Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Brok og klage, alle mine dage.

Brok og negativitet.

brok og negativitetGår du og brokker dig?
Brok og negativitet. Har du lagt mærke til, hvor mange der går og brokker sig? Jeg oplever tit at der er megen brok og negativitet “derude”.

Der er mennesker der sørger for at alle andre lige skal have et fur med på vejen. Dette være sig kassedamen, trafikanterne, kollegaen, kæresten, politikerne, naboen, veganerne, nyhedsværten osv osv.

Der er mennesker der har en kort lunte og de kan stort set altid finde et eller andet at brokke sig over eller de fortæller højlydt om alt det, der er i vejen i deres liv  – også selvom der egentlig er meget der er godt, så skal de nok finde på noget de kan brokke sig over eller kritisere.

Det er en dårlig vane.
Måske er det partneren der får “det daglige fur” og det er måske ovenikøbet gået hen og blevet en dårlig vane, at tale til og om sin partner på en kritisk måde og i en negativ tone.

Så er der bagtalelser af chefen, en medarbejder eller en i omgangskredsen.
Regeringen, de offentlige myndigheder, DSB, parkeringsvagterne eller en pædagog i barnets institution – ja også de skal lige have en kritisk bemærkning med på vejen.
Vejret er heller aldrig godt. Enten er det for koldt, for blæsende, så regner det eller også er det for varmt.

Brok og negativitet på arbejdspladsen er skadeligt for hjernen >> Arbejdsmiljøkonsulenterne.

Jeg er ikke god nok.
Har du set …? Har du hørt … ? Nej, hvor er det bare for dårligt at …
Og som om det ikke er nok at det går ud over andre, så er den negative hårde tone og det kritiske blik desværre også ofte rettet mod en selv.
Jeg er ikke god nok, jeg bliver aldrig til noget, jeg er for tyk, ingen kan lide mig, jeg er altid uheldig i kærlighed, jeg er grim og dum.
Brok og negativitet til den store guldmedalje og desværre er det sådan, at det du fokuserer på – er hvad du vil få mere af.

>> Så stærke er dine tanker.

Forurening og spild af tid.
Pyha, al den kritik og negativitet, sikke en masse forurening af ord, tanker og følelser. Hele molevitten suser lige ud i og bidrager til vores fælles kollektive bevidsthed.

Fører det overhovedet noget godt med sig? Desværre ikke, snarere tværtimod.
Det du taler om, tænker på, fokuserer på og lægger dine følelser i, får du mere af, for lige tiltrækker lige.
Desuden skader du din krop, da kroppen i den grad bliver påvirket og drænet af negativitet. Negativitet går simpelthen ud over din personlige sundhed, din energi og dit humør.

>> Har du talt med din krop i dag?

Giv slip. Drop det. Sig pyt.
Men hvorfor i det hele taget gå rundt og bruge så megen energi og ressourcer på det negative? Skønne spildte kræfter der kunne være brugt på en langt mere konstruktiv og hensigtsmæssig måde.

Hvis der er noget der irriterer dig og går dig på, så forsøg at vende dit fokus hen på noget der er mere positivt. Giv slip, drop det. Sig pyt. Det er bare en beslutning.

Selvfølgelig er det helt ok at sige fra og reagere, hvis nogen overskrider dine grænser. Det er en sund reaktion og den er med til at passe på dig. Det er ikke den jeg taler om i dette indlæg – det er alt det der brok og negativitet der stille og roligt er gået hen og blevet en dårlig vane, hvor vi siger og gør en masse uhensigtsmæssigt, uden egentlig helt at tænke over hvad konsekvenserne er og hvor meget spild af energi det er.

Hold i stedet dit fokus på og omtal alt det, der er godt i dit liv. Alt det du glædes og beriges over.  For det er der faktisk. Det er lige her i og omkring dig. Hvis bare du beslutter dig for, at det er det du vil se og lægge din tid og energi i, så vil du nemt kunne få øje på det. Pludselig er det overalt. Der, hvor det hele tiden har været men hvor du bare ikke har set det, fordi du havde de negative briller på.

Se min video: Lægger du dit brænde på det positive eller det negative bål?

