Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Spirituel bevidsthed på Caminoen

spirituel vandring caminoenSpirituel vandring Caminoen.
Har du set voksen julekalenderen på DR2 “Bertelsen på Caminoen“?

Hver aften omkring kl 23 sendes et afsnit hvor vi følger tv-værten på hans vandring på Caminoen.

Udsendelserne er rigtig gode og er for mig blevet den daglige godnathistorie.

Har du endnu ikke set programmet, så kan du se enkelte episoder på DR Net-tv eller gøre som jeg gør: Download alle afsnit via iTunes da de også udgives som podcast. Der kan du se samtlige 24 afsnit.

Omkring 1998 stødte jeg på et kursus ind i Mikael Hoffmann. Han har i dag gang i en masse spændende projekter, og da det gik op for mig at han blandt andet arrangerer pilgrims ture til Caminoen ja så var det jo nærliggende at lade ham komme til orde her på bloggen. Jeg har derfor bedt Mikael om at skrive et indlæg her på min blog om Caminoen.

Mikael Hoffmann er 51 år. Han bor sammen med sin familie og har klinik på Frederiksberg og har i 16 år haft selvstændig virksomhed som psykoterapeut og coach. I løbet af de seneste fem år har Mikael gået Caminoen fem gange. To gange på Via de la Plata i Spanien og tre gange på Hærvejen fra Viborg til grænsen. Mikael afholder forskellige Caminokurser med personlig udvikling i både Spanien og Danmark.

Spirituel vandring Caminoen.
Mikael Hoffmann skriver …
Langdistancevandring kan være både er en hurtig OG en langsom måde at ændre tingenes tilstand på. Psykoterapeut og coach Mikael Hoffmann, der har gået på dele af Camino netværket fem gange, fortæller, hvordan Camino vandring kan være et vigtigt redskab til at blive konfronteret med sig selv, sin spiritualitet og give en mulighed for at træffe nye valg i livet.

Langdistancevandring kan være både fysisk, mentalt, følelsesmæssigt og spirituelt godt for én.Camino vandring kan ændre ens liv totalt. Alt overflødigt skrælles væk fra første dag: Ingen mobiltelefon, ingen ur, nyheder, adgang til internet, eller anden unødig støj. Kun fordybelse i sig selv. Dermed er langdistancevandring en fantastisk og effektiv ramme til at blive bevidst om sine egne holdninger, overbevisninger og fordomme – og gøre noget ved de uhensigtsmæssige, hvad enten det drejer sig om private, erhvervs- og/eller helbredsmæssige udfordringer.

Når man går langdistancevandring bringer man sig selv ud af dagligdagen og skifter miljø. Ofte er dette nok til at se alle sine mønstre i et nyt lys. Det kan fx hjælpe en til at finde sin styrke og sit potentiale, samt blive klog på, hvad det er, der afholder os fra at få succes i vores liv på alle planer – spirituelt, i parforholdet, karrieren, relationerne, økonomien eller helbredet.

En måde at skabe forandring på er at blive bevidst om sammenhængen mellem sine valg i livet og konsekvenserne af dem. Vi har alle en ting til fælles – 24 timer i døgnet! Så forskellen på os er udelukkende, hvordan vi vælgerat bruge vores tid, og hvordan vi prioriterer, når det gælder tid, relationer, penge, opmærksomhed og andre af vores ressourcer. Bliver vi bevidste om de valg, vi træffer, tager vi også ansvar.

Hele livet handler om at træffe valg – tilvalg og fravalg: Jobbet var et valg, ægtefællen og boligen var et valg. Der findes ingen rigtige eller forkerte – gode eller dårlige – valg. Der findes kun konsekvenser af vores holdninger og valg.

Mange mennesker befinder sig mest i deres tanker på det mentale plan, men hvis man har afskåret sig fra sin krop (fordi det smerter for meget at mærke den), harman også afskåret sig fra en stor del af sine egne ressourcer heriblandt sin spiritualitet. En langdistancevandring er med til at få kroppen inkluderet igen.

Camino vandringen er med til at gøre mennesker klar over, at de selv i høj grad er herre over, om de vil være glade eller kede af det. Om de vil være raske eller syge. Rige eller fattige. Det drejer sig nemlig om alle de valg, vi træffer livet igennem. Til- og fravalg. Det er alt sammen vores eget ansvar og vores personlige valg.

Livet er pragtfuldt, når man vælger et pragtfuldt liv.

Læs også >> Tag testen – er du spirituel?

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top