Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Jamen det nytter ikke noget

jamen det nytter ikke nogetJamen det nytter ikke noget.
Her den anden dag, var jeg til foredrag hos Chris MacDonald “Better Brain”.
Et virkeligt godt foredrag der varmt kan anbefales.

Jeg fulgtes med en god veninde, og i pausen sad vi og talte om alt det spændende vi havde lært. Pludselig siger hun “Han burde tænke lidt mere på miljøet”. Hvad mener du med det, spurgte jeg lidt overrasket. “Jo, han frådser med papiret”.
Chris havde en flipover og indrømmet – han skrev med meget store bogstaver og tegnede ofte bare en smiley eller lign. på papiret, hvorpå han bladrede til et nyt ark.

Går du da op i miljøet spurgte jeg lidt fræk, mens jeg havde en skjult bagtanke med spørgsmålet. “Ja, selvfølgelig” svarede hun.

Har du et “nej tak til reklamer” på din postkasse, var mit næste spørgsmål. Næh, det havde hun ikke og hvad havde det nu med sagen at gøre.

Jamen hvis du går op i miljøet og du sidder og bliver forarget over at Chris frådser med 10 stykker papir, så burde du måske også tænke på dine egne handlinger. Hver borger i Danmark modtager i gennemsnit 20 kg reklamer hvert år og de fleste af dem bliver båret direkte fra postkassen og ud i skraldespanden. Er du klar over hvor mange træer der skal bruges for at producere dem?

Og hvis du er interesseret i at læse og følge med i butikkernes tilbud, så kan du jo gøre det online på Minetilbud.dk
Her samles hver uge alle landets tilbudsaviser.

Jeg selv har valgt et nej tak skilt og jeg har også sagt nej til levering af telefonbøger, aftenskolekataloger, lokalaviser og lign. Hvis jeg har brug for nogle af de informationer som de indholder, kan jeg slå det op på nettet.

Jamen det nytter ikke noget.
“Det kan da være lige meget for aviserne trykkes jo alligevel, hvad enten jeg vælger dem fra eller ej”, var hendes svar.
Det er da noget vrøvl. De produceres kun så længe der er efterspørgsel. Hvis alle danskere satte et “nej tak” skilt på deres dør, så ville man ikke mere trykke de store mængder tilbudsaviser.

På samme måde som hvis alle valgte at købe økologiske æg, så ville produktionen af buræg også ophøre og vi kunne stoppe det dyrplageri hvor 4 høns skal dele et bur af trådnet på størrelse med 1 A4 ark.

Hvis alle valgte at købe økologiske produkter, ville naturen blive sparet for mange sprøjtemidler.
Hvis du er bekymret for miljøet, kunne du vælge at tage cyklen i stedet for bilen. (Min veninde har kun 1.5 km til arbejdet, og tager hver dag bilen.) Hvad med at udskifte alle dine pærer til energisparepærer, tørre dit tøj på en snor i haven eller på et tørrestativ i stuen frem for at bruge tørretumbleren, lukke for vandhanen mens du børster tænder samt droppe karbadet og i stedet tage korte brusebade.

Og sådan blev jeg ved og jeg nævnte alle de ting hun kunne gøre i hverdagen, som ville støtte vores planet.
Hendes næste svar var, “jamen det nytter ikke noget at jeg tager cyklen, når alle andre tager bilen, alle andre …..”
Nå, nu var det pludselig alle andre.

Mange snyder i skat. Tager noget fra deres arbejdsplads (papir, kuglepenne, fotokopier osv osv.) Mange kyler batterier, glas og papir i skraldespanden i stedet for i genbrugscontainere. Mange gør dit og mange gør dat. Ja, jeg ved det godt. Men hvis vi nu hver især gjorde vores del og tog vores ansvar, så ville vi faktisk kunne gøre en kæmpe forskel.

Dine handlinger ville betyde alt for miljøet og du kunne være et godt eksempel for dine venner og omgangskreds.
Min holdning er, at vi hver især er nødt til at gribe i egen barm og spørge, hvad kan jeg gøre for at gøre noget godt for miljøet og vores fælles fremtid?

Bare fordi alle andre måske gør det modsatte, behøver jeg jo ikke også at gøre det.

Det jeg gør og de valg jeg træffer, kan synes ganske ubetydelige i den store sammenhæng, men jeg gør det alligevel, for jeg tror på at nytter! Jeg tror på, at hvis jeg ønsker fred på jorden, så må jeg begynde i mine egne små cirkler og skabe fred der. Jeg må skabe fred i mit sind, i min krop, i min sjæl, i min familie osv.

Det vil have en effekt, på samme måde som når du kaster en sten i vandet. Der lyder et plump og stenen forsvinder, men effekten er, at ringe spredes i en større og større radius. Så jo – det nytter virkelig noget.

Hvad vil du gøre for vores miljø? Hvad med at spise lidt mere grønt? Så støtter du både din krop samt vores planet.
Læs >> Har du talt med din krop i dag?

1 kommentar til “Jamen det nytter ikke noget”

  1. Maja

    Jeg giver dig fuldstændig ret :). Oplever det samme i min hverdag. Folk vil gerne ændre verden, både når det drejer sig om miljø og at hjælpe andre, men samtidig følger de strømmen (hvad gør min nabo) og alle de ting de kunne gøre bliver skubbet frem til noget de kan gøre i morgen, da det bare er nemmere.
    Min filosofi er at starte i det små og så tage den derfra. Vi har for længe siden fået et nej tak skilt op. Det skåner min ryg og miljøet og jeg savner ikke tilbudsaviserne, da jeg læser dem på minreklame.dk. Vi tager den offentlige transport, spare på vandet så godt vi kan, støtter balkotkidsnepal.dk, og køber økologisk når pengepungen vel at mærke kan følge med.
    Vi redder ikke verden på den måde, men jeg tror som dig at små skridt kan skabe store ringe i vandet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top