Der er lang kø i Netto.
Ja, køen kan være lang og der er ofte nogen der er hurtige til at råbe af kassedamen. Men ærligt talt, hvorfor ikke påskønne og være taknemmelige for, at vi bor i et land hvor vi har supermarkeder, hvor vi hver dag (næsten døgnet rundt) kan gå ned og frit vælge fra hylderne, hvad vi har lyst til at spise?
Tænk, at vi er så privilegerede at de fleste af os, hver eneste dag kan gå mætte i seng og at vi har tag over hovedet.
Brug derfor ventetiden i køen på at skabe en følelse af taknemmelighed og glæde.

Bevidsthed er første skridt til forandring.
Du kan ikke ændre dine tanker eller handlinger, før end du er blevet bevidst om dem.
Hvis du er villig til at tage et ærligt kik på dig selv og erkende hvor meget eller hvor lidt du i hverdagen brokker dig eller om du går og taler negativt om dig selv eller andre, så er det et meget stort skridt i den rigtige retning og begyndelsen på at højne din bevidsthed.

Når jeg er ude sammen med en af mine veninder, så har vi opfundet en lille leg som vi kalder den “brokkefri time”. Det betyder, at der ikke må komme brok og negativitet ud af vores mund, den næste time. Vi forsøger derimod at have de positive briller på og vi taler efterfølgende om, om der var situationer eller hændelser, der gjorde det svært for os, at overholde den brokkefri time.

Prøv den. Det er en utrolig sund og givende øvelse, der hurtigt vil gøre det klart for dig, hvor lidt eller hvor meget du har brug for at komme med brok eller kommentarer om alt og intet.

Øvelse: 7 dages udrensning.

Er du frisk på at kaste dig ud i et lille forsøg?

I en hel uge må du ikke sige noget som helst negativt.
Du må ikke bagtale nogen og hvis ikke du har noget godt at sige om eller til en person, så lad være med at sige noget overhovedet.

Du må ikke angribe eller såre dig selv med negative ord, tanker og overbevisning.
Du skal omtale dig selv i positive vendinger.

Hvis du er sammen med mennesker der er negative, så gør dit bedste for at skifte emne, vende situationen til noget positivt eller evt. gå væk.

Skift tv kanal hvis det er et negativt program.
Beslut dig for, at du vil se og finde det gode og positive i dine medmennesker, partneren, kollegaerne og hele vejen rundt på alle områder i dit liv.

Ros, anerkend og påskøn frem for at irettesætte og kritisere.
Er der situationer eller områder hvor det virkelig er op af bakke, så overbevis dig selv om, at det nok skal blive bedre. Fyld dig med håb, taknemmelighed og motivation. Forestil dig det, du ønsker skal ske.

Gør dit bedste i 1 uge og se hvilke positive forandringer det medfører. Ikke blot på ét område men på mange.
Din krop og dit sind vil elske det, og din sjæl vil juble.

35 kommentarer til “Brok og klage, alle mine dage.”

 1. Helle vesterager jespersen

  Hej Jette er normal ikke negativ men omgås nogle der er det, samt lever i dag i frygt hvor jeg bor og hvor vi lige er flyttet til hvordan kan man få det bedre uden at skal flytte lige her og nu. ???

 2. Birthe Hendriksen

  En vidunderlig verden at være i når man har lært at ignorere brok ?

 3. Marianne Holst

  Tak Jette! Rigtig god inspiration, det er godt at blive mindet om det,så bevidstheden kan forblive posetiv.

 4. Chalotte

  Yep :-)

  Jeg er med fra nu af…

  Jeg trænger især til at være kærlig, støttende og opmuntrende i dialog med mig selv…

 5. Benedicte Møllegaard

  Ja, jeg øver mig hver dag, men den kan sagtens få en strammer. Godt tema. Jeg vil gerne være med. <3

 6. Sofie

  Uha – det er lige gået op for mig at jeg er hamrende god til at finde fejl på mig selv og at jeg er en af de der brokkehoveder. Ups. ?

 7. sunia

  Hvor er det da en pragtfuld ide !!
  Et spændende studie af sig selv en hel uge, kan kun blive oplysende og tankevækkende.
  – En hel uge, hvor man ukritisk SER, både sig selv og den verden vi bevæger os i.
  – En hel uge, hvor man ukritisk inden sengetid vurderer : Hvordan er dagen gået og kunne jeg ha sagt og handlet anderledes.
  Hvordan påvirker omgivelserne mig og jeg….. den ?
  En bevidsthed af os selv, er vejen frem til en bedre verden. Alle som en, er vi med til at skabe det hele billede og ikke en af os kan undværes i dette mega pudslespil.
  Hvem var det, der sagde:
  Høst en tanke,- så en handling.
  Høst en handling,- så en vane.
  Høst en vane,- så din fremtid.
  Høst din fremtid,- høst din skæbne.
  Jeg glæder mig til, at komme igang med min uge og den starter liiiige nu !!
  Tak Jette, fordi du gav mig tanken.

