Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Stol på din intuition

Stol paa din intuition

Stol på din intuition. Den er din bedste vejleder samt din indre guide.

Vær stille, lyt og følg trygt dens råd og anvisninger.

Historien jeg vil fortælle dig, ligger nogle år tilbage. En ven havde foræret mig et Downtown gavekort til en sushi restaurant.

Jeg ringede til restauranten og spurgte om det var muligt at indløse gavekortet som take a way. Det var det. Perfekt. Jeg lavede en bestilling til den efterfølgende dag og oplyste referencenummeret på gavekortet.

Næste dag sprang jeg på cyklen, kørte mod Østerbro for at hente min sushi der ville være klar kl 18.

Jeg kunne ikke finde restauranten.
Jeg cyklede hjemmefra i god tid og havde på forhånd undersøgt hvor gaden lå. Ikke desto mindre brugte jeg 45 min på at cykle rundt i området for at lede efter restauranten. Jeg stoppede op flere gange og tjekkede kortet på min telefon … jamen den skal da ligge lige her…. men jeg kunne bare ikke finde restauranten.

Min intuition gav mig et hint.
En tanke strejfede mig: Var det mon meningen at jeg ikke skulle finde restauranten, fordi maden ikke er god? Nej, hold nu op.

Selvfølgelig er den god, den har fået fine anmeldelser og pengene der er brugt på gavekortet, skal da også bruges. Desuden står min mad klar i restauranten og den skal bestemt ikke gå til spilde. Så jeg ledte videre og langt om længe fandt jeg restauranten.

Da jeg gik ind i restauranten kom endnu en tanke: Maden er ikke god.
Jeg ignorerede den indre stemme, tog imod min sushi og cyklede hjem.

Man ak, jeg skulle virkelig have lyttet til min indre stemme. Den sushi var ikke god og den gav mig en maveforgiftning og kostede mig 3 dage i sengen.

Stol på din intuition.
Lytter du til hvad din intuition fortæller dig? Måske siger den;
Nej, den lejlighed skal du ikke købe, den partner er ikke den rette for dig, kontakt din veninde hun har brug for dig, det er på tide at du søger nyt job for du er ikke glad, du skal gøre dit eller dat …

Din intuition forsøger 24/7 at give dig gode råd, komme med advarsler samt anbefalinger og du kan lige så godt erkende det først som sidst, det din intuition fortæller dig, vil altid vise sig at holde stik. Så stol på din intuition.

Jeg burde naturligvis have lyttet, da der opstod forhindringer på min vej og en indre stemme flere gange forsøgte at få mig til at droppe sushien. Men der sker desværre ofte det, at vi overbeviser os selv om at det vi hører, ser eller fornemmer er noget pjat og at det naturligvis intet har på sig. Vores logik og fornuft går ind og overruler vores intuition.

Har du ignoreret din intuition?
Jeg er sikker på at du op til flere gange har set tilbage på nogle hændelser og episoder, hvor du efterfølgende har sagt til dig selv: Ja, jeg vidste det godt – min intuition fortalte mig det, men jeg ignorerede den.

Gratis lydfil om hvordan du bruger din intuition.
🎧 Hør den gratis podcast >> Sådan bruger du din intuition. Den er fyldt med gode råd. 🎧
Det er podcast episode nr. 117 og den varer 65 min. God lytning.

Din intuition er guld værd.
Du kan bruge din intuition til at guide dig til, hvilken vej du skal gå, hvad som er sandt og bedst for dig samt hvad der er mest rigtigt for dig at gøre.

Din intuition vil også kunne fortælle dig, hvad din krop har brug for, hvilke mennesker du kan stole på, hvordan du kan hjælpe andre og hvad der er det rigtige at gøre i enhver situation. Stol på din intuition, lyt til den og hav modet til at handle på dens råd og anvisninger.

Når alt kommer til alt så er din intuition din bedste vejleder. Måske fortæller den dig en dag, at du skal køre en anden vej end du plejer. Jeg er sikker på, at du der blev reddet fra en ulykke eller en ubehagelig oplevelse.
Eller den fortæller dig, at du skal tage med til et møde/foredrag selvom du egentlig ikke rigtigt har tid eller gider. Senere viser det sig, at du ved det foredrag fik svar på de spørgsmål som du har gået og tumlet med eller måske mødte du din kommende partner.

Læs også dette blogindlæg: Intuition – sådan bruger du den, så du kan træffe bedre valg.

Kan du skelne mellem hvornår det er din intuition der taler eller din fornuft?
Få svaret her >> Hvordan lyder din indre stemme?

