Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Sund og Slank

Sund, let og effektiv slankekur

Sund og SlankSund og slank.
Denne gang giver jeg ord og spalteplads til Sanne Hvarregaard. Jeg åber du vil finde inspiration i hendes indlæg her:

Sanne Hvarregaard skriver:
Vi skriver 2013 og selvom vi på mange måder er blevet rigtig kloge, så er der alligevel sket det, at der i dag dør flere og flere af livsstilssygdomme. Rigtig mange af de sygdomme kommer fra overvægt, som desværre er et stigende problem her i Danmark.

Mit navn er Sanne Hvarregaard og jeg har selv været overvægtig i ca 10 år og ved præcis, hvad det indebærer af kampe med slankekure og med følelserne. Der er rigtig mange grunde til, at folk bliver overvægtige. For mit eget vedkommende, skyldes det følelser. Jeg spiser simpelthen med følelserne. Det er der også rigtig mange andre, der gør. Det betyder, at jeg spiser, når jeg bliver ked af det. I ca 7 af de 10 år vidste jeg ikke, jeg spiste med følelserne. Jeg vidste faktisk ikke engang, jeg gik rundt og var ked af det indeni. Jeg var naturligvis klar over, at jeg var ked af at være så tyk, men jeg fik lullet mig selv ind i en løgn om, at hvis jeg nu virkelig var så ked af at være tyk, så ville jeg jo nok have gjort noget ved det.

Jeg har mange gange forsøgt at gå på slankekur og jeg har virkelig været hele møllen igennem, hvad angår slankekure. Jeg har prøvet alt for pulverkur til vejning af maden og ingen af delene fungerede for mig. Da jeg forsøgte mig med pulverkur, var jeg konstant sulten og da jeg vejede maden, var det simpelthen for besværligt at stable et måltid på benene i en helt normal hverdag.

Det kan være en jungle at finde en god slankekur. Mange kure lover hurtigt og nemt vægttab, men ofte på bekostning af den sunde mad og skal der endelig sundt mad på bordet ender det ofte med, at maden skal vejes eller der skal tælles point, kalorier osv. Alt i alt er lysten til at gå på kure nærmest taget fra dig, før du overhovedet er begyndt.

Hvad er en god slankekur?

Jeg er på ingen måde fanatisk. Her i min familie er det ok at spise en pizza og noget chokolade ind imellem. Jeg synes stadig, at det smager godt! Nu er jeg bare mere bevidst om, at jeg ikke kun spiser det, men at jeg hver dag får noget godt og sundt basismad og vil jeg så have den pizza fredag aften, sker der ikke noget ved det.

Det varierer naturligvis fra person til person, hvad man føler er en god slankekur, men for det fleste gælder det, at en god slankekur er:

 • Nem at overholde
 • Billig
 • Mættende
 • Effektiv

Er en slankekur nem at overholde er der ingen tvivl om, at du har større succes med den. Jeg synes selv, en slankekur er nemmere at overholde, hvis det f.eks ikke er for svært at lave måltiderne. Det gælder både, at jeg ikke skal tælle kalorier osv før hvert måltid, men også at retterne er lige til at gå til og at de passer ind i en hverdag med mand og børn. Jeg er imod at skulle stå og lave flere forskellige retter mad til familien hver dag. Jeg vil gerne, vi spiser det samme. Derfor skal maden med meget få ændringer på en slankekur simpelthen kunne spises af alle i familien.

Jeg sætter pris på, at en slankekur er forholdsvis billig at overholde. Jeg har set så mange eksempler på lækre slankekure, men hvor madbudgettet pludselig bliver skyhøjt. Kan du ikke købe din mad i et helt almindeligt supermarked til en fornuftig pris, har jeg svært ved at se, hvordan det skal være muligt at holde sig til en slankekur.

Det er virkelig vigtigt at blive mæt, når du følger en kur. Rigtig mange mener, at slankekur er lig sultekur og det er helt forkert. Render du rundt og er sulten, risikerer du, at sulten simpelthen styrer hele din hverdag. Pludselig bliver det svært for dig at koncentrere dig om dit job, fordi du kun kan tænke på din helt tomme mave.