 8. Anja

  Hej Jette
  Tak for dit indlæg. Jeg vil blot gerne spørge dig, om det ikke kan føre til, at man undertrykker følelser, ting man virkelig er ked af? Ikke får sat vigtige grænser. Ikke fordi jeg mener man skal brokke sig hele tiden, men jeg er bare bange for, at “tvangsmæssig” positiv tænkning kan lede en væk fra kontakten med følelserne og dermed egne, vigitge grænser. Vil meget gerne høre hvad du tænker, hvis du har tid :-)
  Kh Anja

  1. Hej Anja
   Jeg taler i mit indlæg ikke om at man skal “vende den anden kind til” eller undertrykke vrede eller hvis man er ked af det.

   Indlægget handler om den automatiske “tilstand” som man går rundt i, hvor man konstant har noget kritisk at sige, er utilfreds med alt og alle – og generelt har de negative / fordømmende briller på.

   Man kunne jo vælge det modsatte.
   Så indlægget skal blot lægge op til at man bliver bevidst om man på nogen måde går og klager, bebrejder og brokker sig over alt muligt.

   Det er også interessant at være en flue på væggen og høre når andre sidder i bussen og taler. Læg mærke til hvad det er de taler om ;-)

  2. Hanne

   Enig… positiv tænkning må gribes forskelligt an fra person ti person og fra situation til situation.

 9. Bettina

  Tusind tak for det kærlige – og nødvendige puf. Vi ved det jo egentlig godt.. og alligevel glemmer vi det bare. Lad os huske nogle nye vaner. Nu er fjernsynet slukket, og jeg har skrevet positivitet bag øret!

 10. Lise P I

  Huha Jette, det er virkelig værd at prøve. Før i tiden brokkede jeg mig meget, men med tiden har jeg indset, at det ikke er rart at høre på. Der ryger nu stadig noget ud af min mund, men nu skal der gøres en effektiv indsats.
  M h t at skifte kanal på tv opstår der jo et problem, når man ikke er alene i hjemmet. Men man kan jo lave noget andet.
  Ja, nu må jeg tænke, tale og agere positivt efter bedste evne.
  Held og lykke til os alle sammen :-)
  Hilsen fra Lise

 11. Birgit.

  Det lyder rigtigt sundt vores tanker som er negative skaber sygdom og yderligere…har godt af denne “kur”

 12. Annmari Malene Johansen

  Hej Jette ? Jeg har mistet mit gode trykke faste job gennem 20 år og mine søde kollegaer
  og står nu i en alder af 52 år og ikke aner hvad jeg skal stille op så jeg må indrømme at jeg
  har brokket mig og skældt ud og samtidig bliver man mindet om det dagligt i tv og andre medier den negative omtale omkring ledige stresser tak for at du minder mig om det
  så nu beslutter jeg mig for ikke at se nyheder eller læse aviser en uge kun lytte til noget
  skøn musik og gå nogle lange ture i solen og sige til mig selv jeg er glad jeg er glad
  og positiv ? Jeg tror på det – alt skal nok blive godt igen.

 13. Hanne Kristensen

  Mange tak for dine ord..<3 det giver lige et lille puf…. I den rigtige retning.. Så jeg vil også deltage :-) du vil være i mine tanker :-)

 14. Else Johansen

  Super god ide´. Den er jeg med på.

 15. Anne-Liz

  Det var en af de ting jeg især lagde mærke til da jeg var i Indien – der vat ingen der brokkede sig – alle smilede – meget – også dem der kun ejede det de gik og stod i. ingen skældte ud- en dag fik en i det selskab jeg rejste sammen med nok af de påtrængende gadesælgere og gav ham en højlydt skideballe – alle mennesker på gaden begyndte at grine ?

 16. betina k. j.

  Det vil Jeg efterleve..tak fordi du gør opmærksom på en stor udfordring i samfundet

 17. Christina Mogensen

  Tak Jette

  Den er jeg helt klart med på ? Trænger så meget til fornyelse i mit liv og går i gang med det samme..God St. Bededagsferie.

