Vejledning til musik filer

Her finder du hjælp til download.

 

Sådan modtager du lydfilen:

Når din betaling er gået igennem, modtager du en mail (en kundefaktura, hvori du finder linket til lydfilen, lydfilerne, dit køb).

Du kan max. benytte hvert link 3 gange. Du anbefales derfor at downloade dit køb.
Efter download kan du overføre lydfilen til alle dine enheder (iPhone, iPad, tablet og lign.) og du kan høre den så ofte du vil.
Der er ingen udløbsdato på lydfilerne.

Har du ikke modtaget mailen med lydfilen?

Mailen – en kundefaktura, hvori der er links til dit køb, sendes til dig indenfor et par minutter, efter du har gennemført dit køb, hvis du har betalt med kreditkort, MobilePay eller PayPal.

Har du betalt via bankoverførsel, går der typisk 1-2 dage før du modtager dit køb.

Hvis du ikke har modtaget lydfilen, så søg efter den i dit spam filter/uønsket post/junk mail.

Nogle mail-programmer såsom HotmailYahoo – Ofir og Live, kan i visse tilfælde tolke en modtaget mail hvori der er et web-link/mp3 lydfiler, som spam og placerer den derfor i din spam folder.

Log ind på din mail konto via internettet/web-mail/en webbrowser og find folderen spam/uønsket post.
I den finder du min mail og din lydfil.

Bemærk: Det er ikke nok at tjekke for spam/uønsket post på din mobil/tablet. Du skal tilgå din mail via en browser.

Hvis den ikke er i din spam-folder har din mail udbyder opsat et meget skrapt mail-filter og helt blokeret for “den type mails”. Altså mails hvori der er links til mp3 lydfiler.

Det du så kan gøre er:
Skriv til mig på jette@harthimmer.dk og oplys mig en anden e-mail adresse, som jeg kan sende lydfilen til.
Det kan være din arbejdsmail, en venindes, kollegas eller lign.

Det plejer at løse problemet.

Når vedkommende modtager min mail, kan han/hun efterfølgende sende den videre til din e-mail adresse.
Nu vil mailen nå igennem til dig og den vil blive accepteret af spamfilteret da mailen denne gang sendes fra en person i dit netværk eller en privatperson og ikke som oprindeligt, fra et firma og computerprogram som min web-shop er.

Sådan downloader du lydfilen til en computer:

Din computer (Windows / Mac) er på forhånd indstillet til, hvad den skal gøre, når du klikker på et mp3 link – altså det link, der er i den mail jeg sender til dig.

Nogle gange som en standard indstilling og andre gange, hvad du selv har bedt den om.
Det kan være, at den åbner lydfilen og afspiller den i iTunes.
Er det tilfældet så har iTunes automatisk hentet og downloadet lydfilen til din computer, og du kan nu finde den i dit iTunes bibliotek.

Måske åbner lydfilen sig i et andet program og bliver afspillet derigennem.
Er det tilfældet, må du søge efter lydfilen på din computer, for at se, hvor programmet har placeret den overførte lydfil.

Lydfilen spiller i din browser.

I visse tilfælde åbner din internet browser og lydfilen afspilles i den.
Er det tilfældet, skal du selv hente og downloade lydfilen.

Hvis din browser er Firefox:
Når lydfilen / linket er i din browser:
Vælg menu-punktet: “Fil” -dernæst  “Gem Side Som” – (et vindue åbner og her kan du vælge hvor du ønsker at gemme lydfilen på din computer.)

Hvis din browser er Safari:
Når lydfilen / linket er i din browser:
Højreklik på den afspiller du ser på skærmen – vælg punktet “Hent video som …” – (et vindue åbner og her kan du vælge hvor du ønsker at gemme lydfilen på din computer.)

Hvis din browser er Google Crome:
Når lydfilen / linket er i din browser:
Vælg menu-punktet: “Fil” – dernæst “Gem side som …” – (et vindue åbner og her kan du vælge hvor du ønsker at gemme lydfilen på din computer.)

Sådan downloader du lydfilen til en smartphone / tablet:

Alt efter hvilken mobil telefon/tablet du har, kan du downloade lydfilen til den.
Hver producent har dog sin egen måde at gøre dette på, og du må derfor selv undersøge på nettet, hvordan du skal gøre det eller læse online manualen for din bærbare enhed.

Som udgangspunkt får man på de fleste mobiltelefoner og tablets, mulighed for at downloade lydfilen direkte, så snart man trykker på linket i mailen.

Alternativt kan du i første omgang sende mailen til en computer, åbne linket og downloade lydfilen på computeren og dernæst overføre lydfilen til din mobil/tablet som beskrevet tidligere.

Info til iPhone og iPad brugere:

Når du klikker på linket i mailen, vil lydfilen automatisk begynde at spille.

Du kan desværre ikke downloade MP3 filer direkte til din iPhone eller iPad, på grund af tekniske begrænsninger som Apple har sat.
Vil du have lydfilen over på din iPhone/iPad, skal du derfor først downloade den til en computer (Mac/Windows) og dernæst overføre den via iTunes (eller benytte dig af en app til formålet).
Læs nedenstående vejledning ELLER hent en app så du slipper for bøvlet og kan ordne det hele i ét hug på din telefon/tablet. Se hvordan i videoen senere i indlægget.

Tilføjelse af indhold fra computeren i iTunes

KLIK OG LÆS APPLES GUIDE: >> Sådan overfører du lydfilen til din iPad / iPhone

Benyt følgende fremgangsmåde for at tilføje arkiver i iTunes:
– Åbn iTunes.
– Vælg én af følgende indstillinger i menuen Arkiv/Filer:

Mac
– Føj til bibliotek

Windows
– Føj fil til bibliotek
– Føj mappe til bibliotek
– Find og vælg det arkiv/den fil eller den mappe, der skal tilføjes.

Hvis indstillingen “Kopier arkiver/filer til mappen iTunes Music, når de føjes til biblioteket” er valgt i iTunes, kopierer iTunes automatisk alt indhold, der tilføjes i iTunes-biblioteket, til mappen iTunes Music. Du kan tilpasse denne indstilling eller ændre placeringen af mappen under fanen Avanceret i menuen Rediger i iTunes.

Download til din mobiltelefon/tablet.

Denne video (engelsk) viser step by step hvordan du kan hente lydfilen så den fremover ligger på din telefon/tablet.
Med denne løsning slipper du for iTunes og du behøver heller ikke at have en computer men kan ordne det hele på din mobil/tablet.

Vigtig info:

Virker denne guide ikke for dig, vil jeg bede dig om at søge efter en anden vejledning på internettet for netop den computer, smartphone, tablet, du har eller for det styresystem og den internet browser du bruger. Eller du kan spørge en i dit netværk.

I første omgang kan du prøve at downloade lydfilen i en anden browser end den du normalt bruger (Firefox, Google Crome, Safari) og dernæst følge ovenstående vejledning. Dette kan i de fleste tilfælde løse problemet.

Du kan også forsøge dig på en anden computer. Lån en venindes, din arbejdskollegas og download lydfilen der. Dernæst kan du overføre den til din egen, enten via WeTransfer, Dropbox, Google Drive, et usb-stik eller en ekstern harddisk.

Som tidligere beskrevet, kan hver computer være sat op med sine helt egne indstillinger. Det er derfor desværre ikke muligt for mig, at hjælpe dig med yderligere tekniske svar og løsninger.
På internettet samt på YouTube vil du dog kunne finde en rigtig god vejledning, til netop det produkt du har.

 

Scroll to Top