At arbejde med mennesker.

arbejde med menneskerArbejde med mennesker.

Har du et ønske om at kunne leve af at arbejde med mennesker? Måske endda være selvstændig og have din egen klinik?

Det at arbejde med mennesker kan du gøre på rigtigt mange forskellige måder og indenfor mange fag og faggrupper. Hvad føles som det rigtige for dig? Hvad brænder du for? Hvad er din drøm?

Faggrupperne er mange, der er f. eks frisører, sosu assistenter, pædagoger, læger og sygeplejersker, skolelærere og så er den store gruppe af alternative behandlere, terapeuter, rådgivere og lign.

Der er derudover rigtigt mange der tilbyder deres tid og arbejdskraft som frivillig i en forening, telefonrådgivning, nødhjælpslinje, er besøgsven, voksenven eller lign.

Det er skønt at der er så mange der gør en forskel og som ønsker, at være der for samt hjælpe andre mennesker. Tak for det store stykke arbejde I gør. I mine øjne fortjener I en medalje, en daglig anerkendelse og påskønnelse. 🙏

Den gruppe som dette indlæg er møntet på, er alle dem der ønsker at arbejde med mennesker, have egen klinik, være selvstændige og som ønsker at bruge deres viden og ekspertise i en eller anden form, enten som behandler, coach, underviser eller rådgiver.

Tør du?
Måske har du allerede drømmejobbet, men kan bare ikke rigtigt få det til løbe rundt. Der er ikke klienter nok eller der kommer ikke penge nok i kassen, fordi du ikke tør tage en ordentlig pris på den ydelse du giver. Eller også sidder du i et trygt og godt job, hvor hyren kommer ind hver måned men du keder dig og føler at du er gået i stå.  Der skal ske noget nyt, du føler ikke du udnytter dine potentialer og ressourcer og der er en indre stemme der bliver ved med at poppe op: Gør tingene på din egen måde. Bliv selvstændig. Hav din egen klinik. Arbejd med mennesker, hvor du selv bestemmer din dag.
Hjertet siger ja, men hovedet siger – jeg tør ikke.

Men før du siger op, kaster dig ud i drømmen om at arbejde med mennesker eller du som selvstændig overvejer at dreje nøglen om, fordi der ikke er nok gang i din forretning, så læs lige blogindlægget færdigt.

Danmark er europæiske mestre i at skifte job. 800.000 danskere skifter job hvert år.

Jeg har været på messe.
Jeg gik rundt på Krop Sind Ånd messen og så på de mange stande der var, og ikke mindst de utroligt mange tilbud.

På messen var der mange behandlere der hver især havde noget på hjertet. De havde en iver og en passion og på deres stand, øste de gavmildt ud af deres viden. Flere udstillere tilbød endda den samme form for behandling som “naboen”. Det kunne f. eks være clairvoyance, håndlæsning, tarotkort, astrologi, healing, massage, body sds eller mindfullness.

Nogle har succes og kan leve af det. Andre kan ikke.
Har du mon undret dig over hvordan det kan være, at den ene behandler har lang kø ved sin stand, kalenderen fuld af bestillinger mens kollegaen på den anden stand, ikke har det?

Som jeg gik rundt på messen kunne jeg se, at billedet var det samme hele vejen rundt uanset hvad faget/emnet var. Mens nogle behandlere måtte melde “alt optaget” sad kollegaen (konkurrenten) på standen ved siden af uden at have særligt mange besøgende og ej heller nogen bestillinger.

Hvad er dit svar?
Hvordan kan det være, at den ene behandler/rådgiver har succes, masser af klienter og en god omsætning mens den anden ikke har det?
Hvad tror du forklaringen er?

Jeg gætter på at du vil du svare:
* Vedkommende er dygtigere.
* De tilbyder det til en billigere pris.
* De er et kendt og etableret navn.
* Beliggenhed.

Det er gode og relevante svar men de er ikke forklaringen.
Lad mig gennemgå hvorfor.

Dygtigere?
Det kan vi ikke udtale os om med mindre vi har besøgt dem begge og selv været klient hos dem.
Det er klart at hvis den ene har et dårligt ry/omdømme, så forklarer det jo sagen. Men nej, det er ikke derfor.

