Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Du er god nok

Selvværd og negative tanker

Når jeg taler med mine klienter, er der desværre rigtigt mange der døjer med lavt selvværd og som har negative tanker om sig selv.
Det er rigtigt synd, for det sætter sine spor og manifesterer sig på forskellige måder i vores liv.

Du er smukkere og dejligere end du tror
Man lavede en gang en undersøgelse, hvor man bad nogle kvinders veninder om at beskrive deres veninde så godt de kunne (veninden var ikke til stede i rummet).
De skulle fortælle om venindens kvaliteter, hvad de mente hun var god til, talenter, evner, egenskaber og lign. Dernæst skulle de overfor en professionel tegner fra politiet, beskrive venindens udseende så kunne lave en tegning af hende.

Senere inviterede man så veninden ind, og man bad hende beskrive sig selv og svare på samme spørgsmål som veninderne netop havde besvaret. Evner, kvaliteter og også hvordan hun opfattede sin krop.
Det interessante ved undersøgelsen var, at samtlige veninder havde et meget mere positivt indtryk af veninden, end hvad hun selv havde. Ligeså beskrev de hendes krop meget mere positivt og flatterende, end hun selv gjorde. Dette sås tydeligt i tegningerne, og alle kvinder var rystet over, at deres veninder så dem så smukke og havde så meget godt at sige om dem.
Er det ikke tankevækkende?

Se forsøget i nedenstående video:

Om at leve op til krav og forventninger
En anden ting man fandt ud af var, at mange kvinder føler sig hæmmet af at forsøge at leve op til en masse krav og forventninger fra andre.
Jeg ved ikke om det er et “gen” i os kvinder, at vi er så ivrige efter at behage og tilpasse os. Prisen er desværre, at vi i forsøget på dette, fuldstændigt mister kontakten til os selv, kommer til at gå på kompromis med egne behov samt mister kontakten til vores indre stemme, som når alt kommer til alt, er vores bedste ven og rådgiver.

Desuden er der en fare for at “brænde ud” hvis du altid står til rådighed for at tilfredsstille andre, eller konstant er opmærksom på andres behov og deres problemer.

Jo mere jo bedre – eller?
For mange er en god uddannelse eller et godt job lig med at være god nok.
Hele vejen gennem livet bliver vi målt og vejet. Hvad er din uddannelse, hvor bor du, har du hus, hvor meget tjener du? osv. osv.

Dette gør, at mange ikke føler sig gode nok og / eller at de hele tiden føler at de skal tage på flere kurser og uddanne sig mere, fordi de tror, at når kursus X er i hus og de har fået diplom på det, så er de bedre, dygtigere, får en højere status eller er mere værd. Dette ses især blandt kvinder der ønsker at arbejde med mennesker.
Nogle tør ikke kaste sig ud i at følge deres drøm, før efter de har plastret hele væggen til med diplomer og beviser, og selv efter dette, er tvivlen der stadig. Er jeg god nok? Kan jeg realisere min drøm? Har jeg noget at byde på?

Mange gange ville det have været meget bedre blot at kaste sig ud i det, og ikke hele tiden stræbe efter uddannelse som jo bliver på bekostning af erfaring.

Forstå mig ret, uddannelse er helt ok hvis det er af lyst, men det jeg taler om her handler om en grundlæggende overbevisning om at man føler, at man ikke er god nok eller ikke har noget at byde ind med.

Når alt kommer til alt
Du har masser at bidrage med og give, også uden nødvendigvis at have fine titler på dit cv eller ved at skulle lave om på dig selv.
Bare tag en dyb indånding, og fokuser på det du ønsker at manifestere.
Alt handler i bund og grund bare om at du skal trives og have det godt, og dette skaber du kun ved at være den du er og hvile i det.
Du er ikke mere eller noget særligt, bare fordi der står en fin titel på dit visitkort. Du er dig – og du skal bare være dig.
Du skal bidrage på din egen unikke måde.

Elsk dig selv
Se på dig selv med kærlighed og dyb respekt. Elsk din krop. Vær god ved dig selv. Omtal dig selv respektfuldt. Tænk positive og konstruktive tanker. Vær blid, god og kærlig overfor dig selv.

Og hvis du har en drøm …. så go for it. Ikke i morgen, men nu. Tag det første skridt hen mod drømmen i dag.
Inderst inde ved ved du højst tænkeligt hvad du virkelig ønsker at foretage dig, hvis du bare tør høre efter. Vær modig nok til at gøre det uanset hvad andre måtte tænke og mene. Hav også modet til at gå helt egne vegne og ikke bare følge flokken, hvis det er det der skal til. På den måde bliver det jo dig der viser vejen for andre.

