Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Han maler i trance. Florencio.

Florencio er et medie der maler i trance.

Maler i trance – det er, hvad Florencio gør, og han kommer til Danmark i maj 2024. Lørdag d. 4. maj kan du møde ham og opleve hans fantastiske evner. Jeg var fuldstændig tryllebundet, da jeg mødte ham og så, hvad han er i stand til.

Ånderne maler gennem mediet Florencio Anton.
Afdøde kunstnere malede nye værker, igennem det brasilianske medie Florencio Anton, da han sidst gæstede Danmark, og nu kommer han igen.

Der skal meget til at imponere mig.
Jeg har set, hørt og oplevet meget i de 33 år, jeg har været i den alternative branche, og der skal derfor noget ganske særligt til at gøre indtryk på mig.

Annette Hørning fra Hørninghuset, trak mig til side efter jeg havde været i huset for at holde et af mine foredrag. Hun spurgte: Kender du, eller har du hørt om mediet Florencio? Nej, ham kender jeg ikke, svarede jeg. Åh, ham må du bare møde. Han kommer hos os i næste uge. Skal jeg reservere en plads til dig? Ja tak, gør bare det.

Florencio maler i trance.
Jeg ved ikke lige hvad jeg havde forventet at opleve, men Florencio, ja han er virkelig værd at køre efter.

Florencio er en mediumistisk maler. Efter han er gået i trance, vil afdøde malere kanalisere igennem ham. På en aften kan han male ca 12 malerier af forskellige kunstnere, der kommer igennem.

Min aften med Florencio.
Der var stuvende fyldt i HørningHuset men jeg var heldig at komme så tidligt, at jeg fik plads på første række. Egentlig spiller det ingen rolle hvor du sidder, da alt hvad Florencio laver, via et kamera bliver vist på storskærm, så du virkelig kan følge med, mens billederne bliver lavet.

Florencio gik i trance og kort efter var der en afdød maler der “overtog styringen.”
Videnskabsfolk har flere gange studeret både Florencios arbejde og anerkendt at de nye værker er malet af de afdøde kunstnere selv, men også undersøgt om han virkelig er i trance.
De kunne måle at både kroppens muskulære aktivitet samt hjernen er sat ud af spil. Lidt på samme måde som når man er under fuld bedøvelse før en operation. Derfor skulle det egentlig være fysisk umuligt for Florencio overhovedet at kunne bevæge sig.

Tårerne fik frit løb
Et er at sidde og se ham male og på storskærmen se maleriet tage form, men noget andet er, når en af de frivillige hjælpere går igennem salen og efterfølgende viser billedet frem. Det tog pusten fra mig hver gang. Sikke en dybde. Sikke levende de forekommer. Alle billederne taler direkte til hjertet og mange græd, fordi oplevelsen og ikke mindst kunstværkerne er så smukke.

Jeg måtte opleve ham igen.
Florencio medie maler i tranceNæste aften gæstede han Unitarernes Kirke. Et arrangement som spiritist foreningen Geeak stod for og selvom jeg havde en anden aftale stående i min kalender, valgte jeg at flytte den for i stedet at kunne komme ind og opleve Florencio igen.

Denne gang brugte Florencio lidt tid på at fortælle om sig selv og sit arbejde, og om hvordan han allerede som barn var i stand til at gå i trance. Picasso var den første maler der malede igennem ham.

Der er ingen tvivl om at alt hvad Florencio siger og gør, kommer direkte fra hjertet. Det kan ingen vist være i tvivl om, efter at have mødt ham.

Selvportræt RembrandtDenne Rembrandt tog 14 minutter.
Når Florencio først er gået i trance, går det stærkt med at male. Det tager ham typisk 7 minutter at lave et billede. Denne Rembrandt tog dog længere tid.

På nettet har jeg set nogle YouTube klip med Florencio, hvor han efter at været gået i trance, maler med begge hænder (og fødder for den sags skyld) på én gang. Således at han med højre hånd kanaliserer Monet og med den venstre er Picasso i gang med sit kunstværk.

