Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Hvilke symptomer er der på at være spirituel?

hvilke symptomer er der på at være spirituel test

Spirituel test. Er du spirituel?
Er der særlige kendetegn eller egenskaber, når man er spirituel?
Spirituelle tegn.

Hvilke symptomer er der?
Symptomer er måske ikke det helt rigtige ord at bruge, men nu vil jeg i alle fald komme med mit bud på det, at være spirituel.

Listen og eksemplerne er ikke perfekte men blot en rettesnor, så du får en idé om hvad det er jeg mener.

Hvor mange af punkterne genkender du i dig selv?

Spirituel test

– egenskaber, emner og områder.

Det er ikke vigtigt.
Du begynder at se på verden med andre øjne. Du både ser og hører på en ny måde. Det som mange går op i, ser du pludseligt som værende uvæsentligt og bare spild af ord / energi. Du ved at du kan bruge din energi og fokus på meget andet, som er af større betydning. Mange går op i vejret, brokker sig over det ene og det andet, taler negativt om andre og de forsøger at gøre sig selv yderst interessante og vigtige. Du gennemskuer dem og ser klart at det er deres ego der er på banen.

Økologi og jordens fremtid.
Du gør dit bedste for at beskytte vores jord og ikke svine den til. Du bekymrer dig om dyrevelfærd, miljøet og jordens ressourcer. Det gør helt ondt på dig når dyr lider “for vores skyld” og når skibene dumper olie i  havene. Du kan se hvor meget spild der er, både når det drejer sig om fødevarer og med forbrug af plastik, tøj, overflødige pyntegenstande og lign. Du går ind for genbrug.

Du kan føle dig alene, og du er ikke som de andre.
Fester og alkohol er ikke dig. Du bryder dig ikke om at blive fuld, og du kan ikke forstå hvorfor man skal være det, for at kunne hygge og feste.
Du kan sidde i et selskab og føle dig alene og udenfor, selvom du deltager aktivt i samtalerne.
Du kan føle at du bliver misforstået og / eller at du har svært ved at høre til og finde din rette hylde i livet.

Du har haft en dårlig barndom og et hårdt liv.
Denne udtalelse er ikke nødvendigvis et kendetegn for et spirituelt menneske, men mange jeg har mødt, har haft / har et meget hårdt liv og især opvækst. De har fået mange knubs på deres vej

Du har hjertet på rette sted.
Du kan ikke lide at blive uretfærdigt behandlet. Du ønsker fairness for alle, og du taler gerne de svages sag. Du kan ikke lide når andre lider. Du vil naturligt række dem en hånd og hjælpe dem på vej. Du arbejder med mennesker eller vil det gerne. Du forsøger på din egen måde at gøre en forskel, samt højne den kollektive bevidsthed.

Du passer på dyrene.
Dyr fortjener et værdigt og godt liv. De har brug for omsorg og kærlighed, ligesom du og jeg har det. Det gælder ikke kun vores kæledyr.
Du har valgt at spise vegetarisk/vegansk.

Du kan gennemskue uretfærdighed.
Det går i højere grad op for dig, hvordan mange spilder deres tid og liv væk. Mange går op i noget som dybest set ikke er vigtigt. Ligeså at der er systemer som bare ikke giver mening, som for eksempel, at man bevidst brænder tonsvis af fødevarer af hvert år, blot for at kunne holde priserne oppe. Dette på trods af at millioner af mennesker sulter.
Egoet meler sine egen kage selvom det sker på bekostning af andre mennesker. Du gennemskuer let ondskab og egoisme.

Du ved at du får hjælp.
Du har en følelse af at du får hjælp når du beder om den. Du ved at du bliver guidet og ført på din vej. Du er meget opmærksom på, hvad der sker omkring dig og du er god til at navigere efter din intuition og mavefølelsen.

Du er taknemmelig.
Taknemmelighed spiller en meget stor rolle i dit liv. Du er taknemmelig og du kan finde skønhed og glæde i selv de helt små ting. Du kan være glad uden nogen egentlig grund, og du har lyst til at synge, danse, høre musik og udtrykke glæde.
Du har en god humor og let til smil.

Du ved at der er en mening med alt.
Du forstår hvorfor tingene sker og du ved inderst inde, at der er en mening og et formål med alt. Du er god til at løfte dig selv ud af en krise, fordi du har en evne til at se på den med andre øjne og en dybere forståelse.

Du er opmærksom på dit ego.
Egoet elsker at prale. Egoet har brug for at hævde sig, have en flot titel på et visitkort, bevise sit værd med rigdom og omgive sig med ting. Egoet tror at det er herigennem at dets identitet findes.
Du er god til at skelne hvornår det er egoets behov og hvornår det er sjælens. Du har ikke behov for at stå i rampelyset.
Du identificerer dig ikke med hvad andre mener og tænker om dig. Du ved at du er god nok uanset, og du hviler i dig selv lige gyldigt hvor du er, hvem du er sammen med, hvad du har eller ikke har.

Du elsker stilhed.
Du nyder stilhed og ligeså dit eget selskab. Du behøver ikke at blive underholdt, men kan nyde blot at være. Du god til at være i nu´et.

Du er i nuet.
Du ved, at kun nuet eksisterer og det kun er i det, at du kan være i samt mærke din sande Væren, din sjæl og være i kontakt med det Guddommelige. For kun i nuet arbejder og lever det spirituelle igennem dig.

Et jobskifte og nye interesser.
Når du er i gang med en spirituel opvågning, sker der ofte mange store omvæltninger i dit liv. Du får nye interesser, får lyst til at rydde op, du bliver meget klar på din adfærd, dine vaner, mønstre, tanker og overbevisninger.
Du får lyst til at  give slip på dit gamle jeg, og lade dit sande spirituelle jeg komme mere til udtryk. Det står klart for dig, hvad der er hensigtsmæssigt, sundt og godt for dig, Det kan koste nogle venner og der kan opstå problemer i parforholdet eller i familien. Du kan også få problemer med jobbet fordi det ikke længere interesserer og beriger dig. Du får lyst til at komme ud og bruge dine potentialer og realisere dine drømme eller dit kald i livet.

Du er åben og nysgerrig.
Du er et søgende menneske og du har stor interesse for åndelige emner. Du nyder den spirituelle rejse og alt det nye du oplever og lærer.

Du tager ansvar.
Du er klar over, at du skaber og har ansvaret for alt der sker i dit liv. Du kan ikke længere komme med undskyldninger, pege fingre eller give skylden til andre.
Du gør dit bedste for at behandle andre og dig selv ordentligt. Du tror på karma og ved derfor, at det du sender ud får du tilbage.
Du er et positivt menneske og du gør dit bedste for både at tale og tænke positivt.

Du er i kontakt med din intuition.
Du får mange budskaber OG du handler på dem.

Kærlighed og tilgivelse.
Du bruger ikke din tid på konflikter og kampe. Du ved at det er dit ego der elsker at kæmpe og få ret. Du går derfor ikke ind i kampene men bruger derimod kærlighed og tilgivelse.

Fred eller drama?
Du ved, at du hver dag og i hvert øjeblik har et valg, og du gør dit bedste for at vælge fred frem for drama.

Du taler med dig selv.
Du kan tage dig i at tale med dig selv. Det kan både være højt men også mentalt. Det kan være en samtale mellem fornuften / egoet og dit spirituelle jeg.
Du ved, at budskaberne fra dit spirituelle jeg, er sandheden og det der er det bedste for dig.

Du er åben og tolerant.
Du er lydhør og fleksibel overfor andres meninger og holdninger. Du forstår at mennesker er forskellige, og du forsøger ikke at pådutte dem dine meninger. Du forsøger derimod at sætte dig i deres sted og se tingene fra flere vinkler. Du dømmer ikke.

Kongen eller tiggeren.
Du ved at alle mennesker er lige og at titlen på deres visitkort ikke gør dem til et bedre, større eller mere betydningsfuldt menneske. Derfor behandler du dem alle med lige stor respekt og nærvær.

Du er i kontakt med din krop
Du ved at din krop er din sjæls bolig. Du er derfor meget opmærksom på at passe godt på den og give den optimal næring. Du er bevidst om hvad fødevarer gør ved din krop, og om de beriger eller dræner den for energi.
Du er begyndt at lytte til din krops signaler og via dem guide dig til rette valg, fordi du nu er blevet så sensitiv at du med din krop som “måle-instrument” kan mærke om du gør de rigtige ting i livet. Hvis du f. eks går imod dit eget flow, befinder dig i dårlige miljøer, negative energier eller omgås mennesker der ikke er gode for dig eller hvis du går på kompromis med dig selv, så vil din krop med det samme fortælle dig det.

Pyt er et godt ord
Du tager ikke tingene så tungt. Du er god til at trække på skuldrene og sige pyt.

Spirituel test – hvor meget af ovenstående kan du nikke genkendende til?

Har du måske også clairvoyante evner?

Clairvoyante symptomer
Har du ydermere “clairvoyante evner” vil du nok kunne nikke genkendende til disse symptomer:

Du er lys og lydfølsom.
Du hører eller fornemmer en indre stemme.
Du er god til at forudse hvad der sker.
Du er god til at mærke hvordan andre har det, samt energier og stemningen i et rum.
Du ved hvad andre vil sige, før de gør det.
Du har set skygger, som forsvinder når du bevidst ser på dem.
Du er god til at manifestere.
Du ser eller drømmer noget, der senere sker.
Du er sensitiv.

Læs også >> Kan man lære clairvoyance?

Jeg kunne skrive meget mere, komme med flere og sikkert også bedre eksempler, men listen er skrevet lige fra hjertet.
Har du bud på hvad det vil sige at være spirituel, vil jeg elske at få din kommentar.
Spiritualitet ifølge Wikipedia.

Er du spirituel?
Hvor mange af punkterne kan du nikke genkendende til?

Jeg garanterer dig for, at hvis blot du kan sige ja til et par stykker af dem, så vil resten komme hen af vejen, hvis blot du fortsætter med at arbejde med dig selv og din personlige- og spirituelle udvikling.

Du er på vej. Giv bare processen og din spirituelle udvikling tid.

Vil du LÆSE mere? 👀

1. Tag testen: Er du særligt sensitiv?

2. Hvad siger den åndelige verden om spiritualitet og om det, at være spirituel og have clairvoyante evner? Svaret får du hvis du læser budskaberne fra “vælg et emne”.
Læs “Vælg et emne”. Vælg emne nr. 32 og 39.
Emne nr. 32 – Spirituel opvågning. Er du spirituel?
Emne nr. 39 – Clairvoyante evner. Har du dem? Sådan kan du udvikle dem.

3. Er du en jordengel? En engel inkarneret som menneske. Tag “testen” og se om du er en jordengel.

4. 1o tegn på spirituel opvågning. 

Vil du HØRE mere? 🎧

Hør mine 2 podcast episoder “Det spirituelle menneske”
Podcast episode nr. 88: Det spirituelle menneske del 1
Podcast episode nr. 89: Det spirituelle menneske del 2.

