Den bedste blender og den bedste saftpresser.

Den bedste blender 2018.

Er du på udkik efter den bedste blender? Måske endda verdens bedste blender? En virkelig god, bund solid og kraftig blender, der bare holder?
Eller hvad med den bedste saftpresser / juicepresser?
Hvis ja, så er du kommet til det helt rette sted.

I første del af artiklen kan du læse om den bedste blender på markedet.
I anden del får du en anmeldelse af den bedste saftpresser.

Del 1: Den bedste blender 2018.


Den bedste blender 2018Med den bedste blender og/eller en god saftpresser, kan du hurtigt fylde din krop med alle de vitaminer, mineraler og næringsstoffer som den har brug for og det bliver ret overkommeligt at indtage Sundhedsstyrelsens daglige anbefalede mængde af frugt og grønt.

Drik flydende frugter og grøntsager med lethed. Med den rette blender kan du hurtigt fylde din krop med en palette af spændende og smagfulde blandinger af alt fra planteriget, der dækker over frugter, grøntsager, smagsgivere og nødder.

Jeg prioriterer min sundhed ganske højt. Især efter jeg i en artikel læste om, hvilken betydning maden har for min krop.
Dette har jeg skrevet om i et tidligere indlæg: Har du talt med dine celler i dag?

Med mad kommunikerer du med din krop.
Mad er ikke bare mad. Mad er en måde at kommunikere med din krop på. Når du giver din krop gode sunde råvarer, taler du kærligt og respektfuldt til den.
Jeg har derfor i årenes løb stort set dagligt lavet en smoothie eller et glas friskpresset frugt / grøntsagssaft. Undervejs har jeg til dette formål brugt forskellige maskiner og har egentlig aldrig helt været tilfreds med nogen af dem, fordi de har været gode på nogle punkter men så havde mangler og svagheder på andre.

Derfor besluttede jeg for et stykke tid siden, at investere i det bedste af det bedste. Jeg ville finde frem til den bedste blender på markedet samt den bedste saftpresser / juicepresser  og jeg skal da lige love for, at det nu er blevet en sand fornøjelse at gå i køkkenet for at juice og blende.

Indrømmet – det er ikke den billigste blender jeg anbefaler og skriver om i dette indlæg, men det kan virkelig betale sig, at du investerer i den bedste blender fremfor i en der bare er ok. I det lange løb er det alle pengene værd, hvilket jeg forklarer undervejs.

Mange timers søgen efter den bedste blender.
Jeg har brugt mange timer på Google på at sammensætte søgeord såsom “den bedste blender”, “bedste juicepresser”, “bedste slow juicer”, “bedste saftpresser” samt på at læse anmeldelser fra både ind- og udland. Ligeså har jeg siddet og set et hav af videos på YouTube. Alt sammen i min søgen efter, hvilken maskine andre anbefalede og hvilke de sagde var den bedste.

Det, jeg fandt ud af vil jeg nu dele med dig så du slipper for at bruge din kostbare tid på at søge rundt på nettet.

I mine øjne er den bedste blender du kan få, uden tvivl en Vitamix blender. (Den fås i flere forskellige farver).

Mit første møde med en Vitamix blender.
Det var for en del år siden, hvor jeg var til et Raw Food arrangement i Brøndby hallen. Der blev talt godt for den men jeg syntes at den var for dyr og jeg overbeviste mig selv om, at min egen blender såmænd var god nok.
Men det var bare et spørgsmål om tid før jeg måtte overgive mig og købe en, da min gamle blender hurtigt gik i stykker. Og ærligt talt, nu hvor den står på mit køkkenbord kan jeg kun sige: Den er alle pengene værd.

Den bedste blender Vitamix TNC 5200
Når det drejer sig om en god, solid og kraftig blender, fandt jeg ud af at kampen ofte stod mellem mærkerne Blendtec og Vitamix.
Jeg valgte Vitamix fordi jeg bemærkede at de fleste hardcore brugere (raw food, veganere, vegetarer og lign.) brugte netop denne blender. Ligeså er det en Vitamix blender som du ser på disken hos rigtigt mange juice- og smoothie barer f. eks Raw42 og ligeså i køkkenet på mange restauranter.
Derfor vidste jeg at den kunne holde til et dagligt brug, og da der også er 7 års garanti på den, syntes jeg at det sagde en masse om maskinen, at den er robust og at kvaliteten er i top.

En anden grund til at jeg valgte Vitamix frem for Blendtec var, at Vitamix støjer mindre end Blendtec hvilket var vigtigt for mig, da jeg bor i lejlighed.

En blender med 2 HK.
Denne blender er bomstærk. Motoren i Vitamix sparker r.. for den er på hele 2 HK hvilket svarer til størrelsen af den der sidder i en plæneklipper. Her får du altså en maskine der virkelig kan arbejde og omdanne alt til en fin smooth smoothie.

Den kan køre variabel hastighed fra 1.000 – 24.000 omdrejninger pr. minut (så vidt jeg ved, er der ingen anden blender der kan køre så langsomt). Den kan endda nå op på 30.000 omdrejninger, når du slår over på max. Det betyder, at bladene roterer med en hastighed af 385 km/timen. Dette kombineret med dens stærke motor gør, at den så let som ingenting kan pulverisere golfbolde, din mobiltelefon eller sågar omdanne småsten fra din indkørsel til grus (ikke at jeg råder dig til at gøre dette, men det er blot nogle af de test som jeg har set denne blender blive udsat for på You Tube. ;-)

VitaMix TNC 5200 er den mest kendte blender model og den er ekstremt populær blandt rawfood elskere, netop på grund af den overlegne kvalitet samt dens store kraftoverskud.

Anbefaler TÆNK denne blender?
Når jeg skal ud og investere i køkkenmaskiner eller andet, så tjekker jeg altid TÆNK.dk hvilke anbefalinger de giver og jeg søgte da også hos TÆNK efter den bedste blender.
Hvis du undrer dig over, hvorfor de hverken tester denne Vitamix blender eller nedenstående Omega saftpresser, så skyldes det ene og alene prisen.

Havde de haft en Vitamix med i testpanelet, så havde den blæst enhver anden god blender af banen. Er du i tvivl, så find og se diverse videoer på nettet.

En blender med mange år på bagen.
VitaMix blender bliver produceret i USA af VitaMix Corporation, som blev grundlagt af Willian Grover Barnard i 1921. VitaMix var blandt de første til at markedsføre moderne køkkenmaskiner. Siden starten er VitaMix vokset kraftigt og den er stadig en familie ejet virksomhed.

En brølende løve.
Jeg har gennem årene haft 3 andre blendere og de haft deres plusser og minusser. For pengene jeg har brugt på de tre til sammen, kunne jeg have købt denne maskine, og det ville jeg ønske at jeg havde gjort. Så havde jeg sluppet for skuffelsen når min blender enten brændte sammen, ikke kunne blende ordentligt eller ikke kunne blende en gang hummus.

At lave en jordbær/banan smoothie på en Vitamix blender, er en hån mod den. Den griner mig op i ansigtet. Ha, er det det bedste du kan bruge mig til? Giv mig noget hvor jeg kan få lov at slå mig løs, spille med mine muskler og bruge mine kræfter.
Set i forhold til de gængse blendere på markedet er Vitamix en brølende løve.

En fløjsblød smoothie.
Slut med klumper i din smoothie. Her får du en fløjsblød og cremet konsistens, uanset hvad du putter i den.
Du kan putte råvarerne i hele og frosne og du sparer dermed tid, da du slipper for at stå og skære ingredienserne i mindre stykker.

Vidste du, at du kan lave suppe på en Vitamix blender?
Er der da et varmelegeme i den?
Nej, men da dens blade kan rotere meget hurtigt, så kan du smide alle mulige grøntsager hele ned i din Vitamix, hælde koldt vand på og så skrue op på max. Efter ca. 4- 5 min er suppen klar. Cremet og rygende varm!
Kommer du hjem og er sulten, så kan du i en fart tømme køleskabet for grøntsager, hælde det alt sammen  i din blender og efter blot 5 minutter, er du klar til at sidde og nyde en sund nærende suppe.
Se, så taler vi om sund fastfood. Med blenderen følger en bog fyldt med opskrifter.

