Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Ånderne vender tilbage sæson 2 afsnit 4

Familien føler sig overvåget af en ånd

Ånderne vender tilbage sæson 2 afsnit 4

I aftenens afsnit er programmet Ånderne vender tilbage, rejst en tur til Sverige hvor vi møder Anika og Marco med deres lille søn Micas. Familien har købt deres drømmehus i Rydgårds, der er en lille by i Skåne.

Knap er de dog flyttet ind, før der begynder at ske mange uforklarlige og uhyggelige ting i huset. Huset er på ingen måde det romantiske, idylliske eller hyggelige hus som de havde håbet på. Tværtimod. Familien føler sig overvåget af en kvinde. I sønnens værelse, oplever Anika flere gange at der er en hånd der lægger sig på hendes skulder, når hun går ind for at vugge Micas i søvn, da han vågner mange gange om natten. Når hun løfter ham op, peger han hen i et hjørne, vinker mens han spørger hvad er det?
Både Anika og Marco vågnede en nat på samme tid, ved fordi ingen af dem kunne trække vejret.

Emhætten tænder af sig selv
Når Anika står i køkkenet og laver mad, tænder emhætten af sig selv.
De mest voldsomme oplevelser sker dog på første sal, hvor de kan høre at møblerne bliver flyttet rundt. Det lyder meget voldsomt, men så snart de kommer derop, står møblerne som de skal.
Et skakspil bliver væltet, de føler en trykken for brystet og får kraftig hjertebanken, hver eneste gang de er på 1. sal. De føler tydeligt at her er de ikke velkomne og at en ånd føler sig sur og irriteret, næsten som om at han beder dem om at skrubbe af så han kan være i fred.

Marco sætter en video op og lader den køre et par dage, mens den filmer skakbrættet med brikker på, da det ofte er det der bliver væltet. På videon hører man et kraftigt skud, og man kan tydeligt se en rystelse og et lysglimt bag ved én af brikkerne. Anika tør nu ikke længere være alene i huset.

Et nyt medie gæster programmet
Graham Bishop er et åndeligt engelsk medie, bosiddende i Danmark der har mere end 20 års erfaring indenfor det åndelige. Han bliver kaldt ud til huset, for at se om han kan hjælpe familien men også for at give en forklaring på hændelserne.
Da han træder ind i entréen siger han, at han fornemmer at der en gang har været en stue der og han beskriver de møbler der stod i den.  2 gamle grønne stole. Perioden skulle være sidst i 50´erne eller først i 60´erne.
Han føler en tilstedeværelse af en  kvinde med et navn der lyder lidt som Bente. Bente skulle efter sigende have været en meget tæt veninde med husets tidligere beboer Gudrun, og derfor været kommet meget i huset. Ånden må have haft Alzheimer da Graham føler at hun springer meget frem og tilbage i tiden når han er i kontakt med hende.
Tallet 57 kommer til ham, og han fornemmer at 1957 er et væsentligt år.
Han nævner også noget med en gammeldags vandpumpe.

Graham går nu op på første sal, hvor han med det samme konstaterer at energien der er meget mere voldsom og i tydelig ubalance i forhold til stueetagen. Her skulle der opholde sig en mandlig ånd der en gang har boet i huset. En mand der har boet lidt som en eneboer og som absolut ikke har brudt sig om at få besøg.

Mediet går i trance og tilkalder sin åndelige hjælper doctor Carl
Graham spørger familien om de ønsker at han skal fjerne de 2 ånder, hvilket de med det samme svarer ja til. Han sætter sig i en stol og kommunikerer direkte med først den kvindelige ånd, og beder hende forlade huset, hvilket hun gør uden nogen modstand, men da han beder den mandlige ånd om at gå, bliver denne sur og siger at Graham bare skal blande sig udenom, og at han har mere ret til at bo og være i huset end Anika og Marco har. Derfor må Graham gå i trance, hvor han beder om støtte fra sin åndelige hjælper doctor Carl. Graham siger, at det kommer til at se lidt mærkeligt ud når han  går i trance og når doctor Carl taler igennem ham, men at der ikke er noget at være bange for.
Mediet går nu i trance og på et, synes jeg, lidt gebrokent engelsk – lyder lidt tysk, taler Carl og siger at han er kommet for at få ånden til at forlade boligen.
Missionen lykkes, og der skulle nu være stille og fredeligt i huset.