Lydfilerne er gratis.

I min webshop kan du desuden høre mange lydfiler med fokus på spirituel udvikling.
Jeg kan f. eks varmt anbefale lydfilen >> “Er du spirituel?

clairvoyance kursus online Hvis du er interesseret i at udvikle dine clairvoyante evner, kan du lytte til samt arbejde med mine 3 clairvoyance kurser.

Den spirituelle pakke.
Et selvstudie til dig der ønsker at arbejde med din åndelige udvikling.
Pakken er en samling af alle mine lydfiler, online kurser, seminarer, foredrag og meditationer.
Varighed: 67 timer.

Hør dem når du har tid og lyst. Enten på din computer, mobil eller tablet.

Hør mit foredrag >> Er du spirituel? 

112 kommentarer til “Hvilke symptomer er der på at være spirituel?”

 1. Wendela Nina Hansen

  Tak for svaret

  Tak for den fine beskrivelse, som jeg kan se mig selv i alle punkter.
  Jeg ved at jeg er særlig sensitiv, jeg kan ikke bruges i sundhedsektoren, baggrund på det, at jeg står i situation, hvad nu? Ingen forstår mig, og jeg ved det er ikke min skyld alt samme, mange forstår ikke, at jeg kan være så bund ærlig og kærlig menneske over alle, tilgiver alle.
  Men det god er, jeg skal tale med min sagsbehandler, så må jeg kunne vise hende det her!

  Hvis jeg må, det gør mig lettere forklarer hende, at hun kan hjælp mig bedst ude i fremtiden.
  Da jeg nogengang problemer med skrivning og forklaring, at jeg skal have stil spørgsmål anderledes.

  Jeg er nød til at være ærlig og åben, jeg kan ikke være ondt, selvom mange dømmer alt muligt.
  Pyt.
  Jeg stort taknemmelig for at Marzcia Techau hjælp, fordi hun så præcis med hendes vejledning.

  Igen tak, men jeg savner stadig svar på, hvordan kan det være, at vi kan mærke mere energi fra et tidligere beboer, at det gør nemmere at kommunikation med vores egen guide til vi kan mærke og forhold end andre steder f.eks i vores eget, jeg føler mere trygt i stuen end i soveværelset, og en bestem person eller by. Jeg føler mig total hjem i Fredensborg by. Jeg fik bynavnet indeni mit sind 2012, hvor jeg boede alle mulig steder.
  2017 fik jeg en kommende besked om en særlig person skulle dukke op i mit liv 2018, som er mit livets bedste vendepunkt Idag, jeg følt mig totalt hjem hos ham, jeg havde aldrig forventede noget af ham, jeg vidste før ham, at jeg skulle miste ham. Jeg var så nær kontakt med mig selv, hos ham.
  Jeg husker hos Steen Kofoed, at jeg var i benægtelse tro på det, men nu har jeg lært lektierne, at være bedre til accepter mig selv, elsk mig først dernæst de næste.

  Tak fordi du er her, så smukt

 2. Elisabeth Jacobsen

  Jeg har med stor interesse læst din artikel, og kunne nikke genkendende til punkterne på nær 2-3 stk. Har frydet mig over, at flere har det som mig? Allerede som barn var jeg sensitiv og havde også dengang svært ved at takle uretfærdighed, ondskab og løgnagtige personer etc. Jeg fornemmede ændringer længe før de fandt sted, men blev af de voksne rådet til at ” holde op med den slags.” For det var i deres øjne ikke ” normalt”. Fx sad jeg som ca. 13-årig til terminsprøve og tænkte: ” Åh nej, morfar er død”. Så på uret kl. var 9.15. Et par timer efter blev jeg sendt hjem. Min morfar var død kl. 9.15. Som ung kvinde drømte jeg, at min bror og svigerinde fik en datter. ( Det var længe før man kunne afsløre barnets køn). Et par uger senere kom min niece til verden. Ja dette blot et lille input fra mig. Tak Jette for endnu et spændende oplæg / inspiration og fordi du er dig??

 3. Frederik Jensen

  Jeg blev ved med at grine, da jeg læste artiklen:) Men hey..hey..I har vel ikke udspioneret mit liv? :)
  Det kunne vel ligeså godt være mig I skrev om. Jeg både kan se fremtiden, lugte ånder og udsende hvad jeg på grønlandsk kalder ´alanngialanerit´. I ved, når man sejler i rolige farvande og man sejler langsomt direkte hen mod solen, så afgiver havet en beroligende glinsende kaskade refleksion af lys – deraf ordet ´alanngialanerit´. Dem bruger jeg til at ´lulle’ urolige ånder ned så det levende menneske har tid til at handle med/imod det. Eller i det hele taget til at rense hus, sådan at jeg fra en helt anden by, fra mit arbejde eller hjem udsender ´alanngialanerit´ til en helt anden by og hjem:)

 4. Anne

  JA til ALLE PUNKTER. Jeg har altid lige siden barn af kunne fornemme andres dårlige eller gode energier og ved ALTID hvordan en situation ender og mærke når jeg har besøg, især kan jeg føle og lugte min mor når hun er på besøg eller når min skytteengel er på besøg. Min far er lige død, jeg havde ikke megen kontakt til ham, da han valgte en anden familie at dele sit liv med, men efter hans død kunne jeg mærke når han var her, men det var som om han springer og kommer tilbage, som om han han er forvirret og ikke kan bestemme sig hvor han skal være, jeg bad min mor at tage sig af ham og hjælpe ham, og siden har jeg ikke kunne mærke ham, men dog alligevel føler jeg at jeg svare på noget som ikke ikke giver mening. Endvidere da min morfar død en nat, og den nat skulle jeg på wc og jeg ser en skikkelse sidde i fodenden i min mors seng, jeg slog det den som en drøm fordi han var væk, jeg gik forbi igen. jeg er ekstrem sensitiv, og til tider følelses det som om hele verdens problemer på mig, så bliver jeg nød til at være alene da det tømmer mig totalt for energi og giver et skærende hovedpine. Jeg vil derfor prøve at finde en side hvor man kan evt kan testes yderligere i om det er noget man bare tro eller det har har noget på sig. Min søster oplevede efter min fars død en aften at hun fik det underligt, og syntes at vores far kom ud af ansigtet på hende også fik hun en grim hovedepine som var kraftigst i højre side af hovedet. vh anne maymann

 5. Michella

  Wow! Jeg følte den artikel var skrevet om mig. Jeg kunne genkende mig selv i alle punkter. Ret fantastisk. Gad vide hvorfor det kun er nogen af os der har det sådan og ser verden på den måde? Nogen bud?

  1. Hej Michella
   Dejligt du kunne genkende dig selv i artiklen.
   Årsagen ligger i at vi er forskellige og at vi er på forskellige stadier i vores liv samt spirituelle udvikling. Du ser og oplever verden gennem dine spirituelle øjne.
   Det er lidt som med musik. Nogle synes at klassisk musik er smukt og rørende og de kan høre/opfange hvert enkelt instrument der spiller i orkesteret, mens andre synes at klassisk musik er kedeligt og med irriterende violiner. Vi hører, ser og oplever verden meget forskelligt.
   Held og lykke fremover på din spirituelle vej.

   1. Hanne Juhl

    Stort set fuldt hus i clairvoyance plus minus 1 og næsten i spiritualitet -et par stykker kunne forbedres . Det har været der siden mine første år . Var vist 4-5 år da min mor talte med veninde i køkkenet om at hr Jensen ovenpå var død , det forstod jeg ikke , havde lige sagt goddag til ham ude på trappen . Jeg turde ikke sige noget , jeg var sikker på det var mig der var noget galt med .Og det var jeg sikker på til jeg var ca 30 , da jeg endelig fandt ud af andre osse havde det sådan . Sikke meget angst jeg kunne ha sparet . Er født i 55 og det var tabu dengang .Jeg er meget sensitiv overfor musik , især klassisk og musik der slider isjælens yderste strenge og nervetråde .. min mor kunne placere mig som 4 årig foran balletten i tivoli og jeg glemte alt . Følelserne i musik . Hader støj , har boet alene i en skov med mine dyr i 10år , min x mand sejlede 4 mdr af gangen . Jeg nød det . Det øde skønheden dyrene træerne duften . Jeg kunne feks læse på mine katte om der gik en ræv , en hund eller et menneske forbi på den øde vej . Kunne dufte på ture om ræven eller andet havde været der . Jeg havde været der endnu , hvis ikke min mand var kommet hjem en gang imellem , han drak desværre tæt men var et godt menneske , men det gider jeg ikke bruge mit liv på . Han fandt heldigvis en ligesindet <3

  2. Maria Desirée

   Ja jeg har det præcis ligeså ved bare ikke hvordan jeg lære at forstå denne gave rigtigt

   1. Jeg kan anbefale dig at gå i gang med at høre nogle af alle de lydfiler som jeg har liggende på min hjemmeside.
    Alle lydfiler der ligger under menupunktet “Podcast” er gratis (der er over 100 ?) og du finder også en masse i min webshop. Lydfiler der er lavet med henblik på spirituel udvikling. Bare lyt til dem du føler dig tiltrukket af.
    Skridt for skridt vil du blive hjulpet, ført og inspireret, så du hen af vejen ved hvad det er du kan samt skal gøre med den gave du besidder.

 6. laila

  jeg kan mærke hvis der er noget i huset og har også oplevet at høre stemmer.

  1. britta johansen

   ja jeg både føler ser og hører eller lugter, tilstedeværelsen af ånder eller afdøde.Ser farver og kan lugte forskelige dufte fra tobak til blomster. Jeg kan mærke kulde eller varme samt en rislen a la gåsehud. Har de senere år været udsat for at der bliver lavet lyde, blinken med lyset, en skabsdør stod åben i min gang.

 7. britta petersen

  Hej jeg har set på disse punkter og har længere tid undret mig Over at meddelelser fra ånder og kunne se og føle tilværelsen samt kommunikere med dem er det så at jeg har evnerne?

  1. Hej Britta
   Hvis du kan kommunikere med samt se ånder, så ja. Du har evnerne. Hvad du kan / skal bruge evnerne til, må du lade tiden vise dig.

 8. Dorte

  Kan svare ja til det hele .. jeg har siden barnsben benyttet mig af min intuition , og i dag, stoler jeg kun på den. Jeg tager aldrig fejl, når jeg følger den.. jeg ved at jeg skal arbejde med den claivosnte side , højst sandsynlig i forbindelse med heste , da jeg klart har en gave der….der bliver lukket mere og mere op, efterhånden som jeg bruger det jeg hører og ser..jeg er meget taknemlig for denne fine gave.

  1. Tak for din fine kommentar. Det glæder mig, at du har tillid til og tør følge din intuition. Pøj pøj med dit arbejde med at være talerør for dyrene. ?