Glem alt om din stav-blender.
Før:
Du vil lave en lækker velsmagende suppe. Du skærer alle ingredienserne ud og koger dem i en gryde.
Derpå står der i opskriften, at du skal blende suppen med din stavblender.
I gryden med den kogende suppe, tænder du for stav blenderen og det flyver med suppe til højre og venstre. Det tager lang tid før alle grøntsager er blevet til en homogen flydende masse.

Nu:
Hæld suppen op i din Vitamix blender. Kør 1 minut og nu har du en suppe der er lækker cremet og du finder ikke én eneste klump i den. Så drop din stav blender.

Prøv denne opskrift – Hurtig lækker blomkålssuppe.
1 løg + 1 fed hvidløg svitses i en gryde med olie eller smør. Må ikke få farve.
Tag 1 blomkål (brug hele blomkålen – blade, stok og hele molevitten)
Skær det i nogle store stykker.
Op i gryden.
Tilfør 1 liter vand og 2 bouillonterninger.
Kog 20 minutter.
Hæld det hele op i din Vitamix blender (så meget der nu er plads til)
Kør 1 minut fuld speed.
Løft låget og tilsæt 250 g neutral flødeost + 1/2 citron uden skræl.
Låg på og blend i ca 30 sek.

FÆRDIG … Suppen er cremet og lækker lækker lækker.

Vitamix er meget mere end en blender.
Du skal ikke se på den, som bare en maskine der blot kan blende og lave smoothies, humus og lign. Nej, den kan hakke, lave mel (af ris og lign.), nøddemælk, peanut butter, knuse frø og alt muligt. Den er en af de mest kraftige blendere der er på markedet.
Sammen med Vitamix TNC 5200 følger der en moppedreng af en opskrifts mappe og ligeså en 30 min lang DVD hvor du får vist alle dens smarte funktioner og masser af inspiration til, hvad du kan bruge denne blender til.

Hvad mener en hardcore bruger om en Vitamix blender?
Danmarks nok mest kendte “juice- og smoothie mand” Mads Bo fra High on Life, blandt andet kendt fra TV2 samt fra hans mere end 200.000 solgte juice og smoothie bøger udtaler: “Det er den maskine jeg mest bruger i mit køkken. Ofte 2 gange om dagen.”
Når du ser ham stå og lave smoothies i Go Morgen Danmark, er det på en Vitamix blender.

Den bedste blender - interview lydfil med Mad Bo.Hør en gratis lydfil med ham hvori han fortæller, hvilken kolossal betydning det har for din krop at få masser af frugt og grønt.
Lydfil: Hvad kan juice og smoothie gøre for din krop?   (vælg lydfil nr. 94)

Frugt og grønt – den anbefalede mængde.
Med en god blender kan du så let som ingenting spise eller drikke dig igennem den anbefalede mængde på 600 gram pr. dag. Mange tror, at de får frugt og grønt nok, men det er desværre langt fra tilfældet. 9 ud af 10 danskere kommer ikke i nærheden af den anbefalede mængde.
600 gram er faktisk en ret stor mængde, men putter du det i en blender, kan du jo drikke det og dermed få nogle helt fantastiske smoothies ud af det. Så er det pludselig sjovt og let at “go green”.
Læs også: Så meget frugt og grønt anbefaler sundhedsstyrelsen, at du spiser hver dag.

Er du nybegynder i smoothie universet eller vil du have børnene til at spise og få mere sundt, kan du i begyndelsen blande 2/3 frugt med 1/3 grønt, og hen af vejen øge det grønne så det fylder mest.
Du vil desuden opleve, du (din krop) med tiden automatisk vil række ud efter mere af det grønne og mindre af det søde (frugt).

test og anmeldelse Vitamix blender og Omega slow juicerTag sundheden med på arbejdet.
Jeg har købt disse termoflasker i forskellige størrelser, så det er let at tage min smoothie eller grøntsagsjuice to go.
De 2 største er fra Swell og kan holde væsken kold i 12 timer.

Køb billigt. Frugt og grønt – direkte fra fryseren.
Du kan med fordel fylde din fryser med økologiske frosne frugter og grøntsager, når de er på tilbud, så har du dem altid lige ved hånden. Det er hvad jeg gør. Jeg har dog tidligere haft det problem med de frosne varer, at min gamle blender ikke har kunnet klare at blive fyldt op med de frosne frugter og grøntsager. Den har simpelthen ikke været stærk nok til at kunne knuse og gøre det flydende. Bladet sætter sig fast eller maskinen går i stå. Den kommer på overarbejde, og jeg skulle hele tiden tilføre mere væske eller stå og rode rundt og løsne den frosne masse med en ske.
Dette er ikke længere et problem. Vitamix blenderen knuser så let som ingenting det hele, og hvis du ikke er vild med at smoothien er ishamrende kold, så kan du bare lade maskinen køre 1 minut mere, så vil du kunne mærke at temperaturen stiger og du kan stoppe den, når du synes at den har fået den rette temperatur.

Køb bananer.
Vidste du at bananer kan fryses? Der er ingen grund til at kassere bananer, bare fordi de er gået hen og blevet godt modne, eller du ikke lige når at få spist de 10 du har købt på tilbud. Tag dem ud af skrællen og put dem i fryseren. Jeg gør det samme med ananas, mango og lign. Jeg skærer dem i tern, og har dermed de fleste ingredienser liggende klar. Selv avocadoer kan du fryse. Læs hvordan på nettet.

En maskine med power, betaler sig tidsmæssigt.
Jeg kan godt lide opskrift nr. 10 (Beat it) i Mads Bo´s bog “High on Smoothies”. I den skal der både rødbeder, jordbær, spinat, avocado, ingefær og banan. Som jeg skrev før: Prøv at blende dette i enhver anden blender, når både rødbederne, spinatkuglerne, jordbærerne og bananen er dybfrosne. Blenderen vil ikke rokke sig ud af stedet. Din nye Vitamix tygger sig derimod igennem det hele på no time.
Da du sikkert gerne vil spare tid på at lave smoothies, så kan du med denne maskine sagtens have fryseren fuld af grøntsager og bare tage dem direkte ud af den og hælde ned i din blender. Så behøver du ikke først  stå og vaske, skrælle og ordne dem.
Undersøgelser har vist, at grøntsager på frost har et højere indhold af vitaminer og mineraler, da de bliver frosset ned i samme øjeblik de bliver høstet.

Låget skal smøres.
Låget på blenderen drillede mig i starten. Jeg syntes det var hårdt at få på og af. Men ved en søgning på nettet fandt jeg ud af, at hvis man lige smører lågets kant med lidt olivenolie, så bliver det meget mere medgørligt. Dette behøver man kun at gøre når låget er helt nyt og altså kun 1 gang. Nu har jeg ingen problemer med det.

Rengøringen er let.
Rengøringen er som en leg. Du behøver bare at skylle den og hvis du en dag synes at din blender skal have den store tur, så hælder du koldt vand i den, tilsætter 1 dråbe opvaskemiddel og tænder på max. Efter nogle minutter bliver vandet kogende og du får på den måde renset både bladene og beholderen med kogende vand, så den bliver helt ren.

BPA
VitaMix kanden er BPA fri.

Vitamix eller Blendtec blender?
Hvilken blender skal du vælge? Det er smag og behag.
Ingen tvivl om at Blendtec også er det bedste af det bedste. De har modeller, der ligger i samme prisleje som Vitamix men de har såmænd også en model de kalder: Blendtec Stealth 875 professional. Den koster omkring 18.000 Kr men så får du også en motor på 3,8 HK og en blender der er pakket ind i en støjkappe. ;-)
Men hvis vi lige skal holde os nede på jorden, så kan du godt få en Blendtec der er lidt billigere end Vitamix og der findes naturligvis også dyrere udgaver, hvor de begge producerer blendere til professionelt brug.

