Har du talt med dine celler?

Sunde celler og sund krop.Dine celler – Din krop kan helbrede sig selv.

Din krop er fantastisk.
Din krop kan helbrede sig selv.
Du er chef i en gigantisk virksomhed.

Taler du med cellerne i din krop?
Har du talt med dine celler? Det håber jeg du fremover vil gøre dagligt, efter du har læst dette indlæg.
Du har omkring 12 billioner celler. Hver især er de et individuelt “individ”, der kan varetage egne funktioner samt opretholde sit eget liv.

Hver eneste celle indholder ALT. Hver eneste celle, kan derfor blive til hvad som helst.
Før i tiden troede man at 1 celle der f. eks skulle bruges i en arm, fra starten var denne “arm-celle” og kun kunne være og blive til dette, men ny tids forskning har vist, at enhver celle kan påvirkes, forandres og blive til hvad som helst.
Det har blandt andet Bruce Lipton skrevet en del bøger om. Emnet kaldes epigenitik.

Cellerne er som mennesker.
Dine celler kommunikerer med hinanden.
De fungerer som mennesker og har samme behov.
De lytter til og reagerer på dine tanker.
De påvirkes af det miljø du befinder dig i, og af de mennesker du omgiver dig med.
De arbejder for dig 24 timer i døgnet.

Du er deres chef og det er derfor vigtigt, at du er en god leder.
Som leder må du give dine “medarbejdere” de optimale arbejdsbetingelser.
Elsk, værdsæt og påskøn dem. Skab det rette miljø for dem (positive tanker, følelser og overbevisninger). Giv dem en god løn (god nærende mad, søvn, frisk luft samt fysisk aktivitet).

Total renselse og udskiftning.
98 % af dine celler udskiftes/fornys på 1 år.
På bare 1 år!!! Tænk engang. Det er jo fuldstændigt fantastisk.

Men og der er et men, cellerne kan kun forny sig med den mad, den energi, de påvirkninger og de byggesten som du stiller til deres rådighed. Det betyder, at hvis du giver dem fastfood og mad med lav eller ingen næring og liv,  ja så er det, hvad cellerne bruger til at genopbygge sig med.
Vil de enkelte celler på den måde blive til stærke, sunde og vitale celler? Kan de forsvare sig optimalt mod virus og sygdomme? Nej. Naturligvis ikke. De har ikke en chance.

Bygger du dit hus af flamingo kasser?
Man kan drage paralleller til hvis det var et hus du skulle bygge. Alt efter hvilke materialer du bruger, vil du få forskellige resultater. Bygger du dit hus af flamingokasser, vil huset brase sammen om ørerne på dig første dag det blæser.
Ønsker du derimod, at huset skal være sundt, stabilt, kunne modstå vind og vejr, samt holde i mange år, ja så må du bruge de bedste byggesten og materialer.

Selv efter at huset er bygget så skal det naturligvis vedligeholdes. Du må passe og pleje det omhyggeligt.  Sådan er det også med din krop og dine celler. Du får den sundeste krop, gode vitale celler, når du giver den de bedste byggematerialer.

Kan man spise sig til sundhed?
At spise sundtt er dog ikke nok. Hvis du spiser super sundt hver dag, men så til gengæld går rundt med stress, bekymringer, har begrænsende tanker og overbevisninger om dig selv, hænger fast i fortiden, er i et usundt parforhold eller er i et arbejde du hader, hvad sker der så med cellerne? De mister deres vitalitet og styrke. De forgår.

Sundhed er altså andet end blåbær og grønkål men hvis du har boostet din krop med alle de gode råvarer, så har du naturligvis mere at stå imod med, end hvis menuen bestod af junkfood.

Du står altså stærkere i dit følelsesmæssige stormvejr, hvis din krop er fyldt op med frugt, grønt, nødder og lign. Plantemad – mad med liv og næring i.

Mennesker har en 6. sans der kan afsløre sygdomme.

Din krop fornyer sig hele tiden.
På bare 24 timer bliver der produceret 50 millioner nye hudceller.
I løbet af 30 dage er hele huden skiftet ud.
På en uge er hele tarmslimhinden udskiftet.
Hver 3. måned bliver der skabt en helt ny blodforsyning.
Hver 5. dag udskiftes maveslimhinden.
Der skabes ny DNA hver 6. uge og dele af dit skelet hvert kvartal. Læs også >> Knogleskørhed – behandling uden medicin.
Alle dine blodceller udskiftes i løbet af 100 dage.
Selv dine indre organer såsom nyre, lever og andre organer regenerer sig.

