Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Prøv noget nyt.

Prøv noget nyt – hvis du tør …

I første del af dette indlæg, kan du læse hvad jeg kastede mig ud i for 2 år siden (sommeren 2016) og i sidste del (maj 2018), hvordan jeg nu er “tilbage i folden”. ?

Prøv noget nyt.
Tør du slippe det trygge og kendte og kaste dig ud i noget helt nyt og ukendt?

Det er hvad jeg har gjort og jeg sidder nu med en masse sommerfugle i maven, men også med et smil på læben.

Proev noget nytHvad ville du lave, hvis du skulle have et andet arbejde?
En af mine gode veninder, stillede mig dette spørgsmål for ca. 1,5 år siden: Hvad vil du arbejde med, hvis du ikke mere skulle undervise, holde kurser og foredrag?
Svaret kom prompte: Jeg ville arbejde i Irma.

Irma? Altså sidde ved kassen? Veninden så meget overrasket ud. Ja, både det samt stille varer på hylderne, svarede jeg og jeg kunne mærke at jeg blev helt glad og let indeni.

Det gælder om at følge sit hjerte.
Jeg har været selvstændig i 26 år. Jeg åbnede mit firma 1. januar 1990, fordi jeg havde et ønske om at arbejde med mennesker. Jeg sprang ud i det, fordi det føltes rigtigt indeni.
Hjertet sagde ja,og selvom mit sind bombarderede mig med spørgsmål og gjorde alt hvad det kunne for at så tvivl i mig, så gjorde jeg det alligevel. Jeg sagde den gang mit sikre og vellønnede job op og kastede mig ud i det, at være selvstændig og drive en enkeltmandsvirksomhed.

Lyt, når intuitionen taler.
Hver eneste gang min intuition har sagt: Gør dit, gør dat, så har jeg handlet på det, for jeg ved, at jeg kan stole på min intuition og at den er min bedste vejleder.
Hvis jeg har modet til at følge dens råd, så vil jeg altid blive ført til noget bedre og til noget, der er det rigtige og bedste for mig.

Din indre stemme vil guide dig til det bedste.

Jeg har fået job i Irma.
Ja, du læste rigtigt. Jeg har fået arbejde i Irma og jeg begynder i næste uge (juni 2016).

Jeg kunne ikke slippe venindens spørgsmål: Hvad ville du lave, hvis du skulle prøve noget nyt?
Kassedame i Irma. Tanken gjorde mig glad indeni, og jo mere jeg tænkte på det, jo mere rigtigt føltes det.
Det var DET der gjorde indtryk på mig: Den følelse tanken skabte. Jeg følte en frihed som jeg ikke har følt længe. Jeg følte mig som et lille barn juleaften, fyldt med glæde og begejstring.

Jeg begyndte så småt at lufte idéen for min omgangskreds. I begyndelsen bare for sjov og jeg sagde: Det er det job jeg vil have i mit næste liv. Men hver gang jeg talte om det, fyldte ordene og tankerne min krop med glæde. En veninde sagde: Det er længe siden at jeg har set dig med lys i øjnene.

Hvorfor Irma?
Jeg valgte helt bevidst Irma, fordi Irma har nogle fine mærkesager: Miljø, dyrevelfærd, økologi, etik og sundhed. Alt sammen noget der betyder meget for mig. At de derudover har titlen som Danmarks bedste arbejdsplads og at Irma er kåret til Danmarks mest bæredygtige mærke, er kun et plus.

Hvis noget er rigtigt for dig, så vil det lykkes.

Jeg må være tro mod mig selv.
Jeg bliver nødt til at handle på det der for mig føles som det rigtige, også selvom der er mange “hvis´er og men´er.”