Som tidligere nævnt, så har jeg brugt mange timer på nettet for at finde frem til, for og imod de forskellige blendere og den der føltes mest rigtig for mig var Vitamix men ingen tvivl om, at du også får et super godt produkt, hvis dit valg falder på en Blendtec.

Jeg har købt min blender hos Domotech. De sælger begge mærker og de har også mange andre blendere / modeller. De kører jævnligt tilbud hvor du kan spare en hel del i forhold til andre steder og så er deres service i top.

Den bedste blenderVitamix kan købes her.

Vitamix blender TNC 5200

Link til Vitamix blender: Mere info og pris.

Den fås i rød, hvid eller sort.

Der er 7 års garanti.
En kvinde i USA havde en Vitamix. Efter 29 års dagligt brug, røg en skrue. Hun kontaktede Vitamix, og fik uden beregning, tilsendt en ny blender. Se hendes video her: 29 år med min Vitamix.

Lækker opskrift til din nye blender.
En af mine favoritter fra Mads Bo´s bog “High on Smoothies – Drik dine grønsager.”

Sportmaster:
2 cm ananas uden skræl
1 håndfuld frisk eller frossen spinat
1 avocado
1 håndfuld frossen broccoli
1 håndfuld mango – evt. frossen
8-10 mandler
4 dl ris- eller mandelmælk

Isterninger og 1 spsk kvalitetsolie

Blend alle ingredienser i 1,5 – 2 minutter og tilføj mere mælk, hvis du ønsker en mere flydende konsistens.

Sådan laver du den bedste smoothie – hver gang.
Få mine bedste råd: Sådan laver du en perfekt smoothie.

Vitamix S30Køb en mini-VITAMIX.
Nu kan du også få en mini-Vitamix. Til dig, der ikke har brug for en full size blender eller måske ikke har så meget plads på køkkenbordet.
Vitamix S30 er en personlig blender med smart Mix & Go beholder lige til at tage med.

Tag et kik på: Vitamix S30. Den fås i nogle super lækre farver.

Del 2: Den bedste juicepresser / saftpresser.

juicepresser slowjuicer

Omega VSJ843RS

Den bedste juicepresser / saftpresser Omega VSJ843RS
Hvorfor købe en ny juicepresser og hvorfor lige en slow juicer?
Når det drejer sig om juicemaskiner, så kan man enten købe en certrifugaljuicer eller en slowjuicer.

Hvad er forskellen på en alm. juicer og en slow juicer?
En centrifugaljuicer er dem du finder på hylderne i diverse køkkenbutikker. De centrifugerer saften ud af frugten og grøntsagerne. Maskinen kører med stor hastighed, og du kan fodre den med hele æbler, gulerødder, bladselleri og lign. Saften nærmest sprøjter ud af den, og i en beholder opsamles pulpen (frugt- og grøntsags affaldet).

På grund af den høje hastighed som maskinen kører med, så larmer den voldsomt og den ilter saften under processen. Dette gør at saften hurtigt bliver brun, skiller eller laver en masse skum. Det påvirker  kvaliteten af vitaminer og mineraler. Ligeså udbyttet.

Stille, stille, stille … slow …
En slowjuicer (koldpresser) kværner råvarerne i stedet for at rive/slynge dem. Den kører ved en meget lav hastighed (40 omdrejninger i minuttet) og så er den dejligt stille. Her kan du sagtens presse løs, mens resten af familien sover.
Min Omega saftpresser har en nærmest meditativ brummen, mens den skånsomt står og tygger sig igennem råvarerne.
Den presser saften ud, frem for at slynge den ud og dermed får du et meget bedre resultat. Ligeså får du en juice med højere næringsindhold.
Saften kan holde sig betydeligt længere, fordi den ikke er blevet iltet og dermed skiller den heller ikke. Du kan hvis du vil, hælde den på en mørk flaske/termokande og stille den i køleskabet.

Et andet kæmpe plus: Den fylder kun det halve af hvad min tidligere maskine gjorde, og så synes jeg den er super flot og har et lækkert design.

Der medfølger to plast-beholdere. 1 til saften og 1 til pulpen. De kan stilles oveni hinanden og dermed fylder de ikke noget i skabet. Jeg har ikke plastbeholderne stående fremme sammen med maskinen, da jeg synes den står og synes flottere uden. Ofte bruger jeg dem slet ikke, men stiller i stedet et glas og en lille skål under, når jeg skal presse juice.
Jeg har heller aldrig brugt “skubberen” – en lille kort plast stav som bruges til at skubbe/mase/proppe råvarerne ned gennem hullet.
Giv derimod saftpresseren tid til at tage stykkerne i sit eget tempo. På den måde får du mindre skum og meget mere saft.

Ny saftpresser? Du får mere saft ud af en slow juicer.
Hvis du bruger en slow juicer får du mere saft. Dit udbytte er højere. Derom ingen tvivl. Kører jeg f. eks et æble og en gulerod igennem min slow juicer, så får jeg betydeligt mere saft ud af dem end den gang jeg brugte en ret god Phillips centrifugaljuicer.
Mere saft = flere mineraler, vitaminer og antioxidanter = mere sundhed til dig og din krop. Ren win win.
Umahro og Søren Ejlersen skriver i bogen Safter, at man får 50 % mere saft ud af en slow juicer.
Du vil også stå tilbage med langt mindre pulp, og så den er tør.
Hvis pulpen består af gulerod og æble så gemmer jeg den ofte i fryseren og kan ved en senere lejlighed putte den i mit bagværk.

Tøm køleskabet – det lønner sig.
Har du en masse grøntsags rester eller synes du at frugten er blevet for kedelig, så har vi desværre en tendens til at smide den ud, men det er der absolut ingen grund til.
Brug din saftpresser. Pres noget lækkert saft af resterne og du får på den måde ryddet op i køleskabet samt beriget din krop med værdifulde vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Spar penge og minimer madspild.
En familie smider i gennemsnit mad ud for 10.000 Kr hvert år. Ved i stedet at bruge frugt/grønt resterne, kan du minimere dette madspild og på den lange bane få mere ud af dine penge.

Skal lige lære at bruge slow juiceren.
For mig krævede det i starten lidt tilvænning at bruge denne slow juicer/saftpresser.
For med min gamle saftpresser (centrifugal presser), var jeg vant til at kunne skovle grøntsagerne ned i maskinen og efter 1 minut stå med 1 liter saft, hvor der på toppen lå en masse skum.
Sådan er det ikke med en slow juicer. Den skal fodres med mindre stykker og du skal derfor regne med at bruge mere tid på at gøre råvarerne klar til den. Jo mindre stykker du putter i, jo mere saft og jo bedre resultat får du.
Lad være med at proppe store håndfulde af frugt og grønt ned i den på én gang. Giv den derimod tid, lad den kværne og gøre sit arbejde. Dette giver det bedste resultat.

Presser du grøntsager med lange fibre, f. eks bladselleri og rabarber, så gør det til en vane, at skære disse i  små stykker, da der ellers er fare for at den “filtrer til”.
Det er også en god idé at veksle mellem de forskellige ting du skal presse.
Hvis du f. eks skal lave en greenjuice med grønkål, bladselleri, pærer, citron og agurk, så kan du med fordel tage lidt grønkål, dernæst et stykke agurk, så lidt bladselleri, pære osv. På den måde “skubber” de lidt mere faste og hårde ingredienser blade og stængler lettere igennem. Så ved hele tiden at rotere mellem det du presser, er der et bedre flow i maskinen. Du kan også blande en lille håndfuld af de ingredienser du skal presse/juice og hælde i. Det virker også fint.

Din saftpresser, kvitterer med en bedre og større portion saft og det du skal bruge af tid på forarbejdet, sparer du til gengæld på rengøringen.

Rengøring.
Saftpresseren er dejlig nem og hurtig at gøre ren. Selvom den består af de samme antal dele som en centrifugalpresser, så er det faktisk bare at skille den ad, skylle og samle. Dette gør du på nul komma fem.
Med mine tidligere maskiner, har der været mange gange hvor jeg simpelthen ikke har orket at presse saft  fordi jeg ikke orkede rengøring af maskinen. Men nu synes jeg det er helt hyggeligt og jeg har så sent som i dag presset saft og brugt maskinen 2 gange.
Især kværnen er ret lækker og let at skylle.

