Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Mere glæde

Mere glæde og flere smil.

mere glaedeMere glæde? Jamen hvordan? Jeg har ofte stillet mig selv spørgsmålet: Hvad gør mig glad?

Der popper ikke sådan umiddelbart et svar op, så nu har jeg igennem en periode gået og betragtet mig selv og mit liv sådan lidt udefra, for måske på den måde at komme frem til et svar.
Jeg håber at mit indlæg vil inspirere dig, så også du kan få mere glæde i dit liv.

Mine gode råd til at opnå mere glæde.
Her er hvad der virker for mig.

* Tid til mig selv.
Alle har travlt og det hele går hurtigere og hurtigere. Jeg tager nogle gange mig selv i, at jeg stresser rundt som en flue i en flaske og jeg tager ofte mig selv i at svare:  Jeg har ikke tid, jeg har travlt, jeg skal arbejde.

Men vores tid er noget vi må prioritere og jeg har måtte erkende, at det at have tid til mig selv, er lige så vigtigt som at spise og sove.
Jeg skal have mindst 1 time om dagen som jeg kalder “Jette-tid”. I den må jeg gøre lige hvad jeg har lyst til.
Noget af det bedste jeg ved er, at sidde med en god bog og en kop kaffe. Men det kunne også være at “gøre ingenting”,  gå en tur, klippe inspirerende opskrifter ud af blade og klistre dem ind i bog som jeg har stående i mit køkken, hænge ud på en café , motionere – ja, hvad som helst som JEG har lyst til.

Dette giver et afbræk i min travle hverdag og den time fylder mig med energi, og jeg bliver virkelig glad. Jeg ender med at være fyldt op af mere glæde end før min lille time out.
Har jeg haft en periode hvor kalenderen har været helt fyldt op, så kan jeg have brug for 1 hel “Jette-dag”. Det er desværre en luksus som mange børnefamilier ikke har mulighed for, men prøv om ikke bare du kan få 1 time.

Hvis du er særligt sensitiv, så har du brug for mere tid og ro. Tag testen >> Er du særligt sensitiv?

* Taknemmelighed.
Hvad dit sind er optaget af, er hvad du vil få mere af.
Hvis dit sind er optaget af fortiden, bekymringer, angst, negative overbevisninger, frygt for fremtiden, kritik eller lign., så vil din krop blive drænet for energi og du bliver i rigtigt dårligt humør. Dine tanker påvirker din krop og dine følelser.
Undersøgelser viser, at man kan gøre sig selv syg, alene ved tankens kraft.

>> Så stærke er dine tanker.

Gør dit bedste for at tage styringen over dine tanker. Du bestemmer selv hvad du vil tænke (lige nu) (om denne situation) (om dette problem) (om denne person) osv. osv. – og du ved at alt efter hvad du tænker, så vil det påvirke dig i en enten positiv eller negativ retning. Du bliver enten glad eller du bliver trist, ked af det og i dårligt humør.

Vær bevidst om at fokusere på alt det som du har at være taknemmelig for. Tro mig, du kan finde mange også selvom du skulle stå i en svær tid i dit liv. Uanset hvilken situation du står i lige nu, så kan du finde så meget at påskønne, takke for samt værdsætte.
Igen er det jo et valg. Fokuserer du på og takker for alt det du har der er godt, eller på alt det du ikke har og alt det der ikke fungerer? Det er dit valg.

Læg mærke til hvad der sker, når du fokuserer på taknemmelighed: Du bliver glad indeni.
Lav evt. en taknemmelighedsliste. Min mor var super god til at gøre det. Når hun vågnede om morgenen samt om aftenen før hun gik i seng, skrev hun i sin kalender 3 ting som hun var taknemmelig for.

* Meditation og bøn.
Dette er gode kilder til glæde. Årsagen er, at når du bruger et øjeblik på at “være i nuet” så kommer du i kontakt med kærlighed, fred og glæde. Dette er nemlig kvaliteter der er i dit indre. Du behøver ikke sidde halve og hele timer for at kunne få et positivt resultat. Et par minutter er nok.

>> Nytter det noget at bede? Virker bøn?