Jeg skrev derfor en uopfordret ansøgning og gik hen i den Irma, jeg ville arbejde i (v/ Østerport Station). Jeg bad om at tale med chefen. Vi stod midt i butikken. På 2 minutter fortalte jeg kort om mig selv, at jeg havde lyst til at prøve noget nyt og at jeg savnede kollegaer og at Irma var det eneste sted jeg ønskede at arbejde. Derpå afleverede jeg min ansøgning.
Den efterfølgende mandag kom jeg til samtale og efter 2 timer sad jeg med en underskrevet ansættelseskontrakt, og ud af butikken gik jeg med en Irma pose, hvori der lå en uniform. Bukser, skjorte og et tørklæde. Jeg er nu blevet en Irma-pige. ?

Jeg har fået job som assistance medarbejder.
Om en måned får jeg min første lønseddel. Tænk engang, sådan en har jeg ikke set i 26 år. Ok den bliver ikke stor. Timelønnen er 1/10 af hvad jeg er vant til, men hey jeg gør ikke dette på grund af pengene. Jeg gør det, fordi det føles rigtigt.

Jeg har været på kasseskole.
I lørdags var jeg på kasseskole i Albertslund. Vi var 7. Den yngste var 17 og jeg var eneste kvinde og ligeså den ældste.
På et tidspunkt skulle vi prøve at sidde ved kassen, og min makker skulle agere kunde. Han kom slæbende med en masse varer, der stod i lokalet. Nogle af dem var uden stregkoder og andre små skjulte fejl. Kunden skulle returnere varer og alt muligt andet “sjovt “. Der skulle betales med udenlandsk valuta, Coop point og lign.
Hold da helt op. Her kom jeg virkelig på dybt vand, og selvom han var eneste kunde i min kø, følte jeg mig presset.

På skærmen foran mig, var der den ene undermenu efter den anden, og jeg cyklede godt og grundigt rundt i menuerne, til jeg til sidst blev helt rundt på gulvet. Min makker, kom hver gang over på min side, og med få hurtige tryk på skærmen, fik han i et snuptag løst problemet. “Du skal bare …”
De unge drenge virkede mere fortrolig med systemet, selvom vi alle var i samme båd og ingen havde prøvet det før. Det var som om, at de hurtigere fik fat i det.

Så jeg er godt nok spændt på, hvordan det kommer til at gå, når jeg begynder i næste uge og bliver kastet ud i det. Men mon ikke det går? Uniformen er i alle fald strøget, tørklædet foldet og jeg er klar.

Jeg har altså ikke lukket mit firma.
Firmaet har jeg stadig. Jeg er stadig selvstændig og alt mit online arbejde fortsætter som normalt. Jeg vil stadig skrive små inspirerende guldkorn på min Facebook side – der kommer flere Podcast / Gratis lydfiler – Mine online kurser og foredrag fortsætter og nye blogindlæg samt web-shoppen bliver ved med at køre ligesom de altid har gjort og NYT vil komme. Jeg vil blive ved med at skrive artikler og jeg vil stadig indtale nye lydfiler. Så på det punkt, vil du ikke mærke nogen forskel.

Din intuition er din bedste vejleder.

Ses vi i Irma?
Hvis du kommer og handler i min Irma, så bær over med mig, hvis det går lidt langsomt eller hvis jeg fumler på tasterne. Jeg lover dog, at jeg nok skal give dig et smil med på vejen samt ønske dig en god dag. ?

Selvom jeg kun skal være der ganske få timer om ugen, så har jeg masser af sommerfugle i maven – men jeg glæder mig helt vildt og jeg er super glad for min beslutning.

Jeg kan få alle de timer jeg vil, men jeg har jo mit firma og jeg bruger pt al min tid på at sidde og skrive på en “bog” til min webshop (52 budskaber). Dette forventer jeg tager et til to år.
Men det bliver skønt at komme i gang i Irma, møde mine søde kollegaer, kunderne og for en stund komme væk fra mine vanter cirkler samt få helt nye input.
Jeg håber, du vil sende mig gode tanker til min nye vej og beslutning.

Prøv noget nyt.
Er du det rigtige sted i dit liv?
Spørg dit hjerte og lyt til din intuition.
Gør det, der føles rigtigt for dig.
Gør det, der gør dig glad også selvom det kan betyde at du skal kaste dig ud i det ukendte og prøve noget nyt.  Hvis jeg kan, så kan du selvfølgelig også.

