Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Gratis mad i en uge

Tøm fryseren, og du har gratis mad i en uge.

Når jeg er ude og handle, falder jeg nogle gange over et godt tilbud, som så ryger ned i kurven. Når jeg kommer hjem, lægger jeg det i fryseren, for tilbuddet var jo ikke lige det jeg havde planlagt, at have til middag den dag.
Er der rester efter aftensmaden, så er jeg også rigtig god til at fryse dem ned. Problemet er bare, at jeg ofte glemmer al den gode mad jeg har liggende i fryseren.

Spis alt, før du køber nyt.
Her i sidste uge tog jeg den beslutning, at jeg skulle spise alt der var i fryseren, før jeg atter gik ud og købte nyt ind.

Tanken opstod, fordi jeg var på besøg hos en god veninde.
Hun elsker, når butikkerne kører tilbud på kød, fisk og færdigretter. Hun køber, køber og køber, og synes selv, at hun har gjort en fantastisk handel. Se lige hvor mange penge jeg har sparet.
Sagen er bare den, at hun enten glemmer at hun har købt det, eller, når det skal gå lidt hurtigt, ikke har fået taget det ud for at tø det op. Med det resultat, at hun den pågældende dag, må ud og købe noget nyt.

Fryseren er helt fyldt.
På et tidspunkt, er hendes fryser så proppet, at der ikke kan fyldes mere i den. Så begynder den store oprydning … – læs udsmidning. For enten har hun ikke lige fået skrevet på pakken, hvad der er i den, hvilken dato det var den røg i fryseren, eller der kan være andre årsager til, at hun kommer frem til følgende ræsonnement: Jeg tror, det er bedst og mest sikkert at smide det ud. Jeg vil ikke risikere at blive syg.

Billige tilbud bliver dyre.
I hendes situation, ender det derfor med, at der intet er sparet, på de eller så gode tilbud. For hvad hjælper det, at komme hjem med hakket kød med 50% rabat, hvis det alligevel ender i skraldespanden?

Gratis mad i en uge.
Så jeg suste hjem, og besluttede mig, stille og roligt at tømme / spise mig igennem indholdet af fryseren.
For mit vedkommende har det resulteret i gratis mad i en uge, ja oven i købet i 10 dage. Kun et par småindkøb, er det blevet til, for at kunne supplere. Jeg har brugt lidt over 100,- Kr. på 10 dage.

Det har givet mig en rigtig god følelse indeni.
Det handlede ikke om at spare penge, men om at gøre brug af al den gode mad jeg havde i fryseren, frem for som det så ofte før er sket, at jeg har “fundet” det efter 1 år og så vurderet at det har været for gammelt og smidt det i skraldespanden.

Spar 1000,- Kr om måneden.
Når man nu tænker på, hvor mange mennesker der dagligt må gå sultne i seng, så er det i mine øjne fuldstændigt vildt, at så mange af os vesterlændinge hvert år smider store mængder mad ud.

En undersøgelse har vist at en familie med to voksne og to børn årligt kasserer mad for 11.000,- Kr. Det er 916,- Kr om måneden, og faktisk er det sådan, at jo færre personer man er i familien, jo mere mad ryger der ud, jo større spild er der.
Alene i Danmark er der ca. 700.000 tons mad årligt der ryger direkte i skraldespanden.
En undersøgelse viser, at hver dansker i gennemsnit, smider 47 kg spiseligt mad ud om året.
Læs: Madspild i tal (hvis du tør). ;-)

Køkkenskufferne.
Fryseren er nu tømt yeah, og jeg er nu gået i gang med alt det der ligger i køkken skufferne. Linser, pasta, mel, bønner, dåser med diverse fiskeprodukter, tørrede frugter, nødder og lign. Nu skal deres indhold, også ryddes ud og spises op.

Madbudget 0,- Kr
Idéen er jo super, især sidst på måneden, hvor pengene for mange er små.
Skab et overblik over alt hvad du har i dit køleskab, din fryser og i køkkenskabene, og spis nu løs af den “gratis mad.