Du har så meget i dig – NU skal det ud. Ikke flere ord, ikke flere undskyldninger eller bortforklaringer. Tiden er komet hvor der skal handles. Du må godt og du kan godt!
og skal jeg fortælle dig en lille hemmelighed? ….. du vil på vejen få Universets fulde støtte og opbakning.

Find ud af hvem du er og vær stolt af dig selv.
Du er nemlig god nok og helt igennem fantastisk.

58 kommentarer til “Du er god nok”

 1. Linda

  Kære Jette.

  Tak for dit indlæg.
  Det er vist det input, jeg har brug for, for at komme videre.
  Du skriver:
  Find ud af hvem du er og vær stolt af dig selv.

  Det er netop det, jeg er i gang med at finde ud af lige nu. Og ja, det er bestemt ikke let at finde ud af, hvem jeg er.

  1. Bare bliv ved med at søge indad og spørge, så skal svaret nok komme til dig, og du vil få øje på dit sande smukke jeg.

 2. Wietske

  Hvordan kan det da være dette her indlæg står på forsiden selvom du skrev det i 2013!

  Det er utroligt, hvordan jeg lige løber ind i det i dag, netop på et tidspunkt hvor det er aller mest relevant. Der sker de mest smukkeste ting omkring mig, jeg har udfordringer med at beskrive men jeg mærker dem dybt i hver eneste celle i min krop og det rører mig meget! Jeg læser dine ord og jeg tror på dem med hele mit hjerte, det er sandhed, og det er skønt at føle mig så meget i liv!

  Tak!

  1. Hej Wietske

   Jeg genbruger fra tid til anden tidligere blogindlæg. Jeg har pt. skrevet over 400 og da de fleste af dem er tidsløse, kan de med fordel læses igen og igen.
   Jeg gør det når / hvis jeg ikke lige har tid til at skrive et nyt indlæg, men stadig synes at jeg vil give mine mange besøgende en oplevelse af, at min hjemmeside altid er et besøg værd, da forsiden og mine tekster skifter fra uge til uge, og at der altid er god inspiration at finde. :-)

   En universel lov siger desuden: “Alt sker på rette sted og tidspunkt”, og derfor vil indlægget være det helt rette for de der besøger siden, den pågældende uge.

 3. Helle

  Oh , Jette , hvor jeg elsker dig :-) Disse ord var for mig, meget tiltrængte.
  Tak

 4. Mone

  Tusen takk Jette. Det var kloke ord,nøyaktig hva jeg trengte i dag :)
  Hjerteklem fra Mone

 5. Janne Nielsen

  Jeg sender kærlighed,og varme med dette hjerte <3

  Kram fra Janne

 6. Anne Mette Bang Nielsen

  Tusind tak for din artikel. Som en forlængelse af den sidste bøn og healing omkring ansvar og skyld, er dette er forlængelse af det som sker lige nu og er med til at give en endnu dybere forståelse for, hvor vigtigt det er at vi er os selv og føler os gode nok lige præcis sådan.

  Kh. Mette

 7. Lilie Naira Aurantio

  Tak Jette – du har en måde at formulere dette krøllede emne på, som går rent ind. Og når sådan noget gør det, så FLYTTER man sig som læser. DET er fedt! TAK for det.

  Jeg føler mig mødt i dit indlæg, og begynder at forstå, at jeg mere nu end før (54 år), ved hvem jeg er, hvad jeg vil og hvor vejen ligger – men jeg forstår også, at det er svært for mig at GØRE, fordi jeg har nogle indbyggede programmer der skal afkodes først.

  Feks. jeg er kunstmaler og jeg maler allerbedst om natten. Hele natten, frem til morgenstunden, og når andre mennesker starter deres arbejdsdag, så slutter min.

  Jeg er flov over det – føler det er forkert. Hele mit arbejdsliv har det været en fælles forståelse i samfundet, at man skal stå tidligt op og arbejde om dagen – så at male om natten: “det gør man ikke”! – Jeg får af vide via venner/internet o.a. at det er usundt fordi pinealkirtlen producerer melatonin, når det er mørkt, så man kan sove – og når man så IKKE sover, så smadrer man sit immunforsvar. At mennesket ikke er indrettet til at være vågen om natten, for havde vi været det havde vores syn været indrettet til det osv.