Er du i tvivl om hvilket kald og hvilken vej, der er det rigtige for dig, så hør min lydfil: Hvad er din livsmission?
Et foredrag på 1 t og 20 min. Pris: 79,- Kr

Update maj 2018. Jeg er ikke længere ansat i Irma.

Ovenstående blogindlæg skrev jeg for knap 2 år siden og status er nu den, at jeg har sagt op.
Mit arbejde i Irma har været super hele vejen rundt. Jeg har kun godt at sige om det men jeg var der kun 6 timer om ugen, da Irma ikke var mit “rigtige arbejde” men bare noget jeg gjorde for hyggens skyld, prøve det af samt for at få kollegaer.
Alt det, blev netop som jeg ønskede og håbede på og jeg har godt nok mødt mange søde mennesker. Én af dem ses jeg nu med privat.

Farvel til Irma.

Da jeg sideløbende skulle passe mit firma, så var 6 timer om ugen desværre alt hvad jeg kunne bidrage med, og hen af vejen kunne jeg mærke, at jeg var ked af at jeg ikke kunne give eller være der mere når der var travlt, en kollega var syg eller ved særlige lejligheder. Der meldte jeg altid hus forbi, fordi jeg jo havde mit eget at se til. Derfor har jeg besluttet mig for at stoppe mit arbejde i Irma, så de i stedet har mulighed for at ansætte en, som har mere tid og som kan springe til når de har brug for assistance.

Det har været en svær beslutning og både kollegaer samt de kunder der kom fast tirsdag aften, har sagt at de vil savne mig.  Det er gensidigt, jeg vil også savne dem men vil komme forbi og hilse på, når jeg kan.

Jeg er glad for at jeg fulgte min drøm og sprang ud i det, at prøve noget nyt. Det har været meget lærerigt og jeg har haft mange gode oplevelser. Jeg vil gerne skrive under på, at Irma er Danmarks bedste arbejdsplads – altså lige bortset fra min egen naturligvis.

Tak til alle jer der kom forbi og hilste på mig mens jeg sad i kassen, eller når jeg gik rundt og satte varer på hylderne. Fremover ses vi på min hjemmeside, Facebook, Instagram og når jeg er ude i landet og holder foredrag. ?

Hør min gratis lydfil: Jeg udlever min drøm – gør du? Vælg podcast nr. 95

44 kommentarer til “Prøv noget nyt.”

 1. Hej Jette
  Dejligt at læse om din rejse ind og nu ud af Irma. Selvom 6 timer om ugen ikke er meget, så er jeg sikker på at Irma kommer til at savne dig fremover.
  Jeg synes at det er et vigtigt indlæg du her har skrevet, fordi du lægger op til vigtigheden af at vi lytter til vores intuition.

  Jeg har i øvrigt købt dit produkt det du har kanaliseret: 52 budskaber. Hold fast hvor er det bare godt. ??? Og jeg har tror at jeg har hørt alle dine lydfiler. Det har fået STOR betydning for min spirituelle udvikling.
  Jeg vil holde øje med hvornår du næste gang holder foredrag. Det VIL jeg bare opleve.
  Tak for dig. Jeg vil med glæde følge dig og dit virke fremover.
  ❤ Zandra

 2. Lis Nielsen

  Stort tillykke! Fantastisk, at du tør prøver noget nyt!
  Det er sikkert en skøn oplevelse kære søster. Held og lykke med det fremover og Irma har fået en super god medarbejder.??

 3. ❤️ Tusind tusind tak for alle jeres skønne kommentarer og lykønskninger. ❤️
  TAK ?

  Jeg har nu været i Irma et par uger, og har kun godt at sige om det. Jeg er der kun 6 timer om ugen, men dette på trods, er det lykkedes flere af jer, at “ramme min vagt” og komme forbi, og hilse på mig. Rigtigt hyggeligt.
  jeg har både været med til Irmas 130 års fødselsdag, et personalemøde samt er blevet lånt ud som assistance, en enkel aften til Irma på Axelborg. Så jeg har allerede haft mange oplevelser.