Jeg plejer at afslutte hver presning med en sjat vand. Dette giver lige de sidste vitale dråber af saft, der måtte sidde i maskinen, en mulighed for at komme med ud.

Endnu en fordel der taler for en slow juicer.
På en centrifugaljuicer samles al pulp, under presning, i en beholder inde i maskinen. Det gør, at hvis du skal presse en større mængder saft, så er du undervejs nødt til at stoppe maskinen og skille den ad for at tømme den.
På slow juiceren fra Omega, ryger pulpen helt ud af maskinen og ned i en beholder ved siden af den. På den måde kan du blive ved med at presse juice uden ophold.

Meget mere saft og meget mere smag.
Jeg kan godt lide at komme ingefær i min saft og jeg har med tiden vænnet mig til at bruge et stort stykke. Men hold da helt op, første gang jeg brugte den samme mængde ingefær i min slow juicer, da sprang mine smagsløg helt op under loftet. Jøsses.
Forklaringen er, at alt hvad du putter i en Omega slow juicer, giver dig langt mere saft.
Så hvor jeg før skulle bruge et stykke ingefær på størrelse med en tommelfinger, kan jeg nu nøjes med det halve.
Dette viser endnu en gang, at det er billigere at juice på en slow juicer, fordi mængden af frugt og grønt som du skal bruge for at give dig et glas saft, kan halveres.
Se beviset i den video der ligger nederst på denne side.

I en slow juicer,  holder enzymerne friske og “levende” i betydeligt længere tid end  i de traditionelle juicemaskiner, netop på  grund af slow juicerens skånsomme behandling af frugt og grønt.

Hos Årstiderne kan man abonnere på deres “Juice selv kasse” Den får jeg leveret hver uge og det sjove er, at indholdet i følge Årstiderne er til ca 3-4 liter, men jeg får betydeligt mere saft ud af kassen. Selvfølgelig alt efter hvad der er i kassen, men jeg får rigeligt med saft. Jeg skal jo også nå at spise og drikke nogle af de livgivende og sunde smoothies, som jeg har lavet på min Vitamix blender. 😉

Køb økologisk og spar tid.
Hvis du køber økologisk frugt og grønt, kan du spare en masse skrælle-tid i køkkenet. Med øko frugt & grønt, behøver du blot at skure eller skylle. De fleste vitaminer og mineraler sidder i skrællen og dem vil du naturligvis gerne have med i din saft. Ved at beholde skrællen på, får du en juice med højere næringsindhold.  Selv øko citroner behøver du ikke at skære skrællen af.

Kender du Fully Raw Kristina?
Kristina spiser 100 % raw og er veganer. Hun spiser kun frugt og grønt og har gjort det i over 10 år. Hun har en million følgere på sin YouTube kanal og der ligger 100-vis af inspirerende videos til det sunde liv.
Hun har kun 2 maskiner i sit køkken. En Vitamix blender samt en slow juicer. Hun, om nogen, må kende til det bedste af det bedste og hun anbefaler også de to maskiner jeg har skrevet om i dette blogindlæg.
I nedenstående video kan du se hende lave en anti-cancer-juice.

Spinat, blade, urter og hvedegræs
Noget jeg altid har savnet har været, at kunne presse hvedegræs, spinat, grønkål og andre fine bløde grønne blade, stængler, krydderurter og lign.
Du kan godt komme en stor håndfuld spinat i en centrifugalpresser, men den slynger stort set hele massen direkte ned i pulp-beholderen og ud kommer der kun et par dråber saft. Så er du langt bedre tjent med at putte det hele i en blender. Der får du det hele og intet går til spilde.
På You Tube fandt jeg en video om en fyr der pressede 1/2 kg hvedegræs i sin slow juicer. Ud kom knap 400 ml hvedegræsjuice. Prøv du det i en centrifugaljuicer og du vil stå med kun et par dråber, men pres det i din slow juicer og du vil få et glas fuld.

Da grønne grøntsager er de mest sunde og dem der giver det største vitale boost for kroppen, (på grund af deres høje indhold af klorofyl – solenergi), så er jeg interesseret at drikke dem samt få mest muligt ud af dem. Det kan jeg på min Omega slow juicer, så nu bugner mit køleskab med grøn sundhed.
Via alle de grønne planter du indtager, leverer du solenergi direkte til dine celler og til dit immunsystem.

Ingen spild brug toppene.
Får du friske grøntsager med top, så er der ingen grund til at skære toppen af og kassere den. Skyl den grundigt og put den i din juicepresser, for der er masser af saft og vitaminer i toppene fra både gulerødder, rødbeder, selleri og lign.

Lav nøddemælk i en slowjuicer.
I går opdagede jeg noget helt nyt. En slow juicer kan også lave nøddemælk.
Brug 250 g nødder – opblødte, 4 dadler eller figner, 1 vaniljestang der har ligget i blød og 1 l koldt vand. Med den ene hånd hælder du i et passende tempo vand direkte ned i Omegaen og med den anden nødder. Ud kommer lækker nøddemælk, som du ikke behøver at filtrere.

Hæld en sjat vand på.
Efter du har presset dine frugter / grøntsager, kan du lige hælde en sjat vand ned i maskinen. På den måde, får du lige de sidste vitale dråber sundhed med ud.

Juice gerne til 2 dage af gangen.
Din friskpressede saft kan sagtens holde sig på køl til i morgen. Netop fordi den er blevet slow-presset, så er den ikke blevet iltet i samme grad som hvis du havde presset på en traditionel juicemaskine. Lav en stor portion og gem det du ikke drikker i dag, i en termoflaske i køleskabet til i morgen.

Skal du vælge en juicepresser fra Omega eller Hurom?
Der kan være 1000,- Kr til forskel på de to. De to maskiner er bygget op på samme måde, har samme kværn og samme teknologi, og så vidt jeg ved er de også produceret på samme fabrik.
En meget væsentlig faktor er dog garantien. Du får 2-3 år på en Hurom og hele 6 år på en Omega.
På nettet har jeg desuden set flere test hvor de bliver sat op mod hinanden. Omega´en får faktisk lidt mere saft ud og hvor Hurom flere gange gik i stå under presningen, hvis stykkerne var for store, så kørte Omega´en ufortrødent videre.
Du får også flere muligheder ved valg af farve på en Omega. Min model fås i sølvgrå eller den frække røde, som du ser på billedet.
Personligt synes jeg at Omega´en er meget flottere og den har et lækkert design, men det er jo smag og behag. 

Det er godt kram.
Med købet af en Omega VSJ843RS slow juicer får du 6 års garanti.  Det er langt flere år end hvad dansk produktgaranti normalt kræver og tilbyder.

Skal du købe en saftpresser, en slow juicer eller en blender?
Det spørgsmål, stillede jeg mig selv da jeg boede i min tidligere lejlighed, hvor der ikke var så meget bordplads i køkkenet. Hvad var vigtigst for mig: En blender eller en saftpresser?
Jeg valgte blenderen af den grund, at jeg med en blender kan lave et “helt måltid”. En saftpresser skiller jo fibrene/kødet fra så du kun står tilbage med saften, hvorimod du med en blender får det hele med. Jeg lavede smoothies og spiste dem nogle gange med drys, mysli eller hakkede nødder og jeg blev på den måde godt mæt, og jeg kunne erstatte 1 af dagens måltider med en smoothie.
Nu hvor jeg er flyttet til en ny lejlighed og hvor bordpladsen ikke længere er noget problem, har jeg købt og har plads til dem begge.

Det er min erfaring at hvis du putter dem i et skab, får du dem ikke brugt. Så lad dem stå fremme.
Jeg bruger i dag begge maskiner langt mere end jeg bruger min ovn eller min stegepande for den sags skyld.