Endelig skal en kur være effektiv. Det nytter ikke, at du skal vente flere uger på resultat, for så ryger din motivation helt i bund. Det er kun få, der har lyst til at knokle hårdt uden rent faktisk at kunne se et resultat.

Den effektive kur

Efter mange års søgen og endnu flere års overvægt faldt jeg langt om længe over Tim Ferriss “slowcarb” kur. Den går i alt sin enkelthed ud på, at du optimerer din forbrænding. Når du gerne vil tabe dig, er den en vigtig faktor, at du sætter din forbrænding op. Din forbrænding er et udtryk for, at din krop bruger energi. Den energi kan f.eks være fedt. Når du spiser, øger din krop automatisk forbrændingen uafhængigt af den mad, du giver den. Finten ligger i, at du holder forbrændingen oppe i så lang tid, at din krop både forbrænder den mad, du indtager, men også noget af det overflødige fedt. Det gør du ved, at spise mad, der koster kroppen rigtig meget at fordøje. Tim Ferriss slankekur sætter fokus på at øge forbrændingen ved nogle helt enkle regler:

 1. Erstat alle kulhydrater såsom brød, pasta, kartofler osv med bønner eller linser
 2. Spis bønner/linser, grøntsager og proteiner til hvert måltid
 3. Spis ikke frugt og mælkeprodukter
 4. Drik masser af vand, the og kaffe og op til en halv liter light sodavand om dagen
 5. Hold én snydedag om ugen

Det ser ganske enkelt ud og rådene er virkelig nemme at følge.

Langsomme kulhydrater

Den vigtigste faktor i at øge din forbrænding er faktisk det første råd. Det handler om, at du skal skifte brød, pasta kartofler osv ud med bønner eller linser. Det skyldes, at bønner og linser er langsomme kulhydrater. Det vil sige, at kroppen skal arbejde meget for at fordøje dem og at de derfor går langsomt i blodet. Langsomme kulhydrater øger din forbrænding meget, fordi kroppen skal bruge mere energi på at fordøje dem end de tilføjer kroppen. Det betyder, at kroppen forbrænder fedt, når du spiser dem. En anden vigtig faktor ved langsomme kulhydrater er, at de holder dig mæt længe og at de holder dit blodsukker stabilt. Et stabilt blodsukker gør, at du ikke så nemt får løst til f.eks søde sager.

Sunde måltider

Bønnerne og linserne gør naturligvis ikke tricket alene. Det er vigtigt for din krop også at spise grøntsager og proteiner. Proteiner får du f.eks gennem æg, fisk og kød.

I kuren skal ALLE måltider indeholder bønner/linser, grøntsager og proteiner og KUN de tre dele. Det gælder også morgenmaden. Det kan virke ret underligt at skulle spise bønner eller linser til morgenmad, fordi den danske kultur simpelthen ikke er sådan, men du behøver ikke kigge så langt væk, for at se det. En god engelsk morgenmad med alt hvad dertil hører indeholder f.eks baked beans.

Når du følger kuren, er det ikke tilladt at spise hverken frugt eller mælkeprodukter. Det skyldes ikke, at frugt pludselig er blevet usundt, men frugt indeholder frugtsukker og er derfor ikke tilladt på kuren. Mælkeprodukter øger din insulinproduktion og er derfor heller ikke tilladte på kuren.

En sidste lille note omkring måltiderne: Det er vigtigt, at du spiser dig mæt til hvert måltid og du må spise så mange måltider, du har lyst til i løbet af en dag. Bliver du sulten, så snup lidt mad. Går du rundt og er sulten for længe, vil din krop tro, at den pludselig er i krise og den vil derfor sænke din forbrænding som jo netop er stik imod det, du ønsker at opnå.

Drik vand

Det kommer nok ikke bag på dig, at du skal drikke vand og masser af det. Vand er godt og hjælper til med at rense affaldsstofferne ud af kroppen.

Du må også gerne drikke the, kaffe og op til en halv liter light sodavand om dagen. I bund og grund handler det om, at du ikke må have lov til at drikke noget med kalorier i. Drikker du f.eks juice eller sodavand med sukker, tilfører du straks kroppen en masse energi, som først skal forbrændes væk, før den kan starte med at forbrænde fedtet.