Billigere?
Nej, det er heller ikke forklaringen. Du kan ikke “trække kunder til klinikken” kun ved at sætte prisen ned. Om du så var Danmarks billigste, ville det ikke give dig flere klienter (og du ville heller ikke kunne leve af det, hvis du var.)

Beliggenhed?
Nej, jeg kender masser af behandlere, undervisere og foredragsholdere hvor deres klienter og kursister, er villige til at rejse meget langt for at få en session, komme med på deres kurser eller for at møde og høre dem.

De er et kendt navn indenfor deres fag?
Ja, dette kunne godt være svaret men så vil jeg spørge dig: Hvordan er de blevet et kendt navn?

Svaret er: Hjerte & Passion.
Uanset hvordan du vender og drejer det så er der særlige faktorer der skal være til stede. Disse faktorer vil afgøre om du får succes eller ej. Dine kunder, klienter og kursister skal kunne mærke, se, føle, høre og opleve følgende:

* Kan de mærke, at de brænder for det du laver?
* Tror du selv på det du laver?
* Kan andre mærke din glæde, glød og passion?
* Er du entusiastisk?
* Er du autentisk?
* Kommer det du gør, fra dit hjerte?
* Tror du på dig selv?
* Gør du det for pengenes skyld eller gør du det du gør, fordi du ikke kan lade være?
* Er du drevet af og har du en kærlighed til dit arbejde?
* Føler du, at det du gør, er dit kald?
* Har du et ønske om at give og gøre en forskel?
* Er det at arbejde med mennesker et must for dig?

Når dit indre lys skinner, får man øje på dig.
Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, så vil jeg vove den påstand at du vil få masser af succes.
I en handel med ejendomme siger man ofte, at det vigtigste er: Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed.
Når du arbejder med mennesker er det vigtigste Passion, passion, passion.
Det er dit hjerte, din kærlighed og din passion der vil få dig til at skille dig ud fra mængden. Det er det, der vil få lyset i dig til at skinne så man får øje på dig fremfor på naboen/konkurrenten. Dine klienter vil føle sig draget og ført til dig (uanset din uddannelse, baggrund, erfaring og lign.) De føler intuitivt at du er den helt rigtige for dem.

Dit ønske om at arbejde med mennesker, at hjælpe mennesker og at gøre en forskel vil stråle ud i hele Universet og du vil som respons blive ført, guidet og skubbet hele vejen. Du vil føle dig kaldet til dit job og at det du gør, er det helt rigtige for dig. Du tænker ikke i penge, succes, status eller jeg er bedre end andre. Nej, du ER bare – og du GØR det du er kaldet til og som feedback sker der det, at penge, succes, et godt ry, fin omtale og et hav af klienter og kursister vil strømme til dig.

Når det du gør kommer fra hjertet – vil du blive ført hele vejen.

Argumenter, modstand og tvivl.
Jeg møder hver eneste dag i mit netværk nogen der siger:  “Jeg vil så gerne kunne leve af at arbejde med mennesker. Det er mit største ønske. Jeg vil gerne have mit eget sted, drive min egen klinik og være selvstændig”.
Hvorfor går du så ikke bare i gang, spørger jeg? Og jeg får som svar masser af argumenter og forklaringer. Jamen dit og jamen dat.

“Jeg tør ikke droppe det arbejde jeg har nu”.
Ok, fair nok. Kan du mon starte op og i begyndelsen arbejde med dit eget på halv tid? Eller i det mindste bare 1 dag om ugen. Det er en god måde at komme i gang på.

Jeg føler mig ikke god nok”.
Det kommer du til hen af vejen. Bare giv det tid.

De andre er nok dygtigere og bedre end jeg er”.
Det kan du ikke vide noget om og øvelse gør mester.

“Jeg skal først have nogle flere diplomer og uddannelser. Jeg skal lære mere, før jeg går i gang”.
I 9 ud af 10 tilfælde er dette ikke løsningen. Klienter vælger dig ikke ud fra antallet af diplomer og uddannelser du har. De vælger dig, fordi du brænder for det.

