Hvad giver du?

hvad giver du goer en forskelHvad giver du? Gør du en forskel? I dag er det Valentines Day.

Mit vækkeur ringede 6.30 og søvnigt strakte jeg min krop. Efter en tur i badet, tog jeg elevatoren ned for at spise morgenmad.

Jeg er på et hotel i Oslo og dette kunne egentlig være en dag som alle andre men da jeg kom ned i foyeren havde personalet pyntet op med stearinlys i røde farver, masser af hjerter og der lå chokoladehjerter pakket ind i rødt folie på alle borde. Sikke en dejlig måde at blive hilst god morgen på.

Alle folk smilte og man begyndte helt automatisk at tale til og hilse på hinanden, ønske god morgen og også personalet fik et kærligt smil med på vejen. Sikke en god start på dagen.
Jeg følte mig velkommen. Jeg følte, at nogen ønskede at gøre noget godt for mig,og her kommer så pointen med dette indlæg:
Alle mennesker har behov for at føle sig elsket.
At føle at man er noget værd.
At man bliver set.
At man er god nok.
Vi har brug for følelsen af, at man er så elsket/afholdt, at man betyder noget og at andre vil bruge deres tid/ressourcer på gøre noget godt for en.
Selv denne lille oplevelse, fik mig til at føle mig vigtig og jeg blev faktisk dybt rørt.
Ofte er det så lidt der skal til, for at glæde et andet menneske.
Hvad giver du? Hvad gør du?
Hvad gør du for at glæde din partner, en arbejdskollega, naboen, manden du møder på gaden, dine venner eller din søster og bror? Husker du at fortælle dem, hvad de betyder for dig og at du elsker dem?
Siger du godmorgen til alle du møder på jobbet?
Ofte glemmer vi at rose, påskønne og takke, samt udtrykke vores kærlighed og vi burde faktisk være lidt mere generøs med at gøre det.
Det er muligt at vi er ved at være godt trætte af Merci reklamen, med dens sukkersøde melodi og sloganet “…. fordi du er til“, men budskabet er vigtigt, for det er så lidt der skal til for at glæde et andet menneske og give dem følelsen af, at de betyder noget for dig.
Du kan sende et kort. Du kan ringe og sige: Jeg er så glad for at du er min ven. Du kan gå ind til naboen og glæde dem med et stykke kage eller sætte en blomst udenfor deres dør. Du kan hjælpe den gamle dame op af trapperne med hendes indkøbsposer, du kan lade andre komme før dig i køen eller du kan betale for den kop kaffe personen ved siden af dig på cafeen bestiller, selvom du ikke kender vedkommende.
Ser du en hjemløs sidde på gaden, så gå ind og køb dem en sandwich, et stykke chokolade eller en varm kop kaffe.
Overrask. Gør noget uventet.
Lad os sammen skabe en hverdag, hvor vi giver, støtter og hjælper hinanden. En hverdag, hvor vi behandler hinanden med kærlighed og respekt.
Du bliver glad af at give og være noget for andre.
Læs også om den internationale >> Pay it Forward Day.

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.