Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Gør noget uventet og glæd en du holder af.

goer noget uventetGlæd et andet menneske.

Gør noget uventet og spred glæde.

Min søde niece kom en morgen spontant forbi til en kop kaffe inden hun skulle af sted på job.

Jeg har en kærlighedsgave til dig, sagde hun og rakte mig en gave pakket ind i et tørklæde.

Forsigtigt åbnede jeg tørklædet og inde i var en glasdåse, fyldt med små
origami fugle, som hun havde siddet og foldet. Der var også vedlagt et kort og da jeg læste det, blev jeg helt rørt.

I glasset er der en masse fugle. Hun sagde til mig, at jeg på dage hvor jeg har brug for noget positivt, skal jeg åbne en af dem.
På de lyserøde har hun skrevet meningsfulde citater, på de grønne er der ord om og til mig, og på de blå er der digte.

Det er da lige til at tude over.

Gør noget uventet og skab glæde omkring dig
Min niece er rigtig god til at sprede kærlighed og glæde. Hun kan finde på at hænge en pose med nybagte boller på mit dørhåndtag, eller stille en skål med hjemmelavet chokolade på dørmåtten.
Disse handlinger gør mig bare så glad og ikke mindst dybt taknemmelig.

Hvornår har du sidst glædet og overrasket nogen bare fordi du havde lyst til det, og ikke fordi du krævede eller ønskede at få noget tilbage, men bare fordi du ville gøre et andet menneske glad?

Det betyder al verden at du gør det. Både for den der får men så sandelig også for dig som giver. Du bliver glad af at give.

Læs også >> Derfor bliver du glad af at give.

Gode gerninger føles godt indeni.
Sidst jeg var i banken, gav jeg ekspedienten en lille æske chokolade. Hun blev helt rundt på gulvet. Til mig? Jamen, hvorfor? Ikke for noget, bare fordi jeg har lyst. Ih altså, nej hvor dejligt og så smilede hun fra øre til øre.
Nu var hendes dag reddet.

På 1 års dagen for købet af min lejlighed, gik jeg ned til EDC og gav min ejendomsmægler en buket blomster. Det samme gav jeg min bankrådgiver. Det var tydeligt, at det ikke var noget de var vant til.

Da et fjernvarmerør i vinters sprang lige udenfor døren til vores opgang, og sendte en 10 meter høj søjle af vanddamp, isolering og snask fra undergrunden op på vores ejendom og vinduer, gik jeg den efterfølgende morgen ned til min underbo og bankede på.

Jeg vil tro, at hun er omkring 75 år gammel. Hej, jeg bor ovenpå. Jeg går ud fra at dine køkkenvinduer også er fuldstændigt smurt ind efter nattens uheld? Ja, svarede hun.
Skal jeg så ikke lige pudse dem for dig, nu hvor jeg alligevel er i gang med mine egne? Hun stod helt paf og vidste slet ikke hvad hun skulle sige. Gider du virkelig det, spurgte hun til sidst. Ja da, skal jeg ikke gøre det med det samme? 10 minutter efter havde hun rene vinduer og jeg følte mig bare så glad over at have haft en mulighed for at give hende en håndsrækning.

Hvem kan du glæde?
Alle har brug for et skulderklap, en kærlig tanke eller at blive positivt overrasket. Hvad med pædagogen der passer dit barn i institutionen, skolelæreren, din mekaniker, tandlægen, din nabo eller kassedamen?
Hvad med din familie, venner eller andre i dit netværk. Send dem en sms, et kort eller et brev hvori du skriver hvor meget du holder af dem og hvad de betyder for dig.
Giv dem en gave på dage hvor de ikke har fødselsdag.

Gør noget uventet.
Har du nogensinde oplevet at nogen helt uventet har givet dig en gave, en anerkendelse eller på anden måde hjulpet eller beriget dig? Kan du huske hvor glad du blev? Tænk på hvor meget det betød for dig og hvor glad du blev. Denne følelse kan du give videre til en anden.

Det er en win win. Modtageren bliver glad og du som giver, bliver mindst ligeså glad.

Lad os alle sammen gå ud og sprede glæde og gøre gode gerninger.

Læs også
>> Sådan bliver du mere glad.
>> Glæde og humor i hverdagen. Hør mit interview med Karen-Marie Lillelund.

 

3 kommentarer til “Gør noget uventet og glæd en du holder af.”

 1. Eva Emilia Thea Vogelius

  Forleden dag havde jeg min nye røde ” klovne ” næse på på job.
  Købte næsen for at støtte Hospitals klovnernes fantastisk arbejde.
  Da jeg senere på dagen skulle på job satte jeg næsen på og der sad den så de næste 8t.
  Hold fast en fest det blev en uforglemmelig vagt……Så meget glæde, så mange knus og grin – Ja, så meget grin, at tårerne løb og maven gjore ondt og en ældre dement kvinde grinede så meget og længe, at hun tissede i bukserne og så grinede vi endnu mere …. ?
  Næsen ligger nu i min arbejdstaske og vil helt sikkert blive brugt rigtig tit.

  Tak for din hjertelige indslag Jette. ☀️

  1. Tak for denne fantastiske positive kommentar. Tænk engang hvor lidt der egentlig skal til. Du har selv haft en super vagt og du har glædet og beriget andre omkring dig. Jeg synes helt klart, at næsen skal på igen. ??

 2. Judy

  Oh Jette, du er et smukkt og dejlig menneske

  Tak fordi du finns til.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top