Florencio maler billeder i tranceFå en Picasso med hjem.
Når aftenen er slut, bliver billederne solgt. Der er en helt fast pris på dem 1.000 Kr, 1.300, Kr eller 1.500,- Kr alt efter deres størrelse og da der er mange der vil have fingrene i kunstværkerne, foregår det ved lodtrækning.

Du kan komme hjem med en Van Gogh, Mattisse, Monet, Rembrandt, Picasso, Da Vinci, Renoir eller en af de andre store kendte afdøde kunstnere. Alt efter hvilke malere der kommer igennem den pågældende aften.

Et bevis på liv efter døden.
Grunden til at Florencio bruger al sin tid på at rejse jorden rundt for at lave dette arbejde, er dels at alle penge som billederne bliver solgt for går til fattige i Brasilien, hvor Florencio og hans gruppe af frivillige hjælper børn og kvinder i to favelaer i Salvador med fødevarer til overlevelse, lektier, førstehjælpskurser mv., samt for at bevise at der er et liv efter døden.

Jeg har en Monet på min væg.
Jeg var den heldige køber af dette maleri af Monet.

Det er egentlig ret sjovt, for når mine gæster får øje på billedet, står de et stykke tid tavse, betragter det og så siger de: Har du virkelig en ægte Monet hængende?
Ja, svarer jeg.
Jamen …. ??? De ligner et stort spørgsmålstegn. Sagen er jo den, at normalt har man en plakat eller et litografi af Monets værker hængende, men ikke et oliemaleri på lærred i ramme. Endda et der er vådt de første 2 måneder efter du har fået det med hjem. 😉

For at sikre at man ikke kontakter diverse auktionshuse og der forsøger at sælge mesterværket, bliver der på bagsiden af alle lærreder skrevet Florencios navn.

Se en video fra min aften i Unitarernes Kirke.

Denne video er produceret af Ida Grøn der følger Florencio, for at lave en dokumentarfilm om ham. Læs om Ida og filmen, længere nede.
Musikken er af David Bailey.

Film om Florencios arbejde.

Dokumentarinstruktør Ida Grøn oplevede Florencio male i Danmark. Det greb hende lige om hjertet og nysgerrigheden, hvor dybt berørte alle slags publikummer blev under maleprocessen – lige fra røngtenlægen til fiskeren.
Det ramte særligt, at enkelte publikummer knyttede meget personlige historier til de malerier de købte med hjem.
Derfor greb hun kameraet og begyndte at lave en film. Ikke en propagandafilm, en film der hænger Florencio ud eller kører på wow-og-gys effekten, men en film der går med oplevelsen og undersøger – hvad i alverden er det her for noget?

Hvordan oplever Florencio verden, og hvad er hans indre og ydre kamp, når han stiller sig lige i spot for tilbedelse og foragt? Hvad består mødet mellem den åndelige verden, Danmark og Brasilien i, og hvad betyder dette arbejde for de mennesker det berører – køberne af malerierne og de fattige, der får brød på bordet? Det ene menneskes åndelige føde bliver det andet menneskes brød på bordet. Vi følger Florencio som medium og hans kamp for sin vision, men dybest set er det en film om kærlighed, der overlever døden. For vi kan alle relatere til kærligheden – om vi er åndeligt ”anlagt” eller ej. Vores kærlighed, handlinger og relationer til levende som afdøde sættes på spidsen når vi stilles overfor spørgsmålet – hvad hvis det hele fortsætter på den anden side af lærredet?

(Ida er dokumentarist – og stiller sig åben overfor den spirituelle del af tilværelsen, hun tilhører ingen religion og intet trossystem).
Tidligere har hendes film vundet flere internationale priser og været vist på nogle af de største internationale dokumentarfilm festivaler og på TV stationer over hele verden
.