Jeg føler mig ikke klar”.
Det gjorde jeg heller ikke, da jeg åbnede min klinik for 28 år siden. Du vågner aldrig op en morgen og føler dig klar. Så det skal du ikke vente på. Bare spring ud i det.

Jeg har ikke nogen erfaring som selvstændig”.
Nej, men hvordan skal du få erfaring med mindre du går i gang?

“Jamen hvad med økonomien”?
Jeg tror på, at Universet er med dig. Når du gør og arbejder med det der er din passion, det du elsker mest og dine handlinger kommer fra hjertet, da bliver du hjulpet, støttet og ført hele vejen. Det er den ene side af sagen.
Den anden er, at når du gør det du er kaldet til at gøre, så vil det som et lys, skinne igennem hele dig. Dette lys er noget der vil tiltrække både klienter, succes og penge for den sags skyld.
Når du gør det du elsker, så vil arbejdet ej heller føles så hårdt. Måske snarere som en hobby, som du er så privilegeret af, at kunne leve af og tjene penge på.

Må du godt have succes?
Kan du være spirituel selvom du både har succes og tjener gode penge på dit arbejde som behandler?
Ja, ja og atter ja.
Ja, du må meget gerne have både penge samt være succesfuld, for hvis der er noget Universet ønsker for dig, så er det succes, glæde og rigdom. For jo mere du har, jo mere har du at give!

Universet ønsker for dig at du udlever dine drømme og: At du er den du er og stolt viser andre det.

Spring ud i det.
Min holdning er: Spring ud i det. Bare kast dig ud i det. Det du ikke ved eller kan lærer du hen af vejen.
Overgiv dig til den drøm du har, for der ER en grund til at du har den og du har sikkert haft den i rigtig lang tid.
Desuden er det  sådan, at hvis din drøm kommer fra dit hjerte (du brænder for det) og ikke fra dit hoved (hvad kan jeg leve af og tjene penge på) da vil du blive ført og hjulpet hele vejen.

Du behøver ikke på forhånd kende forløbet, hvert skridt du skal tage, enhver beslutning eller vejen du skal gå. Tag blot det første skridt. Inspiration, motivation, idéer og hvordan du skal nå dit mål, vil komme til dig.
Du vil blive ført på din vej. Tro mig!
Så bare spring ud i det. 😊

Følg din drøm og lad dit lys skinne.

Vil DU have succes med at arbejde med mennesker?
Jeg har i flere år i både Danmark og Norge holdt kurset: “Alternativ behandler – Lev af din passion”, som forløb over 1 dag. På kurset gav jeg deltagerne alle de redskaber de havde brug for, for at kunne realisere deres drøm: At turde kaste sig ud i det at have egen klinik, tiltrække mange klienter, blive et kendt og etableret navn samt have en rigtig god omsætning, så de kunne leve af deres passion.

Hele indholdet af det kursus, har jeg indtalt så det nu ligger som en 4,5 time lang lydfil, som du finder i min web-shop. Pris

Køb lydfilen: Alternativ behandler – Lev af din passion.
Pris: 249,- Kr

Køb nu og få 10 % i rabat. Hvis du i kuponkoden skriver: maj får du 10% i rabat. Tilbuddet gælder indtil d. 20 maj 2018.

Hvem henvender lydfilen sig til?
Lydfilen henvender sig til alle der ønsker at have egen klinik, arbejde med mennesker (uanset om det er som terapeut, coach, rådgiver, behandler eller lign.).
Den henvender sig til alle der ønsker at have succes og kunne leve af deres drøm.

I lydfilen får du alle mine gode råd og jeg garanterer dig for at den er alle pengene værd.
Du kan høre den så ofte du vil og arbejde med den i dit helt eget tempo.

Spild ikke din tid.
Undgå at spilde din tid på at gøre noget der ikke virker.
Undgå diverse faldgruber og lær i stedet af mine 28 års erfaringer. Det hele er blevet kogt ned til 4,5 time og bliver serveret for dig, så du ikke behøver at spilde din tid med noget, der alligevel ikke giver dig det ønskede resultat.
Med de rette værktøjer og mine gode råd, kan du koncentrere dig om at gøre din drøm til virkelighed.