Snydedag

Det er vist ingen hemmelighed at dette punkt er det bedste ved kuren og klart det punkt, der gør, at kuren er virkelig nem at overholde. Én gang om ugen skal du holde en snydedag – en hel dag, hvor du må spise og drikke præcis dét, du har lyst til. Det gælder også alkohol. På den måde behøver du ikke have en madpakke med, når du er inviteret til fest eller til Sofus’ 4 års fødselsdag.

Snydedagen er faktisk meget vigtig for kuren. Den hjælper kroppen til at holde stofskiftet oppe og det betyder i praksis, at den stadig har lyst til at tabe sig. Sænker din krop dit stofskifte, holder den på dit fedt.

Når du holder snydedag, vil du opleve, at din vægt stiger dagen efter, fordi alt den usunde mad stadig er inde i din krop. Det er helt naturligt og ikke noget, du skal blive forskrækket over. Efter nogle dage er din vægt på det samme, som da du startede din snydedag og du vil se et yderligere vægttab frem til næste snydedag.

Et sidste lille fif herfra er, at jeg kan anbefale dig at veje dig hver dag, når du følger kuren. Det helt imod, hvad der ellers bliver anbefalet rundt omkring, men kuren er så effektiv, at du vil kunne se et vægttab hver dag og det er alle tiders katalysator for motivationen at kunne se, at dit hårde arbejde virker.

Find inspiration, kostplan, slankeskole og gode råd her så du kan blive sund og slank: >>  Slankekur – din guide til varigt vægttab.

———————————————-

Tak til Susanne Hvarregaard for denne artikel. Skulle du have lyst til at høre nogle podcast, hvor der er fokus på sundhed, så læg vejen forbi mine lydfiler >> Podcast Jette Harthimmer
Der er pt 106 at vælge mellem og de er gratis. ? Der er flere der handler om mad. Rigtig god lytning. ?

16 kommentarer til “Sund og Slank”

 1. Hej Alle,

  For lige at gribe den med light sodavanden. Jeg er helt enig i, at light sodavand ikke er godt for kroppen og følger man kuren står det naturligvis en frit for at lade være med at drikke det. Jeg synes faktisk Anja har en rigtig god pointe med, at det ligesom kan være det strå, man har, mens man bevæger sig ud i noget nyt. Er du meget sukkerafhængig er det virkelig svært fuldstændig at droppe sukkeret fra den ene dag til den anden. Det kræver stor vilje. En light sodavand smager af sukker og det kan hjælpe meget.

  Her er et link til podcasten om mindful spisning http://www.dr.dk/P1/Sundhed/Udsendelser/2012/08/10141508.htm
  Sammen med udsendelsen ligger også en artikel om mindful spisning. Søger I på dr’s hjemmeside efter mindful spisning ligger der flere andre podcasts også.

  Hilsen Sanne

 2. Der er lige så mange måder at finde sin naturlige vægt på, som der er mennesker, for vi er alle unikke.
  Jeg har i mange år spist på mine følelser, og spist med konstant dårlig samvittighed, og vægten er gået op og ned. Ikke rigtig mange kilo, men dog så meget, at jeg indimellem har været overvægtig og prøvet forskellige slankekure, nogle i få dage, andre i længere tid. Først da jeg fik taget hånd om mine følelser, vaner og tanker, begyndte der at ske noget nyt.
  Idag hjælper jeg andre med at finde deres naturlige vægt ved hjælp af hypnose og healing. Derved kommer vores logik på “pause”, og underbevidstheden kan få bearbejdet alle de “gode grunde” der har været til at få for mange kilo på sidebenene.
  Jeg er blevet meget mere bevidst om de ord, jeg bruger om mig selv og andre. F.eks. er det for nogle svært at tænke på at “tabe sig”, det kan for nogle få en betydning af at miste noget, og hvem har lyst til det?
  Også tankerne betyder meget, mener jeg. Hvis jeg f.eks.tænker, at jeg tager på af noget jeg spiser, så forsøger min underbevidsthed at leve op til det. Du får det, du sender ud!
  Jeg har stor respekt for alle de, der taber sig ved hjælp af diverse kure, for nogle har det fint med fastlagte planer. Andre vælger at gøre noget helt andet, fordi de ikke kan leve med restriktioner. Jeg er sikker på, alle gør deres bedste:-) så husk at værdsæt dig selv for det, du gør. Din krop og dit sind vil elske dig for det og have nemmere ved at leve op til dine ønsker.
  Kærligst Aase