Det er helt fantastisk og dette er jo bare nogle af alle de processer der foregår i din krop. Tænk engang: 98 % af din krops celler fornys eller udskiftes i løbet af 1 år.

Da jeg fandt disse oplysninger på nettet blev jeg rigtig glad. Jeg følte mig pludselig super motiveret til at give og gøre det bedste for min krop.
At tale pænt til den. At imødekomme dens behov. At passe godt på den og dagligt takke den for alt det, den gør for mig.
Alt for ofte tager vi kroppen for givet. Den fortjener derimod din fulde opmærksomhed og kærlighed.

Jeg forestiller mig, at mine celler hver dag møder på arbejdet, for at gøre og udføre det de er bedst til.
Hvis jeg har været en god chef for dem, går de glade på job og der er et godt arbejdsmiljø/et godt “indeklima” og de kommunikerer fint med hinanden.
De nyder at være her og de vil gøre alt for at jeg er tilfreds med deres arbejdsindsats. Kommer der en fjende forbi (en virus, en bakterie, sygdom eller andet angreb) står de sammen skulder mod skulder og bekæmper den.

Med denne viden, håber jeg at du nu er top motiveret til at give og gøre det bedste for din krop og dine celler. Nu ved du, at det rent faktisk nytter noget og at det gode du gør, betyder alt for din og din krops velbefindende.

Tal med din krop hver dag.
På samme måde som chef og medarbejdere på en almindelig arbejdsplads er nødt til jævnligt at holde møder, for at tjekke op på hvordan det går og for at høre om der skal ændres på noget, ligeså er du nødt til at være i god dialog med dine celler.

Når du er helt stille (har tømt dit sind) og har vendt din opmærksomhed og nærvær ind i kroppen, så kan du spørge om alt er ok. Er der noget din krop har brug for? Er der noget den forsøger at fortælle dig?
Jeg har en snak med min krop hver dag. Det kan være når jeg er ude og gå en tur, når jeg ligger i min seng, er i bad eller sidder i solen og drikker en kop kaffe.  Kære krop, hvad har du brug for i dag? Hvad har du brug for at jeg gør for dig? Er der noget du savner eller mangler? Fødevarer …

Sådan holder du dig ung.
Når du er i kontakt med din krop og i dialog med dine celler, så højner du din indre krops energifelt og din krop vil ældes langsommere. Ja, du læste rigtigt. Du ældes langsommere.
Fakta er, at når du giver kroppen den optimale næring, så nedsætter du aldringsprocessen.

Noget andet der sker er, at dit psykiske immunforsvar styrkes. Det betyder, at du bliver stærkere rustet mod andre menneskers negative mentale og følelsesmæssige energier. Det kan du fordi når du er nærværende og i kommunikation med din indre krop, så løfter du dens frekvens. Jo højere frekvens, jo mere vil negative og lavere energier prelle af på dig.
Så alt i alt er det en rigtig win win situation, at du bliver dus med dine celler.

Sådan laver du den bedste smoothie.

Sundhed er aldrig for sent.
Uanset hvordan du har levet, spist og drukket op til nu, så kan din krops sundhedstilstand ændres markant til det bedre.
I min optik er min krop mit et og alt.
Alt hvad jeg investerer får jeg 1000 foldigt tilbage.

Lægen Claus Hancke´s anbefaler:

* Væk med tobakken.
* Gå en tur hver dag.
* Hold din ungdomsvægt.
* Drik 2 liter vand / te dagligt.
* Spis 1/2 – 1 kg frugt og grønt.
* Nedsæt sukkerforbruget.
* Ingen margarine, chips eller pommes fritter.
* Brug smør og olivenolie.
* Undgå industrimad.
* Spis gerne æg.
* Køb økologisk.
* Højst 2 genstande dagligt.
* Tag et ordentligt tilskud af bioantioxidanter med selen, folinsyre, vitamin C, D, E samt fiskeolie.

Kære krop – jeg elsker dig.
Undersøgelser peger på, at mere end 80 % af alle vores sygdomme, alene er opstået på grund af den mad vi spiser.
Hvis vi kan gøre os selv syge, kan vi også gøre os selv raske. Ved at give kroppen den rette mad og næring, gør du dit til at give din krop optimale betingelser for dens selv-healing.

Mad er desuden en måde at kommunikere med vores krop på. Ved at spise en sund, god og nærende mad siger du til kroppen: Jeg elsker dig.

Mad bliver den ny tids medicin. Det er jeg helt overbevist om. For mad taler både til dine følelser, celler og endda til din DNA.

