Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Prøv noget nyt og lev 1 år længere

Prøv noget nyt Kast dig ud i noget helt nyt

Prøv noget nyt. Et kinesisk ordsprog siger, at for hver gang du prøver noget nyt, så vil du leve 1 år længere.
Det lyder jo rigtigt dejligt.

Vi var et par veninder der en aften sad og talte om, hvad vi skulle kaste os ud i. Noget helt nyt og noget som ingen af os tidligere havde prøvet.
Valget faldt på at gå til en fodboldkamp.

På nettet købte vi billetter til FCK mod AAB i Parken og da vi skulle have den fulde oplevelse, købte vi billetter til det afsnit som de kalder stemningstribunen.

Du må gerne synge og hoppe.
Der står på billetten: Bemærk, det er tilladt at stå op samt at synge, og du har ansvaret for selv at skabe en god stemning.
Jamen det lover da rigtigt godt for vores: Prøv noget nyt.

I netværket måtte vi låne os frem til FCK-tørklæder og lign. Ja selvfølgelig for vi skulle da gå all in. ?

Super stemning
Lad mig sige med det samme, det var den sjoveste og mest positive aften, jeg længe har været med til.
Stemningen var fantastisk. Man synger, danser, klapper, vifter med flag og tørklæde, og hopper uafbrudt i 1,5 time.
Der står en “dirigent” på et podie, og han har ryggen mod fodboldbanen og snuden mod vores tribune. Han fortæller i en mikrofon hvad vi skal sige, gøre og synge, og så er det bare at kaste sig ud i det og synge med på sangene der er akkompagneret af to store trommer.

Og her kan du fra en anden kamp, se hvordan stemningstribunen ser ud og lyder udefra:

Se i alle fald mindst 1 minut af ovenstående video, så du når at se alle flag og tørklæder blive svinget.
Så forstår du min begejstring.

Uanset hvilket humør du møder op med i Parken, så kan du ikke andet end at blive påvirket af den gode stemning når du befinder dig midt i dette inferno af glæde.

Fællesskab og glæde
Da vi gik fra Parken, var vi fuldstændigt høje og med hæse stemmer og der var ingen tvivl om at vi ville gøre det igen.
Næste gang vil vi samle flere venner og tage dem med ind til en super oplevelse, og måske også få ændret på nogle fordomme om fodboldtilhængere.

Her var ingen hooligans. Tværtimod. Der blev delt løbesedler ud før kampen gik i gang, hvori der stod at man selv havde ansvaret for den gode stemning og til at det blev en god aften. At vi var fans der støttede vores hold og at vi uanset resultatet skulle være positive.
Hvis vi bemærkede at sidemanden hang med næbet, skulle vi tage ham under armen og hive ham op, så hans humør blev højt.
Hvad siger I så?
Hvem sagde at det ikke er spirituelt at gå til fodbold?

Jeg vil med.
Jeg fortalte om min oplevelse til én af mine veninder som absolut ikke er “til den slags”. Jeg tror, at hun kunne mærke min energi og begejstring, så meget at hun spontant udbrød: “Jeg vil også prøve det, jeg vil også prøv noget nyt, skal vi ikke tage i Parken næste søndag?”
Selvfølgelig skal vi da det.
Billetterne er nu i hus.

Om jeg lever 1 år længere, må tiden jo vise, men ét er sikkert:
Jeg havde min bedste aften og var i super humør længe efter.
Når vi kaster os ud i det ukendte, og prøver noget nyt, så rykker vi ved vores grænser, og det er rigtigt sundt. Hvis det vi gør, så oven i købet er beriget med glæde, ja så er det endnu bedre.
Jeg har for mange år siden både gået på gløder, sprunget faldskærm, taget motorcykel kort, spillet med i et sækkepibe orkester og fløjet i luftballon, men havde lidt glemt det der med at gøre noget nyt. Det er der så blevet rusket op i nu.