 3. Jeg har læst meget med på Sannes side og jeg er lidt ked af de kommentarer der virker lidt hårde. Der er rigtig mange mennesker som får hjælp til at komme i gang på Sannes side. Nogle af dem har andre problemer og hvor overvægten er et symptom/reaktion på mange andre problemer. Mange af dem der skriver derovre er fx. dybt afhængige af sukker/sodavand/junkfood osv. Deres ønske er at tabe sig, men har måske ikke viljestyrken til at gøre det. Dem hjælper man bedst ved at sørge for at de kommer i gang, spiser bedre og så er det lige meget om de drikker en halv liter light sodavand (eller ikke light for den sags skyld). De har noget de kender som de kan klynge sig til mens de bevæger sig ud på den gyngende grund det er at acceptere deres livsstil og komme videre.

  Det er ikke fordi at sodavand er godt eller sund (det ved alle det ikke er) – men det er det strå disse mennesker har at klynge sig til og det der derfor det er en del af slankekuren. Det er mange gange at det er for stort et skridt at springe 100% ud i det og skifte fra den ene dag til den anden. Det er der mange der ikke magter. Dette virker bedre – og efter et stykke tid kan de igen mærke deres krop og skærer så typisk selv den light sodavand ud af kosten og lever sund og “naturligt”.

  Det er en proces og jeg tror det er den indgang til den proces som Sanne beskriver. Jeg tror at mange af jer her på siden er meget længere i processen og har kunnet mærke jeres krop i længere tid.

 4. Jeg har personligt aldrig måtte kæmpe med for mange kg, snarere tværtimod. Jeg har en høj forbrænding og kan putte hvad som helst ind og alligevel holde den slanke linje.
  Så jeg kender ikke til slankekure eller de daglige udfordringer man kan stå overfor, hvis vægten viser for meget, men jeg er ikke desto mindre meget optaget af min kost, da jeg simpelthen ønsker at give min krop det bedste, da jeg dermed tror at den fungerer bedre.

  Jeg lever i dag meget sundt, men det er vigtigt for mig at sige, at det ikke er noget der er sket fra den ene uge til den anden, men derimod har været en meget lang proces over nogle år.
  Skridt for skridt har jeg udskiftet det usunde med bedre og “renere” produkter uden tilsætningsstoffer. Der er stille og roligt kommet mere grønt ind i kosten, og da jeg ikke lige var til at sidde og spise 6 stykker frugt eller den anbefalende mængde grøntsager i den daglige kost, ja så lavede jeg i stedet en smoothie, som jeg kan se også Marianne taler om.

  Blot det at drikke 1 smoothie om dagen gjorde en masse for min krop, og nu begyndte den selv helt automatisk at bede om og række ud efter mere af det sunde.
  Jeg mener derfor, at man skal forandre kosten i et meget stille og roligt tempo.

  Psykologisk tror jeg også at det er vigtigt at man ikke kalder det en kur, og at man flytter fokus fra “dette må jeg IKKE få” til “dette må jeg gerne spise”. Bare den lille krølle gør en kæmpe forskel.

  Hvis du har lyst til at se mit køkken og hvordan jeg programmerer mig selv til mere sundhed, så er du velkommen til at se denne video: https://harthimmer.dk/2012/09/19/sadan-holder-du-fokus-pa-din-sundhed/

  Jeg har også skrevet et indlæg om hvad kroppen bruger alt det sunde vi spiser til:
  https://harthimmer.dk/2013/01/25/har-du-talt-med-dine-celler/

  Også en god weekend herfra.

 5. Jeg forstår simpelthen ikke dette indlæg. Hvordan kan det handle om “sund og slank” når der nævnes en halv liter light sodavand om dagen?

  Alle light produkter indholder kunstige kemikalier, hvor kroppen tror den får det søde, men da den ikke får det, reagerer den i stedet med at blive sulten. Så læg mærke til at folk der er på light produkter ofte rækker ud efter mere mad, større portioner og der skal mere til at mætte dem.