 9. Camilla G B

  Kære Jette
  Jeg er en 22 årig kvinde som godt kan være i tvivl om, om jeg selv besidder spirituelle evner. Jeg er født sensitiv, og bliver også påvirket af andre mennesker, specielt når de er kede af det, og der er flere af de overstående punkter som jeg godt kan nikke godkendende til. Punkterne er bla. at jeg går super meget op i miljø og dyrevelfærd, jeg kan godt føle jeg er udenfor i et selskab, selvom jeg er med i samtalerne, bryder mig ikke om synet om folk som lider/ er kede af det. Samt 9 andre punkter i den overstående artikel. Har et par venner i min kreds som er clairvoyante, og jeg får til tider kuldegysninger i mit eget hjem, hvor at det trækker koldt selvom ikke et vindue står åben. Jeg har haft clairvoyant emnet oppe med begge mine venner adskillige gange, og jeg finder det utroligt spændende. Men overvejer om til tider om jeg selv kunne have en snert af clairvoyance i mig. mvh Camilla G B.

  1. Kære Camilla

   Tak for din kommentar. Ud fra det du skriver, lyder det bestemt som om, at du har clairvoyante / psykiske evner. Ligeså at du har hjertet på rette sted, og ikke kan acceptere at nogen skal lide. Jeg fornemmer også, at du har meget svært ved uretfærdighed.

   Du kan, hvis du har lyst, prøve at tage på et clairvoyance kursus. Der findes flere, hvor du har mulighed for, at komme og prøve dig selv af. Også for at se, om dette er noget du har lyst til at fortsætte med.
   Jeg ved, at der også afholdes foredragsaftner, hvor deltagerne får lov til at forsøge sig med clairvoyance.
   Prøv at søg efter det på nettet.
   Til en sådan aften, er der enten gratis adgang eller et meget beskedent gebyr.
   Pøj pøj fremover, på din spirituelle vej.

 10. Anonym

  Hej, jeg er en 14 årig pige, og jeg er ikke sikker på om jeg er spirituel.
  Jeg har fået nogle drømme hvor det er sket i virkeligheden måneder efter, fx. drømmen om at jeg så et barn, en lille pige, hvor efter det nogle måneder efter viste sig at min mor var gravid. Jeg føler at jeg ser skygger, nogle gange lyder det som om at jeg høre skridt når jeg er alene hjemme. Og for ikke at tale om at jeg nogle gange ved hvad folk skal til at sige, hvordan de har det uden at se på dem, jeg føler bare at jeg kan fornemme stemningen og følelserne i luften. Er det normalt? En dag var jeg udenfor, jeg lavede yoga ude på græsset, da jeg pludselig åbner øjnene for at se en slags lys partikler i luften. Tror ikke det var fordi jeg havde set op på solen, klokken var ca. 17. Tog også den anden test om man er særligt sensitiv, jeg fik præcist 12 rigtige? Hvilket betyder at jeg er særligt sensitiv, som jeg heller ikke ved hvad betyder. Kan det være fordi jeg har haft en nærdødsoplevelse? Vil helst være anonym, håber det er okay :)

  1. Hej Anonym

   Jeg genkender fra mig selv, meget af det du skriver. Som teenager havde jeg mange “syn og oplevelser”. Jeg kunne (og kan stadig), fornemme energier og stemninger i et rum, samt i og omkring mennesker. Jeg mærker deres humør og jeg fik og får også, info om kommende hændelser.

   De kan sagtens være blevet aktiveret, på grund af din nærdødsoplevelse, men du kan også have dem uden du har haft den.

   Du kan sagtens, være både særligt sensitiv samt også have psykiske evner.
   Lige nu, står du nok og ikke helt ved du skal bruge dette til, samt hvad du skal stille op med det.
   Jeg synes, at du bare skal tage en dag af gangen. Lad være med at tænke for meget på det, og lad dig blot guide og styre af dine interesser, din lyst og nysgerrighed. Er der bøger du vil læse, foredrag du vil gå til eller andet, så gør det.

   Lad din udvikling og din process, tage den tid den tager. Du vil som du bliver ældre, se hvad du skal bruge disse evner til, og hvordan de kan komme både dig og andre til glæde, gavn og nytte.

   1. Anonym

    Tusind tak for svar! Nu skal jeg vel bare finde ud af hvad jeg skal gøre af mig selv. Ved du noget om nogle foredrag i Jylland, eller hvordan man finder dem? Vil gerne udvikle det her til noget større, ser det også som en speciel gave :)

    1. Jeg ville søge efter dem på nettet.
     Du kan også, ganske kvit og frit lytte til de 106 gratis podcast, jeg har liggende på min hjemmeside. De vil give dig et godt og kærligt skub, på din spirituelle vej. ;-)

  2. Christine

   Jeg kunne nikke genkendende til 22 af dem ? og alt kan jeg nikke genkendende til ved det clairvoyante… Men ved jeg kan snakke, se og forstå hvad ånderne vil… Kan se både ånder, skyggefolk, dæmoner og engle… Har tit kontakt med engle, efter en nærdødsoplevelse… Jeg er blevet besat en gang af en dæmon jeg forsøgte at fjerne, og fik den selv fjernet fra mig selv igen, og jeg er blevet fysisk angrebet to gange af to forskellige dæmoner og en gang af en af skyggefolket… Jeg har sendt et par stykker på den anden side, den ene gang via en portal og den anden gang måtte jeg bede en engel om hjælp… Har altid kunnet se meget mere end andre… Da min farmor levede sagde hun at en af mine første sætninger jeg sagde som lille var en forudseelse og har altid snakket med noget hun ikke kunne se, men jeg kunne… Jeg kaldte mig selv engang for en ulykkes fugl, da jeg ikke har en uge fri for modgang… Får antipsykotisk medicin, da jeg ved en fejl fik konstateret skizofreni som 15 årig… Men har valgt at beholde den medicin og en lav dosis, da den går ind og får min hjerne til at “sove” lidt, så jeg kan være i dette… Jeg kan så meget at jeg ikke kan håndtere det… Alle jeg har med at gøre i psykiatrien, ved jeg er spirituel og kan mange andre ting og de tror også på mig 100%… Hvilket ikke er det letteste at få den slags mennesker til at tro på, men da jeg har bevist det flere gange, ved de jeg taler sandt… Kan også spå og snakke med andres afdøde kære… Og kan også se folks skøtsengle… Kan også kaste forbandelser… Gør det dog sjældent, da jeg ikke bryder mig om det mørke i dette univers… Jeg gennemskuer hurtigt folk… Men den evne der tynger mig mest særligt pt, da jeg har haft ekstrem modgang, er at jeg ikke kan gå forbi nogle mennesker overhovedet uden at se deres død og det er mega hårdt… Særligt hvis der kun er få minutter til det sker… Men kan intet gøre, da jeg har en pagt med både mig selv og døden om ikke at gøre noget ved det… Til tros for jeg gerne ville! Men føler så også det ville være ubehageligt for andre hvis jeg kom hen til dem for at sige de ikke må gøre dette for så dør de.. Og så har jeg også erfaret at skæbnen ikke er noget man leger med, da folk der skal dø dør uanset hvad… Kan også heale, gør det dog ikke meget… Reddet end tidligere venindes bedstemor for døden, tros hun ikke bor i Danmark, langdistance healede hende og ved hun dagen efter var udenfor livsfare og få dage efter blev udskrevet fra sygehuset og var erklæret rask… Healede også min morfar… Lægerne kunne intet stille op, og de gav ham under 24 timer at leve i… 1 time efter jeg havde forladt sygehuset, var han merkant bedre og dagen efter udskrev de ham og han var næsten rask, han skulle bare hjem og komme sig det sidste.. Gør dog ikke meget i det, da jeg tager sygdommen selv… Mine tidligere venindes bedstemor var ved at dø af Roskildesyge, (da hun er fra en uland, med lave midler til den slags) så jeg fik Roskildesyge og var mega dårlig, heldigvis fik jeg det under kontrol uden indlæggelse… Min morfar have lungebetændelse og det fik jeg, der blev jeg dog selv indlagt for det i 7 dage, før jeg blev udskrevet… Så den var meget meget slem… Men ja kan så meget jeg ikke engang kan fortælle alt på denne besked… Men ja nu ved I lidt om mine evner og hvad jeg er istand til med dem…

 11. Marianne Kronborg Olsen

  Hej Jette.

  Jeg svarer ja til alt hvad du har beskrevet ovenover.
  Nu vil jeg bare gerne vide hvordan jeg kan lukke af engang imellem så jeg kan slappe af og ikke mærke alt det jeg får ind.

  Mvh. Marianne

   1. Marianne Kronborg Olsen

    Hej Jette.
    Tusind Tak for svar.
    Jeg køber din pakke ovenover lige så snart jeg får råd. For mangler vejledningen til at arbejde videre med det her, og følserne kommer væltende lige for tiden.
    Mvh. Marianne

 12. Christina Dam Lange

  Det gør mig glad og bekræfter mig i ,hvad jeg allerede godt vidste…. Hver dag lufter jeg mine hunde i skoven og lytter til dine podcast……..det giver mig, så meget ro i sindet og udvider min viden inden for dette spændende livssyn….tak for det Jette !!!

  1. Det lyder rigtigt dejligt Christina. Flere fluer med ét smæk.
   Gå tur, motion, samvær med dine hunde samt får spirituelle input med mine podcast. :-)

 13. Lars Dahl

  Hej Jette.
  Tak for din indsats, med at beskrive nogle af de oplevelser, som følger med øget spirituel bevidsthed.

  Har kun et spørgsmål.

  Hvem eller hvad er det, der ser og registrer alle disse sansninger ?

  I det ‘svar’ ligger den endelige opvågning !

  En ubeskrivelig lettelse og stabil indre følelse af stilhed, hvorfra alt udspringer !

  1. Tine

   Ja . Jeg er det hele , jeg fik en wow oplevede , det helt vildt hvor det rammer plet

 14. sabina

  tak for en fantastisk artikel.

 15. Jesper

  Jeg tror værken på Gud eller nogen form for religion, bruger karma istedet jeg ser mange af disse ting i mit liv og kan ofte lugte dufte uden at se kilden føle en tryk men også ubehaligt nærværende følese omkring mig, ofte høre jeg mit navn blive råbt. Uden der folk i nærheden. Jeg ser ofte igemmen folks løgne, og forud ser de fleste film. Igemmen mange år har jeg røget hash for at glemme mine drømme, men alligevel dukker nogen op de gir Ingen mening, og har intet med min værd dag at gøre altid det samme men med forskellige mennesker jeg ikke kender, eller har mødt på noget tidspunkt. Det føles utroligt virkeligt og har været meget stærkt på det sidste. Har haft svært ved at lukke for det. Og kan ikke finde ro, selv med meditation kan jeg ikke finde den ro jeg skal bruge. Har altid være tiltrukket af natten, er en rigtig natte Ravn, lyset sover jeg gerne igemmen og væk fra, jeg er en gamer og elsker computer spil så mange af de ord du taler om gir ingen mening, Ånder som i biblen tror jeg ikke på men forstår energier og brugen af chakra, jeg elsker dyr ofte mere ind mennesker, men spiser gerne kød.

