Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Pay it Forward Day

Pay it Forward DayPay it Forward Day er en international verdensomspændende fejring af venlighed, der finder sted hvert år den 28. april. Pay i Forward Day eksisterer for at opfordre folk til venlighed og for at give/være noget for et andet menneske.
Af ren og skær godhed.
På dansk kalder vi dagen: Giv det videre dagen.

Sidste år d. 28 april var millioner af mennesker fra 80 lande med til at gøre en forskel for et andet menneske.  Målet i år er, at nå op på at 10 millioner gode gerninger.
Tænk på hvilken forskel det kunne gøre. Som ringe i vandet kan vi sprede kærlighed, venlighed og godhed.

Som Ghandi så smukt udtrykte det: Vær den forandring du ønsker at se i verden.
Når du gør noget godt for et andet menneske, er der en stor sandsynlighed for at de vil gøre det samme. På den måde kan vi sætte en positiv bevægelse i gang.

Officiel Pay it Foreward hjemmeside >> http://payitforwardday.com/

Jeg er blevet hjulpet mange gange.
Jeg husker stadig den dag, hvor jeg som barn hoppede ind i bussen her i København og ville betale med et jysk klippekort. Jeg havde ingen kontanter på mig og følte mig ret dum, da chaufføren afviste mig. En kvinde der sad længere tilbage i bussen sprang pludselig op og kom mig til undsætning. Hun købte en billet til mig.

For mange år siden stod jeg i Kulhuse og en bus var lige kørt for snuden af mig. Der var 2 timer til den næste kom. Jeg gik ind til en lille lokal ejendomsmægler for at spørge om jeg måtte låne deres telefon. Jeg ville ringe efter en taxa, da det ville være for koldt at stå og vente 2 timer på denne iskolde vinterdag.

Kvinden bag disken sagde at hun da med glæde ville køre mig til stationen. Hun lukkede simpelthen butikken og kørte mig til Frederikssund. En tur på 16 Km. Da jeg ville betale for hendes hjælp sagde hun til mig: Du skal ikke give mig noget. Til gengæld må du love mig, at du hjælper en fremmed en anden god gang.

Jeg er blevet hjulpet af fremmede i mange forskellige situationer og har hver eneste gang følt glæde og taknemmelighed strømme igennem min krop. Og jeg har naturligvis mange gange selv “givet det videre”.

Pay it Forward – Gør en god gerning.
På den internationale Pay it Forward Day d. 28. april opfordres du til at sprede glæde, gøre noget godt, give, dele og berige et andet menneske. Med andre ord: Gøre en god gerning.
Og allerbedst – ikke bare den dag men i dag, i morgen, næste uge, næste måned osv. Lad os sammen gøre en masse gode gerninger, så de spredes som ringe i vandet.

Jeg kan varmt anbefale dig at se filmen Pay it Forward med Kevin Spacey, Helen Hunt og Haley Joel Osment (drengen der også spiller med i filmen “Den 6. sans” – I see dead people …”
Den hører til en af mine absolutte favoritter. En fantastisk smuk og spirituel film. Filmen viser, hvordan én enkelt god gerning kan ændre verden. Se den og dit hjerte vil forstå betydningen af “giv det videre”. Jeg har fundet denne trailer fra filmen.

Læs også >> Hvad giver du?

1 kommentar til “Pay it Forward Day”

  1. TONE LILENG

    Fikk uant hjelp for noen uker siden, da huset holdt på å brenne ned … reddet hybelboeren og min egen familie, – og lå et halvt minutt foran hele veien, fordi jeg fikk beskjed fra "noe", eller "noen" … Jeg har ikke vært meg selv siden, eller jeg er blitt det … og har forsøkt å gi det videre … og mine nærmeste og alt forandres … – Så jeg er med Jette ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top