spørge dig selv, om det er bekymringerne værd.
Kan du selv gøre noget for at det, du bekymrer dig om ikke kommer til at ske?

Hvis du ikke kan gøre noget, så slip det. Du har sikkert andre og mere nyttige ting at bruge din tid, energi og opmærksomhed på.

Og hvis det værste skulle ske, så får du jo alligevel ikke noget godt ud af, at du i måneder eller år har gået og bekymret dig over det.

Loven om tiltrækning. Hør lydfilen: Loven om tiltrækning.

Bekymringer – sådan kan du skrue ned for dine bekymringer.
Se min video: Sådan vender jeg et problem eller noget jeg går og bekymrer mig om, til noget positivt.
(Beklager lyden – budskabet fejler dog ikke noget). 😉
Video:
Om at skrue ned for bekymringerne. 

Gør noget – hvis du kan.
Jeg garanterer dig for, at de nye skridt du tager, nye handlinger, nye tanker og nye følelser automatisk vil føre dig til nye resultater og oplevelser. Alene din vilje og dit ønske om at ville skabe noget nyt vil føre dig hen mod noget, der er bedre. Happy thoughts. Happy Days.

Hør lydfilen “Loven om tiltrækning“, så hjælper jeg dig et skridt på vej.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top