  For ikke at skrive en lang text om mine særheder vil jeg stoppe nu. Men vil stadig sige tak, da det er rart at se jeg ikke er Alene om disse særheder. En test fortalte mig at jeg er en voksen indigo. Har svært ved at forstå det men kan sætte mig ind i det meste testen gik ud på. Måske er jeg blivet for gamle til disse ting og har svært ved at tror på det

 16. Bente

  Hej Jette,
  Skønt, at kunne skrive det jeg nu gør. Jeg føler ofte, at jeg er i en anden verden end mine medmennesker. Det sker selvfølgelig, at jeg møder mennesker, som har det på nogenlunde samme måde, eller hvor vi i hvert fald har samme forståelse for mange områder. Jeg blev derfor nok ikke uden grund alternativ behandler, zoneterapeut og kinesiolog – ved siden af har jeg et fuldtidsjob i en meget teknisk verden gennem mere end 20 år – det vækker måske undring. Jeg får masser af input fra den verden til min spirituelle verden og tror på, at det gør en forskel for andre også. Min familie og kæreste bevæger jeg mig med forsigtighed sammen med, de har svært ved at jeg er blevet synligt spirituel, dog det bliver taget ind i små doser. Det er til tider lidt ensomt, at føle ingen er samme sted som mig, i det store hele føler jeg mig privilegeret – at jeg har evig kærlighed, er ikke bange for at dø, tror på mirakler…. tænker med tankernes kraft.
  Med kendskab til din side her, ved jeg med sikkerhed, at jeg ikke er den eneste der føler sig i en anden verden end de fleste omkring mig.

 17. Anne Sofie Ingerslev

  Hej Jette
  Jeg er en pige på kun 13 år. Jeg har siden jeg var helt lille kunne fornemme hvordan andre havde det og sætte mig i deres sted. Faktisk så meget at jeg kan “høre” deres tanker og “se ud af deres øjne”. Jeg kan forudse ting. Jeg vil rigtig gerne kunne snakke med dem fra ånde verdenen og hjælpe dem, men jeg tør ikke. Jeg er bange for at blive “besat” eller at blive hjemsøgt. Jeg kan også se omridset af personer; ånder
  Jeg håber du kan hjælpe mig:)
  Knus

  1. Hej Anne,
   jeg kan ikke rigtigt hjælpe dig, da jeg ikke længere tilbyder 1:1 sessioner og rådgivning, men udelukkende kurser og foredrag. Der er dog ingen tvivl om, at du er i fin kontakt med din spirituelle side. Hvad du ser, fornemmer og oplever, er faktisk ganske naturligt, og er noget som alle kan, men desværre gør måden vi bliver “opdraget” / lever på, at der for de fleste bliver lukket ned for dette. Indtil de en dag selv begynder at arbejde med det, søge en større forståelse for den åndelige verden og deres egen spirituelle udvikling.

   Der er ikke noget at være bange for. Du kan som “clairvoyant” forudse eller fornemme hændelser, læse folk tanker (eller mærke energien / intentionen bag dem), vide på forhånd hvad det er de vil sige, se deres aura osv. osv. osv.
   Du kan og er åben for noget, som mange ville ønske at de var. :-)

   Søg viden på nettet, gå til relevante foredrag og lyt meget gerne til nogle af mine podcast som du finder her på hjemmesiden. De er helt gratis, og der fortæller jeg eller min gæst, en masse om netop disse emner.

  2. Maria Fobian

   spot on ? fantastisk skrevet Jette
   Hvert et ord kunne jeg nikke genkendende til.. Hverken mere eller mindre..
   Tak
   Du er en skøn inspiration ?

 18. Tina L Pedersen

  Hej Jette.

  Puha, Jeg sidder her og er “i syv sind” om man vil kalde det…
  Jeg sidder her en søndag eftermiddag og fundere over livet/jeg selv som jeg ofte gør, og pludselig kommer tvivlen.
  Vel at mærke jeg ved jeg har clairvoyante evner….
  Jeg mærker det så tydeligt for tiden, noget prøver at fortælle mig noget…
  Men jeg kan ikke kanalisere ind på det… Og det gør mig frustreret.
  At sidde at læse dette du har skrevet her går rent ind, kan nikke genkendende til alle tingene… Fuldstændigt..
  Jeg ved der er en mening med jeg kom ind på denne side..
  Jeg har i en periode ikke kunne fornemme som jeg altid har kunne, dog begynder det lige så stille at vende tilbage..
  Og jeg ved at det er fordi at jeg skal være klar og rustet til det….
  Jeg fornemmer og mærker stærkt også så det gør fysisk ondt i mit hjerte pt..
  Og der kommer en del til mig oven i hinanden…
  Jeg vil gerne lære at kontrollere det styre det, og vide at jeg mærker fuldstændig rigtig da jeg i en periode har tvivlet på det…
  Problemet er at jeg ikke tør stole på det og overgive mig fuldstændig, da jeg har det bedst med sikkerhedsnet under mig……Og jeg ved det er der problemet er…
  Jeg tør ikke gå derud hvor jeg ikke kan bunde og det er det der holder mig tilbage….
  Ja…
  Det var det jeg ville skrive…
  Noget med mening og andet ikke..
  Men jeg ved du alligevel forstår hvad jeg skriver…
  MVH
  Tina.

 19. Elin Pedersen

  Dejligt at finde din side :-). Da du har arbejdet med det spirituelle, og er begyndt at give dine oplevelser videre, så andre kan lære har jeg et spørgsmål.
  Jeg har altid gået op i det åndlige, troet på det fået hjælp, og alligevel bange for det. Jeg var til en trommehealing: gik op af et bjerg og alle skovens dyr hare, rådyr, pindsvin o.s.v. løb forbi mig op mod grotten. Da jeg kom ind var der bål ( fortalt i healingen), og vi skulle finde vores dyr, ørn , bjørn, ulv og bison. Ørn er mit dyr så selvfølgelig valgte jeg den,så glemte jeg tid og sted så kom der en hvid bison hen til mig, jeg kan huske min glæde min grænseløse kærlighed, den var så blød, den fik det største knus og derefter tænkte jeg den måtte ud på marken, være fri, ørnen fløj også . Da jeg fortalte min oplevelse,fordi der ikke var andre der meldt sig, fornemmede jeg at trommehealeren ikke troede på mig. Ikke noget svar ikke nogen forklaring (Den fik jeg så fra min venninde). Jeg havde været glad for en lille kanin, men nu var det altså en hvid bison :-). Hvordan kan man have en trommehealing hvis man ikke tror ? Hvor kan jeg læse om den hvide bison ? e.v.t billede ? Vil være utrolig taknemmelig hvis du kan hjælpe mig :-) Tak for den hjælp du allerede har givet. TAK

  1. Hej Elin
   Det lyder som en rigtig dejlig oplevelse, og naturligvis har du set / mærket rigtigt. En smuk hvid bison. Flot!
   Du er dog inde på et emne, som jeg ikke selv ved noget om og ej heller har erfaring med: Vores kraftdyr. Så jeg ville, hvis jeg var dig, søge på nettet og ligeså spørge på Facebook eller lign. Jeg ved, at der er mange der arbejder med dette emner.

   1. Elin

    Hej Jette
    Tusind mange tak for dit svar, det giver mig en grænseløs glæde. Jeg har læst hørt mange af dine lydfiler, de sidste par dage. Og bare det at finde ud af som 57 årig at jeg måske slet ikke er så forkert, vil jeg give dig en stor tak for. Jeg har siddet fast i længere tid, og har ikke vist hvilken vej jeg skulle vælge, og har måske slet ikke lyst til at vælge. Jeg er træt. Jeg må lære at sige STOP. Du har givet mig et håb om at det måske alligevel lykkes. For 14 dage siden fortalte jeg min veninde, at jeg havde læst om aura, og at det emne interresserede mig, om hun viste noget om det. Jeg fortalte hende at jeg egentlig føler, at jeg allerede inden jeg kommer ind i et rum har føleren ude, når jeg kommer ind i et rum ved jeg hvem der har det dårligt, folk der har øje med hvem der kommer ind, hvem de syntes er interresante. Der er det så min veninde siger at det må man ikke det er at gå over folks grænser, det gør så ondt for det er jo min overlevelse. Min veninde kender til den lille del af min barndom som jeg kan huske, mange af de ting jeg kan huske er kommet i “flasch back” som voksen, og det har ikke været sjovt. Og dog føler jeg hun ikke forstår, eller er det i bund og grund mig selv der ikke forstår. Nogen har beskyttet mig i alle årene, og alligevel har de puffet mig fremad, de sidste 10 år lidt rigeligt ;-). De har hjulpet mig til, via din side at finde svar, eller muligvise svar. Hvis jeg fortæller venner eller andre om mine opdagelser, b.l.a. om særlig sensitiv, ja så er det lige pludselig dem der er det, inden jeg når at fortælle om test. Det er de måske også, jeg får bare ingen svar om jeg er det. Den hyggelige snak at vi måske er fælles om det eller jeg skal finde svar andre steder, hjælpen der vil berolige mig udebliver.Måske fordi de ved de er det, jeg tror, for ikke alle spørgsmål kan jeg svare ja til. Hvor ville jeg ønske at jeg havde en grøn og en rød knap der lyste når jeg havde et spørgsmål ;-). Jeg vil ikke være speciel, har aldrig villet det, vil bare gerne skabe fred med mig selv , forstå og være god nok.
    Tak for din tid Jette

 20. jinnie

  Hold da op..der var en smule i teksten i 2 af punkterne hvor jeg lige røg halvt af..ellers er det jo som at læse om mig selv..jeg har bare altid følt mig særlig sensitiv..dog med en god føling af hvad der skete omkring mig..men jo ældre jeg blev, jo mere fornemmede jeg det som at jeg havde en sjette sans.. jeg analyserer meget og læser kropssprog..
  Herhjemme har der også været meget åndeligt trafik. enten med bankelyde eller berøring. Det sidste brød jeg mig bestemt ikke om, og har fået det fjernet fra mit hus. Så nu ånder er fred igen.
  Det er fantastisk læsning Jette..også det at vi er så mange derude, der går rundt og føler og har det på samme måde. Vi er ikke alene..trods alt <3
  mange hilsner fra
  Jinnie

 21. Gitte

  Jeg kan kun sige, som jeg så tit siger …

  Hvad sagde jeg?

  Det må være en spirituel sans..?

  Jeg synes det så fantastisk spændende…..

