Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Ensomhed er Guds audiensværelse

ensomhedEnsomhed. Mange mennesker er alene – men ikke ensomme. Mange føler sig ensomme – også selvom de ikke er alene.
At være alene og at være ensom er ikke det samme.

Ensomhed kan defineres som en ubehagelig oplevelse af adskilthed eller fravær. Der mangler på en eller anden måde nogen eller noget. Kort sagt en absolut negativ oplevelse, som alle helst vil være foruden.

Derimod er dét at være alene ikke nødvendigvis forbundet med noget ubehageligt. Det kan blot betyde en tilbagetrækning fra måske overdreven deltagelse i et eller flere fællesskaber. Det har skabt en mættelse og derefter startet en sult efter at være alene og måske ”få tankerne på plads”.

Mange mennesker, som glæder sig over at være alene, kan ikke forstå, at folk kan føle sig ensomme. At være alene betyder bare at være sammen med sig selv, mener de.

Adskillige psykologiske aspekter af ensomhed er dog defineret som manglende evne til at se sig selv i øjnene. Man kan ikke lide sig selv og kan ikke forholde sig til den virkelighed, som er ens egen bevidsthed.
Men behøver det at være tilfældet? Kunne en form for ensomhed ikke være begyndelsen til en spirituel søgen? Ovenstående citat af Walter Savage Landor peger i den retning, men hvordan kan vi forstå udtalelsens dybere mening?

”Tag proppen af flasken”.
Vi må starte med at kigge på ”Gud”. Et ord, som kan sætte brand i mange bevidstheder og hjerter. Er det nu det guddommelige i os selv? Gud i bibelsk forstand? Gud i kosmologisk forstand? Gud som altet? Det guddommelige som gennemsyrer alt i tilværelsen?

Dernæst ordet ”audiensværelse” – et værelse, hvor man kan få foretræde for nogen og kan regne med at blive hørt.
I Guds audiensværelse kan man således forvente at møde det guddommelige og få opbakning og berigelse.
Pointen er, at det guddommelige altid venter på os i audiensværelset. Det er os, som skal gå derind. Dvs. vi skal ”tage proppen af flasken”, så den åndelige energi kan fylde os.

Følelsen af ensomhed ændres kun ved, at vi åbner os og bliver bevidste om det guddommeliges eksistens i alt omkring os. På den måde bliver vi parate til audiensen.

Men hvad får et menneske til at åbne sig? Forklaringen ligger i sult- og mættelsesprincippet. Når man virkelig har følt sig ensom – adskilt fra helheden og alt omkring en – stiger savnet efter samklang, enhed og fællesskab på et dybere niveau. Længslen efter en altomfattende, inderlig og gennemgribende kærlighed vokser til uanede højder.
Når en sult bliver tilstrækkelig stor, bliver mennesket alvorligt søgende. Det skaber nye handlinger.

Nogle gange vil det føre til, at man griber efter det første det bedste tilbud på en gudsopfattelse. Men hvis man virkelig har drukket af vandet i den dybeste ensomhedsbrønd, helmer man ikke, før man finder en reel samklang. Den søgende bliver mere og mere seriøs.
Gradvis opdager man, at der er et reelt alternativ til ensomheden. At med det guddommelige ”i baghånden” kan ens liv få fylde.

Skyggeland
Når solen står op om morgenen, er skyggerne lange. Sådan er det lige nu på menneskehedens udviklingsvej. Ensomhed er bare én af de lange skygger. Krig, rædsel og sygdom er nogle af de andre.
Lidelserne udvikler vores skelneevne, så vi efterhånden lærer at se forskel på skygge og lys. Forskellen imellem vores egen bevidsthed og den globale bevidsthed bliver tydeligere og tydeligere. Vi får øje på Bibelens såkaldte ”får og bukke” i os selv og i verden.

Mere end nogensinde længes vi efter lyset – kærlighed, fred, lykke og guddommelig samklang. Den ”spirituelle” sol er kun lige over horisonten, men vi glædes alligevel over den. Vi ser dens enorme energi og ser den stige op og få mere og mere magt til at jage skyggerne bort.

Øvelse: Din morgensol

Forestil dig en tidlig morgen en vinterdag. En solopgang ude på landet. Marker, veje og træer er dækket af nattens rimfrost.
Se dit livs mange svære stunder symboliseret ved skyggerne, der ligger hen over veje og marker.
Se rimfrosten som det, der fastlåser situationen.

Så ser du solen løfte sig over horisonten. Solen er din spirituelle sol.
Den gør gradvis skyggerne mindre og smelter rimfrosten.

Oplev hvordan din spirituelle energi formindsker al skygge i dit liv og stimulerer kærlighed og overblik og skaber helhedsfølelse. Lad din spirituelle sol stimulere denne forvandling hver dag!

Dette blogindlæg er skrevet af kursusleder Steen Landsy.
Steen er redaktør på Nyt Aspekt & Guiden og underviser på Kosmos Centret i  åndsvidenskab .

Henvendelse: Kosmos Center, Bjelkes Allé 17 A, 2200 København N.

Artiklen har været i Nyt Aspekt januar-februar 2008 og er udgivet med tilladelse fra Sten Landsy.

Læs også >> Føler du, at du er gået i stå i din spirituelle udvikling?

Gratis podcast.
Hør et interview med Ingelise og Steen Landsy >> 40 år i det alternative miljø.
Podcast episode nr 75
Siden 1976 har Ingelise og Steen undervist i åndsvidenskab, psykisk forståelse, personlig udvikling, clairvoyance og spiritualitet. Tusindvis af elever har haft glæde af deres ekspertise, hjertevarme og humor. De er skaberne af Kosmos-kurserne og arrangerer også spirituelle rejser hvert år.

2 kommentarer til “Ensomhed er Guds audiensværelse”

  1. Lucy

    Smukt og vigtigt skriv .
    Er så dybt enig: Vejen til ophævelse af smertefuld ensomhed er at gå tættere på Gud. Men det er også at turde gå tættere på sig selv og andre ved at fokusere på at skabe intimitet – med sig selv og andre. Jeg kalder det intimitets-intelligens i min undervisning. På fysisk , følelsesmæssigt, åndeligt og teknologisk niveau. Det er at udvikle bevidsthed og evne til at skabe connection . Den vej må vi også lære at kende ♥️

  2. Lisa

    det er rigtig godt og nogen gode råd som jeg vil tænke på, for det er rigtig at midt i det vi står i, jeg har mistet min mand, så behøver jeg og andre ikke være ensom, for selvom man somtider føler det, så er jesus med hele vejen, tak for dine gode opmuntringer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top