  Da de kunstige sødestoffer desuden påvirker hjernens nervesystemer, kan det medføre epilepsi, synsforstyrrelser, hovedpine, følelsesmæssige op og nedture samt meget andet.
  Så vil jeg hellere have et par ekstra kilo på kroppen.

  Jeg er også helt uenig i at man skal veje sig hver dag. Tværtimod. Der er dage hvor kroppen vejer mere end i går – slankekur eller ej. Så der kan man helt miste modet og føle at kuren eller ens anstrengelser er forgæves.

  Jeg tror også at jeg kommer meget langt med at blot at elske og værdsætte min krop.

  Der skal helt klart også lægges MANGE flere fibre, frugter og grøntsager på tallerknen og jeg synes at et godt råd i stedet for den halve liter light sodavand, ville have været en daglig smoothie eller friskpresset grøntsagssaft. Det er noget der virkelig batter og tilfører ovenikøbet kroppen vitaminer og vigtige næringsstoffer.

  I sidste ende synes jeg at vi hver især skal mærke efter hvad der føles som den rigtige løsning.

  God weekend
  Marianne

 6. Martine H. Jensen

  Sorry, der er megen rigtig “psykologi” i indlægget, men det’ med at drikke op til en halv liter light sodavand om dagen holder altså bare ikke.

  Problemet med light sodavand er, at det typisk er sødet med Aspartam, som har vist sig at være et særdeles giftigt kunstigt sødemiddel, med en meget skadelig indvirkning på centralnervesystemet og dermed hjernen ( og dit psykiske velbefindende). Det er påvist at Aspartam skaber en kunstig sult i hjernens “belønnings center” – hvorved lysten til sødt og nærings fattige kulhydrater øges. Man bliver simpelthen tyk af kunstige sødemidler i det lange løb, stik modsat hensigten.

  Med andre ord hører light læskedrikke ikke hjemme i en slankekur, eller for den sags skyld nogen andre former for light produkter, som for at spare på fedt, istedet tilsættes sukker eller kunstige sødemidler. Rådet må være: heller nyde lidt, men godt istedet.

  Ovenstående kan nemt Googles for nærmere viden og information.

  Med venlig hilsen og god weekend :)

 7. Jeg har været på kur hele mit liv og jeg tabte mig for at tage meget hurtigt på igen. Jeg var møg sulten på hver eneste kur jeg var på. En dag blev jeg så træt af at gå på slankekur, at jeg smed min vægt ud og lovede mig selv aldrig at gå på slankekur mere. Hold da op hvor var det dejligt at få smidt den vægt ud. Jeg har ikke brug for alle de nederlag den har givet mig gang på gang. Jeg gik i gang med at arbejde med mig selv, jeg var godt klar over at jeg spiste med følelserne på grund af en masse dårligt der var sket i mit liv såsom incest, cancer, en rigtig hård barndom og ungdom. Jeg fik hjælp til at få kigget på al det der var sket i mit liv. Jeg begyndte at mærke min krop, helt nyt for mig. Jeg hørte at den fortalte mig hvad der var godt og skidt for mig, og stille og roligt gav min krop slip på overvægten. Jeg er stadigvæk lidt overvægtig, men det gør ikke noget, for jeg har lært at elske og accepterer mig selv som jeg er. Jeg tror på at det er vigtigt at slippe kontrollen, og lytte til hvad kroppen fortæller os. Jeg tror på at det er meget vigtigt at få ryddet op i alle de dårlige oplevelser vi har haft gennem vores liv, for det er virkelig noget der kan sætte os fri. Men vigtigst af alt er at elske og værdsætte os selv som vi er. Jeg har haft stor glæde af at have bogen Heldred dit liv med Louise L. Hay ved min side. Fik lyst til at dele lidt af min historie med jer.
  God weekend.

 8. Tak for alle jeres kommentarer indtil videre.

  Som Ingun mener jeg faktisk også, at en slankekur, kan være starten til at få øjnene op for en kostomlægning og bedre motionsvaner på længere sigt. Man får jo som bekendt mere energi af bedre og sundere mad og det kan hen ad vejen kickstarte en masse andre gode ting.