Hør 8 foredrag for blot 199,- Kr
8 spirituelle foredrag. Over 10 timers lytning.
Hør dem når og så ofte du vil, på din mobil, tablet og computer. Der er ingen udløbsdato på dem. >> Foredragspakken.

1. – Karma & Reinkarnation.
2. – Din livsmission.
3. – Er du spirituel?
4. – Så stærke er dine tanker.
5. – Sådan tiltrækker du penge.
6. – Spiritualitet i hverdagen.
7. – Den åndelige verden samarbejder med dig.
8. – Skab himlen på jorden.

28 kommentarer til “Stol på din intuition”

 1. Lea

  Kære Jette,
  Jeg skulle have været til Dubai med min søn i slutningen af februar (købte flybilletter for 6 måneders tid siden) Halvanden måned op til, kunne jeg mærke at det ikke føltes rigtig at tage afsted, kunne mærke det i hele min krop, var ikke ikke et sekund i tvivl. Jeg endte med at få pengene tilbage for hotellet og købte togbilletter til Hamburg istedet ;) Flybilletterne mistede jeg, men pyt, det føltes helt rigtigt (skal ikke kunne sige hvad den store mening med det var, ved bare at det føltes helt rigtig at ændre destination)
  God søndag til dig og tak for en fantastisk hjemmeside <3

  1. Kære Lea
   Godt du lyttede til din intuition. Håber I havde en skøn tur til Hamborg i stedet. Der er en mening og et formål med alt – også selvom vi ikke altid kan regne det ud. ?

 2. unn

  tak for indlæg ? Jeg lyttede ikke til min intuition angående min søn´s børnehave, Min søn går nu i 1.klasse og har store problemer, med indlæring, koncentration og opmærksomhed. Først nu han er startet i 1.klasse, kontaktede jeg pr. (intuition) klasselæreren, som havde de samme iagttagelser om min søn som jeg havde. Han får hjælp nu og jeg har søgt om at få han i en anden skole.

 3. Trine

  Har vært i tilsvarende situasjoner. Noen ganger føler jeg en klarhet i hva jeg, skal eller ikke skal ved en god eller dårlig følelse.

  Opplever det vanskelig å skille hva som er intuisjon fra fornuft. Noen ganger har jeg opplevd at selv om noe butter i mot kan det ende med positive overraskelser, når jeg fortsetter, tross motgang.

 4. Dorthe Stromboli

  Det er dejligt at følge ens intuitionJeg holder af at tage til koncerter i bl. Gøteborg En dag i febr. læste jeg at Ulf Lundell gav koncert en torsdag i okt. Min deltagelse var udelukket p.g.a. job og jeg glemte alt om koncerten. I oktober havde jeg så noget afspadsering og valgte at tage fri torsd -fred, for at høre en ung islandsk komponists koncert i Gøteborg. På færgen over læste jeg Gøteborgsposten og på side 83 bemærkede jeg en lille notits vedr. udgivelsen af en bog om Ulf Lundell. Det undrede mig og en tanke slog ned i mig-var det egentlig ikke i aften han gav koncert i Gtb. Jeg checkede underholdnings siderne og fandt intet.. Alligevel Overvejede jeg hurtigt, om jeg helst ville til koncert med Olafur A. eller Ulf L. Jeg valgte Ulf og besluttede at jeg ville satse på at få en billet på Konserthuset, uden sikkerhed for at der var koncert netop den aften. Fra kl. 18.15 hvor færgen lagde til og indtil kl. 19 nåede jeg to sporvogne og en indcheckning på hotel. Kl. 19 stod jeg ved konserthusets billetluge og spurgte, om Ulf Lundell spillede iaften og om der var ledige billetter. Jeg fik at vide, at han spillede for udsolgte huse 3die aften i træk, og jeg var velkommen på venteliste ( sammen med de 36 andre, som ventede i billetsalget). Jeg ventede., koncerten ville starte 19.30 . Ca. 19.15 blev 2 afbudsbilletter afsat. Alt virkede håbløst, men kl. 19.25 kom arrangøren ned og sagde: at han havde 1 ledig billet til en af os. Jeg markede interesse og han sagde, at jeg havde markeret først, og derfor fik jeg billetten. Den var gratis og på 1. række. En herlig aften. VEd ikke hvorfor, men tror der var en årsag til jeg IKKE skulle til den anden koncert Mystisk nok, var min reservation til Olaffur Arnalds koncert også forsvundet i Ticknets system, da jeg senere checkede det.

 5. Knud Erik Rasmussen

  Hej Jette.