Oplysningerne undersøges
Hvem var disse ånder? Ved at tage kontakt til en lokalhistoriker der bor i området samt ved at rejse til Landsarkivet i Lund forsøger programmets vært Ibi Støvring at finde ud af, hvem der tidligere har boet på adressen hvor Marco og Anikas nye hus i dag ligger.
Det viser sig, at der i 1957 flytter et par ind med navnet Johan og Ida Holm.
Man finder også ud af, at Bengta Persson var en syerske, der kan have kommet meget på adressen. Hun havde psykiske forstyrrelser og dør i 1935 på en psykiatrisk institution.
Ibi finder frem til Åse der er barnebarn af Johan og Ida, og hun bliver bedt om at komme til huset for at fortælle hvordan det tidligere har set ud. Hun kan slet ikke genkende huset, og det er også forståeligt nok, da huset er helt nybygget.
Hun fortæller at hendes farfar boede på adressen indtil 1981. Hun har taget nogle billeder med, hvor man kan se både de lænestole som Graham talte om og også vandpumpen. Åse har dog svært ved at tro, at det er hendes farfar der spøger i huset, da han var en meget rolig og gemytlig mand.

Hvad skete der med Johan og Ida?
Jeg var lidt skuffet over at Ibi ikke spurgte Åse, om hendes farfar endte op med at bo alene i huset som en eneboer.
Da parret får alle disse informationer synes Marco at det er lidt sjovt at Bengta var indlagt og døde på et psykiatrisk hospital, da det er samme felt som han til dagligt arbejder med, så måske er det der forbindelsen til familien er opstået.

Parret siger, at der ikke længere er ubehagelige energier i huset. De kan sove om natten, ligeså kan sønnen Micas og de tør nu igen gå igennem huset uden at skulle tænde lyset først.

3 kommentarer til “Ånderne vender tilbage sæson 2 afsnit 4”

 1. jan

  Nu er det sådan at Anika og Marco kun har boet i det hus i ca 11 mdr.
  før dem boede michael og jam i det hus, og de sov fint.
  Anika og Marco opleves herfra som lidt naive og lidt hysteriske unge menesker.
  nu kom jeg til denne side fordi jeg ledte efter et sted jeg kunne gense afsnittet, syntes det er hysterisk sjovt at se disse “ånde lyttere” gøre sig til grin i tv.
  pjat pjat pjat, hvorfor er alle clairvoyante de samme typer? sådan lidt den type gakkede som man tit møder

  1. Daniel

   Ja det er skægt at clairvoyanter er de samme typer. Det ville jo være mærkeligt hvis den ene virkede som en bank mand, og den anden som en murer.. De opføre sig som clairvoyante, fordi de er de mennesker de er. Har det helt fit med at du sys det er til grin.. Har det på præcis på samme måde med politiker.. Elsker og se på dem mens de leger bytte bytte købmand. Det er alt for sjovt, de siger de vil os det bedste, men de er så høje i hatten af den magt de har fået, og så køre de rundt i store biler som vi betaler. Se det er humor. clairvoyanter derimod gør det jo kun for at hjælpe mennesker, og så er det op til den enkelte om det virker for dem eller ej. Er glad for du ser det, og har det sjovt samtidig, det giver go energi, og det vil vi gerne have mere af, JA TAK..

  2. Lillian Ninong Hempel

   Synd at du er så bange, for det du ikke kan se og røre ved… Håber at du en dag får en AHA oplevelse. Ønsker dig alt godt fremover.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top