Bliv mere lykkelig – 3 gode råd

Bliv mere lykkelig

På DR net-tv så jeg en af deres tidligere udsendelser af Ha det godt.
I programmet giver coach Ebbe Lavendt tre gode råd til, hvordan man kan hæve sit lykkeniveau.

2 testpersoner forsøger i 2 uger at følge hans råd, og til sidst i udsendelsen fortæller de, at de generelt føler sig meget gladere og at de har øget deres lykkefølelse.
At føle sig og være lykkelig har stor indflydelse på hvor længe vi lever. Ny forskning viser, at det kan give os 6-8 år længere at leve i.

Her er hans 3 råd / øvelser:

1. Lav en taknemmelighedsliste
Hver aften inden du går i seng skriver du 3 ting ned som du er taknemmelig for. Det kan være ting, en oplevelse du har haft i løbet af dagen, din cykel, din bolig, dit helbred, kæresten – ja hvad som helst.

Vi ved, at det vi fokuser på – det føler vi. Vi kan ikke have en følelse, før vi har haft en tanke. Så hvad du tænker er altså rigtigt vigtigt. Det påvirker både dit humør og cellerne i din krop. Så når du sidder og skriver din taknemmelighedsliste, så bliver du automatisk glad, får mere energi og på længere sigt et bedre helbred, fordi du støtter din krop i dens egen heling.

2. Dyrk det du er god til. Brug dine styrker
Her foreslår han, at du skal finde frem til det du er bedst til.
Dyrk de styrker og talenter du er god til, da det er med til at øge din lykkefølelse. Brug dem i hverdagen og gerne hele tiden på nye måder.
Denne test VIA Signature Strenghts (questionnaire) skulle give dig et billede af, hvilke styrker det er du har.

3. Gør noget godt for andre
Når vi hjælper andre, får vi det godt med os selv.

Her kan du med fordel læse mit blogindlæg med titlen “Hvad giver du“.

 

Med hensyn til at gøre noget godt for andre, så hørte jeg en gang en sige: Den hurtigste måde at få det godt på, er at hjælpe nogen. Når man hjælper et andet menneske, glemmer man, at man selv har det dårligt.

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.