22 kommentarer til “Prøv noget nyt og lev 1 år længere”

 1. Christin Halle

  Svæveflyve mn kan ind imellem få en prøvetur :-) Rigtig fantastisk, man kan godt blive lidt “køresyg” jeg tog ingefær tabletter det hjælper ;-) men fede oplevelser der langt oppe i stilheden :-)

 2. Helle

  Hvis du aldrig har vinterbadet,,, så er det det du skal prøve næste gang med veninderne,….men det skal være med sauna først! Det er “nes-lykke”. Jeg ved ikke hvor man gør det i København, men i Århus sker det på den Permanente. (badestrand i nord Århus).
  Jeg fik min første undervisningstime i tennis i dag sammen med to veninder, og jeg har været høj siden! Det er skønt at gøre nye ting!
  KH. Helle

 3. Tinna

  Vidunderligt med sådan en oplevelse har for først gang prøvet at overvære en landskamp i parken for pokker en stemning man fik helt gåsehud da nationalsangen kom :D
  Kan godt følge dig :)
  Kunne være man skulle finde sig nogen mål :) interessant .

 4. :-) 3. plassen håper vi å ende på men det er noen vanskelige kamper igjen. Og ja – møtes våre lag så står vi side om side Jette!

  Ønsker deg en strålende høst og takker for alle gode artikler og kloke ord – og ikke minst podcast.

  Du er den personen jeg henviser mest til av alle de jeg noen gang har gått på kurs hos. Takk for at du er til!

 5. Helga

  Kjekt å lese at det ga mersmak. Jeg har alltid sagt at jeg synes synd på dem som ikke har opplevd stemningen og gleden som finnes på tribunen under fotballkamper. En bruker kroppen, stemmen og bruker hele følelsesregisteret :-)

  Som fast tribunesliter – og tidligere styremedlem i vår klubb i Haugesund er jeg på alle hjemmekamper og opplever et samhold og glede.

  Og fint at det er en nordmann som igjen trener FC København :-)

  Kos dere på neste kamp :-)

  1. Tak for din hilsen Helga og tak for at vi må låne Ståle som træner for FCK
   Så har vi et norsk fællesskab.

   Held og lykke med FK Haugesund. Jeg ser at I ligger nr. 3 i Tippeligaen. Det er flot.
   Om både Haugesund og FCK en gang skulle mødes, da får vi stå side om side Helga på stemningstribunen.

 6. Anne Aagaard

  Hej Jette

  Er det mon teknisk muligt selv at redigere i de kommentarer, man sender her på din hjemmeside? Det hænder, at jeg, ved genlæsning, finder ud af, at jeg ikke har udtrykt mig helt klart nok. På Facebook existerer denne mulighed jo …
  Hvis det ikke er, må jeg selvfølgelig gøre mig mere umage!

  I min første kommentar i denne blog, mente jeg faktisk, at det ville være en rigtig spændende og god ide, hvis vi kunne samle en flok HERFRA siden til et eller andet fælles arrangement, hvor vi kunne få det sjovt sammen.

  Der vil jo være en eller anden grad af planlægning i det, men det er sikkert til at finde ud af, hvis nogen er med på ideen.

  1. Hej Anne,
   Man kan desværre ikke selv slette eller redigere i kommentarerne her på siden. Det er kun administrator – mig der kan det.
   Men man er altid velkommen til at maile til mig, hvis der er noget der skal slettes eller ændres.

   Ja, at samle en flok herfra siden kunne være sjovt. Det kræver ikke den store planlægning, for så snart en dato er aftalt, så køber man hver især selv billet til kampen.
   Da der på stemningstribunen ikke er faste pladser, men man må stå og være netop der hvor man har lyst til, så skal man blot købe billet til “afsnit C” og dernæst vælge “FCK afsnit – Sektion 12”
   (12 – fordi vi er 12´manden på holdet) ;-)

   1. Anne Aagaard

    Tak for dit svar, Jette!