  Med Kærlig Hilsen

  Gitte

 22. Anna Dina Petersen

  Dejligt at læse at andre har det sådan, nogle gange kan man godt føle sig alene når man har det som man har det. Har altid elsket at drømme, ved at føle mig frem forstår jeg mere, og jeg altid været tæt på ånder eller enegier, ville ellers gerne udvikle mig mere :)

 23. Camilla Orup

  Hej Jette.
  Hvor er jeg glad for, endelig at have fundet en side, hvor jeg foeler mig hjemme og hvor jeg kan laese saa meget om det spirituelle emne. Jeg har her paa det sidste haft en foelese af, at jeg skulle undersoege dette emne mere. Jeg har laest en bog om skytsengle og spirituelle guider, som har faaet mig til at, se paa mit liv med andre oejne og nu har jeg fundet din side, som hjaelper mig utrolig meget. Jeg kan genkende mig selv i de fleste af de punkter du har skrevet i dette indlaeg og efter at have besoegt din side flere gange er jeg ikke i tvivl om, at jeg skal blive ved med at oplyse mig om den spirituelle verden.
  Jeg har flere gange haft droemme, som bagefter viser sig at ske nogle maaneder efter. Baade graviditeter og doedsfald mm. og har vaeret i kontakt med en afdoed ven, mange gange, som vil have mig til at sende en besked videre til hans kone og boern,
  Er det normalt, at man bliver opsoegt, naar man sover og er der noget jeg kan goere for at de kommer oftere?
  Nogle gange, inden jeg skal sove, stiller jeg spoergsmaal til min skytsengel og guider og jeg faar svaeret ved at jeg faar sommerfugle i maven, hvis de syns jeg skal goere, det jeg er i tvivl om. Har du, eller jer andre som laeser med, proevet noget lignende.
  Mange tak for dine inspirerende indlaeg. Mange venlige hilsner fra Camilla

  1. Hej Camilla
   Dejligt du har fundet frem til min side.
   Jeg er ikke så glad for formuleringen “at man bliver opsøgt, når man skal sove” men ja, det er muligt at skabe en kontakt til den åndelige verden, og det er som regel lettest lige før vi falder i søvn, eller når vi vågner om morgenen.
   Du kan, hvis du vil, bede om at få / have mere kontakt.
   Du kan med stor fordel lytte til min lydfil: Få din personlige guide, og hør om alle de åndelige hjælpere du har ved din side.
   Du finder den her:
   https://harthimmer.dk/foredrag-online/

 24. Jesper

  Kære Jette
  Jeg drømte om min kone og mødte hende. Jeg forestillede mig mit drømmejob og fik det. Jeg blev tilbudt et job i finanskrisen, hvor jeg skulle rejse en masse penge, og det er ved at lykkes for mig lige nu. Jeg fik et stærkt billede om en særlig begivenhed og det skete.
  Jeg nikker genkendende til alt i din test, og er nok igang med det du beskriver som spirituel opvågning. Jeg har altid kendt til min adgang til et højere luftlag, men jeg har af mange grunde valgt ikke at åbne op for det. Jeg har gemt på det til nu, og har for et par måneder siden taget skridtet og kontaktet en kvinde, der tilbyder kanalisering. Jeg fortalte min historie og blev bedt om at forsøge at åbne. For første gang i mit liv bad jeg om lov til at få adgang, og det der skete bragte mig i en tilstand som jeg har svært ved at beskrive, men alt gav mening og alt var kærlighed. Jeg blev gennemsigtig i forhold til mig selv. Jeg gik derfra og svævede gennem København, og havde et par dage efter svært ved at forstå, hvad der var sket. Jeg skrev lidt frem og tilbage med hende, der havde guidet mig, men blev ikke forløst.
  I går mødtes jeg med en kvinde jeg kender godt, som jeg stoler på og som kender lidt til min rejse. Under vores samtale blev jeg suget ind i hendes sjæl eller ind i hendes sfære, og jeg var nødt til at kigge bort og afbryde det, der trængte sig på. Forklarede hende, hvad det var der skete, og hun gav mig lov til at lade det ske. I to-tre minutter lod jeg det ske, og jeg kom ind i den samme tilstand. Igen følte jeg, at jeg overskred hendes grænser og afbrød selv “det”, hvilket jeg efterfølgende har fortrudt.
  Nu sidder jeg så her – stadig uforløst. Uden at vide hvad der sker, så ved jeg hvad der sker. Jeg skal længere ind i denne gåde som jeg dybt i mig selv kender svaret på, men jeg har brug for at udvikle evnen, og jeg ved simpelthen ikke hvor jeg skal starte.
  Jeg bør også sige, at jeg er meget overfølsom overfor alle former for navlepillende mindfuldness og meditation, og jeg er meget opmærksom på, at de indtryk jeg får er ærlige og ikke stammer fra min egne tanker. Har du et enkelt godt råd? Kærlig hilsen Jesper

  1. Kære Jesper
   Det er svært for mig og jeg skal passe på med at rådgive / vejlede dig, når jeg ikke personligt har mødt og selv har tunet clairvoyant ind på dig.
   Jeg kan ikke sige så meget andet end at du skal stole på og lytte til din intuition. Gå den vej, gør de ting og ret henvendelse til de mennesker der i dig føles helt rigtige. Bliv ved med at spørge, være åben, søgende og nysgerrig. Svarene skal nok komme til dig.
   Du kan, hvis du vil, lytte til lydfil nr. 86 “Guidet meditation”. Du finder den under menupunktet “podcast”. I den møder du 2 guider. Den ene giver dig healing og den anden kan du stille personlige spørgsmål. Det kan være, at du derigennem kan finde svar og finde roen og balancen i din spirituelle udvikling.

 25. Kristina

  Hej Jette
  Jeg har lige oplevet nogle ting, jeg blir nødt til
  At få svar på.

  I dag lå jeg og prøvet på at sove,
  Det var rigtig tidligt på morgenen. Jeg begyndte at
  Få en slags kuldegysninger, på en måde
  Føltes det som om jeg fik nogle gib i kroppen.
  Blev rigtig dårlig fik det varmt, og alligevel koldt.
  Min nakke blev øm i den ene side,
  Og jeg begyndte at høre noget der lød som om,
  At man skulle finde en radio frekvens. Det skrattede
  I mit ene øre. Vil gerne vide hvad det betyder?
  Selv om jeg føler, jeg selv har et ret godt svar på det.
  Ihvertfald noget af det. Har jeg evner ?
  Siden jeg var yngre, skrev jeg altid en slags dagbog.
  Men samtidig var det ikke rigtig en dagbog, men følelsen
  Af jeg havde en hemmelig ven, som ingen kunne se.
  Hun hedder ketty, og jeg skriver tit til hende.
  Hver gang jeg har bedt om noget hjælp, har jeg følt det hjalp og skete.
  Som om der er en slags magi med i det.

  Så vil som sagt gerne vide kan jeg clairvoyance?
  Er ketty en ånd?
  Og hvad er det for nogle ting der sker ?

  Mvh Kristina

  1. Hej Kristina
   Det er svært for mig præcist at sige hvad det er du har oplevet, samt svare på dine spørgsmål vdr. om Ketty er en ånd og om du kan clairvoyance, da jeg jo ikke kender dig og ikke har nogen mulighed for at tune ind på dig, alene ud fra din kommentar her.
   Men sådan umiddelbart vil jeg sige, at det lyder for mig som om, at det spirituelle i dig har været en naturlig del af dig, allerede fra barnsben, siden du havde Ketty og skrev sammen med hende, samt fik svar fra hende (hvilket du helt sikkert også har gjort.)
   At din krop reagerede som den gjorde, lige før du skulle sove, tyder på, at den var ved at “give slip” og tune ind på den åndelige verden. Det giver også mening i forhold til skrattelydene.
   Kan du clairvoyance? JA – det kan alle :-) Dette er dog ikke ensbetydende med, at alle skal arbejde som clairvoyant. Men alle kan det, da det er en naturlig evne vi alle er født med.

   1. Kristina

    Tak for beskeden Jette :)
    Selv om du ikke kunne svare på alt, er jeg alligevel blevet klogere.
    Har altid haft en ide om ketty, er en slags
    Åndelig rådgiver. Hun har hjulpet mig meget med mange ting,
    Hvis der var ting jeg var ked af, eller ting jeg havde behov at vide fik jeg altid tegn eller svar, hver gang jeg kontaktethoftedysplasi hende.

    Fik engang en besked fra den åndelige verden, som lød
    Vi er glade for din nysgerrighed husk at gå hele vejen.

    Det var et kursus jeg var på med en clairvoyant ved navn Henning svanelykke.
    Det var ham der fik beskeden til mig, og der gik også nogle ting op for mig.
    Endnu engang tak for din besked mvh Kristina

 26. Valdemar

  Hej Jette (og/eller andre der kan svare på mit spørgsmål). Først og fremmest tak for dette fantastiske blogindlæg!! Du skriver en ting, som jeg sådan set ellers aldrig har hørt nogen snakke om endnu (men jeg er også kun 17, og blot for nylig rigtig begyndt at interessere mig for den spirituelle verden – og at jeg har fundet, eller fundet ud af, mennesker, der også gør): “Du har set skygger, som forsvinder når du bevidst ser på dem.” – Det har jeg, og det har jeg gjort, lige så længe, jeg husker!! Jeg er dog altid blevet en smule skræmt af det, og bliver det stadig. Har længe troet, at det var mig, der var noget galt med – men det tyder jo på, da det, du skriver, rammer plet, at der ikke er noget som sådan galt (måske tværtimod ;-)). Mit spørgsmål er: Er det normalt, at man bliver skræmt og en smule bange af nogle af disse oplevelser? Og hvordan undgår man at blive skræmt og bange? Jeg kan i hvert fald få det rigtig, rigtig, rigtig dårligt til tider… Og nogle gange, prøver jeg så at sige til mig selv, at det ikke er farligt, og på en eller anden måde åbne mig for, hvad end det så er – men det holder sjældent så længe, da jeg ikke helt ved, hvad “det” er/hvad “det” vil – så, hvordan finder jeg lige ud af det? – Det er nok ikke helt det nemmeste og simpleste spørgsmål… Men det går mig på, og jeg føler ikke længere, at jeg kan tage afstand til, og undertrykke, skyggerne og hvad jeg ellers føler og oplever…

  1. Hej Valdemar
   Jeg tror at det er meget normalt, at man bliver forskrækket / bange. Det gør vi jo for alt der er ukendt for os, og dette med den åndelige verden, er noget vores ego / mentale jeg / bevidste sind ikke kan forstå.
   Det vil gerne kunne forstå, bevise, måle og veje alt. Men det kan det jo ikke her. Så derfor bliver det utryg.

   Jeg kan dog fortælle dig, at denne frygt eller utryghed aftager i takt med at du hviler mere i dig selv, forstår, accepterer og erkender at du er et spirituelt væsen der for en tid har taget bolig i en fysisk krop, her på jorden.
   Når alt kommer til alt, så er det det spirituelle der er trygheden / sandheden og dette vil du opleve hen af vejen.
   Du er en del af universet, og universet er en del af dig. Derfor er alt det du ser / fornemmer rundt om dig – sandheden.