  Kærligst Christina

 18. Kære Jette. Stod op i morges med en tung knude i maven af tristhed og håbløshed, og tænkte, “jeg har brug for noget hjælp til at få vendt mit fokus væk fra negativitet og mod lyset og set positive”. Så ser jeg dit indlæg her på FB – og tænker “der kom den, hjælpen!” Jeg er naturligvis med – og meget taknemmelig.

 19. Esther

  Har lige aftalt med min ægtemand, at vi skal sige “Ups”, når vi igen, igen, igen er ovre i det negative hjørne.
  Tak for initiativet til Jette. … Gid det må brede sig som ringe i vandet. :)

 20. Sandra

  -Tak fordi du er del af mit liv!

 21. Flore Gretha

  Fra spiritual diary af Paramahansa Yogananda idag om Will Power Whatever you make up your mind to do,you can do.God is the sum total of everything ,and His image is within you .He can do anything ,and so can you ,if you learn to identify yourself with His inexhaustible nature.Tak Jette for alt dit gode arbejde du er meget inspirerende !

 22. kaboella

  Dejligt indlæg ? lige hvad jeg har brug for til at vende det negative til det positive.
  Jeg går straks i gang.

  knus Karen

 23. Kære Jette

  Du rammer bare plet med dette indlæg :-)
  Det er helt utroligt, hvor megen negativ energi der kan komme ud af negativ tale. Det der kommer ud af munden handler også rigtig meget om det vi siger om, og til os selv.
  Kan anbefale bogen: Kærligt Talt af Lisbet Hjort. Der handler om 5 trin til bedre relationer, igennem bevidst brug af vores sprog.

  Mange hilsner
  Helene

 24. kirsten pippi

  Ja! jeg vil gerne ha udryddet brok i mit liv :-)

 25. Hej Jette.

  Hvor er det bare et dejligt indlæg!

  Jeg oplever virkelig det samme, når jeg tager rundt og holder foredrag.

  Folk spørger mig “vil du have vi skal rende rundt og være lalleglade?” og der opstår en gang i mellem en modstand i mod at være positiv, hvilket jeg til tider finder svært at forstå.

  Selvfølgelig skal der være plads til alle følelse både “negative” og “positive”, men at brokke sig og sprede negativ energi kan ikke være godt for noget.

  Tak for dit indlæg!

  Glade hilsner

  Charlotte Lotus Sommer

 26. Cathrine

  Jeg vil rigtig gerne deltage, et hel fantastisk forsøg.

  God søndag alle sammen.

 27. Jesper Bech-Larsen

  Hej Jette, ja det tænker jeg også. Jeg synes også at der er så mange ting der bør tales om idet rigtig mange mennesker udsættes for grove overgreb og ligeledes mangler der mange pointer i den offentlige debat og tilgang.
  Jeg synes det er vigtigt at forholde sig og udtrykke sin mening så objektivt og kærligt som muligt med det for øje at man sagtens kan tage fejl og derfor må, ikke blot høre, men lytte og det med at ikke lytte er måske det der gør ‘det tunge’ negativt. hahaha samtidig kan jeg godt forestille mig at hvis jeg gav slip på netop denne min forestilling at ikke blot min verden, men verdenen i det hele taget, ændrede sig… ? Kh. Jesper. Uanset prøver jeg lige en uge ?

 28. Kirsten

  Det vil jeg gerne være med til.Tak:-).

 29. Lis Nymand

  Vil gøre mit bedste. jeg synes ikke jeg er slem. Plejer at more mig lidt over dem der altid brokker sig i supermarkedet.

 30. Joan Kaas-Larsen

  Jeg øver mig i ikke at beklage mig – det er dejligt alligevel at blive mindet om vigtigheden. Så jeg er også med. Tak.

 31. Tina Larsen

  Mange har en mening (negativ) om vejret og tanken om en snestorm i marts.

  Men eftersom vi jo ikke rigtigt kan gøre noget ved vejret, smed jeg i går en kommentar på FB om, hvor fantastisk det var at have tag over hovedet, et isoleret hus og varme i rørene.

  Jeg er også med. ?

 32. Sissel Solhaug

  Takk for inspirasjonen, jeg er med:-)

 33. Merete

  Hej Jette

  Du har fuldkommen ret i dette her ,dejligt at du lige kom med dette indlæg.
  Arbejder selv meget bevidst omkring emnet lige for tiden…..

  kærlig hilsen,
  Merete

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top