Den græske læge Hippokrates sagde: “Lad din mad være din medicin og din medicin være din mad”.

Se filmen >> The Game Changer.
Om visionære forskere og topatleter der søger efter den helt rigtige kost til forbedring af menneskers præstationsevne og sundhed.

Sunde juice og smoothiesJuice og Smoothies. Den store kærlighedserklæring.
Noget af det bedste du kan give din krop er frugt og grønt.

Sundhedsstyrelsen anbefaler  1/2 – 1 kg om dagen. Det er for mange, en stor mængde og måske lidt svært at få tygget sig igennem. Derfor kan du med fordel presse eller blende dem. Det er den letteste måde at få den daglige anbefalede mængde på. Det er det trick jeg bruger.

Ved at presse og juice grøntsagerne får jeg masser af det gode og alle vitaminer, næringsstoffer og mineraler, kommer meget hurtigt ud i blodet.
At drikke en juice eller endnu bedre smoothie (hvor du også får alle fibrene), lavet af grøntsager og lidt frugt, er bare den bedste vitaminpille og den booster hele din krop. Det er den helt store kærlighedserklæring. 😊

Jeg laver en smoothie hver eneste dag.
Læs mit indlæg >> : Den bedste blender. 
Det er den maskine jeg bruger allermest i mit køkken. Det er en maskine der kan meget mere end bare at blende og lave smoothies, humus og lign.
Den kan både lave is, sorbet, kan hakke, lave mel (af ris og lign.), nøddemælk, nutella, peanut butter, knuse frø, lave supper og alt muligt. Det kan den fordi den er en af de mest kraftige blendere på markedet. Jeg elsker den og den gør det nemt for mig at spise sundt..

podcast jette harthimmerMere sundhed.
Har du interesse for og fokus på din sundhed? Her på hjemmesiden kan du helt gratis høre disse lydfiler:

* Chris MacDonald: “Boost din krop og dit liv.” lydfil nr. 77
* Lene Hansson: “Du er hvad du spiser.” lydfil nr. 51.
* Lene Hansson: “Gør dig selv rask.” lydfil nr. 85
* Eva Lydeking Olsen: “Kost og ernæring.” lydfil nr. 27
* Mads Bo: “Hvad gør juice og smoothies for din krop?” lydfil nr. 94
* Majken Matzau: “Har du stress”? lydfil nr. 97
* Jette Harthimmer: “Gratis meditation med healing” lydfil nr. 86
*
Frede Damgaard: “Sundhed i krop og sjæl. ” lydfil nr. 98
*
Thorbjörg Hafsteinsdóttir: “Spis dig 10 år yngre på 10 uger”. Lydfil nr. 99
* Anette Harbech Olesen: “Spis, sov og tænk dig sund.” Lydfil nr. 106

Du finder alle lydfilerne her: harthimmer.dk/podcast

Når du giver dine celler de bedste byggematerialer, vil cellerne kvittere med en sund, stærk og vital krop.

30 Responses to Har du talt med dine celler?

 1. Erik Malling 30.11.2022 på 02:39 #

  Før hvert måltid tænker jeg: Jorden har os brødet givet, solen har det skænket livet- kære sol kære jord takken i vort hjerte bor–velsignet være maden i Jesu Kristi navn-og det takker jeg for–amen. Så tænker jeg ” Fader vor ” og til sidst i måltidet ofrer jeg lidt af det bedste af maden til Gud—

 2. Christl Radler 04.02.2017 på 17:08 #

  Kære Jette
  Sikke da en fantastisk artikel. Jeg er helt høj og glad for at læse den igen og tak for hjælpen med at finde artiklen igen.
  Efter at have levet med meget sygdom (ubevidst tiltræknning) og meget stress (ubevidst) i det meste af mit liv, er jeg nu endelig der hvor jeg lever uden sygdom og uden stress.
  Jeg har taget ansvar for mit liv og det betyder en verden til forskel. En ordenlig søvn i 7 til timer, 45 minutters motion hver dag i form af gå tur eller cykeltur, sund mad med fokus på det grønne og i passende mængder, daglige gode vejrtrækninger, masser af taknemmelighed og kærlighed samt en daglig snak med “cellerne” – tak for den viden.
  De sidste 3 år er levet i balance og harmoni uden sygdom og medicin. Taknemmelig over at jeg er på rette vej og kroppen er tilbage i topform 🙏

