Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Podcast

9. Gitte Jørgensen I – 36 min – Simple living

Gitte Jørgensen simple living podcast Gitte Jørgensen Simple living.

I denne episode taler vi om konceptet “simple living” og filosofien bag det.

Målet med simple living er at skabe et enklere og lettere liv. Min gæst, Gitte Jørgensen, er en simple-living coach, journalist og forfatter. Hun har udgivet og redigeret flere bøger, herunder “Her er da meget fedt men…”, “Hvad er det kvinder vil?”, “Du kan bare vente dig”, “Den nye f@milie”, “simple-living.dk”, og “Simple living – sådan gør du”.
Gitte holder kurser, workshops og foredrag i både Danmark og Norge og bidrager også med skriverier til Alt for Damerne.
Af nyere bøger har hun skrevet “Når sjælen kalder” og “Pippi Power”. Alle hendes bøger er udkommet i flere oplag i de skandinaviske lande.

Gitte Jørgensen hjemmeside >> https://www.gittejoergensen.dk/

Hør interviewet.
Du kan høre podcast episode, nr. 9 “Gitte Jørgensen Simple living”, ved at trykke på play-knappen på afspilleren øverst i dette indlæg. ⬆️ Podcast episoden kan også downloades. Rigtig god lytning. 🎧

Det er første del af i alt 2 interviews med Gitte Jørgensen. Det andet interview, podcast episode nr. 31 kan du høre her >> Gitte Jørgensen Simple living – sådan gør du.

Vil du høre flere podcast episoder?
Se mit store udvalg her: https://harthimmer.dk/podcast/

Vil du høre om Slow Living?
I podcast episode nr. 113 kan du høre >> Slow Living – Lev livet langsomt. Ole Ditlev Nielsen.

Den spirituelle pakke webshop - podcast. Er du interesseret i personlig og spirituel udvikling?
I min webshop finder du lydfiler med online kurser, foredrag, meditationer og kanaliserede budskaber.
https://harthimmer.dk/butik/

Du kan blandt andet vælge “Den spirituelle pakke.”
I den får du alle mine online kurser, foredrag og meditationer samlet i én pakke.
Der er over 65 timers lytning.
Den spirituelle pakke er til dig, der ønsker at sætte skub i din spirituelle udvikling.
Køb den her >> Den spirituelle pakke.

Hvad er Simple living? … et par afsluttende ord.

Simple living, eller det enkle liv, er en livsstil, der handler om at reducere kompleksiteten og fokuserer på det, der virkelig betyder noget. I en verden præget af forbrugerkultur og materialisme vælger flere mennesker at forenkle deres liv for at opnå større tilfredshed og indre ro. Simple living kan manifestere sig på mange forskellige måder, afhængigt af den enkeltes værdier og mål.

Kernen i simple living er at skære ned på det unødvendige og unødvendige, både fysisk og mentalt. Det kan betyde at reducere antallet af ejendele, minimere digitale distraktioner, og at sige nej til forpligtelser, der ikke bidrager til ens livskvalitet. Ved at fjerne rod og støj skaber man plads til det, der virkelig betyder noget, såsom relationer, personlig vækst og oplevelser.

En central del af simple living er bevidst forbrug. Dette indebærer at være opmærksom på, hvad man køber og hvorfor. Ved at vælge kvalitet over kvantitet, og ved at prioritere bæredygtighed og etik i forbrugsbeslutninger, kan man reducere sit økologiske fodaftryk og støtte en mere ansvarlig økonomi. Dette kan også føre til økonomiske besparelser, da man undgår impulskøb og overflødige udgifter.

Minimalisme er ofte forbundet med simple living. Minimalisme handler om at eje færre ting og kun beholde det, der er nødvendigt og bringer glæde. Dette kan bidrage til en mere organiseret og stressfri hverdag. En minimalistisk indretning kan skabe en følelse af ro og fokus, hvilket igen kan have positive effekter på mental sundhed og velvære.

Simple living handler også om tidsstyring. Ved at prioritere og organisere sin tid bedre kan man finde en balance mellem arbejde, fritid og hvile. Dette kan involvere at begrænse brugen af teknologi, sætte grænser for arbejdstid og prioritere aktiviteter, der fremmer personlig lykke og sundhed.

Derudover kan simple living have en åndelig dimension. Mange finder, at et enklere liv fører til en dybere forbindelse med sig selv, naturen og andre mennesker. Det kan også give mulighed for refleksion og meditation, som kan bidrage til en større følelse af mening og formål i livet.

I sidste ende er simple living en personlig rejse og ser forskellig ud for hver enkelt person. Det handler om at finde det niveau af enkelhed, der passer bedst til ens eget liv og værdier. Ved at vælge simple living kan man skabe et mere bevidst, meningsfuldt og tilfredsstillende liv.

Scroll to Top