  Jeg genkender udemærket din historie – vi må lære at intuitionen ved bedre – end vores lille indre fornuft. Jeg er med alderen ( 56 år ) blevet bedre til at lytte.

  Men som altid : vi får ikke altid hvad vi ønsker – men altid hvad vi har brug for.

  Hilsen

  Knud Erik

   1. Susanne

    Jeg tror også på Knud Eriks antagelse, som du også deler, Jette.
    Men hvordan stemmer det så overens med det at ville manistere – for så skal vi vel først være grundige med at finde ud af, om det er vores hjertes ønske og ikke vores egos. Måske skal vi være mindre specifikke
    Jeg forvirres lidt i.f.t dette her med at manifestere
    Kan det tænkes at det er vigtigere at finde ud af at skabe en større bevidsthed / vågenhed i forhold til hvorledes universet også forsøger at guide os til vores eget bedste

 6. Mette Lønhart

  Kære Jette

  Altid dejligt at følge dig og din inspiration.

  Sidder og tænker på en oplevelse på en rejse i Peru sidste år.

  Hvor vi skulle på en 3 dages tur i regnskoven. Turen startede meget tidligt om morgenen og alt forløb planmæssigt!! Første forhindring kom dog efter 1 time, hvor vejen var blokeret af mudderskred. Det forsinkede os et par timer, men vi kom videre.

  Problemet opstod da vi kom til “indgangen” til regnskoven, vi skulle fra 3500 meters højde ned til 800. Mit indre begyndte efter lidt tid at brokke sig, men jeg anede ikke hvad jeg skulle stille op med mig selv, for jeg kunne jo ikke bare stige ud, der i midten af no where!! Vi var 5 familiemedlemmer i bilen, vores guide og en kok, og jeg begravede mig i min telefon, og begyndte at skrive en mail på Spansk, ja du læser rigtigt, jeg måtte udfordre migselv, har læst spansk nogle år, men der skulle distraktion til.

  Jeg nåede 3 linier og bump så holdt vi stille, med en træstamme ind gennem forruden. Glad for at Chaufføren trak til venstre, for der var ret langt ned og mange træer nede ad skrænten på højre side!!!

  Jeg vidste ikke hvad det var der foregik i mit indre , men tilfreds med situationen var jeg bestemt ikke!! I en situation som den, hvad ville du gøre???

  Ingen kom noget til rent fysisk, vi fortsatte vores tur, gik mange timer ned gennem regnskovens mudrede vej og fik et lift og gik igen….

  Videre på turen skulle vi køre rundt i Mexico på egen hånd, da vi kom for at afhente den bookede bil, fandtes kontoret ikke, bilen ej heller i Mexico, vi forsøgte flere biler og kontorer, men ingen bil matchede størrelsen vi havde brug for…..

  Til sidst siger den ældste søn, om det her måske er et tegn!!! Ja, vi andre skulle hjælpes… Jeg takkede ham, vi tog på hotel, ændrede resten af ferien og tog til stranden….

  Nød resten af ferien, dog med en anden agenda!!

  Jeg har fået lært at når jeg spørger om vejledning, så skal jeg lytte efter, ellers er det jo dumt at bruge energi på at spørge, men her ved jeg simpelthen stadig ikke hvad jeg skulle have gjort!!

  Kærlig hilsen til dig og I andre der læser med
  Mette

  1. Kære Mette
   Tak for at du deler med os. Jeg smilte af din afslutning: “Jeg har lært at når jeg spørger om vejledning, så skal jeg lytte efter, ellers er det jo dumt at bruge energi på at spørge”.
   Der rammer du bare hovedet på sømmet. Der er nemlig masser af situationer hvor vi får svar på vores spørgsmål, men trods dette alligevel ikke handler på dem, og det er jo fjollet.
   Så tak for det udsagn.

 7. Søren E

  Kære Jette, dejligt indlæg dette – taget fra det som vi alle burde lære at lytte til i en travl hverdag.

  Mange andre gode oplevelser fra andre, så jeg undlader her.

  Men Jette, hvorfor lærer vi ikke her, hvorfor bliver vi ved med igen og igen at lytte til egoet – som det jo er. Vi burde alle lære EGOETs dagsorden “søg og du skal IKKE finde”.