  • Jette Harthimmer 06.02.2017 på 09:24 #

   Kære Christi
   Det glæder mig meget at læse, at du i den grad har taget hånd om dit eget “velbefindende” og er kommet i harmoni og balance.
   Keed up the good work. 👍

 3. Alan 20.10.2016 på 11:42 #

  Rigtig flot og enkelt beskrevet….af hjertet tak

  Kærlig hilsen
  Alan

 4. Ewa 19.05.2016 på 09:35 #

  Hej Jette, tusind tak for det ord. Har du måske læst ,,Anastasia,, V. Megre?
  kh Ewa

 5. Vibeke Hermann 03.04.2016 på 11:10 #

  Kort og klart – gode sammenligninger ….tak for dem. Finfin artikel , som jeg da bliver nødt til at dele med andre . Bruce Liptons bog var en rigtig WAUW-oplevelse …. og når man så også bliver gjort bekendt med METASUNDHED …. så hænger det hele meget fint sammen.
  Og så kommer det med at få vendt skuden og lave om på et livs (for) indgroede vaner.
  Og dér kommer så dine fine forklaringer til hjælp. Jeg er overbevist om, at jeg nu i høj grad bliver en meget bedre chef for mine celler!
  TAK

 6. Nina 28.02.2016 på 18:48 #

  Synkronitet!
  Nu har jeg inden for kort tid hørt/læst samme budskab: Intelligente celler, kroppens celler husker alt (Martin Hejlesen), METAsundhed (Din intelligente krop af Susanne Billander), mygind.dk, metasundhed.nu
  Jeg er helt oppe og køre, det lyder bare så rigtigt (resonans), også selv om jeg altid har haft en holistisk tankegang og vidst at krop og psyke hænger sammen
  Lad os få det budskab spredt ud til alle mennesker og sundhedssystemet.

 7. Niklas 19.02.2016 på 14:41 #

  Ahhh. Så fedt at læse. Tak for dit indslag!! Stor krammer

  • Vibeke 29.11.2022 på 19:05 #

   Kære Jette
   Så velformuleret og godt skrevet Takker

   • Jette Harthimmer 01.12.2022 på 08:06 #

    Tak for din feedback. Det glæder mig at du kan lide artiklen. 😊

 8. Christina 08.01.2016 på 19:01 #

  Jeg kommer til at tænke på, at i stedet for evig og altid at “snakke” med personer, når jeg tænker/hjernen kører, så kan jeg begynde at snakke og debattere med mig selv😉 Interessant tanke 🤔 Når jeg selv skal sige det.

 9. Anne Ryom 11.04.2015 på 16:21 #

  Kære Jette
  Tak for de vise ord. Hvor har du dog ret. En ting finder jeg endvidere også helende for krop og sind og det er brug af sang og brug af humming og lydbølger til afspænding af krop og sind. Raske celler i kroppen elsker nemlig, når de får vibration tilført, hvor kroppen fungerer som resonansrum (det gør den, når vi bruger lyd og stemme). Desuden frisætter vi endorfiner ved sang, som virker afstressende for sindet og lader os føle glæde og dermed hjælper cellerne til st genoplade sig påny og restituere med nye glade celler. Det interessante her er ikke, HVORDAN det lyder, når vi bruger stemmen, men HVAD det gør ved os.
  Tak for en dejlig artikel

  • Jette Harthimmer 15.04.2015 på 08:46 #

   Tak for at du delte dette med mig og mine læsere. Ja, det er helt fantastisk hvad lyd, stemme og sang kan gøre for os samt for vores celler.

 10. Jette Harthimmer 01.04.2015 på 07:07 #

  Kære alle,
  tak for jeres fine kommentarer. Jeg er glad for at kunne skrive noget, der kan glæde, berige og inspirere jer.

 11. Winnie Rena Larsen 30.03.2015 på 13:44 #

  Tak for god,lærerig og opmuntrende læsning, dejligt at blive mindet positivt om, hvor meget vi selv og vores mentale indstilling påvirker vort helbred, og at det nytter meget, man selv arbejder med, på så mange måder som muligt.Ja igen må vi sige pas på dine tanker, de bliver til ord, pas på dine ord de bliver til handling.

 12. lena knudsen 30.01.2015 på 10:29 #

  Hej Jette.
  Tak for dine altid fantastiske gode råd , dejligt at blive mindet om det nytter at holde den gode livstil , vi er bare nogen der skal have en lille påmindelse en gang i mellem. Rigtig god dag til alle.

