Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Gør du hvad der passer dig?

goer du hvad der passer digGør du hvad der passer dig? Tør du gå egne veje? Tør du gå ud af flokken og være det sorte får?
Søndag var en rigtig dejlig dag.

Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel. Jeg sad sammen med en veninde på en bænk ved Søerne og drak kaffe. Vi talte om hvilke film der havde gjort størst indtryk på os.

Jeg fortalte, at jeg en gang havde set et dokumentarprogram om en succesfuld fransk chefredaktør, der 43 år gammel fik en hjerneblødning og blev helt lam.
Hjernen fungerede fint, men det eneste han kunne bevæge, var øjnene og det venstre øjenlåg. En sygeplejerske gav sig tid til at opfinde et system, således at han kunne kommunikere med hende via det at blinke.

Hver dag bruger hun tid sammen med ham og han begyndte at fortælle hende om sit liv, sine tanker og oplevelser. Han får på den måde i øvrigt også udgivet en bog!
Jean-Dominique Bauby blev 45 år gammel.

Jeg blev meget berørt af hans historie. Man skulle tro at han lå og klagede sin nød eller var blevet en bitter mand, men nej tværtimod. Han var taknemmelig og talte så smukt om livet, relationer, sin familie og om naturen.

Jeg tænkte efter udsendelsen, om jeg mon ville have set ligeså positivt på livet, hvis jeg befandt mig i samme situation som ham.
I 2007 lavede man en film om hans historie: Dykkerklokken og sommerfuglen.

Jeg synes, at vi kan lære rigtigt meget af Jean-Dominique og hvis du synes, at du har problemer i dit liv eller noget at klage over, så filmen. Måske vil den give dig et helt nyt perspektiv på dit eget liv.

Den næste film jeg kom i tanke om var Jonathan Livingston Seagull.  “A Film that will lift your Spirit and make your heart soar.”

Det specielle ved filmen er, at der ingen mennesker er med i den. Kun måger.
Lyder det mærkeligt? Kedeligt? Underligt? Så se den! Den er bare så god.

Jonathan er hovedpersonen (eller hedder det hovedmågen) i filmen. Jonathan har svært ved at tilpasse sig det ensformige og begrænsede liv, som måger har. Jonathan vil gerne ud og opleve verden. Han vil flyve hvor ingen måger før har fløjet. Han vil bevise, at det er muligt at bryde alle de barrierer måger har.

Han vil lære om livet, det spirituelle, flyve hurtigere og højere og også flyve i mørke, som måger normalt ikke gør.
Han udfordrer de andre måger og forsøger at få dem med på hans idéer, men ingen forstår ham. Han bliver udstødt af flokken og ender med at flyve af sted alene.

På sin rejse møder han ligesindede og han får også en spirituel lærer (ja endnu en måge)  ? der lærer ham at træne sindet og at kunne flytte sig fra punkt A til B, alene ved tankens kraft.

På et tidspunkt er han klar til at vende tilbage til sin oprindelige mågeflok og her konfronterer han dem med, alt det han har lært. Selvom mågerne med deres egne øjne kan se de “mirakler” og alt det “umulige” som Jonathan kan gøre, så vælger de fleste stadig at vende ham ryggen og fornægte at hans virkelighed er sandheden.

Når jeg skriver det kan det lyde lidt plat, men nogle gange kan det være svært at sætte ord på følelser og oplevelser, men jeg synes du skal give filmen en chance. Neil Diamond har lagt musik til filmen og filmen er fyldt med flotte naturscener.
Filmen er smuk og rørende. Den fortæller på en rigtig fin måde om vores vej, vores udvikling og de udfordringer vi kan møde, hvis vi er anderledes og ikke følger i andres fodspor.

Gør du hvad der passer dig?
Gør du hvad der passer dig eller vælger du at gøre, som alle de andre gør? Tør du bryde ud af flokken, gå egne veje og følge det, dit hjerte og din intuition fortæller dig?

Jeg har mødt mange mennesker der er interesserede i det åndelige og det spirituelle, som føler at de ikke har nogen at dele deres tanker med. Mennesker der i hverdagen lever i og tilpasser sig et liv, fyldt med begrænsninger hvor fokus er på ting som ikke synes særligt relevante eller vigtige.