Stop spild af mad.
Vil du spare penge, tømme fryseren eller skufferne, så er det bare med at komme i gang.
Savner du lidt inspiration til projektet “tøm fryseren”, så er der masser at hente, hvis du læser denne side fra Foreningen: Stop spild af mad hvor du også kan finde opskrifter på reste-mad.
De har desuden lavet en rigtig god app: For resten app. Den findes både til Apple og Android.

App´en bruger jeg rigtigt tit. Jeg har måske 1/2 hvidkål i køleskabet og ved ikke lige, hvad jeg skal bruge det til. I app´en får jeg en masse gode forslag. Ligeså info om, hvordan jeg bedst opbevarer diverse fødevarer, frugt, grønt og lign., samt hvor længe de kan holde. Den kan virkelig anbefales!

Juice / smoothie kan også være en god løsning.
Har du en del slatne grøntsager eller frugter, så lad være med at smid dem ud.
Kør dem igennem en juicepresser, og drik den skønne saft. Det er hvad jeg gør. Nogle af frugt / grønt resterne laver jeg en smoothie af. Dette giver mig et mættende måltid, og så er det ovenikøbet sprængfyldt med vitaminer, mineraler og giver et godt boost på sundhedskontoen.
Sådan laver du en perfekt smoothie, hver gang.

Vil du have et tip til hvilken juicemaskine eller blender der er den bedste?
Så læs mit indlæg: Den bedste blender / juicepresser.
Der kan du se, hvilke maskiner det er jeg har i mit køkken. Blenderen kan endda lave suppe. ;-)

God oprydning og velbekomme.

7 kommentarer til “Gratis mad i en uge”

  1. Sandra

    Det er så fordelen ved en lille fryser, man bliver tvunget til at tømme den ofte:)

    1. Ja helt sikkert. Jeg må indrømme at jeg er glad for at jeg også bare har en almindelig størrelse fryser og ikke en kummefryser. I en sådan, kunne jeg forestille mig, at der ligger “gratis mad” til en hel måned.

  2. Anenone Sofia Lotus Sommer

    Dejligt at læse og virkelig sjov og kreativ øvelse. Jeg har gjort præcis det samme og det er helt utroligt hvor meget man har liggende i skuffer og skabe. Men vigtig den med at spise sit køleskab op først. Nu køber jeg meget mindre ind og er bevidst om at alt skal bruges. De sidste rester af grøntsager – fx. broccoli stænglen er god til suppe. Resterne skærer jeg ud og svitser let i olie sm hvidløg og lidt rosmarin og så hælder jeg kogt vand på og evt grønne linser, så suppen får fylde og proteiner. Efter 20 minutters kogning kan det hele blendes. Skønt smager det :-)  

    1. Ja, det skaber god opmærksomhed. Sjovt du nævner det med broccoli stokken. Jeg har altid kørt den igennem min juicepressen eller puttet den i min smoothie, men har fundet ud af, at hvis man skræller den og skærer den i stykker, så smager den vildt godt stegt på panden.
      Så den er der absolut ingen grund til at kassere.

  3. Anonymous

    Hej Jette
    Det er så rigtigt, det du skriver. Jeg er alenekvinde som vil så gerne lave sund mad, køber også mad når der er noget,jeg falder over.. Men at lave mad, er ikke min interesse. Jo den gang min datter var lille, lavede jeg altid mad hver dag. Bare tanken om, at skulle lave og spise det alene, er nok til at lade være.. Ikke lige frem sundt..Så jeg drømmer nogen gang om at finde en mand, der elsker at lave mad :-) Ja bare en kommentar :-)

    1. Pøj pøj i din søgen efter en dejlig partner og også en der kan og elsker at lave mad. Så snart du har fundet ham, så viser du ham straks hen til fryseren. ;-)

  4. Anonymous

    Supergod ide, som mange tænker på at gøre, men som aldrig helhjertet og gennemført bliver ført ud i livet.
    Vi skal nødvendigvis snart have en "tøm fryser og skabe uge".
    Hanna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top