 13. Annalise Jensen 30.01.2015 på 09:37 #

  Tak <3 Så smuk og tankevækkende læring.
  Jeg føler mig løftet og lykkelig … Tak :-)

 14. AnneKarin Alhaug 28.01.2013 på 09:25 #

  Takk for en spennende artikkel . Et spørsmål: Kan cellene våre huske personer vi har hatt et forhold til i andre liv?

  • Jette Harthimmer 28.01.2013 på 16:53 #

   Et rigtigt godt spørgsmål. Det er jeg faktisk ikke helt sikker på om jeg kan svare på.
   Mit bud vil være nej – fordi cellerne hører til den fysiske krop. Den krop som du i dette liv “låner” og som er din “rumdragt” for din sjæl. Når du dør efterlades kroppen og dermed også de mange celler.
   Sjælen kan naturligvis godt huske fra liv til liv, og det er den der genkender de personer som du tidligere har levet sammen med.

   Hvis der er nogen af jer læsere der har et svar på dette, så må I meget gerne komme med jeres svar / kommentar. Så vi alle kan drage nytte af det og lære.

   • Anne Tanz 30.01.2015 på 09:44 #

    @ Anne Karin Alhaug / Jette Harthimmer

    Nej, celler kan ikke huske personer, vi har mødt i tidligere liv. Men vore celler er en uadskillelig del af den helhed, som vor sjæl og ånd udgør. Desuden også en uadskillelig del af universets helhed. ~ Vi er alle en del af den hele organisme. Faktisk en organisme, som virker sammen på trods af tid og sted. Der findes ingen adskillelse.
    Vigtigst i mit svar på spørgsmålet må imidlertid blive: Nej, cellerne husker ikke andre mennesker, men de husker vore følelser. Celler “tænker” ikke sådan, som vi forstår det. Og kroppen og dens celler påvirkes af vore følelser. Bag enhver tanke ligger en følelse. Heldigvis har vore celler stor regenereringskraft. Men de behøver vor hjælp til det. Og det er denne hjælp, bloggen her handler om.
    Det er et stort og spændende spørgsmål. Vi kommer dog nok altfor langt ind i det “mikrokosmos” og mange andre store spørgsmål, som det ikke her og nu er nødvendigt og nok ejheller meningen, at vi skal gå ind i …

    Bedste hilsener :-)

 15. Chalotte 27.01.2013 på 14:23 #

  Tak for at dele så gavmildt ud af dine smukke tanker.
  Vi er mange, som inspireres, løftes og glædes af det du bidrager med.
  Tak for at huske os på vores sande natur :-)
  Tanker og kærlighed fra mig <3

 16. Joan Kaas-Larsen 27.01.2013 på 14:13 #

  Tak fordi du deler – dejlig og opmuntrende læsning. Tankevækkende.

 17. Kirsten 27.01.2013 på 13:03 #

  Hej Jette, tusinde tak, det er lige præcis hvad jeg har brug for lige nu, hvor jeg sidder med ilt og dårlige lunger. Mange knus fra Kirsten ;-)

 18. Hanne hansen 27.01.2013 på 12:34 #

  Tak Jette – fordi du minder mig om og fordi du er med til højne min og andres energifrekvens i denne verden – lige idag gør det godt for mig at mindes om, at der er et alternativ til den lave energifrekvens, som kan virke drænende….

 19. Hanne Christensen 27.01.2013 på 12:17 #

  Skøn artikel – du rammer lige ind i mit budskab, når jeg arbejder med bl.a. styrkebaseret coaching.og Reconnective Healing. Og når man så der til lægger det fantastisk værktøj,vi er udstyret med, og som virkelig hjælper os i den rigtige retning. Nemlig det parasympatiske og det sympatiske nervesystem, som vi skal lære at kende og forstå. Så bliver det hele en del lettere.

  Har læst Bruce Lipton Intelligente Celler og være til hans foredrag i DK forrige år.

  De bedste hilsner,
  Hanne Christensen
  InnerStrength.dk
  http://www.facebook.com/InnerStrength.dk

 20. Irene 27.01.2013 på 11:57 #

  Hei jette

  Takker en påminnelse. Dette vet jeg, har jobbet med the journey i10 år og den handler nettopp om at cellene husker alt og at de fornyes.

 21. vivi nielsen 27.01.2013 på 11:50 #

  Det er helt fantastisk. Og tusind tak for de gode råd :)

 22. Vivian 27.01.2013 på 11:12 #

  Har selv bogen med Bruce LIpton, men har ikke lige fået læst den. Men godt med endnu en reminder til at prøve at vende sine vaner og tanker. Tusind tak Jette for hele tiden at dele din viden og positive tanker med os andre.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.