  Gitte – kuren her går netop ud på at droppe sukker, mælkeprodukter og gluten. Mange bliver overraskede over, at mælkeprodukter kan være “usunde” for kroppen, men f.eks påvirker de kroppens insulinproduktion. Vi er i Danmark i den grad blevet bombet med, at mælk er sundt og man nærmest får dårlige knogler, hvis man ikke allerede som helt lille drikker en halv liter mælk om dagen, men tænk over det – i hvor mange lande ud over de vestlige lande, drikkes der i virkeligheden komælk? Og du har helt ret – man skal tænke før man spiser. Jeg hørte for et halvt års tiden siden en podcast om mindful spisning, der netop handlede om det. Det var meget interessant.

  Generelt forstår jeg godt jeres antipati mht slankekur og ordet slankekur, men for mit eget vedkommende er en slankekur så bestemt noget positivt, hvis det handler om almindelig, sund mad. Jeg kan mærke på min krop, at den kan lide den her type mad.

  En sidste lille note inden weekenden kalder – jeg har tidligere fået mange kommentarer vedr. det med, at man må drikke op til en halv liter light sodavand om dagen. Light produkter er som bekendt kendt for mange dårlige ting. Kuren her tager ikke højde for, at en light sodavand indeholder rigtig mange usunde kemikalier. Den tager i stedet højde for, at man skal sørge for ikke at “drikke sine kalorier”. Er man imod light produkter er et godt glas vand bestemt heller ikke ringe.

  Rigtig god weekend til alle!

  1. Lyder spændende med “mindfuld spisning”. Kunne du finde den podcast frem igen, og meget gerne linke til den her i kommentarfeltet?
   Det tror jeg ville glæde mange.

  2. Jeg er helt enig i, at der er madvarer, der ikke er sunde for os. Mad vi simpelthen ikke er bygget til at leve af. Ligesom lightsodavand bestemt heller ikke hører til i kategorien af sundhed. Desværre får vi en del af disse madvarer præsenteret som værende sundt for os. Men vi må ikke glemme, at vi er individuelle – og det betyder også at vores tolerancegrænser er forskellige. Hvad der er skidt for dig, er ikke nødvendigvis dårligt for en anden.
   Den egentlige udfordring er, at vi underkender tilliden til os selv og vores egen (uudforskede) evne til at “høre” kroppen ved at indføre restriktioner og kontrolleret spisning. Vi gør noget mad forkert og noget rigtigt. Før vi legaliserer alt mad, før har vi ikke et egentlig frit valg.
   Tænk over det – siger jeg, du ikke må tænke på en pink elefant – hvad tænker du så på?
   Vi kan godt i en given periode leve med restriktioner og kontrol – men vi er simpelthen indrettet til at opponere på et tidspunkt. Kroppen vinder. Statistikkerne taler deres eget tydelige sprog, ligesom folks personlige erfaringer, hvis de tar’ et ærligt tilbageblik. Havde slankekure en langsigtet sundhedsfremmende effekt – så var det for længst opdaget, og vi havde kun behov for at gøre det én gang. Vi overser vores fantastiske intelligente krop, der alene med sin biologi vil vende sig imod kontrollen og sige ”her bestemmer jeg!”
   Vores behov for mad og type af mad varierer – alt efter årstid, tiden på dagen, energiforbrug, humøret – med meget meget mere. Der er så mange fine naturlige signaler, vi vælger at overhøre, hvis vi går på slankekur. For ikke at nævne alle de fysiske og psykiske konsekvenser slankekure har.
   Eller sagt på en anden måde – vi er aldrig blevet opfordret til at gå en mere holistisk vej til en sund krop. Vi er aldrig blevet opfordret til at tro på, at vi faktisk har svarene i os selv – når det kommer til kroppens behov for næring. På det punkt – komisk nok i denne forandringens tid – holdes der stædigt fast i at kontrol og fornægtelse er vejen til en sund krop!
   Der er så meget mere jeg har lyst til at sige, fordi jeg brænder for at stoppe slankeregimet. Men vil slutte med at sige, at det bedste er, at du trives med den mad, der har vist sig at være god for dig.
   De bedste tanker herfra :-)