Lada eller Rolls Royce?
Billige er de ikke, men du kan på ingen måde sammenligne dem med andre maskiner på markedet.
Det vil svare til at du skulle sammenligne en bedstemor-cykel med en racer-cykel. Begge er cykler og begge kan få dig fra punkt a til b, men glæden, rejsetiden, kræfterne du må lægge i for at nå dit mål er vidt forskellige.
Ligeså kan du heller ikke sammenligne en Lada med en Rolls Royce, og maskinerne jeg her har skrevet om er Rolls Royce. Det bedste du kan få.

Noget andet er at du ved at købe disse kvalitetsprodukter, ikke behøver at købe en ny blender eller saftpresser hvert andet år, som jeg tidligere har måtte gøre. Maskinerne er så solide og stærke, at de let klarer at blive brugt hver eneste dag.  Blenderen jeg skrev om i starten af indlægget, er som en stærk bryggerhest. Bomstærk.

Spar penge. Lav din egen juice eller smoothie.
Før i tiden købte jeg dagligt en juice eller en smoothie to-go på vejen til min klinik. Det løber hurtigt op og tærer på budgettet, når de koster 45,- Kr pr stk. Det bliver til omkring 10.000 Kr om året.
Nu presser og blender jeg selv og det er på den lange bane betydeligt billigere. Du bruger jo ikke for 45 Kr frugt eller grønt i din blender eller juicepresser hver dag.

omega slowjuicer vsj843rs

Her kan du købe den bedste saftpresser.

Omega VSJ843RS
Mere info samt pris:  Omega slow juicer.

Fås i sølvgrå og rød.

Her kan du se hvilken forskel en slow juicer gør.
I denne video er det godt nok en Hurom slowjuicer der demonstreres, men som tidligere beskrevet er den identisk med min Omega saftpresser, det er blot designet (og garantien) der er til forskel.
En Omega slow juicer kan du købe i hvid, stål og en rigtig fræk rød farve. 😊

Her kan du se hvilken kæmpe forskel det gør, om du bruger en slow juicer eller en traditionel saftpresser.. Samt tips til hvad du kan bruge den til.

Har du brug for motivation til at komme i gang med at juice?

Jeg garanterer dig for at hvis du ser filmen “Fat, sick and nearly dead”, som jeg har lagt på her, så vil du efterfølgende suse ned i dit lokale indkøbscenter og fylde hele vognen med frugt og grønt.

Filmen er super god, dejlig inspirerende og motiverende. Der er ingen løftede pegefingre. Den er i virkeligheden bare “sund fornuft”.
For mig er filmen en “Must see”. Jeg anbefaler den til alle jeg kender.

Omega slow juice saftpresser

Omega VSJ843

Omega er nu blevet endnu mere slow.
I forhold til den tidligere Omega juicepresser (VRT 402) så kører denne nye
Omega VSJ843 Slow juicer. med bare 40 omdrejninger i minuttet.
Den har desuden fået en ny motor samt en anden kværn. Den er lavet sådan, at den helt eliminerer tilstopning.

Lækker opskrift til din nye saftpresser:

1/2 Cantaloup melon
1/4 agurk
1/2 citron
4-5 gulerødder
1 æble
1 rød peber

Skær alle ingredienser i passende stykker og kør gennem saftpresseren.

Mads Bo´s lækre juice og smoothie bøger: Bøger om juice, smoothies og sundhed.

Lad intet gå til spilde. Brug pulpen.
Jeg har tit ærgret mig over at smide pulpen/grøntsagsaffaldet ud. Nu har jeg godt nok fået en biospand, men jeg vil gerne kunne bruge pulpen til noget. Nogle gange har jeg puttet den i mit bagværk, men her til morgen så jeg lige Mads Bo trylle 2 retter frem i Go Morgen Danmark, hvor han netop brugte pulpen.
Jeg håber at han en dag udgiver en kogebog fyldt med lækre retter, hvor ingredienserne er grøntsags”affaldet”.

I  bogen “Safter”  af Umahro Cadogan & Søren Ejlersen finder du en lækker opskrift på et pulp-fladbrød. Så bliver alt det gode brugt.
1. Rødbedebøffer med feta.
2. Spinatsuppe med karry og kokosmælk.

Nu forstår du sikkert bedre hvorfor jeg elsker min blender og min saftpresser.
Jeg håber at jeg med dette indlæg, har givet dig nyttig viden samt inspiration.

Jeg har købt min Vitamix samt min Omega slow juicer hos Domotech. Jeg valgte Domotech, fordi deres service er super. De sælger kun gennemtestede kvalitetsprodukter og fører også andre mærker.

Her kan du få fingrene i de lækre maskiner:
Link 1. Den bedste blender:  Vitamix blender.
Link 2. Den bedste saftpresser:   Slow juicer / saftpresser fra Omega.

Andre modeller.

På et tidspunkt anbefalede jeg her på bloggen også en saftpresser Witt by Kuwings.
Det særlige ved den juicepresser er, at den som den eneste på markedet kan tage hele frugter og man dermed slipper for at skære frugt og grønt i stykker. Det kunne spare lidt tid, men jeg har efterfølgende fået at vide at der har været uforholdsmæssigt mange reklamationer på den maskine.
Det er smart tænkt med det store hul til ingredienserne, men maskinen er simpelthen for spinkelt konstrueret.

saftpresser slow juicer

Omega Sana Juicer 707

Marts 2018: UPDATE

Jeg har fået nyt køkken og dermed også et endnu større køkkenbord. Derfor har jeg  valgt at sælge min Omega juicepresser, for i stedet at købe en anden, også fra Omega. Nu har jeg en: Omega Sana 707.

Hvorfor og hvad er forskellen? Min gamle Omega var en vertikal slowjuicer, hvorimod min nye er en horisontal.

Skal du vælge en stående eller liggende saftpresser?

Horizontale Slowjuicere som den nye jeg har købt, er traditionelt opbyggede saftpressere, hvor processen foregår ‘liggende’.
Selve teknologien er grundlæggende identisk med de vertikale slowjuicere.
En langsomt roterende snegl maser og presser frugt og grøntsager gennem en finmasket filtersi i en super skånsom proces, hvor vitaminer, enzymer og andre næringsstoffer bevares i den færdige juice.

De horizontale saftpressere (f. eks Omega Sana 707) kan være mere alsidige maskiner end de vertikale, idet de udover at være ganske effektive til bladgrønt og hvedegræs, i visse tilfælde også er udstyret med filtersier og tyller, så man kan lave peanutbutter, babymos og ekstrudere pasta og lignende.

Mine grunde til at købe den nye saftpresser:
Jeg presser rigtigt meget hvedegræs, bladgrønt og bladselleri. Sidstnævnte har lange fibre og dermed en tendens til at “filtre sammen”, når pulpen skal presses ud. For at undgå at hullet stopper til, skal man skære bladselleri og andet grønt med fibre, ud i små stykker.
Det samme gælder diverse græsarter.
På en horisontal juicepresser er dette problem helt elimineret. Den klarer så let som ingenting disse fibre. Jeg testede straks min nye maskine, ved at lave en juice hvor jeg brugte en hel bladselleri. Den pressede fint saften ud af de mange stængler og pulpen røg ud i en lind strøm. Det tog mig altså kun den halve tid at lave juicen. Jeg kunne endda sætte en hel stængel bladselleri ned i hullet og min nye maskine, gnaskede sig stille og roligt igennem den.

Babymos, sorbet, kaffe og pasta.
Omega Sana 707 har nogle super lækre funktioner.
Du kan bruge den til at lave babymos, sorbet, nøddemælk, kværne kaffebønner og hjemmelavet pasta.
Der følger noget tilbehør med der gør maskinen langt mere alsidig.
Jeg har f. eks prøvet at lave min egen spinatpasta. 👍

Køb den her: Omega Sana 707
Den fås i hvid, Ferrari rød samt crome. Den er 100 % BPA fri.
Der er 10 års garanti på motoren og 5 år på løsdelene.

