Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Sådan laver man sundt slik

Et sundt alternativ til slik
Sundt slik Muslibar_2

Har du en sød tand?
Vil du kunne spise slik med god samvittighed?
Så er dette indlæg lige noget for dig.

Det hele begyndte med at jeg var på udkig efter en foodprocessor. Jeg spurgte på min Facebook side om der var nogen der havde en, hvilken model, hvad den blev brugt til og om man var glad for den. Det kom der en masse kommentarer ud af, og generelt fik jeg det indtryk, at når man først havde en, så kunne man ikke undvære den.

Jeg undersøgte markedet meget nøje for test, anbefalinger og lign., og endte til sidst op med at købe en MagiMix 3200XL på Wupti.com hvor jeg fandt den billigst.
Jeg havde læst, at det der kunne tage livet af en foodprocessor eller en blender for den sags skyld, var hvis ikke motoren var stærk nok. Det havde man brug for, hvis man ville lave hummus, energibar, müslibar eller nøddekonfekt. Da jeg fik min MagiMix pakket ud, ville jeg derfor med det samme teste den og fandt en del opskrifter frem på netop dette. Nu skulle den stå sin prøve.

Sundt slik – Her er et par opskrifter og forslag:

Proteinbar
På High on Lifes hjemmeside, fandt jeg en video hvor Mads Bo Pedersen viser hvordan man laver en sund og mættende proteinbar.
Du skal bruge følgende ingredienser:

250 gram tørrede dadler
100 gram mandler
40 gram Sunwarrior neutral proteinpulver
2 spsk. kokosolie
2 spsk. peanutbutter
2 spsk. kakaopulver
1 tsk. kanel
1 tsk. vaniljepulver
2 spsk. kokosmel
1 spsk. honning
2 spsk. æblejuice eller lign.

Alle ingredienser kommes i foodprocessoren og røres til en fin og ensartet masse.
Massen trykkes ned i en beholder og stilles i køleskabet et par timer. Derpå kan man skære den ud i passende størrelser.

 

Nøddekonfekt
Så tog jeg fat i bogen Syv Sunde Skridt skrevet af Anette Harbech Olesen og i den fandt jeg denne opskrift:

5 dl dadler
3 dl hasselnødder
1 dl rå kakaopulver
1 dl kokosmel
2 spsk. kokosolie
1 knsp salt
evt rå lakridspulver efter smag og behag

Blend massen og bred den derefter ud i et firkantet fad foret med bagepapir. Drys med kokosmel og sæt fadet i køleskab natten over. Skær herefter ud i fine konfektstykker.
Opbevares i kagedåse på køl.

Müslibar med nødder, frø og chokolade
I går aftes kastede jeg mig så over endnu en opskrift, som jeg fandt på Alt for Damernes hjemmeside: Opskrift på müslibar.

Efter at have været på køl natten over, har jeg her til morgen skåret dem i de stykker du kan se på fotoet, og så har jeg puttet dem i fryseren.
Når jeg så skal på tur eller være væk hele dagen kan jeg tage 1 med i tasken. Det samme kan du også med de øvrige opskrifter fra denne side. Energibarerne er f. eks oplagt til at tage med til træning eller lign.
Jeg vil dog have en med som et slags “energi-depot”. En gang i mellem sker der nemlig det, at jeg bliver rigtig sulten, mit blodsukker falder og hvis ikke lige der er mad i udsigt indenfor den næste times tid (hvis man f. eks er ude i naturen eller lign), så er det en super god løsning.

MagiMix foodprocessor min nye ven

Jeg tror aldrig, at jeg har brugt så mange timer i mit køkken som efter MagiMix er kommet ind i mit liv. Jeg har lavet masser af hummus, nøddepostej, snittet salater i lange baner og bare boostet mig med god og nærende kost.
Vores krop reagerer på det vi putter i den, og jo sundere valg og ingredienser, jo bedre.
Læs gerne mit indlæg: Har du talt med dine celler i dag?,
hvori jeg skriver hvad kroppen gør for os, og hvorfor god mad og de rette næringsstoffer er så vigtig.

Min konklusion
Jeg er blevet fan. Jeg elsker min foodprocessor og forstår simpelthen ikke, hvorfor jeg ikke for lang tid siden har købt en.
Da jeg ofte laver vegetarretter, hakker, snitter salater, laver nøddepostej, rødbedebøffer og lign, så er den simpelthen blevet min bedste køkkenmaskine. Den gør det bare supernemt at være vegetar, lave raw food eller sundt slik for den sags skyld.

På YouTube kan du finde så mange gode video hvor du sagtens kan finde inspiration til det sunde liv, og / eller en masse lækre og sunde alternativer til den søde tand.
Tak til Mads Bo samt Anette for at måtte gengive deres opskrifter her.

Velbekomme.

Interesseret i flere sunde fristelser?

1. Hurtig opskrift på sundt knækbrød med masser af kerner. (uden gær)
2. Hjemmelavet stenalderbrød / Paleobrød. (uden gær)

Er du interesseret i din spirituelle sundhed? Så er min web-shop et besøg værd. Jettes web-shop

2 kommentarer til “Sådan laver man sundt slik”

  1. Anne Bahn Hansen

    Glæder mig til at afprøve opskrifterne

  2. Lida

    Tak for de gode opskrifter :-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top