Du er fantastik. Du er unik.

Du er fantastiskDu er fantastik. Du er unik.

Du er fantastisk. Du er One In a Million.
Dette blogindlæg har jeg skrevet til DIG fordi du er den du er.

Du er intet mindre end fantastisk.

Mange mennesker tilpasser sig og hopper derved ind i en usynlig boks. En boks der går ud på at følge flokken, gøre det alle andre gør og sikre sig at man på ingen måde skiller sig ud fra mængden.

Er du én af dem der ikke tør være den du er? Ikke tør sige fra og ikke tør skille dig ud?

I dig har du alle de redskaber og potentialer der skal til, for netop at udtrykke, være og vise dit unikke jeg. Dit sande jeg.
At træde ud af andres skygge, skabe nye fodspor og gå egne veje – uanset hvad andre måtte mene eller tænke om dig.

Det har aldrig været hensigten, at du skal være en kopi af det de andre gør eller er.
Det er ment to be – at du skal skille dig ud.
Du er unik og du er fantastisk. Og når du tør være den du er, vil dit indre lys skinne på alt og alle. Du vil være en inspiration for andre.

Er du en kopi af de andre?
Hvor er det mærkeligt at vi har skabt en liv, hvor vi skal ligne hinanden, gå i hinandens fodspor, gøre og sige det samme, iklæde os tøj der er på mode, have de samme farver og møbler i vores hjem, følge tidens trend i frisure eller efterligne vores forbillede, vores idol, de kendte og berømte.

Kroppen skal formes, vægten skal være den som modellerne og medierne eksponerer os for. Der er noget der skal løftes, bryster og læber skal være større, mænd skal have sixpack, huden skal strammes op, noget skal tilføjes og andet skal skæres væk.
Der må ikke være hverken rynker eller grå hår.

Vi er ubevidst og på det kollektive plan blevet enige om, at når man har den og den alder, så skal man være nået så og så langt i livet. Børn, familie, karriere, vovse og bil.
Som ung forventes det at du gør dit og dat og som gammel er der også særlige forventninger til dig. Måske mest af alt, hvad du ikke kan, gør eller må. “Det er du da blevet for gammel til”.
Nej, du må på ingen måde skille sig ud.

Mål og drømme.
Hvis du fortæller din omgangskreds at du har særlige mål, drømme og ønsker, så ser de bekymret eller overbærende på dig.
Er det nu klogt? Er det ikke bedre, at du følger flokken, tager en uddannelse og gør som alle os andre? Hvorfor skal du altid gøre dig bemærket? Hvorfor kan du ikke bare falde til ro? Hvorfor vil du gøre, være eller leve på den måde?

Bare vær den du er.
Spørgsmål, hævede øjenbryn, ord og formaninger er der skam nok af, men skyd du bare stolt dit bryst frem og gør det, der for DIG føles som det rigtige.

Lyt til din intuition.
Træf de valg og beslutninger, som din intuition råder til. For den ved bedst.
Din intuition er din bedste guide og vejviser i livet. Den vil kærligt tage dig i hånden og vise dig, hvordan du bedst er tro mod dig selv, hviler i dig selv og kommer ud med alt det bedste, som du indeholder. Din intuition vil give dig modet til at turde handle og når du har handlet på det, der er din sandhed, vil du du stolt kunne sige: Jeg er god nok.

Læs også >> Stol på din intuition.

Det unikke er det, der er mest værdifuldt og eftertragtet.
Det, der skiller sig ud er det, der er mest værd. Lad mig give dig et eksempel: Der masseproduceres tusindvis af frimærker og mønter. Alle og enhver kan købe og skaffe dem, men en gang i mellem sker der en fejl i produktionen. Frimærkerne får en forkert farve, de mangler en kant, de bliver for tykke fordi man kom til at bruge det forkerte papir, mønterne mangler noget af prægningen eller der er noget andet i vejen med dem. De falder udenfor.
De skiller sig ud. De bliver en variant af alle de andre. Men det er netop det, der gør dem ganske unikke og sjældne. Der er ganske få af dem og de er derfor yderst eftertragtede.

Verdens dyreste frimærke blev solgt for 52 millioner kroner. Kilde TV2.
Den dyreste mønt for 55 millioner. Kilde Newsdesk.

Museer fra hele verden stod i kø for at få fat i frimærket/mønten. Tænk, hvis man kunne have den i sin samling. Tænk, hvis man stolt kunne vise den frem. Se, denne mønt/dette frimærke er ikke som de andre.
Uanset om det er en mønt, et frimærke eller noget helt andet, så bliver de der har en”fejl” og skiller sig ud, værdsat og set på som det bedste af det bedste. Noget der er fantastisk og unikt.

Hvalpe og killinger.
Hvis du skal ud og købe en hund eller kat, hvilken i flokken vælger du så?
Højst tænkeligt den der på en eller anden måde skiller sig ud.
Den har måske et øre der flapper, en tand der stikker ud, en særlig markering i pelsen, halen der er lidt skæv, den der er lidt klodset og snubler mens den glad kommer hen for at hilse på dig. Eller du falder for den generte der sidder og gemmer sig bag de andre.

Det er netop det “særlige”, det “unikke” du får øje på og påskønner. Det, der får den til at skille sig ud fra de andre.
Uanset hvad det er, så er det noget der taler til dit hjerte. Du synes den er hamrende charmerende og netop fordi den har nogle fejl, så elsker du den og du synes at fejlene gør den til noget ganske særligt – noget helt specielt, fantastisk og unikt.

Så tilbage til mit udsagn: Du er fantastisk. Du er unik.
Lad ingen holde dig tilbage -ej heller dig selv.
Gå ud og lad dit smukke lys skinne på alle os andre. Vis os vejen. Vis os, hvor dejlig du er.  Vis os dine potentialer, styrker, din charme, din “skævhed og din kant”.

Dine venner, familie og hele dit netværk er virkelig privilegerede. Tænk, at de kender én der er så dejlig som du er.

Du fortjener at blive elsket, påskønnet og værdsat – netop fordi du er den du er.
Og vær du kun stolt af, at du ikke er som alle andre. 😊 Du er One In a Million.

Har du brug for et kærligt boost og få opløst alle de begrænsende tanker og overbevisninger, der har holdt dig fanget i den usynlige boks, så hør lydfilen “Du er fantastisk“. Den er skrevet og indtalt af mig.

4 Responses to Du er fantastik. Du er unik.

 1. Jeanett 07.08.2020 på 14:20 #

  Rigtig godt skrevet, og det er bare vigtigt at vi som mennesker husker det, vi er alle unikke.

 2. anine nielsen 04.02.2019 på 10:55 #

  Anine Nielsen
  Rigtig dejlig læsning. Dette indlæg giver mig meget, at tænke over. Tak for det

  • Lena 01.06.2020 på 21:27 #

   Utrolig skøn læsning. Der fik man virkelig noget at tænke over. Tusind tak.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.