Filmen The Medium 

Her kan du møde og opleve Florencio i Danmark i 2024.
Jeg har af >> Foreningen Spiritismen Danmark netop fået at vide, at Florencio kommer til Aktivhuset Olsbækken i Greve Lørdag, den 4. maj, kl. 13.00 til ca. kl. 17.00
Pris 200 – 250,- Kr
Ånderne maler gennem trance-mediet Florencio Anton.

Hvis du endnu ikke har oplevet ham male, så har du chancen nu.
Der bliver rift om pladserne, så vent ikke for lang tid med at købe din billet. Der er kun plads til ca. 50

Tilmelding og køb af billetter på dette link >> https://spiritismenstrossamfund.nemtilmeld.dk/93/

Andre datoer i Danmark 2024:

På dette link: “Florencio i Danmark” finder du en dansk side om Florencio og en kalender der viser om/hvornår han evt. gæster andre byer i Danmark. Besøg den jævnligt, da der godt kan gå noget tid før den bliver opdateret med  byer og datoer for 2024.

Relevante links:
1. Florencio Anton hjemmeside.
3. Artikel om Florencio i Politiken.
4. David Bailey kanaliserer healende musik.
5. Mød Jens der taler med de døde.

13 kommentarer til “Han maler i trance. Florencio.”

  1. Eva Lissi Tholstrup

    I april 2010 fik jeg en oplevelse, som jeg aldrig glemmer. Florencio var igang med at male, og der bliver så spurgt, om der var en tilstede, der nylig havde mistet sin søn. Jeg havde mistet min søn 41 år, juleaften 2009. Florencio malede min søn, og det skulle være en gave til mig. Desuden fik jeg en besked fra min søn, forstår det stadig ikke helt. Jeg har været med flere gange når Florencio kom til Danmark, men ikke siden fået besked fra min søn.

  2. Bodil Rejnholdt

    Kære Jette.

    Er det gennem dig, man skal henvende sig, hvis jeg gerne vil deltage en af de nævnte datoer?
    Hvis ja, så vil jeg gerne bestille to deltagerbilletter til søndag, den 5. maj i Helsingør.

    De bedste hilsener 😊
    Bodil Rejnholdt

    1. Hej Bodil,
      Jeg har ikke noget med arrangementet at gøre men skriver blot om det på min blog.
      Jeg har linket til Florencios hjemmeside samt til arrangementet i Greve, hvorfra du kan finde mere info samt købe billetter. 🙂

  3. Vibekemaj Høeg Andersen

    Tusind tak, fordi du deler Jette ! FANTASTISK beskrivelse af Florencios arbejde ! TAK :-)

    KH Vibekemaj

  4. Connie

    SÅ ærgerligt at jeg ikke kan deltage, men jeg vil holde øje med hans kalender og glæde mig til, hvis han en anden gang skulle komme til København. Det håber jeg meget.

  5. Helt fantastisk flot skrevet og kommenteret Jette, tak for det. Danmark er så heldig at have dig som spirituel vejviser. Og tak til alle de mennesker (Annette på Amager, Jørgen i Ouroborus, geeak.dk og så mange andre) der er involveret i dette arbejde med at dele Florencios arbejde med resten af Danmark.
    Florencio er i København for at male kun den ene aften d. 18/9 i Unitarernes Hus. Siden http://www.florencio.dk bliver opdateret de næste par dage.

    1. Tina

      Hej Sonia. Linket virker ikke? Mvh Tina

  6. SMUKT og meget velskrevet. Tak Jette for at fortælle om Florencio Anton og hans fantastiske arbejde. Han er one of a kind og hans billeder har healende kvaliteter ud over den særlige skønhed og intensitet, som udstråler fra hans billeder.

  7. Alan

    Han er fantastisk ❤️ har selv købt en Piccaso

  8. Imponerende oplevelse du beskriver med Florencio – du som har set og oplevet så meget!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top