Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Med hvilke øjne ser du?

med hvilke oejne ser duMed hvilke øjne ser du? Vi klager over vejret, regeringen, de høje skatter og afgifter på biler, den hjemmeboende teenager, det udsolgte tilbud i Netto, den uklippede hæk i skellet til naboen samt partnerens manglende arbejdsindsats i hjemmet.

Jeg har en bekendt, der klager og brokker sig over alt muligt.
Der er altid et eller andet hun kan brokke sig over.

Det kan være en reklame i tv´et, speakerens slips, en arbejdskollega, bilisterne, cyklisterne, ventetiden i en kø eller at døren i opgangen ikke lukker helt til.
Når jeg spørger hende, om hun er glad for sit liv, svarer hun altid med et kæmpe smil: Ja, jeg elsker mit liv.

Hvorfor så al den klage og brok? Jeg tænker, at hendes negative måde at se verden på er gået hen og blevet en dårlig vane. Hun er simpelthen blevet ekspert i at finde på noget at klage over. Hun ser det, og hun brokker sig højlydt.

Det er nu heller ikke de mest positive gloser og vendinger hun bruger, når hun taler om andre. Jeg skal altid høre om alt det der er i vejen med den ene og den anden i hendes bekendtskabskreds.

Når hun taler til sin mand, er det i samme stil. Hun kritiserer og bebrejder ham. Hun gør grin med ham og er sarkastisk, og når jeg påpeger det for hende, svarer hun “hold da op, han kan godt tåle en gang røg. Det er jo bare for sjov.”

Det er sikkert også bare for sjov, når en klasse rotter sig sammen og mobber og driller en kammerat. Eller er det?
Hvorfor gør man det i det hele taget, og hvordan har vedkommende det, som det går ud over?

Videnskab.dk >> Mobning påvirker helbredet.

Med hvilke øjne ser du?
Læs dette indlæg samt se min video >> Har du de positive eller negative briller på?

Dine tanker styrer dine følelser.
Jeg synes ikke vi kan tillade os at brokke os så meget som vi gør.
Flyt i stedet fokus hen på det, der er positivt og på alt det, som vi har at være taknemmelig for. Der er godt nok meget!

Hvis jeg har en dårlig dag, så kan jeg rimeligt hurtigt ændre mit humør, hvis jeg sætter mig ned og bruger 10 minutter på at skrive en liste over alt det, som jeg har at være taknemmelig for.
Når jeg gør det bliver jeg glad, får mere energi og mine problemer synes nu meget mindre.

Hvis jeg derimod tænker på alt det, jeg har at klage over, bliver jeg tung, trist og i dårligt humør. Det kan også være at jeg bliver ked af det, vred eller får en følelse af magtesløshed.
Retter jeg i stedet min bevidsthed hen på alt det der fungerer, er godt og som jeg er stolt af, tilfreds med og taknemmelig for, så bliver jeg glad og får overskud.

Ros og påskøn din partner – før du skælder ud.
Jeg har et vennepar som har lavet en rigtig fin aftale med hinanden. De skal sige 3 gode ting som de påskønner/elsker ved den anden før de må sige noget kritisk.

De fik denne idé, fordi de var kommet ind i en negativ cirkel, hvor de hver dag gik og snerrede af hinanden. Du tørrer ikke køkkenbordet ordentligt af. Du fjerner ikke dine sure sokker fra sofaen. Du har ikke købt mælk nok. Hvorfor har du ikke gjort dit eller dat? Du lovede at ……

Dette var til stor irritation og frustration for dem begge og det påvirkede deres intimitet.
Derfor aftalte de, at de gerne måtte kritisere, være skuffet eller brokke sig over noget, men først efter de 3 påskønnelser.
Resultatet blev, at det gik op for dem hvor meget energi de rent faktisk brugte på at kritisere og klage over ganske små bagateller, som i det store hele slet ikke betød noget og hvor glade de var for hinanden.

De er nu gået et skridt videre: De vil aldrig tale dårligt om nogen, uden at vedkommende selv er til stede.
Det er da 2 super gode aftaler.

Læs også
>> Du ser det, når du tror det.

1 kommentar til “Med hvilke øjne ser du?”

  1. Hvor har du ret. Jeg har haft samme dårlige vane og var træt af det. Nu ser jeg alt som en lejlighed til at lære noget. Selv det at vente i kø. Kan anbefale Eckhart Tolle's En Ny Jord :-)

    Når man taler dårligt om andre siger det selvfølgelig mere om en selv end om den anden. Men det er ikke bare det at tale dårligt, at tænke dårligt er også udbredt. Heldigvis kan man ændre sine tanker, men det kræver lidt øvelse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top