  Bare for at der ikke skal være nogen misforståelser. Jeg driver stadig mit firma, og jeg vil blive ved med at skrive blogindlæg, komme med nye podcast samt lydfiler (online kurser og foredrag) i min webshop.
  Det er kun “fra scenen” at jeg tager en midlertidig time out.

  OPDATERING MAJ 2018: Jeg er ikke længere ansat i Irma. Læs hvorfor i indlægget. ?

 4. Hvor er det bare sejt at du gør det ❤️ Det er så vigtigt at følge sin intuition ✨ jeg er glad og taknemlig for at du stadig skriver blog indlæg ?? pøj pøj med det nye job.

 5. Kære Jette,
  alt mulig held og lykke med dit nye job. Tak fordi du gavmildt giver af dig selv til os allesammen og går foran med dit eksempel.

  Bor meget langt fra din Irma, men fremover vil jeg gøre mig umage med at være supertålmodig i alle supermarkeds køer, uanset hvem der sidder ved kassen – det er ikke dig – men på en måde en ligesom dig..

  Og af hjertet tak for dine skønne podcast og blogindlæg som er helt utroligt inspirerende.

 6. Kaj Engen Nielsen

  Tillykke Irma. Det varer ikke længe før de finder ud af, hvilket plus det er for kunderne, at de har fået dig. Antallet af stamkunder stiger helt sikkert.
  Din beslutning og dit valg gør mig også glad og stolt.
  Storebror

 7. Fantastisk, Jette! Tillykke med det nye job som Irma-pige! Og i øvrigt er jeg glad for at du fortsætter med bl.a. webshoppen – den har jeg haft stor glæde af de seneste par år. ❤️?Så tusinde tak for at du er den du er.

 8. Du er simpelthen så inspirerende. Jeg ville ønske, det var mig, der skulle have dig til kollega. Du skal nok klare det flot – både kunder og stregkoder :-) :-)

 9. Kæreste Jette – du min modige veninde ❤️

  Tillykke med startskuddet til en ny livsproces, som du til enhver tid har min fulde opbakning til. Om end jeg vil føle et savn for en stor del af dit bidrag til den "alternative verden". Scenen bliver mere "tom"!

  Dine processer og mod er lærerige for alle os der er omkring dig.
  Troen på sig selv, troen på at det lykkes, troen på intuition, troen på at du bliver støttet og passet på i processen, troen på at du vil blive hjulpet på rette vej, troen på at du kan klare dig… og meget meget mere.

  Super kvinde – held og lykke ❤️
  Clairvoyant Maya Fridan

  1. Tak for ordene søde Maya.
   Scenen bliver tom, men jeg bliver stadig ved med at bidrage til “den alternative verden” samt den kollektive bevidsthed og spirituelle udvikling via alt mit online arbejde med artikler samt lydfiler i min webshop.

   Vi to skal også snart have en dato i hus, så vi kan indspille min jubilæums podcast nr 100. :-) Glæder mig til vi ses.

 10. Stort tillykke – ønsker dig pøj pøj, knæk og bræk bag kassen og mange gode, rare, hyggelige og sjove stunder i dit nye arbejde ? Det lyder som en rigtig dejlig beslutning. ?

 11. Kære Jette.
  Sådan !!!
  Stort tillykke med dit nye liv, sender dig lys og kærlighed på din vej.
  Kh
  Olivia

 12. Dejligt at du bringer et vigtigt emne til torvs: at det handlet om at følge sit hjerte og sin intuition og ikke hvad som giver status. Alt for mange lytter til det sidste, og det forhindrer dem i at få de erfaringer som de venter på her og nu. Hjertelig tillykke med at du tør følge din intuition.

