Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Det bliver dyrere at gå til clairvoyant

Priserne stiger hos clairvoyante og alternative behandlere

Du må til lommerne hvis du fremover vil besøge en clairvoyant, gå på kursus eller have tid hos en alternativ behandler.

Tidligere kunne man, hvis man som selvstændig var registreret hos SKAT under punktet “Anden egentlig sundhedspleje” ansøge om momsfritagelse, hvis man opfyldte de gældende betingelser for uddannelse og lign.

Jeg har betalt moms de første 16 år hvor jeg har været selvstændig, og fik så i 2005 godkendt min ansøgning og har siden været momsfritaget. Altså i perioden 2005 – 2010. Momsen forsvandt men til gengæld skulle jeg så betale en lønsumsafgift.

Du skal betale moms, venlig hilsen SKAT
Jeg stod lige midt i min flytning, da et brev lørdag d. 3. juli 2010 dumpede ind af brevsprækken. Det var fra SKAT. De var i gang med en landsdækkende kampagne. Alle alternative behandlere fra gruppen “anden egentlig sundhedspleje” ville denne sommer modtage dette brev.
Der var kommet nye regler, og for at gøre en lang historie kort, så skal clairvoyante fremover betale moms af deres ydelser. Både for sessioner samt kurser og foredrag.

SKAT skriver: Behandlingen skal have til formål at diagnosticere, behandle og så vidt muligt helbrede sygdomme eller sundhedsmæssige anomalier, og da man har vurderet at det ikke er hvad clairvoyante gør, så skal der 25 % moms på.

En dom i Landsretten har slået fast at clairvoyance ikke er behandling og derfor er momspligtigt. Dette gælder, uanset om den clairvoyante er RAB-registreret (dvs. har 650 timers uddannelse) eller ej.

Dette kan muligvis blive dødsstødet for mange der arbejder med alternativ behandling.
Ovenstående gælder jo ikke kun for clairvoyante, men også mange andre alternative faggrupper.

Mine muligheder er følgende
1. Min omsætning går ned med 20 %
Det vil sige at jeg lader mine priser være som nu, og så selv betaler den ekstra udgift.
2. Jeg lægger momsen på alle mine ydelser og lader kunderne betale.
Denne løsning vil jeg dog ikke vælge. Mine kunder er privatpersoner, og hvis mine kurser pludselig stiger med 25 % vil mange vurdere at de simpelthen ikke har råd, og så går min omsætning også ned.
3. Slår halv skade.
Kunden og jeg betaler halvdelen hver.
4. Sort arbejde
Nix. Ikke her. Jeg vil gerne kunne sove trygt og med god samvittighed hver eneste nat.
5. Luk firmaet, få et job og bliv lønmodtager i stedet.
Tja …. ;-)

Vil du med til gammel pris?
Jeg har valgt løsning 3. At slå halv skade. Jeg betaler halvdelen, kunden resten.
Mine priser stiger altså i 2011. Hvis du allerede nu ved at du vil med på et af mine kurser eller lign., så er det altså nu du skal slå til, hvis du vil have det til gammel pris.
Måske er det også en god idé at du forhører dig hos din alternative behandler, kursusudbyder eller lign. hvad det kommer til at betyde for priserne for vedkommendes ydelser fremover.
Det kunne måske være en løsning at du købte et “klippekort” her i 2010, mens du endnu kan få det til den gamle pris.

2 kommentarer til “Det bliver dyrere at gå til clairvoyant”

 1. Rune

  Dette er et gammel indlæg men kommer det op som nummer tre når man søger på clairvoyance og momsfritagelse. Derfor vil jeg spørge dig her.

  Ved du hvad nuværende status er?
  Er der nogle der arbejder på at få clairvoyance (og andre alternative behandlingsformer) omfattet af momsfritagelse igen?

  1. Hej Rune
   Jeg er ikke ekspert på området og kan derfor kun svare ud fra min egen situation.
   Jeg har arbejdet som clairvoyant i 28 år. For mange år siden kunne man blive fritaget for at betale moms, hvis man kunne dokumentere at man havde taget en uddannelse eller flere – der sammenlagt talte over 600 timer. Men clairvoyante og andre alternative brancher blev senere frataget denne mulighed.
   Jeg betaler i dag moms på alt hvad jeg laver. Klientarbejdet, kurser, foredrag og sågar på de lydfiler jeg sælger i min webshop.
   Hvis jeg var dig ville jeg forhøre mig hos SKAT. Måske kan du kombinere det du arbejder med således at noget kan være fritaget for moms. Ligeså kan du forhøre dig hos Clairvoyant Foreningen om hvilke muligheder der er samt om de arbejder på at få fjernet momsen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top