At lukke ned for den åndelige verden.

At lukke ned for den åndelige verden.Din kontakt til den åndelige verden.

Har du en oplevelse af, at nogen vil i kontakt med dig?
Oplever, ser, mærker og fornemmer du noget, du ikke ved hvad er?
Ved du noget om andre, uden at de har fortalt dig det?
Ønsker du at beskytte dig, og at kunne lukke ned for kontakten?

Med dette indlæg, får du mit bud på, hvad det er der sker, og om det i det hele taget er nødvendigt, at lukke ned for den åndelige verden.

En kvinde skrev til mig:
Hej Jette, Jeg har de seneste måneder haft nogle oplevelser, hvor jeg vågner af min søvn, fordi nogle vil i kontakt med mig, hvilket jeg på ingen måde har behov for eller lyst til.
Jeg definerer mig selv et logisk, og meget rationelt menneske, og må jo samtidig konstatere, at jeg reelt oplever noget, som jeg ikke forstår. Jeg begynder også at vide ting om folk, som de ikke har fortalt mig endnu etc. Underligt…

Det jeg har behov er derfor, at “lære nogle teknikker”, så jeg kan stoppe og lukke ned for denne kontakt.

PS: Jeg har for nylig udtrykt, at mit nuværende job ikke var motiverende længere (udover en rigtig god løn:-), og jeg vil gerne have et mere meningsfyldt erhverv, hvor jeg gør en forskel for andre (er tidligere sygeplejerske, så det ligger lidt i mig, at ville hjælpe).

Jeg ved ikke om du har brug for at vide dette, og det har jo nok ikke noget med sagen at gøre.

Det er ikke nødvendigt at lukke ned.
Mit svar:
Jeg er, i dette tilfælde, desværre ikke den der kan råde og vejlede dig, da jeg ikke sidder inde med teknikker til, hvordan du kan lukke ned for den åndelige verden, og alt det du ser og fornemmer.
Min holdning er nemlig den, at det ikke er nødvendigt at beskytte sig, lukke af og lign.

Der er et formål med kontakten.
Forklaringen på, at det ikke er nødvendigt at lukke ned er, at der ofte er et helt specifikt formål bag, når den åndelige verden rækker ud til dig.
Måske er der en kær afdød slægtning, der ønsker at komme igennem med et budskab, eller der er en anden vigtig årsag.
Jeg skal ikke kunne sige, hvem det er men jeg ved, at man ikke sådan bare bliver opsøgt uden grund.

Hvem er det og hvad vil vedkommende?
Hvis du vil vide hvem det er, og hvad det er vedkommende vil fortælle og formidle til dig, så synes jeg, at du skal opsøge et medie. Et medie, er en der er vant til at arbejde med afdøde-kontakt.
Jeg kan ikke anbefale dig, hvem du skal gå til eller hvem der er den rigtige for dig, men jeg synes at det er en god idé, at du før du bestiller tid hos en, læser dette indlæg, som jeg har skrevet:
Sådan vælger du en dygtig clairvoyant / et medie.

Det kunne jo være meget interessant for dig, at finde ud af, hvem det er,  i stedet for at forsøge på, at lukke af for det. Jeg er sikker på, at vedkommende har et vigtigt budskab til dig, og jeg føler mig ret overbevist om,  så snart du har fået en indsigt og forståelse for, hvad det er, hvem det er og baggrunden for kontakten, så bliver der ro på derhjemme, og du kan sove igennem hele natten.

At beskytte sig:
Jeg hører flere gange nogle sige, at de ønsker at kunne beskytte sig og / eller helt at kunne lukke ned for deres oplevelser med den åndelige verden.

Bruger man ordet beskyttelse, så siger man også, at “noget derude vil mig noget ondt”. For ellers var det jo ikke nødvendigt at beskytte sig, vel?

Men hvorfor skulle den åndelige verden dog ville det? Det tjener absolut ikke noget formål. Tværtimod. Det er et ønske fra den åndelige verden, vores guider og hjælpere, kun at ville os det bedste.
De ønsker kun godt for os, og netop det er hvad de vil hjælpe os med, via deres kontakt, deres kærlige puf, inspirationen, kommunikationen med intuitionen, hjertet, mavefølelsen og lign.
De forsøger på deres helt egen unikke måde, at skubbe os i den rigtige retningen. En retning mod større glæde, og det at være 100 % autentiske og i overenstemmelse med det Guddommelige / spirituelle væsen vi alle er.

Jeg har aldrig oplevet noget ondt.
I de 25 år, hvor jeg har arbejdet med den åndelige verden, eller rettere sagt, samarbejdet med den både i forhold til mit arbejde med klienter, eller på min egen personlige rejse, der har jeg aldrig oplevet mørke eller ondskab.
Hvis der har overhovedet har været noget, der har gjort mig utryg, bange eller hvor jeg ikke lige har kunnet forstå, hvad det var der skete og hvorfor, så skyldtes det ene og alene min uvidenhed.

I takt med at jeg stillede flere spørgsmål, og søgte ind i mig selv, udviklede mig personligt og spirituelt, da kom alle svar og forklaringer til mig, og dermed også forståelse, erkendelse og indsigt. Da kunne jeg se, at alt gav mening.
Det er klart, at hvis jeg bevidst dyrkede mørkets magter, så var det også det jeg ville være blevet mødt af. Ellers tak, jeg går en anden vej.