  Søren

  1. Kære Søren,
   Jeg tror det handler om at vi hele tiden er på vej her i livets skole. Vi er her for at lære, og nogle gange skal man jo have tingene forklaret op til flere gange ;-)
   Det er ligesom når forældre siger til deres børn: Du skal ikke gøre dit eller dat. Jeg vil gerne give dig et godt råd. Lyt til mig, jeg taler af erfaring.
   Og hvad gør børnene? De nikker, smiler sødt og så går de ud og gør det modsatte.
   Jeg tror på at hver eneste “fejl” vi begår, lærer os en masse og gør os hele tiden til et stærkere menneske. Ligeså lærer vi på den hårde måde, at vi skal lytte til intuitionen og at den er den eneste sande stemme.
   En anden ting er, at jeg mener at selv de fejl vi begår, har sin berettigelse. Der er en mening med alle de hændelser og oplevelser vi har.

 8. Cassandra

  Kære Jette
  Tak for så mange dejlige indlæg, inspirerende, jordnære, brugbare umiddelbart, ja jeg har vist rigtig længe savnet og glemt at lytte til intuitionen, så hvor er det dejligt at læse dit og alle indlæggene, tak, og jeg ønsker alle en fantastisk intuition nu og i fremtiden.
  Kærlig hilsen Cassandra

 9. Britt

  Jeg har både hørt og overhørt min intuition flere gange men er bestemt bedre til at lytte nu. Især fordi hvis jeg en junidag for 6 år siden havde valgt at overhøre den og andre signaler, så havde min bror højst sandsynlig været død den gang. Den dag da jeg kørte hjem fra arbejde hørte jeg en ambulance, jeg holder ind til siden så den kunne komme forbi – men der var ikke nogen ambulance. Tænkte at det var mærkeligt men tænkte så ikke videre over det. Da jeg senere står og skal lave hakkebøffer og har farsen i hænderne hører jeg stemmen i hovedet som siger “ring til Tony, ring til Tony”. Jeg tænker at det kan vel vente til vi har spist men NEJ – ordene kommer igen “ring til Tony”. Jeg tørrer hænderne hurtigt i noget papir og ringer ham op. Han tager telefonen men er temmelig uforståelig. Han taler meget dårligt. Han taber telefonen og jeg kan ikke komme i kontakt med ham. Da vi bor 40 km. fra hinanden ringer jeg til en af hans naboer og jeg beder dem om at se til min bror. De kan se han ligger på stuegulvet, får ringet 112 og han bliver bragt på hospitalet med en blodprop i hjernen, 40 år gammel. Lægen har fortalt mig at hvis jeg ikke havde ringet til min bror, havde han måske sovet ind på sofaen. Efter hospitalsophold og genoptræning fungerer han rimeligt, kan arbejde nogle få timer hver uge og kan have sine 2 drenge hver 2. weekend. Denne hændelse har gjort at jeg, forhåbentlig, altid vil lytte til min intuition fremover.

  1. Hej Britt,
   Hvor er det dog en fantastisk historie. Den (be)viser endnu en gang at Universet kommunikerer med og taler til os på mange forskellige måder. Det kan være en fornemmelse, en mavefølelse, en indre stemme, en lyd af en ambulance og så en konkret ordre om at handle her og nu.
   Vi får beskeder og svar på mange mange forskellige måder.
   Det glæder mig at læse, at du fremover vil gøre dit bedste for at lytte til din intuition.
   Tak for at du delte denne oplevelse med os.

 10. Har oplevet dette fænomen meget stærkt da jeg var gravid med min ældste. Jeg skulle være guide og sidde i passagersædet for nogle venner vi havde på besøg da vi boede i Vancouver. Om morgenen står jeg op og hele min krop siger: NEJ! Du skal ingen steder! Jeg var slet ikke i tvivl …. Husker det meget tydeligt og sagde det faktisk også til min mand inden han tog på arbejde. Men vi slog det hen med, at jeg jo var gravid og generelt bare havde en hæslig graviditet! Jeg sagde dog til vores ven (min mands kollega) som skulle køre bilen, at jeg IKKE ville køre i Downtown området da der er kaotisk og ensretning alle vegne. Fint fint. Den var han med på. Vi kommer afsted og kører på et tidspunkt rundt i et dejligt område og pludselig siger han: Arj, kan vi ikke lige slå et smut downtown? Alt i mig siger: NEEEEEEEJ!!! Jeg glemmer det aldrig. Jeg blev faktisk også sur på ham fordi han jo kunne se, at jeg sad der og var 6 mdr. henne og totalt hjælpeløs!!!! Alligevel siger jeg som den søde værtinde selvfølgelig skal: Så skidt da! Vi har vel kørt i Downtown området i maks 5 minutter. Vi skal overfor grønt, det regner tæt og trafikken ér jo bare anderledes i et fremmed land, reglerne er anderledes, udsynet er dårligt og BOOOOOM – en bil kører direkte ind i siden på os med voldsom fart. Vores bil snurrer rundt, det ryger, airbag, kan ikke komme ud — og lige dér lærer jeg noget meget vigtigt. Jeg var tæt på at gå i fødsel og lå på hospitalet i 4 dage med en rift på livmoderen (jeg er er rhesus negativ hvilket forværrer situationen). Efter 7 ugers langsommelig “bed rest” (sengeliggende) fødte jeg heldigvis en velskabt datter.