  Men er det ikke det sundeste for et menneske, at arbejde med det vedkommende elsker og på den måde som nu engang føles allerbedst?

  Hvis jeg læser dit blogindlæg rigtigt – så skal jeg GØRE det, der føles bedst for mig, for igennem DET vil jeg opnå, den bedste følelse af mig selv – tilfredshed – harmoni – glæde…

  Det lyder altså besnærende rigtigt, Jette – Besnærende fordi jeg kan MÆRKE, at jeg kan lide det, selvom jeg via gamle programmer ved “jeg ikke må”.

  Der er mange forståelser i mit liv, der lige bliver rusket op og rykket lidt ved at læse dit indlæg. Hårdt tiltrængt – Tak ;-)

  1. Du skal naturligvis gøre og arbejde på den måde der føles bedst for dig og som skaber det bedste flow fra dig.
   Jeg kender en meget anerkendt kunstner, hun fortalte mig, at hun lavede de bedste værker om natten – netop fordi hun nød den ydre ro der var på det pågældende tidspunkt, og hun elskede tanken om at hun var oppe mens alle andre sov.

   Hun elskede byen når den sov og elskede at opleve den vågne (hvorefter hun som dig gik til ro og sov hele dagen).

   Hvad andre mener og synes, er ikke vigtigt. DU er den vigtigste person i dit liv.
   :-)

   1. Lilie Naira Aurantio

    Det føles utroligt befriende at læse andre har det nøjagtig som en selv – og at det faktisk er helt ok. At have LOV til at fungre på den måde der føles bedst for en lukker op for en masse andre tilbageholdte “tilladelser”. Jeg begynder at mærke det der med at “være godt nok” – hvad det EGENTLIG betyder, og hvor vigtigt det er. <3 ;-)

    TAK for dit svar Jette – du ved bare ikke hvor meget det luner ;-)

 8. Therese Tovsland og wenche Irene Haaland

  Tusen takk for dine kloke ord.
  Det er godt å bli minnet på at en er god nok som en er<3

  Ha en riktig fin dag.

  Hjertelig hilsen Therese Tovsland

 9. Trine

  Kjære Jette :) Jeg er så glad for at jeg “oppdaget” deg. Jeg kan ikke huske hvordan det skjedde, men det måtte være en mening med det. Jeg er stort sett inne på dine pod cast hver dag. Jeg bruker dine meditasjoner. Jeg deltar på dine healinger. Hva du gir !!! :) Livet byr på så utrolig store utfordringer – i alle fall mitt. Utfordringer med et av barna mine som jeg aldri hadde trodd jeg skulle komme oppi, og som gjør at det mange ganger kjennes som en solformørkelse og en stor sorg. Jeg må bare leve med det. Du hjelper meg til å ha styrke til å bære det, og ha tro på at det kan løse seg – og se at livet også byr på mange positive sider. Du får meg til å se at “det handler ikke om hvordan man har det, men hvordan man tar det”. Hjerteknuseklem :)

  1. Trine, hvor er det smukt skrevet: “det handler ikke om hvordan man har det, men hvordan man tar det” Jeg er helt enig, og deri ligger din power og styrke.

   Husk også bag skyerne skinner solen altid.

 10. Aase

  Kære Jette.

  Hjertelig TAK for alt, hvad du deler med os :-)
  Du formår at formidle det, så det går helt ind i hjertet <3

 11. Tove Lisbeth

  Tusen takk for alt hva du gir oss kjære Jette. Det er så sant alt du her skriver. :-)

 12. Kirsten

  1000 tak – det er vidunderligt at læse dine indslag! Og hvor er det bare rigtigt – jeg elsker og værdsætter mig selv og håber også at jeg derved bedre kan elske andre! Kraaaaaaaam ❤

  1. Det er nemlig præcis sådan det er: Når du elsker og værdsætter dig selv – så har du sååååå meget at give til andre. Du kan f. eks lære dem hvordan man gør det ;-)

 13. Mette Andersson

  Kære Jette, tusind tak, af hjertet tek. Jeg føler det som om du altid støtter mig. Min egen støtte dagligt på fb. Som om du er der for mig. Det er helt fantastisk og reder min dag gang på gang. God aften kærligst Mette

  1. Tak for ordene Mette og tak for at du kom til mit foredrag i tirsdags.
   Altid hyggeligt at løbe ind i dig og give / få et kram.

 14. Rimo

  Tror du også at dette gælder ældre – hvornår mon er ‘deadline’…???