 13. Sanne Gramkow

  Kære Jette
  Tillykke med dit nye job i Irma, jeg håber for dig, at det vil bringe mange dejlige timer, ved kassen og på gulvet.
  Jeg er forhenværende Irma pige udd. 1987 ;o)
  Nu er jeg selvstændig (10 år) og arbejder som familievejleder, somme tider drømmer jeg om, at skrive bøger og rejse verden rundt og skrive anmeldelser på feriesteder ;o)
  Når jeg er meget brugt og ramt af arbejdet, vil jeg arbejde i en pølsevogn ;o)

  Smil det smitter – Smil med hjertet – Smil gir smil – Smil lidt mer – Husk hjertet og held og lykke

  kærlig hilsen
  Sanne

 14. Det er jo “mit” gamle job!
  Altså for 20 år siden…
  Jeg skulle starte med at læse musikvidenskab og manglede lidt til at supplere SU’en. Skulle med toget hjem fra Østerport og minsandten om ikke de søgte en assistance! Ti minutter senere var jeg ansat (havde også kasseerfaring fra mit sabbatår, så slap for kasseskole).
  Droppede siden musikken og tog nogle år i Netto. Så uddannelse (PB i ernæring og sundhed), madmor i en børnehave og selv mor til tre.
  Nu overvejer jeg, hvordan jeg skal gennemføre mit næste karriereskift ?

 15. Jeg kan godt, se der er en del fordele ved at være ansat. Håber du får et godt arbejdsliv, god overenskomst, inspirerende kollegaer. Modig beslutning. Meget stort tillykke med jobbet.

 16. Charlotte Frandsen

  Tilllykke med jobbet. Sejt gået.
  Jeg er sikker på, du bliver en af de flinkeste medarbejder man som kunde kan ønske sig.
  Held og lykke med jobbet.
  Vh
  Charlotte

 17. Knud Erik Rasmussen

  Hej Jette. Tak for din gode historie – tillykke. Har selv taget lignende valg for ikke længe siden. Efter knapt 10 år som underviser i afsætning og samfundsfag – er jeg nu startet som folketingsbetjent. Jeg er super tilfreds. Glæder mig til at møde dig i Irma.

  Hilsen
  Knud

 18. Lucie nørgaard

  Hej Jette
  Hvor er det dejligt at læse og så meget tillykke med dit job, det plejer altid at være fra “ansat” i et eller andet fag, og drømme om at springe ud som selvstændig, som du har været! det er så sejt det du gør, som altiid :stor respekt til dig?❤️
  For mange år siden sagde jeg op fra et arbejde, for at kunne “se mig selv i spejlet” og være tro overfor det! pga arbejdsforhold og andet bøvl, og solidaritet med en kollega, som blev ugleset, selve. arbejdet var jeg glad for, men har aldrig fortrudt det valg, så tror også på, at dit valg går godt for dig, og ikke mindst : er godt for dig
  Tanker til dig ❤️
  Lucie

 19. Maria Zwolle Aagreen

  Hej Jette
  Stort tillykke med dit nye job som Irma pige
  Jeg vil også gerne prøve noget nyt men min økonomi og mit heldbred tillader mig det ikke i øje blikket
  Men er ved at spare op så jeg kan få mig et nyt sted at bo en ny lejlighed
  Håber at det kan blive til næste år
  Jeg vil gerne flytte til Kolding det er en meget dejelig og hyggelig by
  Det er min drøm til at prøve noget nyt da jeg føler mig låst fast her hvor jeg bor nu
  Endnu engang stort tillykke med dit nye job og held og lykke frem over
  Vh Maria Zwolle

 20. Kæreste Jette.
  Hvor er det godt du gør det!
  Og endnu bedre at du formidler det.
  Du er velformuleret og alene den du er, gennem det skrevne, smitter.
  Du lyser! Tak for det.
  Jeg kunne godt tænke mig en spirituel mentoring hos dig.
  Er selv midt i et kæmpe livsspring.
  Håber du vil kontakte mig.

 21. Stort Tillykke med dit nye arbejde,hvor er din historie fantastisk. Føler mig så inspireret af dette, til at gå nye skridt. Alt det bedste til dig i det nye :-)

 22. Mathias Refnov

  Jette, har så meget respekt for dit spring?. Fedt når foredragsholdere og undervisere selv praktiserer det som de “prædiker”.?