Hvilken saftpresser skal du så vælge?
Alt efter hvad det er du skal juice, kan du overveje om du vil have en horisontal (liggende) slowjuicer eller en vertikal (stående).
Ligeså kan dit valg også afhænge af, hvor meget bordplads du har. En vertikal Omega juicer fylder mindre end en el-kedel. Og det passede perfekt til mig og mit gamle køkken.
Nu hvor jeg har fået mere bordplads, faldt valget på en horisontal juicepresser, af grunde som jeg tidligere har beskrevet.

Nye modeller kommer konstant til, men uanset om du vælger netop de modeller som jeg har skrevet om her eller en anden, så kan du være sikker på at du får fuld valuta for dine penge, hvis du vælger en saftpresser fra Omega eller en blender fra Vitamix. For begge mærker gælder at du får mange års garanti, langt ud over, hvad andre mærker tilbyder. Det vidner også om at her er der tale om produkter i høj kvalitet.

God fornøjelse med dit nye sunde liv.

Link 1. Den bedste blender:  Vitamix blender.
Link 2. Den bedste saftpresser – vertikal:   En slow juicer / saftpresser fra Omega.
Link 3. Den bedste saftpresser – horisontal: Omega Sana juicer 707

, ,

42 Responses to Den bedste blender og den bedste saftpresser.

 1. Annette 18.04.2018 på 23:36 #

  Hej Jette -hvilket år købte du din tnc5200 ? Overvejer en brugt maskine da 2014 men ved ikkeom den er for gammel i forhold til de nyeste modeller af blenderen ..om det kan betale sig i sidste ende.. ville bare være dejligt med en ordentlig blender :-) mvh Annette

  • Jette Harthimmer 19.04.2018 på 07:40 #

   Hej Annette,
   Hvis du vælger en TNC 5200 fra 2014 burde der stadig være garanti på motor og alle vitale dele, så det ville jeg ikke være bekymret for, hvis blot prisen er god. Synes det er sjældent der sælges brugte Vitamix blendere i f. eks Den Blå Avis og hvis der gør, har prisen været stort den samme som en ny. Men hvis du kan få fingrene i en maskine til en god pris og du lige kan få sælger til at tænde for den og den kører – så spring ud i det. Du bliver rigtig glad for den. 😊

 2. simone 12.07.2017 på 15:03 #

  Hej Jette! :) kan man godt lave grove supper, pesto og is i vitamix blender?
  De bedste hilsner Simone

 3. Anders 03.12.2016 på 23:16 #

  Jeg vil gerne i gang med at juice rødbeder, gulerødder, bladgrønt, selleri osv. er omega sana 707 så det rigtige valg? Jeg tænker, er det besværligt at skulle skære tingene i små stykker før det skal i juiceren?

  • Jette Harthimmer 05.12.2016 på 08:39 #

   Hej Anders
   Sana 707 kan sagtens klare alt det du ønsker at juice.
   Som skrevet i indlægget er der stor forskel på en “traditionel” juicer og så en slow juicer. På den traditionelle kan du bogstaveligt talt skovle alle ingredienserne i, og ud vælter det med saft. MEN … mængden af saft du får, er mindre end på en slow juicer, kvaliteten er heller ikke den samme, og der er en masse “luft” i den, hvilket betyder, at den meget hurtigt vil begynde at skille.
   Det er ikke sådan, at du skal skære grøntsagerne i bitte små stykker. Hvis du f. eks står med en stor rødbede, så skal den skæres i 4 dele. Så det er såmænd ikke fordi det tager lang tid.
   Når det gælder bladgrønt, så kan den godt tage halve stængler bladselleri.
   Håber dette svar hjælper. :-)

   • Anders 05.12.2016 på 11:59 #

    Tak for svar.

    Det blev til en Sana 707. Får den leveret i morgen!!

    • Jette Harthimmer 05.12.2016 på 15:58 #

     Tillykke :-) Du kan godt glæde dig til al den gode, nærende og vitaminfyldte juice du fremover får fyldt i din krop.

 4. Eva 20.05.2016 på 16:46 #

  Har i mange år haft lyst til en Vitamix, men først i går blev den bestilt, indirekte takket være din blog om smoothies. Den er nu på vej fra Danmark og op til mig her i Oslo! Glæder mig som et lille barn og kan næsten ikke vente. I mellemtiden kan jeg jo spørge lidt til støjniveauet. Larmer den meget? Jeg bor i blok, så må måske tænke på at få konstrueret en slags lyddæmper/flamingokasse (?) den kan stå i… :)

  • Jette Harthimmer 21.05.2016 på 18:31 #

   Hej Eva
   Tillykke med din Vitamix. Du bliver rigtig glad for den.
   Med hensyn til støjniveauet på din nye blender, så vil jeg sige, at også jeg bor i lejlighed i etagebyggeri med naboer og lign., og det er altså ikke noget problem. Jeg vil sammenligne “støjen” med hvis du skulle male kaffebønner.

   Det du også skal tænke på er, at maskinen jo ikke skal bruges i lang tid. Vi taler jo kun om et par minutter. Havde du haft en anden blender, skulle den måske bruge mere end dobbelt så lang tid som din Vitamix.
   Din Vitamix arbejder hurtigt og effektivt! :-) og jeg ville ikke kaste mig ud i at bygge støjfilter eller lign.

   • Eva 24.05.2016 på 16:31 #

    Hej igen og tak for svar. Nu kom vidunderet i hus, her for et par timer siden. Og helt enig, lyden er ikke noget problem! :) Min gamle Phillips-blender larmede jo meget mere. Eneste problem jeg har nu, er at jeg ikke kan få armene ned. FOR en fantastisk maskine!! :D

 5. Annette 13.08.2015 på 09:49 #

  Har kigget på en witt by kuvings men faldt så over dette opslag. Er der nogen med erfaringer med kuvings endnu eller skal man vælge “sikkert”? og gå efter den opdatering du skriver med en hurum ??men kan se der er forskellige modeller: hurom HF2 Premium 2.generation og så er der er model der hedder elite? hvad skal man vælge?? Er også meget begejstret over din beskrivelse af din vitamix det må være næste skridt på ønskelisten Hvis jeg kommer igang med den sunde livsstil;-)

  • Jette Harthimmer 13.08.2015 på 22:01 #

   Hej Annette
   Jeg har personligt ikke selv nogle erfaringer med Kuvings, og ville gå efter “det sikre”. Dog kan du med fordel, tage kontakt til Domotech som sælger disse produkter, samt også dem jeg nævner og bede om deres anbefalinger og gode råd. De er virkelig søde til at svare hurtigt. Ofte kører de også tilbud, hvor man kan spare en del.
   Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med din nye sunde livsstil. :-)

 6. Sibila 28.11.2014 på 10:59 #

   
  Kære Jette,

  For omkring et år siden læste jeg dine indlæg om juicepressere og wheat-grass. Jeg sparede sammen i nogle måneder – og siden januar har begge dele flyttet ind i mit liv og været en del af min dagligdag. Kombinationen af frisk juice, og wheat-grass med spirulina på de fleste dage, satte mig i løbet af en måned i stand til at begynde noget, jeg aldrig har kunnet men har ønsket at kunne i mange år: at få motion hver dag.

  Siden februar har jeg fået motion i minimum 30 minutter 6 og ud ugens 7 dage. Nu er det blevet ml 60 og 90 minutter 6 ud af ugens 7 dage – og det vigtigste er, at jeg har fået glæden ved bevægelse. På grund af den lette halvsidige lammelse jeg blev født med og som var meget begrænsende i starten af mit liv har jeg ikke haft glæde ved bevægelse før – men den har jeg fundet nu. Jeg motionerer 6 ud af ugens 7 dage fordi jeg har LYST til det og har glæde ved det og det er STORT for mig. Ja, jeg har tabt mig 10 kg, har meget mindre lyst til hvidt sukker og hvidt mel, spiser mindre og sundere fordi jeg har fået naturlig lyst til det. Selvfølgelig værdsætter jeg det og mangler kun 5 kg til det jeg gerne vil veje.