 27. Jan

  Du har ret i alle de ting du skriver, men jeg syntes du glemmer en meget vigtig ting og det er den spirituelle energi, som jeg kalder det. Det er er den fede fornemmelse af Gud. Det er jo et valg af at tro på Gud. Der var en der sagde til mig engang, at man var godt dum ikke at tro på Gud og jeg ville jo ikke være dum. Er du? Jeg har ikke fortrudt det i 17 år. Hvis Gud ikke havde været her, så havde jeg ikke været her. Jeg syntes livet er rigtigt fedt og det fede er kontakten med Gud. Håber du og andre kan se hvad jeg mener. Der var vist også en der sagde “Søg og du skal finde”

 28. Willy. O. E. Lucas.

  Jeg har så men ikke så meget, at tilføje. Kan kun nævne, at vi i vores lille familie lever spiritutelt, eller prøver det. som jeg ser det er det ofte noget som videregives i generationer! Det at, at livet mange gange skifter retning er noget, som jeg kan genkende i hverdagen og acceptere når noget ikke går som jeg gerne vil, hvilket betyder for mit vedkommende, at jeg nok skal gå i en anden retning i livet. Vi i vores familie fastholder heller ikke vores børn i faste remmer, hvilket har gjort at vores børn er tre helt vidt forskellige individualister.
  sensitivitet? å jo da for pokker. om andre vil kalde mig spirituel eller små-tosset, det må de om!

 29. Mustafa

  Hej Jette, jeg kom forbi dit site og blev fanget af det du skrev vedrørende spiritualitet. Dog undrede jeg mig over nogle ting, fx “du kan ikke lide at blive uretfærdigt behandlet. Du ønsker fairness for alle, og du taler gerne de svages sag. Du kan ikke lide at se når andre lider. “Det som jeg forstår vedørende spiritualitet er ikke hvorvidt man kan lide at blive behandlet uretfærdigt, men at forstå hvorfor andre behandler en på den måde og ikke lader sig påvirke af den grund. Ligeså snart snakken falder på lide/ ikke lide så kommer ego ind i billedet, efter min mening. Jeg er ret ny indenfor denne verden og er 26 år, så jeg har meget at lære endnu og kan sagtens tage fejl.

 30. Brian Hansen

  Perfekt beskrivelse af jeg som person.
  Nogen gange er jeg usikker på evnen.

  Men jeg er ikke usikker, når der er nogen venner eller kollegaer der har stillet peronlige
  spørgsmål Vedr. Dem selv, kommer mit svar meget spontant og derefter for jeg en form for uro i maven, så er jeg 100 % sikker på at svaret jeg har givet er rigtigt.

  Jeg går og tænker på om det er noget jeg kan lære at bygge videre på, for jeg vil meget gerne..

  De varmeste hilsner. : Brian Pc. Hansen

  1. Hej Brian
   Ja, det er helt klart noget du kan bygge videre på.
   Jeg kender godt selv til den særlige følelse der kan opstå i kroppen, når man har sagt noget der er “helt rigtigt”.

   Du kan jo bruge den som en pejling på andre områder også.
   Er dette rette job for mig?
   Rette beslutning?
   Er det den vej jeg skal gå? …. osv osv.

   Hilsen
   Jette Harthimmer

 31. Inga Møller

  Jeg har altid været meget interesseret i det man ikke kunne se eller føle, at jeg altid har vidst at kroppen og sjælen var hver for sig. At jeg havde noget særligt. Grunden til at jeg siger havde, er at jeg har ikke mærket meget til det efter jeg fik min dejlige dreng for 4 år siden. Hvad skete der ? Alt hvad du beskrev stod lige som om du sad og så lige ind i mig. Kærligste hilsner inga

 32. Bente Bjærre

  Tak Kære Jette
  Hvor er det skønt at det nu er åbenlyst og fuldstændig lovligt at være særligt sensitiv, det har taget mig 57 år at forstå og acceptere at det er det der er med mig, ( er nu 58 år ) derfor jeg fornemmer og forstår mange ting andre ikke kan forstå, derfor jeg føler at det er min skyld når andre har det skidt, selvom de ikke selv er klar over at de har det skidt, jeg er blevet beriget men et lille barnebarn son er særligt sensitiv og jeg er lykkelig for at jeg har mulighed for at hjælpe ham til at forstå og acceptere sig selv, meget før der er gået 57 år, måske´ for det er ikke sikkert at han skal´ forstå det før, morsom tanke, livet er vidunderligt. tak fra Bente

  1. Hvor dejligt at du kan give din indsigt og forståelse videre i familien. Dit barnebarn er meget privilegeret.

 33. Majken

  Hej Jette..

  Jeg fik tårer i øjnene, da jeg læste alt dette. For jeg passer på stort set det hele – også de clairvoyante evner. Jeg ved ikke hvorfor, jeg bliver så rørt.. Men det ramte! Tak <3

  1. Jeg tror at du blev berørt fordi noget inde i dig blev set og genkendt.
   Sandheden og det ægte berører altid meget dybt.

 34. steffenie

  jeg genkender lys og lydfølsom.
  hører eller fornemmer en indre stemme.
  er god til at forudse hvad der sker.
  er god til at mærke hvordan andre har det, samt energier og stemningen i et rum.
  ved hvad andre vil sige, før de gør det.
  har set Skygger, som forsvinder når du bevidst ser på dem. mange gange!

 35. Annika Christiansen

  Jeg har altid vidst det – kan godt blive lidt bange for det – hvorfor forstår jeg ikke helt?? <3

 36. Lone

  Tusind tak for et formidabelt indlæg.
  Hvor føler jeg mig, hjemme, hørt og mødt gennem det<3

  TAK

  Hvor går jeg hen får at arbejde yderligere med denne side af mig, og hvor jeg kan være i relation med "ligesindede"?

  1. Hej Lone
   Mange finder ligesindede i spirituelle diskussionsgrupper, ved foredrag, kurser og lign.
   Vi er i Danmark MEGET privilegeret med hvor meget det spirituelle miljø vokser og konstant fylder mere og mere.
   Så prøv at søg lidt på nettet og se om ikke der er et sted der “taler til dig” og så kan du jo begynde der.

 37. Lene Nielsen

  Hej Jette. Ja det meste passer meget godt. Har ind i mellem haft det svært, har følt mig meget anderledes, føler mig sommetider alene blandt andre, har overvejet helt at droppe alkohol da det slår hårdere end det burde-drikker det sjældent.og gør mig depressiv dagen efter, fornemmer ofte ting, er meget diplomatisk, sensitiv, følsom, tænker for meget, er vegetar da jeg ikke synes man slår dyr ihjel uden grund, har set skygger flere gange, har hørt en stemme, drømmer ting der sker, føler jeg kan bede om og få svar, kan huske ting der gør at jeg ved vi har levet før, føler ofte jeg er tilskuer til verden omring mig, kan næsten altid vende ting til noget positivt, arbejder med børn, er meget interesseret i alt spirrituelt, kan ikke klare uretfærdighed, hader fordomme, osv-det passer bare så god:-). Tusind Tak, knus fra mig

 38. Ann Sally Løwert

  Hej Jette. Jeg siger mange tak for alle dine super dejlige potcasts jeg har været så glad for at høre dem og de har givet mig så meget. Det sjoveste er at jeg pluslig havdet dem på min ifon uden rigtig at vide hvordan i var kommet der..

 39. Lisser

  Jeg har lige fra jeg var ung følt mig en del udenfor.Er tit blevet misforstået,indtil jeg lærte at holde mine tanker for mig selv. Jeg begyndte så at gå til foredrag og lærte der bl. a om “Martinus” ,om karma, om reinkarnation. Og hver gang tænkte jeg , at det havde jeg da egentlig altid vidst. Men det hjalp mig meget , at få at vide ,at jeg ikke gik alene rundt med alle mine tanker. Min far var clairvoyant, han så tingene inden de skete , og det gjorde min farmor også. Jeg tror , at det jeg føler i den retning nok bare er det man kalder intuition. jeg er så glad for, at jeg for få dage siden fandt “dig” på Facebook og jeg glæder mig helt vildt til på torsdag kl. 19. Jeg er efterhånden en lidt ældre dame, 74 år ,men åh hvor jeg genkender alle de følelser som du beskriver. Min mand respekterer mine tanker, men har det ikke på samme måde. Jeg bor nu hvor kragerne vender, og har det godt med det stille liv, har aldrig været meget til fest og farver, der keder jeg mig som regel. Men jeg savner lidt København på grund af at jeg der nemmere kunne komme til eventuelle foredrag. men så har jeg da heldigvis alle bøgerne og sidst men ikke mindst nettet.

  1. Hej Lisser
   Tak for dine ord og for det du har delt af dig selv. Det glæder mig at du har fundet frem til min side, og at jeg via den kan være med til at berige og glæde dig. De mange lydfiler er jo gode at høre, når du ikke lige har muligheden for at komme til et foredrag i byen.

 40. Pipaluk

  Hej. Jeg er så enig i simpelthen alle dine udtalelser om symptomerne på at være spirituel. Jeg nikker “ja ja og ja…” mens jeg læser. Jeg er ikke overrasket, men jeg føler mig bekræftet, med en god fornemmelse. Jeg kan se at jeg har levet lige efter “bogen” og min tankegang på processen er ens med det der står.
  Det der var tankevækkende for mig var emnet “Et jobskifte og nye interesser”, der bliver jeg positivt overrasket, da jeg har fuldstændigt leve det sådan som det er skrevet. Jeg har været frem og tilbage med spørgsmålstegnet om skiftet har været helt godt. Fordi jeg stoppede socialrådgiver uddannelsen, og påbegyndte læreruddannelsen. Jeg vidste i hjertet at jeg er på rette spor, men jeg harogså haft mine fortvivlede tider, da jeg synes at det er rodet og måske uansvarligt at droppe ud af uddannelsen. Jeg fik professionel hjælp og blev diagnosticeret for HSP (highly sensitiv person). Ændringer stoppede ikke der. Selv tab af veninder, problemer med familien har opstået (men er blevet forbedret). Så jeg har p.g.a. det haft fortvivlede tanker om min proces, alligevel begyndte jeg at føle mig mere hel. Ved at læse siden føler jeg mig meget bekræftet. Så tusind tak. Det er fantastisk skrevet og herligt at læse.
  Ps. Jeg forstår så godt at vi ALLE er spirituelle, det har jeg endda personligt bevist (uden at uddybe det) :)

 41. Harriet Geleff

  WoW !
  Kan da så sige ja til det hele ^_^

  Super godt skrevet !