  Er selv i proces med min intuition, og har sagt mit job op som projektleder, for at starte som underviser i stedet, noget som føles helt rigtigt?

  Og så har jeg så småt startet min spirituelle færd hvor jeg kan dyrke min anden passion.?

  Tillykke med jobbet?

 23. Tak fordi du deler din historie – hvor er det bare sjovt – og interessant og tankevækkende. Fordi så mange taler om at følge sit hjerte, og ofte er det store, uoverskuelige projekter, som man alt for let kløjs i. Du viser, at glæden er det vigtigste. Og du viser et mod til at gøre noget nyt. Irma er et fedt sted! Lykke til, kære Jette.

 24. Lisbeth Lykke Rasmussen

  Kære Jette
  Hvor blev jeg glad indeni da jeg læste din blog. Du er en stor inspiration til at tage de nødvendige skridt for at skabe det der føles såre sandt i hjertet <3. Jeg ønsker dig en vidunderlig og skøn tid i Irma og et kæmpe stort tillykke :-)

 25. Torben Christensen

  Det er sejt. Godt gået. At følge sit hjerte og turde.
  Ønsker dig alt det bedste i Irma.
  At du får en masse gode oplevelser og gode
  kolleger. OG en ny indsigt.

  Bedste hilsner
  Torben

 26. Channe Snerle Persson

  Jette, du er forbilledlig!!!! TAK fordi du deler….
  Jeg har i årevis sagt, at jeg ønskede mig en soft ice maskine… så ville jeg bare gå rundt og sige: Jordbær, vanilje ell blandet,
  med eller uden drys,
  25 kr. :-D

  Ønsker dig den dejligste dag..
  Bh Channe

 27. Kære Jette ~
  jeg kan se det for mit indre blik: Du og Irma, I passer sammen som fod i hose!
  Hjerteligt tillykke med beslutningen! ?

 28. Hold nu lige op, hvor er du bare sej og en kæmpe inspiration. Mit humør er lige steget vildt mange grader (har gang i tagprojekt i huset, så det var lavt med det sommervejr ;-) ) – tusind tak for det. Din glæde brænder bare igennem. Jeg vil prøve det samme – ikke lige Irma, da jeg bor i Jylland, men lade mig inspirere af dig og se, hvor det bringer mig hen. :-)

 29. Pia Henningsen

  Sejt, Jette. Mit arbejdsliv startede i Irma og jeg har stadig et blødt punkt overfor butikken. Da jeg forlod det studeiejob jeg havde haft i mange år, for at gå i lære i en bank, sagde min førstemand til mig ‘Når du nu bliver træt af de kedelige bankfolk, kommer du bare tilbage og får sen læreplads vi altid vil have til dig ‘. Det gjorde jeg nu aldrig, men nogle gange tænker jeg på om jeg skulle have gjort det.
  Du må have god fornøjelse. Irmas kunder er noget særligt!

 30. Yirdy Machar

  As you said, follow your dreams, I did once and became “world champion bones and spoon player” It got me a bit of fame but no fortune, took me to different countries, gaining lots of friends, bands, festival spots, workshops, but now it is time for me to slow down and really enjoy doing nothing – which I am getting really good at. I wish you all the luck in the world with your new job, and looking forward to seeing the new “Happy You”.
  Love and best wishes,
  Slainte Mhath, As Aye.
  Yirdy.

 31. Winnie Vedel Søndergaard

  Allerdeligste Jette ❤️
  Kæmpe stort tillykke med dit nye job ! Fantastisk ???? jeg glæder mig til at besøge Irma pigen ?❤️
  Hvor er du mega modig og sindssyg cool !! Jeg er så stolt af dig ! ?❤️

  Jeg er så glad på dine vegne – og selvfølgelig får du styr på kassen ?? du kan alt !!

  Tillykke med det hele endnu engang !! Irma er heldige !! ??
  Kæmpe knus herfra ??❤️
  Clairvoyant Winnie Vedel Søndergaard

 32. Jette, hvor er du bare fantastisk og et stort forbillede på at følge sit hjerte. Tillykke med jobbet! ? ❤️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top