  1. Der er ALDRIG en deadline, tværtimod.
   Man kunne derimod sige, at jo ældre jo bedre – for dermed en lang livserfaring.

   Uanset alder, kan man kaste sig ud i det.
   På det spirituelle plan er der ikke noget der hedder at gå på pension.
   Du kan da give og arbejde med det som du elsker allermest helt frem til den sidste dag. Det er da min plan.
   Jeg har ikke nogen tanke på at skulle arbejde til jeg er 62 og spare op til den dag, for så at sidde i en hængekøje under solens palmer for resten af min tid.
   Det er ikke deri lykken ligger.

   Den ligger i at give og være den man er og det som man brænder for, og bare fordi man bliver 62 “holder man jo ikke op med at brænde for noget”. ;-)

   Så keep on going Rimo.

 15. Kære Jette – og Kære Jan Ankerstjerne der sendte mig linket.
  Dejlig læsning om end det også gav en tåre på kinden.

  Jeg startede efter mange års drøm selvstændig som digital strateg og rådgiver i social selling op i 2012 og fuldtid pr. 1/2-13.

  Trods det, at jeg har nået mere end mange nyopstartede på den korte tid og nu oplever at få en del uopfordrede henvendelser, så ramte afsnittet om frygten for, om man er god nok til det man tager penge for og behovet for uddannelse mig lige i tårekanalen.

  Jeg har KASTET mig ud i en del med lidt frygt, men har heldigvis også opdaget at “det holdt” og gik godt. Dog har jeg også, bevidst eller ubevidst, holdt tilbage med andre ting, men kan mærke, at jeg mere og mere finder den indre ro…. for livet som selvstændig det er lige mig!

  I mit netværk tror jeg, at mange tænker – hun har da tonsvis af selvtillid, men gamle venner og de fintfølende nye som Jan har spottet – at det ikke altid er sådan på indersiden.

  Tak :-)

  1. Tak for at du delte dette med os Dorte.
   Blot husk på: Der ER en mening med at du får de uopfordrede henvendelser. Det i sig selv er også et tegn. Du er klar og Universet forsøger at vise dig det, ved at sende dig nogle kunder.

 16. Charlotte Nielsen

  Super tankevækkende indlæg, skønt at du kan sige tingene som de nu engang er! Jeg er helt enig med dig i at man ikke er mere værd fordi man har en fin titel i bund og grund er vi alle ens når vi går ind under skjolden! Og ja man er ikke så god til at rose sig selv det skal man blive bedre til ( kender det fra mig selv ) , acceptere sig selv som den man nu engang er , for man er jo god nok, og lade være med at sammenligne sig selv med andre! Man er en specialitet i sig selv! Brystet frem og ret ryggen!

  1. anitta kronquist

   fantastisk dine ord jette rammer så meget plet så ingen andre end jeg aner det- skal neop til at afslutte en eksamen og ved at ……i bukserne men måske hjælper det ,hvis jeg bare gør mit bedste som min mor sagde da jeg var barn og hvis jeg var nervøs. Desværre sov hun stille ind for 2 måneder siden og da jeg kom hjem idag i mit hjem føltes det som hun var der. I hver fald er hun med mig når jeg sidder og skriver. Det mest fantastiske var at hun fulgte mig helt til dørs i min 4 årige uddannelse.tak for opmuntring jette endnu en gang du er en engel.

 17. Trine Isabella Christensen

  Tusind tak for dine sande og smukke ord <3 Det er noget jeg arbejder med pt. At skidt pyt med hvilke titler osv. vi har – det handler om hvad lige netop jeg har at tilbyde verden <3 Så tak for gaven og bekræftelsen ved at læse dine altid vise og kærlige ord. Du er en engel er du <3

 18. Annette nagly

  Tak for de smukke ord. Jeg er gået i gang. Tak for skubbet.
  Kærlig hilsen Annette

 19. lillian

  kære skønne kvinde, du tager ordene ud af min mund, og du har mod og mandshjerte til at udtrykke dig, tak fordi du er til kære Jette.

 20. Sahar

  Tak for de smukke ord. Jeg trængte til at høre dem

 21. Ruth

  Et rigtigt godt indlæg-alle kan have gavn af-svært at se sig selv udefra-det indre fylder så voldsomt-TAK for indsparket <3

  1. Ja, det kan være en super øvelse en gang imellem at “stå på sidelinjen” og se på sig selv og sit liv lidt udefra, så man ikke altid lader sig rive med af egoets ofte begrænsende tanker samt frygt.