Hvis du er særligt sensitiv, så har du simpelthen brug for små afbræk i hverdagen, hvor du skaber noget tid helt alene og i total stilhed uden nogen former for stimuli. Det kan f. eks være 5-10 minutter hvor du lægger dig på sofaen (bedst i et helt mørkt rum).

* Bevægelse og motion.
Det er vigtigt, at du hver eneste dag får pulsen op. Hvis du ikke tid til at gå tur, dyrke motion eller lign., så brug bare 5 min på at løbe op og ned af trapperne. Det gør en verden til forskel.

En krop der ikke bevæger sig – er død.
Ok, det er måske lidt overdrevet, men jeg håber du forstår pointen.
Liv er bevægelse og hvis ikke vi bevæger os, går vi i stå i krop, sind og ånd.
Din krop har brug for dagligt at bevæge sig, fordi det påvirker dit humør, din sundhed og dit fysiske velvære. Det er også derfor sundhedsstyrelsen anbefaler at vi skal gå 10.000 skridt om dagen. Du bliver simpelthen glad i låget af at bevæge dig.

* Smil.
Dine følelser reagerer på det din fysiske krop gør.
Når du smiler, vil du med det samme mærke en glæde i kroppen.
Prøv det lige nu. Luk øjnene og smil.
Læg mærke til hvad der sker inde i dig. ?

* Sund og nærende mad.
Noget der skaber mere glæde samt løfter dit humørbarometer, er god, sund og nærende mad. Mad der ser lækker og indbydende ud. Gerne med regnbuens farver (mange forskellige grøntsager), smukt anrettet og mindst muligt forarbejdet (ren autentisk mad – whole food).

Dette er noget jeg tager mig tid til uanset hvor travlt jeg har, og jeg kunne aldrig drømme om at stå op mens jeg spiser, eller tage maden på farten som der desværre er alt for mange der gør. Jeg sætter mig ned og tager mig god tid til at spise.

Hvis du skal have overskud, præstere og være på i hverdagen og hvis din krop skal yde noget, så er du nødt til at give den gode råvarer.
Læs mit indlæg: Har du talt med dine celler i dag? Så forstår du hvorfor.

Jeg kan også finde på at velsigne maden med kærlighed, glæde, indsigt, inspiration, succes eller hvad det nu er for et emne jeg pt er optaget af og gerne vil have mere af i mit liv.

* Venner.
Gode venner, socialt liv og samtaler om alt og intet er også en kilde til mere glæde.

* Musik, sang og dans.
Sæt et af dine yndlingsnumre på og syng med. Dans rundt i stuen. Det er så berigende og opløftende.

* Gør en god gerning.
Vi har et behov for at være og gøre noget for andre.
Vi har brug for at mærke, at vi kan gøre en forskel og at nogen eller noget har brug for os. Dette beriger os.

Hvem eller hvordan kan du gøre en forskel eller glæde nogen?
Gør det som føles som det rigtige for dig. Måske er det at gå ind og glæde naboen med en kage, at sende en kærlig hilsen til en du holder af, at takke og påskønne en der har gjort en forskel i dit liv eller på anden måde spontant gøre noget for nogen.
Hvis du har tid til frivilligt arbejde, så er det fantastisk men selv “små handlinger” har stor betydning, både for dig som giver men også for den der modtager.
Glæd et andet menneske. Nogle gange er det så lidt der skal til.

Jeg gjorde det for nylig, at jeg købte 3 buketter blomster. Den ene gav jeg min psykolog, den anden min tandlæge og den tredje min nabo. Uden nogen grund – bare fordi …
Tænk på hvilken glæde det giver dem sådan spontant at blive overrasket på denne måde.
Måske vi skulle gøre det samme til vores børns pædagoger, en skolelærer eller lign.?
Det behøver ikke at koste noget. Det kan være at hjælpe en ældre med at bære varerne det sidste stykke hen til deres hjem.

Der er masser af mennesker der kunne bruge lidt tid, omsorg, venlighed, påskønnelse og anerkendelse.

Husk også selvforkælelse.

Dyr og natur
At være i naturen giver dig masser af frisk luft, energi og glæde, fordi den får dig til at være i nuet.
Hvis du som jeg bor midt i byen og dermed ikke har så let adgang til skov og hav, så fyld hjemmet med grønne planter og smukke blomster, og hav altid friske frugter stående fremme, så du på den måde kan blive beriget af naturens gaver og glæder.

