Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

I mørket finder du lyset

I moerket finder du lysetI mørket finder du lyset. Oprah, Larry King og Louise Hay er blot nogle af de mennesker der har givet den amerikanske selvudviklings guru Debbie Ford mulighed for at komme til orde i deres programmer.
Jeg og en veninde tog i sidste uge til et af High on Lifes arrangementer: “Lær at elske dine skyggesider” – en aften hvor vi fik set Debbie Fords film “The Shadow Effect” og hvor Pernille Melsted efterfølgende besvarede spørgsmål fra salen.
Debbie Ford er en af USA´s mest anerkendte coaches og hun er forfatter til 6 bøger om personlig udvikling.
Hun siger, at vores skyggesider indeholder den ultimative nøgle til personlig frihed, og opfordrer alle til at turde “smide masken” og konfrontere det, som vi er allermest bange for.
Det er først, når vi mennesker 100 % ærligt tør se på os selv som vi er, uden nogen former for selvbedrag, at vi er i stand til at ændre vores liv radikalt.
Debbie Ford har en stærk udstråling, der trængte igennem på lærredet og jeg følte mig berørt på mange planer. Det var en rigtig god film, som jeg varmt kan anbefale alle at se. Min veninde skrev flittigt en masse notater igennem aftenen, og disse vil jeg her dele med jer. Jeg har ikke redigeret i dem, så mange er blot stikord og udsagn:

I mørket finder du lyset.

Skyggesider er alt det man ikke må være / vil vise udadtil, eks. som coach skal man have et perfekt liv. Vi står ikke ved, at vi indeholder det hele. Vi tænker, jeg er ikke sådan en type der er sådan, men det kræver stor energi at holde de sider tilbage som du ikke vil se af dig selv.
Vi har alle de lyse og mørke sider i os. Hvis vi er u-egoistiske så er vi også egoistiske. Hvis vi kan mærke lykke er det fordi vi også kender til tristhed. For at have det godt skal der være balance mellem disse sider

If you spot it, you got it. Du kan ikke se noget i andre du ikke har i dig selv, da det er noget du skal kende noget til / genkende for at kunne få øje på det. Du skal kunne genkende det fra dig selv. En skygge side er når man reagerer følelsesmæssigt voldsomt. Så når der er noget vi bestemt ikke vil være, og vi undertrykker det, så vil vi kunne se det som neonlys i vores omgivelser.
Hvis du reagerer “voldsomt” / følelsesmæssigt på noget, så er det fordi der er noget i den person eller situation der trikker dig. Hvis du ikke havde noget på det, så ville du slet ikke reagere.

Hvis man ikke vil være uansvarlig så kan man komme til at være overansvarlig, altså overkompensere, og dermed komme ud af balance, og derfor bliver vi fordømmende når vi ser andre være uansvarlige. Så i stedet for at være reaktiv, så træd lige et skridt tilbage, og spørge dig selv, hvornår man selv er sådan i sit liv. Læg mærke til hvad der sker når du tager din hånd og peger fordømmende på et andet menneske (prøv det) – ser du, at der er 3 fingre der peger på dig selv?
Nogle gange kunne man måske spørge sig selv om, det kunne gavne hvis man bare var en lille smule uansvarlig en gang i mellem, hvad kunne jeg så få mere adgang til i mit liv?

Det som vi ikke vil være, er vi, men vi ser det ikke. Vi gør os blinde for det eller undertrykker det. Det kan f.eks være i vores parforhold at vi ikke ærligt tør se på at det går dårligt. Vi kan sige: Det er da ikke så galt. Naboen har det da endnu værre, eller vi pynter lidt på det, lægger et lag sukker på, eller som Debbie kaldte det: At lægge flødeskum på toppen af lorten.
Eller vi siger jamen mit arbejde er da ok, jeg har gode kollegaer, flextid og en fin pensionsordning. Men vi møder ikke vores inderste autentiske jeg, alt det som vi brænder for.

For mange kunne det være: Jeg vil ikke være en taber, altså stå uden arbejde, for arbejdet er for mange en stor del af deres identitet. Sådan en er jeg jo ikke. Og det er her skyggesiderne kommer ind, og bremser os for virkelig at gøre det vi inderst inde vil.

Hvad får vi ud af at lægge låg på vores skyggeside? Måske får vi ikke sagt fra, fordi andre i hvert fald ikke skal sige, at man er en egoistisk, dominerende, bitch. Man kunne også spørge sig selv om hvad fordelen kunne være ved at være egoistisk eller dominerende. Når vi ser et menneske og siger det er jeg i hvert tilfælde ikke, så spørg dig selv hvordan overkompensere du? Kunne jeg mon tillade mig selv at være lidt mere af det, og her der det vigtigt ikke kun at tænke det men også handle på det.

Skyggesider popper ofte op når vi er stressede eller beruset.

Så længe der er krig inden i os selv vil der være krig ude i verden – alt der foregår i vores indre, vil altid manifestere sig i vores ydre omgivelser.

Det vi beundrer i andre mennesker, er det vi selv kunne bruge mere af, og rent faktisk også har potentialet til at skabe. Det er faktisk netop disse positive sider af os selv der er de sværeste at integrere (tage til os).

Hvis du synes andre er for meget, kan du spørge om du synes du er for lidt. Synes du nogen fylder for meget – kan det jo være at du fylder for lidt.

Det at tilgive, er at tage kontrollen til dig og sige at nu har den person styret dit liv længe nok. Tilgivelse er ikke for deres skyld, men for din egen.

I mørket finder du lyset – Ovenstående var min venindes notater. Vil du se filmen “The Shadow Effect” med Debbie Ford kan du se den her.

Se min liste af forslag til positive feeld good film >> Spirituelle Film.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top