Sådan gik mit møde med Prinsessen

Jeg har mødt den norske Prinsesse

Vækkeuret ringede kl 04.45 i morges. Jeg skulle op og af sted til Oslo. Denne dag havde jeg ventet på i 2 år.

Jeg producerer lydfiler til mit eget spirituelle program ClairCast og jeg har længe ønsket at lave et interview med Prinsesse Märtha Louise fordi hun modigt har turde stå frem og erklære at hun tror på det spirituelle og på engle.

Prinsesse Märtha Louise er Kong Harald V og Dronning Sonjas første barn, men hun er ikke førstearving til tronen på grund af den lov der var gældende i 1971 hvor hun blev født. Den sagde, at kun drenge kunne arve tronen.
I dag er hun nr. 4 til den norske trone, men dette er næppe noget hun tænker særligt meget på da hun siden 2002 har været selvstændig og fuldstændigt har helliget sig sin skole Astarte Education eller måske bedre kendt som Engleskolen som hun driver sammen med Elisabeth Samnøy.

Skal man neje for Prinsessen?
Jeg havde tænkt en hel del over mit møde med Märtha Louise. Hvad foreskrev etiketten? Skulle jeg mon neje? Hvordan skulle jeg tiltale hende? Prinsesse? Deres Kongelige Højhed? Var det du eller De? Så jeg sendte en mail og spurgte. Mens jeg sad i gaten og ventede på mit fly tikkede svaret ind på min mobil: “Vi glæder os til at træffe dig. Bare vær dig selv. Det er vi.”

Med adressen i hånden gik jeg gennem Oslo´s gader. Det var egentlig ganske let, for det var lige bag slottet. Jeg bankede på døren. På et skilt stod Astarte Education. Døren blev åbnet og jeg blev modtaget med et stort smil, et fast håndtryk og et knus hvor hun lagde sin kind mod min. Det samme gjorde Elisabeth. De var begge meget smilende og bød mig velkommen. Vi har glædet os til at møde dig. Jeg tænkte jo tak i lige måde, men fik det ikke sagt fordi jeg var så overrasket over hendes tilgang og at hun var så ligefrem, naturlig og imødekommende. Her var ingen balkjole, diademer, kongekrone eller bodyguard. Foran mig stod en glad, smilende kvinde i et par jeans og en langærmet bluse.

Jeg blev afsløret
Vi satte os ud i køkkenet hvor jeg blev budt på the og store flotte kirsebær. Jeg pakkede mit lydudstyr ud og satte det hele op mens Märtha Louise og Elisabeth sad roligt tilbagelænet og så på mig. Hvad skal vi tale om spurgte Märtha Louise? Jeg har en oversigt her og vil lige kort gennemgå den med jer, svarede jeg. Jeg fandt mine 2 tætskrevne A4 sider frem med 48 spørgsmål. Jeg læste dem ikke op men blot de afsnit som jeg havde skrevet: Baggrund. Hverdagen. Spiritualitet i hverdagen. Familien. Samfundet. Kritik. Skolen. Bogen – Mød din skytsengel. Hvordan gør man det? Det kommende besøg i Danmark. Budskab til lytterne. De nikkede og så ud til at være tilfreds med punkterne.
Så spurgte Märtha Louise: Har du læst vores bog? Jeg blev helt befippet. Øh, nej, altså, øh … Jeg blev faktisk flov. Jeg ved da ikke hvad jeg havde forestillet mig. Jeg rejser til Oslo for at interviewe dem om bogen og om deres skole, og så har jeg ikke engang selv læst bogen. Og det mest pinlige er, at jeg kunne se i vores tidligere mail-korrespondancer at hun faktisk har bedt om at få min adresse, så hun kunne sende mig et eksemplar. Ligeså havde de bedt om på forhånd at få tilsendt mine spørgsmål. Det havde de heller ikke fået. Jeg må have set helt forkert ud i ansigtet, men hun fik et stort smil på læberne og så lo de begge hjerteligt. Jeg tror de kunne lide mig for min ærlighed.

