Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Podcast

109. Overlæge Bente Klarlund Pedersen – 58 min – Sådan holder du dig sund og rask.

Sådan holder du dig sund og rask podcast Sådan holder du dig sund og rask.
Jeg har haft fornøjelsen af at få et interview med Bente Klarlund Pedersen, som er overlæge, forsker og centerleder på Center for Aktiv Sundhed.

Bente Klarlund Pedersen er kendt som lægen, der ofte anvendes af medierne i spørgsmål, der handler om danskernes sundhed og helbred- hun har vundet adskillige priser for sin forskning inden for feltet. Bente Klarlund Pedersens foredrag er alle forskningsbaserede – de er fortalt levende, med humor og gode og tankevækkende eksempler.

Vores samtale kredser om, hvordan vi gennem hele livet bedst muligt kan bevare vores sundhed og trivsel.

Vi udforsker en række vigtige emner, herunder behandlingen af gigtsygdomme, udfordringer ved diabetes, og vi diskuterer hendes bog “Gå-bogen.” Desuden reflekterer vi over, hvor lidt fysisk aktivitet vi egentlig har brug for i vores dagligdag, samt om fysisk aktivitet kan fungere som en form for medicin.

I programmet deler Bente Klarlund Pedersen ud af sine værdifulde råd til, hvordan man i hverdagen kan have en sundere livsstil.

Hør programmet.
Du kan høre podcast episode, nr. 109 “Sådan holder du dig sund og rask”, ved at trykke på play-knappen på afspilleren øverst i dette indlæg. ⬆️ Podcast episoden kan også downloades. Rigtig god lytning. 🎧

Vil du høre flere podcast episoder?
Se mit store udvalg her: https://harthimmer.dk/podcast/

Den spirituelle pakke webshop - podcast. Er du interesseret i personlig og spirituel udvikling?
I min webshop finder du lydfiler med online kurser, foredrag, meditationer og kanaliserede budskaber.
https://harthimmer.dk/butik/

Du kan blandt andet vælge “Den spirituelle pakke.”
I den får du alle mine online kurser, foredrag og meditationer samlet i én pakke.
Der er over 65 timers lytning.
Den spirituelle pakke er til dig, der ønsker at sætte skub i din spirituelle udvikling.
Køb den her >> Den spirituelle pakke.

Et par ord om Bente Klarlund Pedersen …
Bente Klarlund Pedersen, en anerkendt dansk læge og professor i klinisk medicin, har dedikeret sin karriere til at fremme sund livsstil og forebyggelse af sygdomme gennem en holistisk tilgang. Hendes råd om, hvordan man kan holde sig sund og rask, er baseret på videnskabelig evidens og hendes eget ekspertiseområde inden for fysisk aktivitet, motion og sundhed.

Sådan holder du dig sund og rask.
Et af de centrale råd, som Bente Klarlund Pedersen ofte fremhæver, er vigtigheden af regelmæssig fysisk aktivitet. Hun understreger betydningen af at finde en form for motion, som man nyder, og som passer til ens livsstil og fysiske formåen. Dette kan være alt fra gåture og cykling til styrketræning og dans. Regelmæssig motion styrker ikke kun kroppen, men har også positive virkninger på humøret, søvnkvaliteten og generel velvære.

Desuden fremhæver Bente Klarlund Pedersen vigtigheden af en sund kost. Hun opfordrer til at spise varieret, med fokus på friske frugter og grøntsager, fuldkorn, magre proteinkilder og sunde fedtstoffer. Hun anbefaler at begrænse forbruget af forarbejdede fødevarer, sukkerholdige drikke og mættet fedt.

Søvn er også et område, hvor Bente Klarlund Pedersen giver gode råd. Hun understreger betydningen af tilstrækkelig søvn for både fysisk og mental sundhed. At etablere en regelmæssig søvnrytme og skabe gode søvnvaner kan bidrage til bedre energiniveauer, koncentration og immunforsvar.

Yderligere fokuserer Bente Klarlund Pedersen på stresshåndtering og mental velvære. Hun opfordrer til at finde tid til afslapning og stressreducerende aktiviteter såsom meditation, mindfulness eller hobbyer, der giver glæde og afledning fra hverdagens stress.

I sine råd understreger Bente Klarlund Pedersen også vigtigheden af at være opmærksom på kroppens signaler og søge lægehjælp, hvis man oplever symptomer eller problemer, der ikke kan løses gennem ændringer i livsstil alene.

Samlet set er Bente Klarlund Pedersens råd om, hvordan man kan holde sig sund og rask, en holistisk tilgang, der omfatter motion, kost, søvn og mental sundhed. Hendes råd er baseret på en kombination af videnskabelig evidens og hendes egen ekspertise inden for området, og de kan være til gavn for enhver, der ønsker at forbedre deres livsstil og trivsel. Men hør mit spændende interview med hende, og bliv lidt klogere på din sundhed.

5 gode råd fra Bente Klarlund Petersen

Regelmæssig motion:
Det er vigtigt at være fysisk aktiv hver dag. Bente Klarlund anbefaler mindst 30 minutters moderat motion dagligt, som kan være alt fra en rask gåtur til cykling.
Styrketræning to gange om ugen er også vigtigt for at vedligeholde muskelmasse og styrke.

Sund kost:
Spis varieret og sørg for, at kosten indeholder masser af grøntsager, frugt, fuldkorn og magert kød eller plantebaserede proteinkilder.
Undgå for meget sukker, salt og mættet fedt. Fokusér i stedet på sunde fedtkilder som nødder, frø, avocado og fisk.

Søvn:
Sørg for at få nok søvn hver nat, gerne 7-8 timer. Kvalitetssøvn er essentiel for både fysisk og mental sundhed.
Skab gode søvnvaner ved at gå i seng og stå op på samme tid hver dag, undgå skærme før sengetid og skab et roligt sovemiljø.

Mental sundhed:
Reducer stress ved at finde balancen mellem arbejde og fritid. Indfør afslapningsteknikker som meditation, yoga eller dyb vejrtrækning.
Sørg for at have tid til sociale aktiviteter og relationer, som kan styrke mental sundhed.

Forebyggelse:
Regelmæssige helbredstjek og screening for sygdomme som kræft og hjertekarsygdomme kan hjælpe med tidlig opdagelse og bedre behandling.
Hold dig ajour med vaccinationer og andre forebyggende sundhedsforanstaltninger.

Disse råd er baseret på Bente Klarlunds forskning og hendes arbejde som formidler af sundhed. Ved at følge disse enkle, men effektive råd, kan man forbedre sin generelle sundhed og livskvalitet.

Hør interviewet.
Du kan høre podcast episode, nr. 109 “Sådan holder du dig sund og rask”, ved at trykke på play-knappen på afspilleren øverst i dette indlæg. ⬆️ Podcast episoden kan også downloades. Rigtig god lytning. 🎧

Scroll to Top