    Smart system … Lad os se, om flere interesserede melder sig, og derudfra finde datoen.

    Hermed er bolden givet op :-)

 7. jeanette Schiønning

  Hvad med en stille ridetur i St. Magleby på islandsk hest: Jeg gir en tur hvis du er fristet. Det er noget af det bedste jeg ved.

  1. Ih, DET var da noget af et tilbud. Det kan sagtens være at jeg en dag tager dig på ordet. Tak for invitationen.

   1. jeanette Schiønning

    Selv tak. God weekend

 8. Heidi Bille

  Hej Jette
  ja den 2. april i år bestemte jeg mig for at løbe et 5 km. løb d. 6. juli. Jeg startede med en veninde, men efter to gange så fik hun influenza….men mærkelig nok fortsatte jeg. jeg begyndte at måle den rute som jeg løb…den var på 2,5 km, den øgede jeg så, at jeg 14 dage før løbet, havde prøvet at løbe de 5 km. 14 dage inden løbet, løb jeg hveranden dag, flere gange når jeg trænede mødte jeg mennesker fra den by jeg bor i, som råbte sejt eller godt gået Heidi…dem tænkte jeg på når det var hårdt. D. 6. juli løb jeg de 5 km….med følelsen at det var fantastisk, og var det virkelig mig!!!

 9. Birgit

  Hold da op, det løftede da lige mit humør!
  Jeg har aldrig været til en fodboldkamp og det er da vist fejl…

 10. Ulla Jensen

  Din video nr 2 imponerede mig virkelig. Jeg er dybt imponeret. Sikke en fest. Jeg vil altså gerne med en gang, hvis du skulle få lyst til at samle et helt team :-)

  1. Ja, DET kunne da blive en rigtig sjov aften, hvis vi samlede en hel gruppe herfra min hjemmeside.
   Gad vide om andre er med på det forslag?

 11. Camilla Kromphardt

  Wow, hold da op en stemning på begge film! Havde ingen anelse om, at det var så “organiseret”. Jeg må nok være enig med dig, at uanset om man er til fodbold eller ej, er det næsten umuligt ikke at blive grebet af den fantastiske stemning og fællesskabsfølelse.

  Hvad med et spring fra 10 meter vippen:-) – har ikke selv gjort det!

  Hej fra Camilla

 12. Anne Aagaard

  Whauw – så kom der lige en til video!

  AMAZING ! Parken, hvorfor ikke :-)

  Kæmpe bølge af total livsglæde!

 13. Anne Aagaard

  Skønt!
  Fin sangstemme :-)

  Jamen, jeg har et forslag: Spil et musikinstrument! Hvad med klarinet? Den kan det hele!

  Og det er aldrig for sent at begynde at spille et instrument eller at skifte til et andet, hvis det “blot” handler om at have fornøjelse af det. Jeg startede på klarinet som 42 årig, skiftede som 53 årig til violin, fordi jeg følte, at jeg “trængte” til det. Jeg er ikke en flittig øver, men jeg LEVER, når det sker, og når jeg kan spille sammen med andre.

  Sang er også totalt healende – for alle – tror jeg!

  Jeg melder mig gerne til diverse oplevelses-events (opLIVElses-events), hvis dette er noget, der “udvikler” sig …. Er godt klar over, at jeg selv kunne tage initiativ ;-) Skøn måde at være sammen med andre på!

  Selv gik jeg i en alder af 40 år modvilligt med til folkedans. Jeg havde fordomme, der gik på, at det var et “støvet” foretagende. Men det blev meget hurtigt vendt til i en årrække at være noget, jeg blev helt bidt af. Der var leg, glæde, læring og samtidig en super motionsform – og dansevenskaber ikke at forglemme. Der er masser af muligheder på dette område!

  Luftballontur ønsker jeg mig ….. Faldskærm tør jeg ikke!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top