Samvær med dyr er også meget helende og fyldt med både kærlighed og glæde. Jeg har netop fået en ny nabo. Hun har den yndigste lille hund og jeg har meldt mig som vovse-sitter. Det vil være mig en stor fornøjelse.

* Baby steps.
Hvis du tager alle mine forslag til dig og hver dag gør alt hvad jeg har skrevet i mit indlæg, så er det helt fantastisk, men det er ikke nødvendigt at gøre det hele på én gang. Tag 1 skridt af gangen. Baby steps. Gør bare én af tingene og få hen af vejen, i dit helt eget tempo, flere punkter integreret i din hverdag.

* Hvad gør dig glad?
Find ud af hvad der gør dig glad og gør mere af det.

Hav en rigtig glad dag. ?

Læs også:
>> Gør noget uventet, gør en god gerning, bliv glad og spred glæde.

>> Glæde og humor i hverdagen. Hør mit interview med Karen-Marie Lillelund.

8 kommentarer til “Mere glæde”

 1. Så flott du skriver! Jeg leser Madames blogg, og hun linket til din blogg. Utrolig mye viktig du skriver om. Mye av det du skriver, er som hentet ut av min hverdag. Men jeg løper ikke, jeg jobber i hagen ;) Det er viktig å eie den egenskapen, at man kan være for seg selv, i eget selskap. Det er ikke alle som greier det i vår kaotiske tid. Jeg er fullstendig avhengig av stillhet, uten noen pauser fra all støy som omgir oss i det daglige er jeg fullstendig kaputt. Det var interessant å lese ditt innlegg!

 2. Anne-Grete Roulund

  Det ble vist litt feil på sitatet mitt. Det skal stå. Hvorfor fly med spurvens små vinger når du har blitt gitt ørnens vinger.

 3. Anne-Grete Roulund

  For noen gode ord og viten som jeg tar med meg videre i denne dagen her nord. Jeg sier også følgende. Hvor fly med spurvens små vinger når du har blitt ørnens vinger.

  Ha en god dag alle vakre sjeler. Hilsen fra meg og Harstad i nord

 4. når jeg kalder på mine katte og de mjaver højt ude i kornmarken og hopper så højt at jeg kan se dem så bliver jeg så glad og taknemlig ?

 5. Mona Rasmussen

  Jeg er LYKKELIG, når jeg er på marken sammen med mine heste. <3
  Der er ingen krav, pres eller forventninger, – bare store, varme, bløde hestekroppe, der dufter af varm havre.
  Somme tider vil de stå eller gå sammen med mig, mens de andre gange bare står eller går for sig selv.
  Jeg er 100 % til stedet i nuet, og har følelsen af bare at VÆRE, og acceptere hestene lige nøjagtigt som de er, som de gør med mig… ?

 6. Dejligt at læse dit indlæg. Det giver mig et glædes boost når jeg kan hjælpe eller inspirere andre med erfaringer fra mit eget liv. Et eksempel er at jeg vinker til alle jeg møder på vejen her i Svaneke. Jeg har derfor snart lært hele byen at kende og fået alle til at vinke. Det er en skøn og sjov følelse. Det gør mig også rigtig glad når jeg deler et smukt citat eller billede på de sociale medier og som jeg ved kan hjælpe andre. Det er en fantastisk følelse at mærke man kan hjælpe andre. Jeg har tænkt mig at blive frivillig it-supporter i ældresagen her på Bornholm, da man virkelig har brug for at den ældre befolkning på øen lærer hvordan man bruger computeren og borger.dk. Det bliver endnu en skøn oplevelse.

 7. Kære Jette,
  Et nyligt eksempel fra min hverdag:

  Udenfor min bys Føtex stod en hjemløs og solgte sine Hus forbi. …

  Jeg bemærkede, at de allerfleste gjorde som om de ikke så ham, og det fik mig til at gå hen til ham og jeg fik kontakt med et par venlige, blå øjne. …

  Vi stod overfor hinanden og sagde ikke så meget – blot nogle få bemærkninger, og jeg købte et blad … og jeg selv oplevede et løft i mit humør, ligesom jeg tror det skete for ham.

  Vi var bare to medmennesker, som mødtes i venlig accept … og det varmede.

  k.h. Esther.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top