  1. Sikke dog en skræmmende oplevelse. Jeg er glad for at høre at det ikke gik ud over din datter. Pyha.
   Jeg sidder også med en fornemmelse af, at denne så voldsomme oplevelse har gjort, at du nu fremover er meget lydhør overfor din indre stemme?
   Tak for at du delte din historie med os.

 11. Hanne

  “Hanne alting løser sig.
  også det med nye møbler, jeg ved du vil have det godt og have behagelige møbler til at sidde i, dels når du læser, men også til dine gæster.
  Det med økonomien det løser sig også, der er et ekstra job på vej til dig inden længe og måske det kan bærer dig videre i din job og uddannelses udvikling.
  og så angående kæreste, du møder snart en fantastisk mand, det vil vende op og ned på hele din livs situation.
  Hanne du fortjener det hele og alt det gode, som du selv siger ” alting løser sig. ;)

  Hej Jette
  bliver også i tvivl om min intuition hører til her. I dag fik jeg pludseligt lyst til at skrive til mig selv, det kom bare til mig. Jeg skriver tit dagbog, men som regl omhandler det alt det jeg ønsker og mangler. Men jeg skriver bestemt også det gode oplevelser.
  En fantastisk hjemmeside du har :)
  Kh Hanne

  1. Hej Hanne
   Ja, du kan lige tro at det også er den spirituelle stemme der svarer / skriver der.
   Nogle mennesker får deres budskaber når de skriver, andre får deres info på anden måde. Jeg skal nok skrive et indlæg om det på et tidspunkt.
   Så skriv du bare videre …
   Stil konkrete spørgsmål og skriv de svar der kommer til dig.

 12. Eva

  Tak for fint indlæg, Jette! Ja, intuitionens stemme har altid ret! Er så glad for du vil skrive et indlæg om hvordan man kender forskel på sjælens og egoets stemme (logik / intuition). Egoet har det jo desværre med at herme efter sjælens stemme, så ikke altid så let at kende forskel på de to. ;)

 13. Jette

  Hej igen
  Tak for svar Jette. Det gav lidt håb og tro på fremtiden.
  Rigtig god dag til dig.
  Jette

 14. Connie Bendtsen

  godmorgen Jette,
  selvom din oplevelse jo er af den kedelige art, så er jeg alligevel lidt glad for, at også du kan afvise din mavefornemmelse. Jeg øver mig, men må nok indrømme, at dér hvor jeg har altid lytter til min egen mavefornemmelse er på biblioteket. Rigtig tit finder jeg ved et tilfælde bøger, som jeg kun tager med hjem, fordi jeg tænker: der må være en mening. og det ér der. ofte finder jeg svar på ting der har fyldt eller bare en god bog som det er en fornøjelse at læse :-) Men nu er det jo også begrænset hvad der er i risiko, ved at tage “den forkerte bog” med hjem – men øvelsen fra biblioteket prøver jeg at tage med mig ud i hverdagen, øvelse gør jo mester :-)

 15. Stella

  Spot on!

  Træls med maveforgiftningen, men hvor er kroppen viseligt indrettet ?

 16. Jette

  Godmorgen Jette
  Åh jo, kan faktisk, og det er ikke med stolthed, erkende at jeg er blevet advaret mange gange, men jeg må desværre også tilstå, jeg lyttede ikke. Det har jeg så lovet mig selv, at det vil jeg gøre fremadrettet. Nu er problemet bare, at jeg ikke synes at jeg får nogen hints fra min indre stemme. Min egen filosofi går på, at jeg har fjernet mig så meget fra mig selv. Skal lige finde mig selv igen. Tror du jeg har ret heri??
  Kh Jette

  1. Hej Jette,
   Jeg ved at intuitionen og den spirituelle stemme taler til os 24 timer i døgnet, men den kan gøre det på mange forskellige måder. Læs gerne det indlæg som jeg linker til i blogindlægget om hvordan du kan skille de to stemmer fra hinanden (logik / intuition).
   Jeg tror bare at du er kommet lidt ud af øvelse og også at du tvivler, men blot det at du siger at du VIL lytte til den, gør at dine sanser skærpes. For nu er du opmærksom på det. ??

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top