Trofast søger ny ejer.

TrofastTrofast ER SOLGT.

Trofast er min cykel. En ægte bedstemor cykel.
En rigtig havelåge.

Hun er 81 år gammel. Ja, du læste rigtigt. 81 år.

Ejer nummer 1 fik hende i konfirmationsgave i 1936. Hvor mange km hun kørte på hende, ved jeg ikke.
Ejer nummer 2 var hendes voksne datter Mette, der aldrig kørte på den, men blot havde den stående i sit kælderrum.

I 1990 blev Mette og jeg venner, og jeg fortalte hende om mit ønske om at få en rigtig bedstemor-cykel. Jeg havde tidligere haft en Long-John, der passede fint til mit behov, da jeg den gang spillede tromme i et sækkepibe orkester, og der var den et perfekt transportmiddel.

Trofast 2Mette siger, jamen du kan da købe min mors cykel. Den står i min kælder, og der har den stået urørt i 30 år.
Jeg købte den og tog den straks til en cykelforretning på Gml. Kongevej for at få den gjort køreklar, samt fik monteret lås og dynamo på den. Da jeg trak den ind til forretningen blev mekanikeren (en ældre herre) vildt glad. Hold da helt op, sådan en har jeg ikke set i mange år. Den er lavet af jern og det er fantastisk, at den har overlevet krigen da de normalt blev hugget op og lavet til våben.

Hvis du har været på et af mine kurser, så har du på et tidspunkt nok hørt mig fortælle om Trofast, da jeg har haft mange sjove oplevelser med hende – også spirituelle. ;-)

Jeg gav hende navnet Trofast, for det er, hvad hun har været i de 27 år hvor jeg har haft hende. Hun står i min cykelkælder, hvor hun er godt beskyttet mod vind og vejr. Hun har, mens jeg har haft hende, aldrig stået ude natten over.

Hvis du ønsker dig en cykel som min Trofast, så er det nu du skal slå til. Hun søger nyt hjem.

Jeg sælger hende, fordi jeg netop har købt en ny cykel. Jeg havde brug for en cykel med gear, da jeg bøvler lidt med mit knæ. Så nu er Trofast blevet arbejdsløs, og derfor søger hun en ny ejer, der vil passe rigtigt godt på hende i mange år.

Trofast Jette HarthimmerPrisen er 1500,- Kr.

Du får en vaskeægte jernhest, med 81 år på bagen.
Farve: Sort.
Den har et stort stel, så hvis du er lavbenet, er Trofast ikke noget for dig. (Jeg er 1,78)
Nye dæk – punkterfri.
2 kurve.
Godkendt lås m. 2 nøgler.
Der er en dynamo, men den virker ikke mere, så den kan du roligt pille af.
Magnet-lygter ved for- og baghjul.
En lygte-boks. På stellet v/ baghjulet er der monteret en sort boks. I den, kan du have et ekstra sæt lygter liggende, en regnslag eller noget helt andet. Alle spørger hvad det er, for ingen har set sådan en før.
Diverse reflekser, for og bag, samt på dækkene.

Skærmene har noget rust, men da jeg i vinters købte nye dæk, sagde cykelhandleren til mig, at Trofast var bundsolid, for der er ikke rust i stellet.

Vægtmæssig er der gods i den og der er naturligvis ikke gear på den. Hvad skal man med gear, når man har gode lårbasser eller gerne vil have det? 😄💪
På billedet, har jeg netop været med i et “cykelløb” på 35 km. No problem. Første stigning var endda Valby Bakke. Den klarede Trofast i fin stil.

Der sidder en autoriseret ringklokke på samt en koala-bjørn der kan pibe.
Bruger du bjørnen, så slipper du for sure blikke når du overhaler (ja, du læste rigtigt – overhaler) andre cyklister. Giv dem et lille piv, så de giver dig plads og smiler sødt, når de ser dig komme trampende forbi.

Trofast er en langsom starter. Alle kører fra dig, når der bliver grønt, men så snart Trofast er kommet i omdrejninger, så suser du let forbi dem alle.

Hvis Trofast lyder som en cykel for dig, så skriv til mig. Mail: jette@harthimmer.dk

Den er ikke som de nye fancy cykler, ej heller en bedstemor-kopi-cykel, men derimod den ægte vare fra en svunden tid.

Trofast bor i København K.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.