De følger flokken selvom de ved at der findes en anden virkelighed. De tror på mirakler. De har måske oplevet at have kontakt med afdøde, de ved at de har en guide eller en skytsånd, de ved at der er mere mellem himmel og jord, de ved at det er muligt at helbrede et andet menneske alene ved tankens kraft.
De tror på, at der er en højere mening, at alle har en mission, at der er et formål med vores liv og at alle har potentialet til at kunne udrette, hvad andre vil kalde mirakler. De tror på reinkarnation, clairvoyance, den 6. sans og lign.

Men hvis de gentagne gange har mødt folks skepsis eller de har følt, at de er forkert på den, så lægger de måske låg på alt dette og tilpasser sig flokken.

Nogle er endda så bange for at skille sig ud, at de lægger låg på sig selv og slukker deres indre spirituelle flamme for resten af livet.

Gør du hvad der passer dig? Udlever du dine drømme? Lytter du til den indre stemme der dagligt taler til dig, og tør du ligesom Jonathan at træde ud af flokken, vokse, udvikle dig samt lære nyt? Har du ønsket om at gøre noget som ingen andre har gjort?
Do it! Hold dig ikke tilbage. Vær tro mod dig selv.

Hør lydfilen >> Jeg udlever min drøm. Gør du? Vælg podcast nr. 95 (Lydfilen varer 140 min og er gratis).

Hvor går grænserne egentlig? Hvad er muligt?
Jonathan kastede sig ud i det selvom det betød, at han for en tid måtte forlade flokken og gå vejen alene, men han gjorde det også for at han på et tidspunkt, kunne give det videre til andre, så også de kunne lære og ville blive oplyste.
Det samme kan du.

Jeg håber, at du er én af de mennesker der tør.
En der vil vise os andre vejen. En der tør bryde mønstret og gå ud af andres fodspor.
Måske kommer du for en tid til at gå vejen alene, men det er ikke for evigt. På et tidspunkt vil du møde andre der deler de samme tanker, overbevisninger og værdier som dig.

Sørg for at være sammen med mennesker der beriger og støtter dig i dine drømme. Sammen kan I udrette mirakler. Mirakler der kan komme alle til gode.

Hør lydfilen >> Sådan skaber du mirkakler.

Er du interesserede i hvilke film jeg synes er berigende, spirituelle og har mening og dybde, så kan du læse et af mine tidligere indlæg >> “Spirituelle film”.

4 kommentarer til “Gør du hvad der passer dig?”

 1. Anne Aagaard

  Efter lidt surfning rundt omkring, er jeg landet her :-)
  Jeg har set flere af de film, der nævnes under “Spirituelle film”, og nu må jeg vist have fat i “Jonathan Livingston Seagull” også … Glæder mig til at se den!

 2. Michael

  Et rigtigt godt indlæg Jette, det gælder i sandhed om at lytte til sig selv og sine egne følelser, de fleste oplever i dag den samme form for opdragelse, hvor man lærer at begrænse det at lytte til sine egne følelser og behov, for at skulle respektere andre og sandelig ikke bryde ud af flokken og være for anderledes.
  God dag Jette.
  Michael.

 3. Anonymous

  Læste lige din blog: har et par film jeg kan anbefale : Ordet af Drejer, Fanny och Alexander) er en svensk film fra 1982 instrueret og skrevet af Ingmar Bergman. The Bicycle Thief (Lamberto Maggiorani, 1949). Miracle in Milan (Emma Gramatica, 1951). Skygger i Paradis Aki Kaurismäki. The Passion of Joan of Arc La Passion de Jeanne d'Arc håber du får set dem de er virkelig værd tiden !
  Thomas E, 1411 København K

 4. Mette Weber

  Ja jeg gør du hvad der passer dig?
  Ja jeg lever mine drømme
  Ja jeg tør og jeg får andre mennesker til at turde.
  Ja jeg bryder mønstre og jeg bliver ved til jeg dør.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top