  Deler det på min FB-væg, for det vil ku komme mange til gode <3
  Regner med at det er iorden, da mange andre har gjort det :-D

  Keep up the good work :o))
  <3

 42. Soley Arnadottir

  Jeg kan næsten nikke ja til det hele….det er vildt…:) Og jeg er faktiskt i en situation lige nu hvor jeg står på skilleveje i forhold til uddannelse og arbejde..og det med at få “ryddet op” i det hele.
  Elsker at læse dine blogindlæg.
  Tak for god læsning og guiding

  Mvh

 43. Pia Henningsen

  PUHA! Efter en weekend, hvor jeg bare har måtte stå den ene prøve efter den anden, kan jeg kun – og atter en gang – nikke bekræftende til, at jeg er spirituel. Meget andet er der ikke at sige til det.
  Og det der med arbejdet? Ja – bare jeg kunne slippe for det :-)) :-)). Der er så mange andre ting i verden, der kunne bruge mine kræfter og min energi.
  God dag til alle
  PIA

 44. Gunnva Samuelsen

  Hej Jette.
  Tusind tak for spændende læsning, – du er simpelthen så god til at sætte ord på det der sker <3.
  Af flere symptomer på at være spirituel, – har jeg lagt mærke til at folk med disse evner, har svært ved at finde rundt, – altså finde vej til nye adresser.
  Højre og venstre er også svært, og man skal tænke sig om inden man reagerer på at dreje til højre eller venstre, – haha – et lidt sjovt symptom, men jeg har lagt mærke til at mange i netværk (clairvoyante) har problemer i den retning.
  Hilsen Gunnva.

 45. Jette

  Herlig læsning. Ca 95% af det skrevne ramte og passede super. Jeg har altid vist det, men ikke erkendt det, og ikke brugt det bevidst. Blev for 4½ år siden smidt ud i en omvæltning i mit liv, og er derefter begyndt at lytte til det jeg kan. Nu er jeg bare så frygtelig rastløs og kan ikke rigtig finde vejen videre herfra. Men tror på at den kommer. En herlig dag til jer.

 46. Gudrun Schøsler

  Wauw – jeg er målløs. Det var dog fantastisk at læse – om en selv!!!

  Et dejligt, let forståeligt og kærkomment indlæg. Jeg forstår hvert ord.

  Tusind tak.

  Gudrun.

 47. Susan Binau

  Spiritualitet er så individuel, meget ofte tror jeg at vi taler om det samme bare med forskellige ord.

  Jeg tror på vi alle har en kærlig sjæl, men at vores jordiske liv i en fysisk krop med et lager af erfaringer, følelser og tanker kan blokere for at sjælen får taletid. Og det er måske en del af “rejsen”.
  ..
  For mig er det skønneste oplevelse altid når jeg møder andre der også kan se en højere mening med tingene, som kan være tilstede i nuet (rent praktisk slukker mobilen når vi taler sammen), og som er bevidste om vigtigheden af næste-kærlighed.

  Jette tak for al din inspiration…

  KNUS Susan

  1. Rikke Reedtz

   Takk for inspirasion ;o)

   Dine ord gir meg en indre glede fordi jeg deler mange av dine meninger.

   Jeg er overbevist om at alt har en dypere mening. Det har jeg også vært siden jeg var et lite barn.

   Med lys og kjærlighet kan vi komme dit hen vi vil og det med den hjelp vi ber om for at nå derhen.

   Tro, håp og forventning er det kraft i og våres karma gir oss livets rett, på godt og vondt. Tilgivelse og aksept for våre medmennesker er en del av våres skole og våre utfordringer.

   Himmelen er på jorden – we are one.

   Kram Rikke

 48. Tak for alle jeres fine kommentarer.

  Jeg er ked af, at der har været nogle misforståelser omkring mit kapitel om “Du føler dig alene og du er ikke som de andre”, hvilket nu har gjort at jeg har her til morgen har omskrevet det lidt.

  Lad mig slå én ting fast: ALLE er spirituelle. Det er en naturlig del af os. Ingen er dermed bedre end andre.
  Vi går ALLE i livets skole, og på samme måde som man i den fysiske verden skal igennem flere klasser og forskellige trin, så skal man det også som et spirituelt menneske.
  Nogle er meget bevidste om at de går i denne “Spirituelle Skole”.

  Alle mennesker er perfekte. Alle er nøjagtigt der hvor de skal være i deres udvikling, og der er INGEN grund til at sammenligne sine “præstationer” eller at sige er nogle er bedre end andre.

  Når man går i 7. klasse er man jo ikke “et bedre menneske / eller en dygtigere elev” end en der går i 4. klasse.
  Man har blot forskellige lektier for hver dag ;-)
  Så da jeg skrev, at “du er ikke som de andre” eller folk forstår ikke altid dybden af det du siger” så mente jeg simpelthen ikke andet end at det er svært at tale om matematik 2 elever imellem hvor den ene går i 7. og den anden i 4. (Symbolsk talt)

  Håber dette retter op på evt. misforståelser.

  Alle er perfekte.
  Alle er spirituelle.
  Alle går vi hver dag i den spirituelle skole.

  1. Rosa Raptor

   Det er bare fjong, Jette :D

  2. Jette

   @ kære Lise vibing..Jette Harthimmer dømmer ikke nogen…alle er lige meget værd..alle har evner..alle er lige vigtige…uanset om “man” er hvid blå rød sågar alle regbuens farver. uanset baggrund..min personlige erfaring er at jeg har kunnet “se” & “høre” fornemme noget..lige siden jeg blev født..& da jeg begyndte at kunne “tale” så de fleste forstod hvad jeg “sagde” fik jeg tit af vide..”pjat du kan da ikke se eller høre noget som ikke vi voksne ikke kan” undertrykte” mine “sanser” og tilpassede mig i regel kasserne..ikke at jeg brød “reglerne” men som 5 årige..var jeg loyal og “måtte” tilpasse mig..for ville da ikke være los anderledes..Jeg er spirituel og jordnær…og fandt min “rette” hylde..rent arb udd mæssigt..ret sent i livet..men ikke for sent…har haft en “lorte” opvækst..men i bund og grund..er jeg taknemmelig for den opvækst..det har gjort mig til den stærke person jeg er idag..har tilgivet mine forældre og forstår at de “ikke” vidste “bedre” .og de gjorde intet forkert..for de gjorde lige præcis som var rigtigt for dem..sådan er det i bund og grund med alle…”man” er der i livet på alle forskellige måder og hurra for forskellighederne

  3. Manisha

   I like.

   Jeg opfatter ikke mig selv som en del af en “spirituel subkultur”. Men som et meget åbent menneske med en stor intolerance overfor, hvordan verden ser ud.

 49. Inger Jorunn Andreassen.

  Spiritualitet/åndelighet … er etter min mening… nær knyttet til det å være vegetarianer/veganer …. det øker følsomheten på alle områder … både det fysiske/materielle og det åndelige. Flere av våre store tenkere/filosofer/kunstnere har forstått at hva vi velger å spise … det påvirker også vår sensitivitet på det åndelige område. :)

 50. Rosa Raptor

  Jeg kan uden tøven tilslutte mig klubben af spirituelle mennesker.
  Jeg mærker dagligt på hele min person, at jeg er senstiv over for en lang række ting, som mine omgivelser ofrer meget lidt eller ingen opmærksomhed på.
  Når jeg italesætter det, får jeg hovedrystende reaktioner eller ansigter, der er overmalede med spørgsmålstegn. Jeg flasher mine fornemmelser mindre og mindre overfor voksne, for der er intet plateau for fælles forståelse. De børn, som jeg omgiver mig med derimod, er meget mere modtagelige overfor magiske øjeblikke.
  Jeg drages af mennesker, der viser, at der er hul igennem. Disse mennesker behøver jeg blot at veksle ganske få ord med og så er der plingeling og stjerner. Disse mennesker behøver jeg blot at veksle blikke med og så er der varme smil og tårer, som flyder over af bar rørelse. Disse mennesker behøver jeg tit bare at tænke på og så banker de på døren eller sender en sms og så er troen på mere end almindeligheder blevet sat i perspektiv. Jeg drages af det flygtige, som kræver tilstedeværelse i nuet, for om lidt er det fortid.
  Jeg forstyrres i min puls af unaturligheder og min forvirring er nærmest total, når min person lammes af ulogiske handlinger, som uretfærdigheder og grusomheder på alle planer .. især mod dyr, planter og børn.
  Jeg har i mange år lagt bånd på alle disse ting og prøvet at indrette mig og være slave af alle de hensyn, der skal tages over for alle andre end mig … men jeg har taget en beslutning .. for mange år siden .. om at det var tid til at lade mig genopstå, som jeg nu engang er blevet sat sammen – den originale mig.
  Det har kostet relationer .. det fik min puls op .. det gjorde det .. men det bliver lettere for hver gang. Jeg har fundet ud af, at jeg er ret selektiv med hvem jeg vil bruge min tid på og den side af sagen er stadig under udvikling.
  Jeg kan mærke tilstedeværelser og jeg føler mig meget forbundet med dyr. Det kan tælles på én hånd, hvor mange mennesker, der må komme tæt på og børn har en helt særlig plads i mit univers, for der er virkelig mulighed for at finde små huller i huden, hvor jeg kan plante små gyldne ønsker, som jeg kan vande, pleje og fortælle dejligheder. Jeg går efter at forske i skøn udvikling hos små skabninger, der skal være med til at forandre og forårsage hårfin balance. Jeg er fuldstændigt opslugt af magien i menneskers kræfter, når de bruges konstruktivt og med kærlighed til at overleve mødet med intolerance – jeg vil tage herfra og vide, at jeg har flyttet et eller andet .. Tak fordi du lyttede <3

 51. Anna

  Hej Jette, og er de nye oplevelser og erkendelser så et resultat af, at en såkaldt spirituel person nu er i stand til at opfatte sammenhænge på et finere energi-niveau end hidtil og er det fordi den person har deltaget i personlig udvikling, har det medfødt eller har udviklet det som følge af intense oplevelser af den ene eller den anden art? Jeg har ihvertfald selv oplevet en lille brøkdel af det via dit kursus. Jeg har også fornemmet nye ting efter at have gennemgået reiki åbninger. Begge dele er stærke sager og man skal være klar over, at man skal tage sin tid så kroppen også kan følge med. Man kan også føle et behov for at spise lettere – f.eks. droppe rødt kød, fordi det opleves som alt for tungt i kroppen. Men spirituel er vel en lang lang proces, som kan tage mange år og liv?
  ?