Måske er lydfilen lige det kærlige puf du har brug for?
Enten for at turde tage springet og komme i gang, eller for at få ideer til hvordan du kan skabe mere flow i den klinik du allerede har, tiltrække flere klienter samt skabe en god indkomst.
Med andre ord: Få succes med det du laver og gør din passion til din levevej.


Hør også lydfilen: Hvad er din livs-mission?

16 Responses to At arbejde med mennesker.

 1. Anina Belise Pouls 15.07.2018 på 20:10 #

  Hej Jette, du gav mig det sidste kærlige spark til at komme i gang.
  Jeg købte dine kurser som fjernundervisning, og kunne se at det var det som jeg de sidste 35 år har levet efter. Jeg har nu taget mod til at gå rigtigt i gang.
  Jeg har i dag lavet siden http://www.clairvoyanceogkunst.dk/

  • Jette Harthimmer 17.07.2018 på 08:06 #

   Tillykke Anina. 🙌 Godt gået.
   Jeg ønsker dig masser af medvind på din vej.

 2. Anastasija Lohse 04.11.2014 på 07:36 #

  Jette når jeg læser din blog og lytter til dine lydfiler glædes jeg hjerteligt over dine evner til at motivere og hjælpe menneskeheden til at finde passionen og leve fra hjertet. Tak for interessante, kærlige og meget lærerige foredrag, lydfiler, healing og blogs og dit smukke bidrag❤️

  • Jette Harthimmer 04.11.2014 på 08:09 #

   Tak for dine roser til mig og mit arbejde. Dine ord varmer.

  • Lone 22.11.2014 på 21:15 #

   Har haft Akupunktur klinik de sidste 5 år og arbejdet som Social- og Sundhedsassistent i 10 år, de fleste i Psykiatrien. Kunne ikke forestille mig at arbejde med andet end med at hjælpe mennesker på forskellig vis. Det giver SÅ meget igen at opleve glade klienter fortælle hvad det har betydet for dem at F.eks komme sig efter stress, depression eller blive smertefri efter piskesmæld.
   Så skulle man tro at jeg gav Akupunktur hele ugen, men for mig er det dog den rigtige løsning at have et job ved siden af nogle dage om ugen, således at jeg kan lave det jeg brænder for når jeg er i min klinik – med hjertet og ikke tænke på at jeg skal arbejde lange dage for at tjene nok.. Tænker jeg passer på mig selv på den måde. Det gør dog også at jeg til tider har lang ventetid.
   Måske det var en løsning for dig Bettina med et job ved siden af.? De bedste ønsker om at du stadig kan gøre det du elsker, sikkert til glæde for mange.
   Tak til Jette for inspiration og fordi du deler ud af din erfaring, hvilken gave!

 3. Bettina 04.11.2014 på 00:42 #

  Kære Jette
  Jeg har også en drøm om at kunne være i min klinik hele tiden. Jeg har været selvstændig i 16 år og de seneste år med klinik med forskellige alternativ behandling. Som hjælper mange, derfor har jeg kunder fra ind og udland. Jeg ææælsker mit job, og det jeg laver, og ved, at mange er glade for det.
  Men jeg kan ikke holde til det… Jeg kan kun ha’ 2 maks. 3 klienter om dagen. Og skal ikke ha’ ugen fuld, for så er jeg helt flad bagefter, og kan ikke være noget for min familie, som jeg også har valgt i mit liv.
  Hvad gør man så?
  Jeg brænder for det, jeg laver – men jeg vil ikke brænde ud :)
  Kan man ikke indføre borgerløn, så man kan bidrage med det, man kan holde til :)
  Tak for din altid store inspiration!