  Men mens jeg skriver dette til dig, kan jeg mærke, at det allervæsentligste er, at jeg er ved at hele og forvandle “kan ikke” i mig til “kan”. og DET betyder så meget for mig, at jeg skal huske at trække vejret ind i min krop mens jeg skriver det til dig.

  Inderlig stor tak for at du inspirerede mig til at presse frisk juice selv og få wheat-grass & spirulina ind i mit liv og også til at bevæge mig, ved at have din skridttæller på mens du underviser…:-)

  Hav en skøn dag, Jette,

  kærlig hilsen
  Sibila

  • Jette Harthimmer 01.12.2014 på 09:45 #

   Kære Sibila
   Hvor er jeg glad for at du deler dette med mig og med mine læsere. Whau. Sikke en masse fantastisk der er sket for dig og med dig. Dine ord og din fortælling bekræfter mig i, at sundhed nytter og betaler sig, og at uanset om man begynder indefra eller udefra, så vil det ene sunde skridt og den ene sunde beslutning, føre det andet med sig, og en ny sund proces / udvikling går i gang.
   Tak for at du delte dette. Jeg håber, at det vil inspirere andre.

 7. Ulla 16.06.2014 på 17:02 #

  Hej Jette.
  Tak for dit rigtig grundige indlæg, som dog efterlod mig med en tvivl om, hvorvidt jeg skulle købe en Vitamix eller en Blendtec blender.
  Domotech oplyser dog på deres hjemmeside, at Blendtec er de eneste som laver BPAfrie kander, hvilket for mig har betydning.
  Mit spørgsmål til dig er nu – hvilken Blendtec blender svarer til din elskede Vitamix?
  Hilsen fra Ulla

  • Jette Harthimmer 17.06.2014 på 11:28 #

   Hej Ulla
   Da jeg aldrig har brugt en Blendtec, ved jeg ikke hvilken der “ligner” min Vitamix mest.
   Jeg har været inde på Domotech´s hjemmeside og set de 3 Blendtec de sælger, og jeg synes at de alle 3 virker super. Jeg kan se, at der er 1000,- Kr til forskel på de 3 modeller. Men jeg ved som sagt ikke nok om dem, og ville spørge Domotech.
   Uanset om du vælger Blendtec eller Vitamix så får du et super produkt! For mange drejer valget sig om smag og behag, lidt ligesom mobiltelefoner. Nogle sværger til iPhone mens andre hellere vil have en Samsung.

   Det med BPA har jeg ikke tænkt på, og det har ikke været en del af mine overvejelser.
   Hilsen
   Jette

   • Jette Harthimmer 22.07.2014 på 09:08 #

    Hej Ulla
    Nu har jeg haft mulighed for at undersøge sagen.
    Kanden på en Vitamix blender er også BPA fri. Jeg har netop tilføjet det i mit blogindlæg.

 8. Sibila 14.01.2014 på 12:50 #

  Kære Jette,

  Jeg har fokuseret på at kunne købe en Omega Slow Juicer siden jeg læste din beskrivelse her. Jeg vidste bare, at sådan en måtte jeg få og i sidste uge landede den så i mit køkken. Jeg må bare sige at jeg ELSKER at mærke, hvad det gør for mig, når jeg drikker juice vi selv kan lave her nu, ovenikøbet lige så tit vi vil. Jeg er SÅ taknemlig for at du har delt dine beskrivelser og erfaringer med maskinerne her henover, du har gjort og gavmildt delt, det jeg ikke selv ville have haft hverken tålmodighed eller teknisk færdighed til at gennemskue. TAK. Nu går jeg igang med at spare sammen til den gode blender.
  hav en dejlig dag,

  Sibila

  • Jette Harthimmer 14.01.2014 på 15:24 #

   Ih hvor dejligt. Tillykke med den nye maskine og al den gode juice.

 9. Ulla Jensen 17.11.2013 på 03:13 #

  Tak for et meget fyldstgørende indlæg om de to maskiner.
  Det kunne lige så godt have været mig der havde skrevet det, for jeg er enig med alle dine punkter og argumenter.

  Jeg nåede også frem til på et tidspunkt at investere i “godt kram” og jeg må sige at jeg ikke har fortrudt det. Pengene er godt givet ud og maskinerne holder år efter år, så jeg ikke som tidligere måtte ud og købe nye fordi de brændte sammen eller ikke kunne klare et dagligt brug.
  Jeg er er til raw food og dermed bliver maskinerne til “hele mit køkken”.

  Så mit råd til alle der læser denne side er: Køb dem. I vil ikke fortryde.
  Ulla
  Vanløse

 10. lis cardel 27.10.2013 på 11:12 #

  R Hej Jette .
  Jeg syntes at det du har skrevet her på siden er mega flot hvor du har brugt en masse tid på.
  Vi er også ved at se på nye maskiner min mand og jeg . Jeg har snakket meget med Morthen i DomoTech meget flink det er da også der vi vil handle, vi vil bare først lige undersøge hvad der bedst på markedet. Har været meget på You Tube for at se hvad de kan.
  Det bliver Blender TNC 5200 Vitamix og nok Omega VRT352 er bare lidt i tvivl om det skal være den nye med dryp tud. Men det gav lige mig det sidste skub at læse din side.
  Nu mangler jeg bare at finde den rigtige Food Processor dem har DomoTech ikke øv . Det jeg vil have er en der ikke har andet end rive snitte ting med både til fint mellem og groft og stærk, det syntes jeg er svært, har du et bud ser også på en ny Stavblender. Det er kun til privat husholdning men jeg elsker gode maskinet . Mvh lis Cardel

  • Jette Harthimmer 04.11.2013 på 09:48 #

   Hej Lis

   Dejligt at du kunne bruge mit indlæg som inspiration til valg af rette maskine.
   Med hensyn til en food processor så har jeg kun haft én eneste i hænderne, og det er en MagiMix 3200 Compact XL

   På samme måde som ved valg af juicemaskinen og blenderen, læste jeg rigtigt meget info på nettet og spurgte også i forskellige fora om gode råd.
   Valget faldt på ovenstående på grund af at det skulle være “rigtigt godt kram”og mange års garanti.
   Den fås i 3 forskellige størrelser og min er den mindste som passer perfekt til den lille familie og til hvis du ikke har så meget bordplads.

   De kan ofte være store og klodsede, men jeg synes at denne er super og har de rette proportioner.
   MagiMix anmeldelse: http://www.foodprocessorreview.co.uk/magimix-3200-review/

   Jeg købte min hos Wupti.com da de på daværende tidspunkt havde den til bedste pris.

 11. Mette Justesen 21.10.2013 på 20:02 #

  Kære Jette
  Tak for gode beskrivelser af juicepresserne. Jeg er igang med at undersøge markedet og søger en der også kan håndtere rå grøntsager. Har du erfaringer med det på Omega’en?

  Mvh
  Mette

  • Jette Harthimmer 22.10.2013 på 10:07 #

   Hej Mette

   Jeg er ikke helt med på dit spørgsmål: “Kan håndtere rå grøntsager”?
   ALLE grøntsager jeg putter i min Omega juicepresser er rå.

   Den klarer så let som ingenting, rødbeder, gulerødder og lign. rå hårde grøntsager.
   Så det kan du trygt kaste dig ud i.
   Rå grøntsager = mere saft og sundhed :-)

 12. Ingerid Lassen Cristoffanini 15.10.2013 på 11:31 #

  Hej Jette

  Jeg er ved at undersøge markedet for slowjuicere. Da det er noget af en investering vil jeg lige være helt sikkert inden jeg bestiller den.

  Jeg kan se at der er kommt nye modeller på markedet, så vil lige spørge, om du stadig anbefaler Omega VRT 352 som den bedste

  mvh
  Ingerid Cristoffanini

  • Jette Harthimmer 22.10.2013 på 10:11 #

   Hej Ingerid
   Jeg tror det bedste du kan gøre er, at spørge Domotech som sælger disse og andre high-end kvalitets maskiner.

   Jeg har fundet frem til mine maskiner, ud fra det valg der var, da jeg her i 2013 skulle købe nye.