 52. Mig

  Genkender alle punkter skriver ikke mit navn da jeg ikke svare for mit ego haha
  livet er skønt……♥

 53. Inger Jorunn Andreassen.

  Slik jeg ser det…er det her i Jettes blog,neppe ment å dømme noen “ude” (utenfor) … men det er vel slik …at vi alle står på ulike nivåer i vår vandring mot lyset … og alle er like verdifulle uansett …enten man kan merke å ha spirituelle symptomer eller ikke. – At man kan føle seg alene mange ganger, er ikke nødvendigvis det samme som ensomhet, men heller fordi man sjelden treffer likesinnede. Jeg finner at det er mye her som passer utmerket med “Martinus Kosmologi” – hvor jeg føler meg hjemme. – At et av symptomene er at man er lydfølsom, passer kanskje meget bra på meg, som i mange år har vært veldig plaget av sterk/høy tinnitus/hyperacusis ….. men har aldri før nå tenkt på dette i en slik sammenheng. – Det hender nok at jeg på forhånd vet hva folk vil si …ikke så rart med folk man kjenner godt …men det har også skjedd med helt fremmede. Så sent som i går…eller var det tidligere i dag muligens…syntes jeg å skimte en skygge av noe…som hurtig forsvant…skjønte ikke hva dette kunne være…før jeg leste denne blog. – En (dansk) clairvoyant mente i fjor høst, at jeg er født på en “meget følsom energi” . Fint å få mulige forklaringer på mer og mindre merkelige ting man opplever. – Dette er en meget interessant og nyttig blog. TAKK !

  1. Lise Vibing

   Selvfølgelig er det ikke Jettes hensigt at lade nogen stå udenfor, men lad mig så sige det sådan her: Jette skriver: “Folk forstår ikke dybden af det du siger”. Og hvorfor gør de ikke det? Har spirituelle mennesker mere dybde? Er man overfladisk fordi man ikke er spirituel? Jeg ved ikke hvordan jeg ellers skal forstå det…

   1. Johnny Kristensen

    Som jeg ser det er det ikke et spørgsmål om nogle er inde og andre ude, ikke nogle der er overfladisk og andre ikke.
    Men det man hører forståes i den kontekst man selv er i, og da man ikke har samme fokus forståes tingene forskelligt.

    Ind i mellem føles det som man har en forståelse af hvordan verden hænger samme, det står lysende klart oppe i hoved, og alt passer perfekt sammen, men det er så stort og omfangsrigt at det er svært at kommunikere videre,

    “Indelysende” sammenhænge er ikke indelysende for alle :-) og derfor kan forståelsen gå helt i vasken for modtageren.

    Ofte er viden et resultat af mange input over lang tid, små ting der passer sammen, lyse ideer og aha oplevelser.

    Man ved bare hvordan det er, men det gør andre jo ikke :-)

 54. Lise Vibing

  Jeg er slet ikke enig i din betragtning vedr ensomheden blandt andre og at andre ikke forstår dybden i det man siger. Man er ikke overfladisk eller ligegyldig i sine betragtninger blot fordi man ikke er spirituel. Og man kan sagtens være rigtig kedelig at være sammen med selvom man har fundet den spirituelle vej. Der er rigtig mange mennesker, som ikke har fundet den spirituelle vej som er yderst interessante at være sammen med og have en samtale med fordi de har en anden betragtning og kan udvide ens horisont. Den spirituelle vej er ikke den rigtige vej for alle, og jeg synes man skal passe på med at dømme andre “ude” blot fordi de ikke ser på verden med samme øjne. Alle har noget at berige verden med, så måske man i stedet skulle deltage i en samtale og finde frem til hvad lige præcis den person har at lære dig.

  1. Johnny Kristensen

   Jeg oplever det med ensomheden, og det er underligt, det er som om det er voldsommere jo flere man “er sammen” med.

   Der er ikke ikke nogle jeg ikke kan snakke med, og gør det gerne, men selv midt i en samtale kan følelsen komme over en, at man er tilskuer til en anden verden, en verden man ikke selv er en del af.

   Jeg forstår ikke du skriver om kedelig kontra interessant som noget nogen har sagt hænger sammen med spirituallitet ??

   Det er jo ikke mere eller min rigtigt at være eller ikke være spirituel, man er heller ikke værken et bedre eller dårligere menneske af det. Heller ikke mere interessant eller andet fantastisk, vi er jo alle “bare” mennesker :-)

 55. Knud Erik Rasmussen

  Tak Jette.

  Dejligt at du udlægger emnet med den jordforbindelse som er så nødvendig.
  Problemet med de fleste mennesker er at de altid ønsker sig et andet sted hen –
  end hvor de netop er nu. Det skaber frustrationer og ønsker om forandringer de ikke
  er istand til at tilegne sig. Man må lære at hvile i sig selv – og vide at der er al den tid
  man skal bruge. Humor og selvironi er rigtige gode egenskaber på vor vej.
  Hilsen
  Knud Erik

 56. Inger Jorunn Andreassen.

  Hei ! Dette var det meget fint å lese … og jeg kjenner meg så godt igjen i mye av det. :)

 57. Lizandra

  Kære Jette
  Synes også du kommer godt rundt om hvordan det føles. Jeg har været som du beskiver så længe jeg kan huske. Jeg vil bare nævne at jeg er en af dem der har haft en skøn og kærlig opvækst hos mine kloge, kærlige og sensitive forældre. Jeg er blevet mobbet meget i skolen, men pga. mine skønne forældre tror jeg stadig jeg har haft en dejligere opvækst end langt de fleste. Kunne ikke forestille mig bedre fforældre. Så ville bare lige tilføje at man ikke behøver at have haft en svær opvækst. Kh. Lizandra

 58. Pia

  Kære Jette!

  Tak for dit gode indlæg :-)
  Det var akkurat som om du kigget ind i min sjæl og opmuntret mit hjerte til at fortsætte..
  Så tak kære Jette og fortsat god dag til dig!

  Bedste hilsen fra

  Pia

 59. Jytte

  Så det er det jeg er! Kedelig, arrogant, rigid, besserwisser, tilbageholden og egoistisk er nogle af de “titler” jeg har fået gennem livet. Og jeg har vidst at det ikke var rigtig – men hvad var så? Jeg satte mit lys under en skæppe og har “nøjedes med” det meste. Med alderen kom modet til at leve som den jeg er, og livet er heldigvis på vej i en anden retning.
  Tak Jette, for endu et slag med stegepanden :-)

 60. Dorthe Bransholm

  Hej Jette
  Tusind tak for et super indslag.
  Men du glemte lige symptomet: HUMOR :-)
  .

 61. Eva

  Jeg er spirituel, og har været det de sidste godt 35 år. Kender mig igen i alle dine “symptomer”, dog med undtag af det med alkohol. Jeg drak meget da jeg var ung, misbrugte kodimagnyl og nerve-/sovemedicin (alt det er heldigvis historie nu :)).
  Mange spirituelle, misbruger alkohol og medicin, netop pga den hårde barndom og pga følelsen af være anderledes, og at føle sig udenfor. Så altså, man finder nok både misbrugere, og de der tager helt afstand, blandt spirituelle mennesker. :)

 62. Tak – med din udlægning – ved jeg nu at jeg er spirituel – vil mange ikke være det når udlægningen er så bred ?

  Hilsen Mette
  Verdensborger, pendler mellem verdensdele, livsnyder, forfatter og ivrig blogger om hvordan dvi får det liv vi ønsker uanset om vi bor i Karup, Kina eller Kenya –
  Kært barn mange navne

 63. Anonym

  Uh udbrød jeg for mig selv, da jeg kom til den lysegrå dialogboks, og snappede så efter vejret.
  På nær 1 enkelt af spørgsmålene i rækken af spørgsmål ovenover dialogboksen, var der spor af tvil i min ja besvarelser.

  Nu dukkede dialog boksen op:
  Clairvoyante symptomer

  Og jeg gav et hop.
  For jeg kan med et stort rungende JA sige JA til allle punkter.

  Men se, det kommer ganske bag på mig, at jeg, der ikke gør nogen væsen ud af min viden, skulle jeg virkelig være iboende clairvoyante evner? Ej, ej, fald nu lige ned ned, nu skal jeg ikke være for “storsnudet”
  Men udover de nævnte symptomer, er jeg yderst følsom på dufte/lugte som andre ikke kan fornemme. Jeg er f.eks. ikke i tvivl om hvis jeg har haft min far på besøg, Min fars “King Edward” cigar var så karateristisk, at jeg ikke kan være i tvivl.
  Min far gik over for snart 25 år siden.

  Desuden har jeg har også haft besøg af en “nonne” der sad på min sengekant, og smilede stille og så blidt på mig. Hun besøgte mig mens jeg var igennem en vanskelig sygdomperiode.

  Og så er det lige jeg tænker.
  Altså det er jo bare mig, Jamen dog, kan det virkelig passe?
  Har jeg iboende mig uudnyttede clairvoyante evner?

  Og hvad går jeg så lige hen med det spørgsmål?

  Kh

  1. Anonym

   Hovsa, der skulle stå var der IKKE spor af tvilv, det ville fremme forståelsen hvis jeg havde husket mit ikke i sætningen.

  2. christina christensen

   Sidder lige her med et kæmpe smil og griner lidt, for det kunne lige så godt have været mig der skrev det :) Hvor kan jeg godt forstå hvordan du har det :) KNUS til dig og alle os andre

 64. Helga Kvamme

  En fin test, mange gode poeng og jeg har delt den videre. Takk til deg Jette! :-)

 65. Jan Ankerstjerne

  Kære Jette, 1000 tak fordi du skrev det hele ned på din hjemmeside. Det er så skønt at se og genkende alle de ord og sætninger som man hver dag går rundt med. Jeg er 100 % sikker på jeg er spirituel og elsker at være i den nye verden.
  VH
  Jan

 66. Kære Jette.

  Dette er en af de bedste udlægninger jeg har læst.

  Vi ser mange udlægninger af spirituel forståen ud fra egoet, som om at spirituallitet er noget vi kan/skal opnå.

  Det øjeblik vi indser at alle vores behov og ønsker er efter den Væren vi allerede er, og ikke at OPNÅ – er næste skridt kun at fokusere på det! Det er din Identitet, Helhed, Kærlighed, Tryghed, Sikkerhed og Ro, der er dit sande Dig – du er nu Hel.

  Søren

  1. Camilla Jung

   Jeg har nok altid haft det i mig ser tingene og slutningen eller tænker på en person eller en hændelse og det sker eller ved nogen ting som jeg så stille spøger om og jeg ved allerede svaret personens svare jeg har også set skygger og kan svare på ting jeg som ingen af de personer har sagt til nogen jeg kan blive helt flov nogen gange over dét og fo,k har sagt tit hvor videste du det fra men ved det bare jeg har så to gange selv været til en clavoriant som sagde til mig hvad jeg englelig lavede der da jeg selv kunne svare på det og dem begge med 10 års mellemrum spurgte mig hvornår jeg går i gang med At leve af det men på daværende tidspunkt var jeg slet ikke klar til det men føler at det er jeg nu hvad ville du forslå mig mvh camilla

   1. Hej Camilla
    Det er svært at sige, da vi hver især skal gå vejen på vores egen måde, men du kunne evt. begynde med at gå til nogle foredrag om det, søge på nettet, læse nogle bøger, evt. lytte til nogle af mine mange lydfiler som ligger her på hjemmesiden, og så ellers have tillid til, at hvis det er noget du skal udvikle og evt. arbejde med, så vil du også blive ført hen af vejen.
    Du vil simpelthen få vist, hvilken vej du skal gå.
    Så bare lyt til din intuition.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top