 9. Jeg synes heller ikke, at slankekur er en løsning i sig selv. Men jeg kan heller ikke se, at slankekur og kostomlægning behøver at udelukke hinanden. For nogle er en slankekur netop startskuddet til en kostomlægning på længere sigt. De fleste af os er således indrettet, at der gerne skal være noget, der motiverer os, når vi går i gang med noget. Motivationen i en slankekur er vægttab, som regel et hurtigt vægttab på relativ kort tid. Man bliver slankere, får det bedre med sig selv og får mere energi og begynder evt. at dyrke mere motion end før eller motion for første gang. Denne følelse af velvære og øgede energi kan være en videre motivation til en kostomlægning eller en livsstilsændring, Så en slankekur behøver altså ikke bare at være af det onde – forudset, den ikke holdes hele live;)

 10. Man skal helt klart skippe de stivelsesholdige kulhydrater – men hvis man er meget overvægtig, har haft elevatorvægt i mange år, er insulinresistent, har pco osv. nytter det ikke noget at skifte til linser og bønner. Selv om det er et sundere alternativ, så kan de for en del personer med ovenstående udfordringer betyde, at vægten ikke går ned. Overhovedet. De vil have brug for en endnu mere striks kur, mens kiloene skal af.

  Jeg er iøvrigt enig med ovenstående – det er ikke en slankekur, men kostomlægning.

 11. Flot indlæg, men som Gitte, tager jeg også afstand fra ordet “Slankekur”, Tar ikke bare afstand fra ordet, men også metoden. Det hjælper INGENTING! Det eneste der virkelig er effektivt, er at forandre sine kostvaner fuldstændig.

  I 2010 droppede jeg alt af sukker, mælk/mælkeprodukter og gluten ud af mit kosthold. Det resulterede i et vægttab på 13 kg, som jeg har holdt lige siden (i tillæg til at et ekstra minus-kilo). Der findes så utrolig mange gode erstatninger for disse tre ting, så man kan leve et fuldstændig lykkeligt mad-liv, selvom disse ting ikke længere er i ens kosthold. Der er så mange der ikke tåler disse ting, derfor er det så effektivt at droppe disse ting hvis man vil ned i vægt.

  Som dig, Sanne, spiser jeg også (og har gjort) ofte for at dulme noget følelsesmæssig. Her er fidusen at prøve at spørge sig selv, hvilke følelser man vil prøve at dulme, og så prøve at dulme disse på andre måder. Give sig selv et varmt knus, sige nogle gode ting til sig selv, gå en tur, drikke et glas vand, ja mulighederne er uendelige. :)

  1. En varig kostændring ser ikke ud til at virke! (kilde: http://videnskab.dk/krop-sundhed/forskere-hurtigt-vaegttab-er-bedst) Forskningen tyder på at det faktisk er en bedre indgang til et vægttab at starte med en slankekur – gerne en hvor man taber sig hurtigt. Som det også er skrevet andre steder her på siden er en slankekur en god indgang til en varig kostomlægning. En ting skal man dog huske på – det er at det i sidste ende er ens egen vilje der skal bære vægttabet. Det er ikke anderledes om man er på slankekur eller på varig kostændring. Det er det samme man skal spise, den samme måde man tænker på i begge tilfælde. Er man startet på en slankekur – har man bare et forspring og en anden motivation.

 12. Gitte Jørgensen

  Slankekure bliver ALDRIG svaret på den stigende overvægt og jeg er nød til at tage afstand fra opfordringen i ovenstående indlæg. Vi er ganske enkelt genetisk kodet til at gøre oprør mod kontrol. Her kontrolleret spisning. 5 år efter en slankekur har op til 98% taget det hele på igen – plus lidt mere. Jeg har skrevet et indlæg om det.
  Legaliser i stedet alt mad, giv din krop en stemme – lyt til den – for den er i den grad i stand til at fortælle dig hvad den har brug for. Jeg besluttede mig for aldrig mere at gå på slankekur – lovede min krop at jeg aldrig ville udsætte den for det regime en gang til. Ca. 1 år senere gav mit krop et suk – “sagde” jeg har hørt dig, jeg tror på dig – og indtil nu har jeg tabt 13 kilo. Og det jeg gør – jeg hører min krop, mine celler, hele mig.
  Hvorfor er det at vi søger frihed i så mange aspekter i vores liv , søger at høre “os selv”- men vi tør ikke, eller gør det ikke – når det kommer til sjælens bolig – vores krop?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top