Vi er alle helt unikke
Tiden gik hurtigt og jeg fik slet ikke brug for at stille mine mange spørgsmål. De blev automatisk besvaret hen af vejen. Märtha Louise og Elisabeth supplerede hinanden fint. Når den ene stoppede med at forklare og fortælle, tog den anden naturligt over. Så jeg kunne egentlig bare sidde og slappe helt af og lade energien og flowet køre af sig selv.

Jeg sad ikke overfor en Prinsesse, men derimod en passioneret kvinde med et budskab. En kvinde der tror så meget på den hun er, det hun står for, det hun fornemmer og hendes tanker og overbevisninger omkring det spirituelle. Så meget at hun har været villig til at give afkald på sin royale titel, har sagt nej tak til at få apanage og i stedet er sprunget ud som selvstændig erhvervsdrivende der betaler skat ligesom alle os andre. En kvinde der vil stå på egne ben og udtrykke den hun er fra hjertet.
En modig kvinde der tør gå imod strømmen og på ingen måde tilpasse sig den boks hun er født ind i som kongelig.
Hun sagde til mig, at vi alle er helt unikke, og at vi hver især må finde ud af hvem vi er så vi kan være tro mod os selv, og så gå ud og vise verden det.

Nu må jeg hellere læse bogen ;-)
Efter 1,5 time var vi færdige og Märtha Louise spurgte om jeg ville have deres bog. Det ville jeg jo gerne, og mens jeg pakkede sammen skrev hun følgende i den:

Kjære Jette. Det var så flott å møte deg. Du gjør en viktig jobb. La livet komme deg i møte utifra kjærligheden i deg.
Englegnister fra Märtha Louise og Elisabeth Samnøy

Jeg fik desuden en cd med guidede meditationer som de selv har indtalt.
Jeg vil i løbet af sommeren læse bogen og naturligvis lave et blogindlæg om den, så stay tuned.

Vil du møde Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth, så kommer de til København den 6. – 8- november 2011 for foredrag, workshops og bogsignering.

Vil du høre interviewet?
Mandag den 15. august 2011 bliver lydfilen lagt op på min hjemmeside.

Det er nu præcis 12 timer siden at jeg steg på flyet, og jeg er atter tilbage i København. Ville naturligvis lige dele dagens oplevelser med dig.
Hav en fortsat dejlig aften.

Hør mit interview: Lydfil nr. 81 Prinsesse Märtha Louise – Mød din skytsengel

Wikipedia >> Prinsesse Märtha Louise.

, , , , , , ,

4 Responses to Sådan gik mit møde med Prinsessen

 1. susan Binau 20.06.2011 på 17:01 #

  ebrDu er bare så sej jette, din ærlighed elsker jeg og andre.

  Prinsessen lyder helt fantastisk og hun fortjener da Female Courage prisen for at gå efter sine drømme og bryde ud. Jeg glæder mig til at høre dit podcast fra USA.

  Engleknus fra mig

  Susan

 2. Trine 19.06.2011 på 21:07 #

  Kære Jette,

  Åbner netop computeren. Går ind på din side og får del i din dags oplevelse. TAK. Og sjovt fordi du i Århus for tre uger siden netop fortalte du skulle møde Martha Louise. Vi ses en dag,
  KH
  Trine

 3. Jette Harthimmer 16.06.2011 på 08:19 #

  Hej Monica
  Tak for din kommentar her på min blog. Interviewet er først klar mandag den 15. august, så du kan desværre ikke høre det her i de næste dage ;-)
  Glæder mig til vi ses i næste måned.

 4. Monica Haugen 15.06.2011 på 20:53 #

  Takk for et flott, åpent og ærlig blogginnlegg om ditt møte med Märtha Louise. Ser frem til å høre intervjuet og håper å finne anledning til dette i løpet av de neste par dager. Ser frem til å møte deg igjen på Hindsgavl. Varme klemmer fra Monica

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.