 22. Lene Martini Asperup

  Kære Jette ..

  Tusinde tak for skøn læsning..
  Ja universet støtter én, hvis man giver slip..
  Jeg vil bruge dine ord fra NU af …
  Men skal da læse den nogle gange også NU hvor jeg er trist
  og alligevel ikke trist ..
  Liver er en L A N G rejse ..
  Tak endnu engang..
  Ønsker dig en skøn dag..
  Solskins smil & knus
  Lene :o) <3

 23. Birgit Soffie Buhr

  Tak for nogle gode og sande ord….. Lærer rigtig meget af at læse dine indlæg Knus :)

 24. K. L. Sørensen

  TAK kære Jette. Man skulle tro du er tankelæser eller også er det Universet der får dig til at skrive lige det jeg har brug for, lige nu. Tusind TAK for alt det du skriver. Jeg har fået større forståelse om mig selv og Universet, og lære en masse ved at arbejde ud fra det du beretter for alle os der læser det du skriver. Tak til dig og Universet

  1. Jamen selv tak K. L.
   Dejligt du følger mig og læser mine budskaber.
   Jeg følger en indre impuls, og meget ofte rammer ordene netop “der” hvor mange står eller er den pågældende dag.

   Du ved nok; Der findes ingen tilfældigheder ;-)

 25. Hej Jette, Godt du fik skrevet dette ud. Jeg tror desværre at 80 % af befolkningen går rundt og har det dårligt som du beskriver. Det glæder også mænd. I 2012 fandt jeg vejen til mit livsformål som er at hjælpe og inspirere andre og jeg har selv været der også. I dag er jeg det lykkeligste mennesker på jorden, fordi jeg har lært mig selv rigtig godt at kende og elsker de ting jeg foretager mig. Jeg har næsten 100% kontrol over mine handlinger og bevisthed og lever 100% i nuet. Det giver en fantastisk indre glæde at være der hvor jeg er i dag. Uden dig og dine podcast’s havde det taget længere tid at opdage. Jeg er netop blevet skilt, bor i et lille værelse på et vandrehjem indtil jeg finder et andet sted permanent. Min ex-kone har børnene (4 stk) boende til vi kan skiftet til have dem og jeg ser dem næsten dagligt, da jeg henter og bringer dem til børnehave/skole. Jeg savner dog stadig at have dem i nærheden. Jeg ved nu at der er lys forude og der er en mening med det hele. Alt det jeg i “gamle” dage frygtede tager jeg i dag helt afslappet og jeg kan mærke at jeg bliver guidet dagligt til at forfølge min drøm om et liv med masser af kærlighed, lykke, glæde og tålmodighed. LIvet er blevet helt fantastisk efter jeg har fået mit selvværd og selvtilled tilbage i 2012 som 45 årig. Jeg ønsker at andre skal få det som jeg at have så lykkeligt et liv selvom man har udfordringer. Alt kan lade sig gøre og lykkedes hvis man ser positivt og optimistisk på livet.

  1. Hej Jan
   Tak for din åbenhed og ærlighed.
   Jeg har på sidelinjen fulgt dig i mange år. Din personlige og spirituelle udvikling. Det glæder mig at du konstant følger dig hjerte og gør det der føles rigtigt for dig.

   Mange gange i livet sker der det, at man skal igennem store forandringer, men det er netop vigtigt at du holder hovedet højt og tror på, at det nok skal gå alt sammen. Både til din og din families bedste.

   Jeg selv har været igennem mangt og meget, og mange gange ser jeg i dag, at det netop er disse udfordringer og kriser, der har “skabt” mig til at være den jeg er i dag.
   Rejsen har ikke været let, men jeg er glad for at jeg er den jeg er og at jeg står der hvor jeg står i dag.

   Ønsker dig og dine alt godt fremover.

 26. Joanna

  Tusen takk, Jette, det var viktige tanker å ta med meg, men nå skal jeg jammen komme igang. Ha en fin helg!

 27. Birte

  Tak kære jette
  Den behøvede jeg :-)

   1. katarine

    Kære Jette, Det er længe siden jeg har læst så vise ord om mig selv. Som sådan er der gået noget meget vigtigt op for mig. Jeg har i dag set mig selv med milde øjne og stor kærlighed. Jeg er så glad for at få denne beskrivelse lige præcis i dag. Nu ligger vejen foran mig med Guds fred og al hans kærlighed.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top