Så stærke er dine tanker

Dine tanker påvirker dig mere end du tror.

Så staerke er dine tankerSå stærke er dine tanker.
Hvor ofte har du hørt sætningen “Dine tanker skaber”? Sikkert rigtigt mange, men nu er det også blevet bevist.
Forskere fra Victoria University i New Zealand har lavet et forsøg med tankens kraft og dens påvirkning på kroppen.

Hvis din erfaring er, at når du drikker et glas rødvin eller en øl så får du det på en bestemt måde. Måske bliver du mere afslappet, glad og feststemt. Men det man fandt ud af var, at bare tanken om at at du drikker den genstand, kan have præcis samme virkning.

Forsøget viste, at det drejer sig i høj grad om, hvordan du forventer at reagere, når du drikker den.
Når du forventer et bestemt resultat, sætter du ubevidst gang i en række tankemekanismer. Så måske behøver du fremover ikke en gang at drikke genstanden, men blot nøjes med at tænke på at du gør det. Så bliver det en meget billig aften i byen. 😉
Resultatet af dette forsøg er blevet publiceret i Psychological Sience Journal og jeg fandt en artikel om det i bladet “I Form

Hvilke tanker har du?
Et er alkohol men hvilke tanker gør dig du eller forventninger har du, når det drejer sig om kærlighed, din økonomi, fremtiden, alderdom, sundhed eller hvilket som helst andet område, for den sags skyld.

Se min video: Hvilke tanker gør du dig om din alderdom?

Det er vigtigt at du er opmærksom på dine tanker, for de vil forme, skabe og tiltrække det resultat du er fokuseret på samt er overbevist om vil ske.

Elite-sportsfolk er meget opmærksomme på dette og de bruger helt bevidst tankens kraft som en del af deres træning. De visualiserer altid det ønskede resultat. Det de tænker påvirker og styrker nemlig deres krop til at kunne gennemføre konkurrencen.

Dine tanker er som en GPS
Hvis du begynder din morgen med at tænke at det bliver en lang dag, at mødet med chefen kommer til at gå dårligt og at du vil komme træt hjem i aften, så har du allerede udstukket kursen for din dag og du kan være sikker på at den kommer til at gå som tænkt/forventet.

Med de tanker, er jeg ret sikker på at du føler dig træt, før du overhovedet er stået ud af sengen. Du har nemlig sagt til kroppen, at den vil blive det.

Brug tid på tankerne. Det lønner sig.
Tag et kik på hvilke grundlæggende tanker du har om dig selv, dit liv, dine muligheder, din kunnen, dit helbred og om de forskellige områder i dit liv.

Du kan med fordel især bruge tid på samt se på de områder som du føler ikke fungerer og der spørge dig selv: Hvilke tanker har jeg om dette område?

Mere om tankens kraft.
1. Læs mit indlæg og hør den gratis lydfil: Dine tanker skaber dit liv.
2. Kan du med tankens kraft få ex-kæresten tilbage?

7 Responses to Så stærke er dine tanker

 1. lone 25.02.2019 på 12:37 #

  Kære Jette
  DEt er forklaringen på jeg er træt allerede efter første slurk af et glas vin. Tankevækkende du skriver dette. Jeg har nemlig selv tænkt på om det er fordi jeg forventer at blive det. Skal huske dine kloge/vise ord. ❤️ Hav en dejlig dag. Knus

 2. Trine 27.08.2013 på 21:00 #

  En god påminnelse! Skal virkelig tenke på det!

 3. Birgitha Anastasia Søndergaard 24.08.2013 på 11:48 #

  Så længe jeg føler mig positiv og har overskud syntes jeg det er en skøn tanke. Men er jeg trist eller inden i en negativ periode kan det virke skræmmende og endnu sværere at tænke positivt. Men man er jo ikke sine tanker – eller er man???
  Birgitha

 4. Lilie Naira Aurantio 22.08.2013 på 15:02 #

  SPOT ON! Tak for reminderen.

  Det slår mig, at nu har jeg læst om dette fænomen i nok omkring 5 år – så jeg VED det – med min forstand – men det siver ud, jeg glemmer det, og jeg har konstant behov for at blive mindet om det. Hvordan kan det være man så let glemmer vigtig viden, og så nemt husker at skiltet over bagerbutikken har mistet et bogstav så der står “Bage”……Kunne være interessant at få belyst. Er der nogen viden om det?

 5. IRENE HOFFSTETTER 22.08.2013 på 12:43 #

  TAK FOR DIT INDLÆG ,HAR OGSÅ FUNDET UD AF AT TINGENE GÅR LETTERE NÅR MAN TÆNKER POSETIVT ,SÅ SENDER MAN OGSÅ GODE SIGNALER OG ANDRE BLIVER OGSÅ POSETIVE HA EN FIN DAG

 6. Jan Ankerstjerne 22.08.2013 på 11:17 #

  Tak for dette indlæg. Det er så vigtigt vi tænker positivt hver dag, hvert minut og hvert sekund og altid hvis vi vil tiltrække lykke og glæde i vores liv. Vi er født til lykke og glæde på denne jord, vi har blot glemt at forfølge det. At tænke positivt i alle de daglige gøremål gør at du kun tiltrækker de positive ting. Prøv det.

 7. Liane 22.08.2013 på 08:36 #

  :)♡

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.