Et meningsfyldt arbejde.
Du skriver, at du længe har gået og ønsket dig et andet arbejde, men at den gode løn du har i dit nuværende virke, afholder dig fra at springe ud i noget nyt.
Min erfaring er den, at på den lange bane, betyder penge ikke noget. Penge er ikke alt, og de bør  ikke være årsagen til den vej du vælger.

Jeg har selv været på en lang rejse, og har forsøgt at lade hovedet og fornuften styre og guide mig, hvilket har resulteret i blindgyder og en følelse af, at være det helt forkerte sted (bygningsingeniør, industrilaborant og lign.). Først da jeg overgav mig til hjertet, og turde trodse logik og fornuft, da begyndte alt at lysne og tage en ny form.
Jeg følte med ét, at jeg blev båret frem, og at mine bekymringer for penge, forsvandt som dug for solen.
Årsagen til at det forholder sig sådan er, at når du arbejder med eller gør det som dit hjerte kalder dig til at gøre, da vil alt andet i dit liv også falde i hak.

Mange tegn og budskaber.
Jeg hører ikke til en af dem, der har haft et ønske om, at arbejde med det alternative og spirituelle. På ingen måde. Hvilket du også kan se af mine valg af uddannelser. Men jeg blev puffet og skubbet, indtil jeg til sidst ikke længere kunne stå imod. Jeg måtte til sidst overgive mig. Der var så mange signaler, røde lamper og tegn, at jeg til sidst ikke længere kunne sidde dem overhørig.

Hovedet eller hjertet?
Hovedet vil så gerne kende alle svar, og på forhånd vide, hvor hver eneste vej fører hen, men dette kan ikke lade sig gøre, når du følger hjertet, mavefølelsen og intuitionen. Der må du bare tage 1 skridt af gangen, og så se, hvad der venter dig rundt om det næste hjørne. Du kan alligevel ikke regne det ud. Men jeg lover dig, at du vil blive positivt overrasket, for det der venter, er noget godt og meget bedre end det du kom fra.

Bliv ved med at have kontakten åben.
Jeg sidder og smiler, for nu giver dine natlige puf, en mening for mig. Der er jo en grund til, at der bliver skubbet til dig. Nogen forsøger at “vække dig”. At få dig til at se klart.

Uanset hvad du ender op med, så tyder det i alle fald på, at du kommer til at trives bedst i et arbejde hvor du kommer til at gøre en forskel og evt hjælper / arbejder med mennesker. I et sådant arbejde, kan du fint have gavn af din sensitivitet og psykiske evner.
Evnerne vil tjene dig vel, og du vil finde ud af, at de er til stor nytte, gavn og glæde. Så der er absolut ingen grund til at lukke ned for dem.

Jeg tror måske, at nogle af mine podcast, kan hjælpe dig lidt på vej. Det kunne f. eks være podcast nr. 95 (Jeg udlever min drøm. Gør du?)
De er gratis, og kan både streames og downloades. Link: Podcast.

Du er et spirituelt væsen.
Det fremgår nok ret tydeligt i dette indlæg, at jeg på ingen måde ser et formål med, at lukke ned for kontakten til den åndelige verden. Tværtimod. Den er helt naturlig og den er en medfødt gave.
Det vil også være virkelig vanskeligt, næsten umuligt at gøre, fordi vores sjæl er en del af Universet. Sjælen er døgnet rundt, i kontakt med dette smukke felt af kærlighed, energi, healing og al viden.

Alt hvad du ser og oplever,  er derfor en del af og et skridt i din spirituelle udvikling, og den rejse du er på.
Og netop fordi du har en kontakt til den åndelige verden, så er du i stand til at modtage daglig støtte, inspiration, viden, motivation og nok så væsentligt: At kunne skelne mellem hvad der er sandt og det bedste for dig.

Jeg håber, at mit svar kan hjælpe dig et skridt på vej.
Med venlig hilsen
Jette Harthimmer

4 Responses to At lukke ned for den åndelige verden.

 1. Helene 31.01.2016 på 13:58 #

  Er der en måde, man kan finde ud af hvordan de forskellige måder de kontakter på – skal tolkes og forståes?
  Jeg har en som står mig meget nær, de sidste tre dage har vedkommne hørt mange af stemmer i sit hovede på en masse forskellige sprog (arabisk, fransk, tysk osv) som bliver oversat til sidst. Men det er ikke gode ting, det er hævngærige stemmer og folk som fortæller at der er sket noget frygteligt med dem, og nogle fortjener en straf. Jeg har søgt, men kan ikke finde hvad det kan skyldes?
  Er selv åben for den slags, men har ikke oplevet det på den måde før.

  Nogle ideer?

 2. Gitte 03.11.2015 på 12:08 #

  Hvordan kan man styrke (træne) sig selv til at se mere klart.?

  • Jette Harthimmer 06.11.2015 på 07:30 #

   Hej Gitte
   Det er der virkelig mange forskellige måder at gøre på, men metoden der virker for den ene, gør det nødvendigvis ikke for en anden. Derfor kan jeg ikke give dig en hurtig og enkel løsning.

   Jeg har planer om, at jeg til næste år vil lave et online kursus / indtale en lydfil om netop dette emne, og lægge i min web-shop.
   I den vil jeg præsentere mange forskellige metoder, og man kan så derhjemme i ro og mag, øve sig samt træne, samt finde ud af, hvilke(n) af metoderne der virker bedst.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.