   Der kommer altid nye maskiner til, men dem kender jeg ikke personligt. Jeg ved dog at Omega har lavet en ny, men den eneste forskel på den og min er, at den har fået en dryptud og at man har flyttet et tandhjul på den.

   Spørg Domotech til råds om deres anbefalinger samt hvad forskellen er på den nye maskiner.

   Uanset om du køber “min” maskine eller en af deres andre, vil du blive rigtigt glad for den.

 13. Kirsten 10.09.2013 på 09:42 #

  Tak for gode beskrivelser af to fantastiske maskiner. Jeg har haft god nytte af at kunne læse dine erfaringer her.
  Jeg har investeret i TNC 5200 og er vildt imponeret. Min næste investering skal være en Hurom Slowjuicer. Hurom har lavet en model der kører med 42rpm. Det skulle give en endnu bedre juice, påståes der.
  Jeg er lidt nervøs ved om det kommer til at tage så lang tid, at jeg slet ikke gider bruge juiceren.
  Med den erfaring du har med din juicer, kunne du så forestille dig at bruge en juicer der kører endnu langsommere?

  • Jette Harthimmer 12.09.2013 på 07:28 #

   Hej Kirsten
   Jeg er glad for at læse, at du er glad for og imponeret af din nyindkøbte blender. Den er god at prale med ;-)
   veninderne synes at den laver super soft og fløjsbløde smoothies, og mændende elsker at høre at den har en motor der er lige så stærk som en plæneklipper.

   Med hensyn til dit spørgsmål om at købe en juicepresser der kører endnu langsommere, så søgte jeg på Hurom, men kunne ikke se at den skulle køre langsommere end Omegaen, og da den er designet til at køre på den hastighed, hvor du får mest saft og flest næringsstoffer og vitaminer, så tvivler jeg på en der kørte endnu langsommere, ville give et bedre resultat.

   Ønsker dig god sundhed og med masser af frisk juice og smoothies :-)

 14. Jette Harthimmer 10.07.2013 på 08:35 #

  I går var jeg med en god ven inde i Urtehuset på Gammel Kongevej. Vi skulle have brunch og købte også både saft og en smoothie.
  Blenderen de bruger til deres smoothies er en Blendtex.

  Jeg købte et stort glas saft bestående af rødbede, selleri og lakridsrod. De brugte en centrifugal juicer, da det på caféen skal gå hurtigt.
  Resultatet var, at jeg for mine 39,- Kr fik et stort glas, hvor halvdelen af glasset var saft, og den øverste halvdel bare skum.
  Ikke en særlig god oplevelse.

  Havde de brugt en slow-juicer ville hele glasset have været saft. Jeg har naturligvis forståelse for, at de på travle cafeer ikke har tid til at juice slow.

 15. peter 12.06.2013 på 15:23 #

  hej
  dejligt at få lidt info om disse store blender vil have en selv
  i den forbindelse kan jeg sige de blender du har set i
  cafer og rawfood re prof modeller med 3 hk motor
  og selvfølige noget dyrere
  så nyt dillema her i Ringsted !!!!!
  nameste peter

  • Jette Harthimmer 12.06.2013 på 18:29 #

   Tak for denne info Peter. I Raw 42 har de den med 2 HK men ok, 2 HK er i mit private køkken rigeligt ;-)

   Det er sådan ca 5 gange stærkere end de gode blendere på markedet.

   Jeg har set at der er en prof – model, og det må være den du tænker på, men den er jo mere end dobbelt så dyr, og til min private husholdning havde jeg svært ved at se, hvor meget bedre den model ville være for mig.

   Hvis du kun skal bruge maskinen privat, vil den model jeg skriver om her i indlægget være rigeligt.

 16. Vigdis Knag Hoff 05.06.2013 på 12:15 #

  Oh yes

 17. marianne 23.05.2013 på 16:10 #

  Jeg vil også takke for et godt indlæg og komme med en kommentar. Jeg købte sidste år “den bedste blender” netop ud fra hvad Tænk anbefalede, men allerede efter 6 mdr gik den død. Jeg har ikke haft nogen siden, men vil klart følge dine anbefalinger. Jeg harogså set noigle videoer på nettet og læst amerikanske test.

  Marianne
  Jeg var med til dit foredrag i går aftes …

  • Jette Harthimmer 03.07.2013 på 09:02 #

   Hej Marianne.
   En af mine gode veninder købte i sin tid også den model som Tænk havde udråbt til at være den bedste, og nøjagtig som hos dig, døde den efter kort tid.
   Nu står “mine” to maskiner også hjemme i hendes køkken, og hun sender mig stort set dagligt billede og e-mail hvor hun begejstret fortæller og viser mig hvad hun har lavet i dem.
   HUn er blevet lige så glad for dem, som jeg er.

   En anden har også købt en maskine der skulle være god og robust, men efter et par gange at have lavet hummus – døde den.
   Hun er nu ved at spare sammen til blenderen jeg anbefaler.

   Håber du nød foredraget.

 18. Ulla Jensen 23.05.2013 på 11:35 #

  Hej Jette
  Super fedt og seriøst indlæg. Jeg har for et par år siden købt en vitamix blender ude i Brønby Halken hvor der var et raw food event. Jeg tror også at du var der?
  Der så jeg for første gang maskinen og blev overbevist om at den var god.
  Det var en stor udskrivning for mig, men jeg har aldrig fortrudt mit køb og bruger den stort set dagligt.

  Jeg har siden investeret i den tør-kande man kan købe som ekstra udstyr.

  Tak for at du deler med os.

  Ulla J.

 19. Lise Ø. 19.05.2013 på 11:30 #

  Tak for dette nyttige indlæg.
  Jeg har haft de samme erfaringer med blendere. Over få år har jeg haft tre blendere, som absolut ikke var markedets billigste, og som ifølge markedsføringen skulle klare mosten. Alligevel stod de alle tre af efter relativ kort tid.
  Jeg har stået i køen hos Joe And The Juice og på cafeer og noteret mig hvilken type blender der var i anvendelse. Dog uden at have den nødvendige viden om produkterne.
  Så det var dejligt, at du bragte denne Info.

  • Jette Harthimmer 20.05.2013 på 13:49 #

   Tak for din feedback Lise. Det var faktisk også Joe and The Juice der fik mig i gang med at juice / blende.
   Et par gange om ugen gik jeg nemlig ind og købte enten et glas friskpresset saft eller en af deres smoothies to go.
   Økonomisk løb det hurtigt op, da hver koster omkring 40,- Kr

   En dag tænkte jeg, jamen hvorfor laver jeg det ikke bare selv? Det må da være biligere i længden, og så gik jeg ud og købte en blender :-)
   Jeg har været rigtig glad for at jeg gjorde dette – og jeg har godt nok fået meget frugt og grønt indenbords siden da.

 20. vibeke 19.05.2013 på 09:30 #

  TAK :-) fordi du deler dine erfaringer, Jette. Jeg har præcis sådan en saftpresser, der simpelthen laver så meget pulp, der kommer megameget skum på, og saften bliver brun i løbet af ingen tid. Købte den, fordi vi har uendelig mange æbler i vores haver, og ville lave æblejuice og fryse til vinteren, men det er aldrig rigtig blevet til noget, fordi jeg ikke syntes, at arbejdet stod mål med resultatet, så jeg vil da overveje at købe den, som du anbefaler, for jeg elsker juice, og det er faktisk noget, som kan “betale sig” at lave både økonomisk og sundhedsmæssigt. Så TAK for tippet :-) Man kan jo ikke undgå at blive begejstret af dit indlæg :-)

  • Jette Harthimmer 20.05.2013 på 09:39 #

   Tak Vibeke :-)
   Bare det var mig der havde en masse æbler i en have. Så kan det da nok være at jeg ville presse saft i lange baner.

   • Ann 20.05.2013 på 11:38 #

    Kom og plukke æbler hos mig til efteråret Jette! Har altid flere end jeg kan få brugt!

   • vibeke 20.05.2013 på 20:55 #

    Og hos mig på Sydsjælland kan du også plukke ;-)

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.