  • Jette Harthimmer 04.11.2014 på 08:08 #

   Kære Bettina
   Jeg har stået i samme situation som dig. Det kan man læse om i mit indlæg “Bliver clairvoyante syge”.
   Jeg har, ligesom dig ønsket om at give og gøre så meget som muligt. Jeg elsker det jeg laver, og føler det som en gave i mit liv. Men ja, der skal naturligvis også være en balance mellem arbejde og fritid.
   I de første mange år som selvstændig, holdt jeg aldrig ferie. Hvorfor? Fordi jeg ikke så mit arbejde som et arbejde, men derimod som en hobby. Jeg elskede det og havde hver dag masser af energi, glæde og overskud.
   Hen af vejen fandt jeg ud af, at jeg, ligesom alle andre, havde brug for tid til mig selv, og ikke kun til mit arbejde. Det er vigtigt for krop, sind og ånd.
   For mig handler det derfor om at strukturere min hverdag, så jeg har balance og harmoni. Det betyder, at der er dage, hvor den får fuld skrue og andre, hvor jeg er stille, går lange ture eller sidder og læser en god bog og slapper af.
   Hver især, må gøre det der føles bedst, således at det hele kan gå op i en højere enhed.
   Du kan også spørge indad, om du mon kan gøre tingene på en anden måde. Jeg er sikker på, at du vil få en idé eller en inspiration til, hvordan du kan få det hele til at løbe rundt, og samtidigt passer på dig selv og din indre flamme. :-)

 4. Anita Adele Leyha 03.11.2014 på 23:57 #

  hei Jette, jeg kan skrive under på at det du som menneske har passion for, får du til. Jeg ønsket for 4 år siden å starte spirituelt senter i Norge. Det går lige bra nu. Jeg fikk litt coaching av deg om hvordan komme igang den gangen for 4 år siden, jeg var da 1 av 5 heldige som ble plukket ut av deg og som du ville hjelpe igang med å være mentor for. Og som jeg gradvis har bygget opp denne drøm, step-by-step, er det stadig like gøy, og jeg har fullt like mye passion. Jeg tror jeg får energi rett og slett, for at jeg liker å gjøre det jeg holder på med. Så tusen takk for din vennlige skub i ryggen den gang. Det var så lett å komme igang når jeg først startet

  • Jette Harthimmer 04.11.2014 på 07:56 #

   Kære Anita
   Hvor er det dejligt at læse, at du stadig har passionen og drivkraften blomstrende i dig, og at det går dit spirituelle center godt. Jeg er glad for at du var med i min mentor-gruppe og at jeg har kunnet være med til at give dig et kærligt skub.
   De emner og opgaver jeg gav gruppen, og det jeg underviste i og fortalte om, er hvad du kan finde i lydfilen, hvis du skulle have lyst til at høre det hele igen, måske få en ny idé / inspiration til dit virke, samt få et energimæssigt boost.
   Alt godt til dig.

 5. Monika 03.11.2014 på 20:10 #

  Fantastik blogg indlæg, Da jeg kom til Hjertet.passion, blev jeg meget rørt, er netop startet eget firma, og det var efter eg havde taget en kannaliseringsuddannelsen, jeg kunne slet ikke lade være, og selv om jeg ikke er en person med store armbevægelser og kraftig stemme – er jeg slet ikke i tvivl om det er det rette, så må tiden vise, at jeg kan gå mere ned i tid i det andet job jeg har… Ja en årelang drøm, er blevet til virkelighed, fordi tiden var moden til det nu, er så taknemlig over jeg bare gjorde det <3

  • Jette Harthimmer 03.11.2014 på 20:34 #

   Hvor er det bare flot Monika. Når du handler fra hjertet, er det altid det rigtige valg. Så ja, det skal nok gå alt sammen. Hav blot tillid, og tag 1 dag af gangen.

 6. Kirsten 03.11.2014 på 16:32 #

  Hvor har du ret, men hvor er det svært

 7. Christa 03.11.2014 på 11:40 #

  Tak Jette :) Jeg er SÅ klar

  • Christa 03.11.2014 på 11:41 #

   Hmmm, det hele kom slet ikke med, men det her var også essensen ;)

 8. Rikke 03.11.2014 på 11:15 #

  Tusind tak for ordene, Jette.
  Jeg er sprunget ud i det og det er en fantastisk oplevelse.
  Det at hjælpe er berigende og jeg oplever at jeg bliver bedre og bedre for hver gang. Det er virkelig skønt.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.