Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Vær stille og nyd det

Skab stilhed midt i byens puls.

vaer stille og nyd detVær stille. Ja, jeg ved godt at når jeg har valgt at bo midt i hjertet af København, så kan jeg ikke forvente at høre fuglekvidder fra tidlig morgen til solnedgang. Enig. Men hvor kan jeg finde stilhed i min hverdag?

Hvor kan jeg være stille eller måske nærmere hvor kan jeg opleve stilhed? Lige meget hvor jeg er så føler jeg, at jeg befinder mig i et bombardement af lyd- og synsindtryk.

Er stilhed bandlyst?
Det er næsten som om at stilhed og det at være stille, er forbudt.
I mange hjem er der enten tændt for tv, radio eller computeren. På jobbet er der en hel del larm, især i de åbne kontorlandskaber, som man for år tilbage syntes var rigtig smarte, men som nu har vist sig, at være en stor stressfaktor.

I busser og tog, vises der nyheder og reklamefilm på små skærme. Ligeså på bagsædet i taxaerne.
I gadebilledet er der visuelle, lysende og blinkende reklamer overalt.

På stranden eller i sommerhusområder møder jeg ofte mennesker der har medbragt en ghettoblaster.
I skoven går folk og taler i mobiltelefon.
I Kongens Have, der er mit grønne åndehul, er der mange der har medbragt små bærbare højtalere som de sætter til deres mobil.

Folk taler i mobiltelefon overalt, eller de har høretelefoner på og lytter til musik på deres mobil.
Hos frisøren kører radioen i baggrunden, og selv når jeg skal ud og handle er der også musik i butikkens højtalere.

Når vi spiser, går snakken lystigt, eller vi ser tv imens eller læser avisen, og vi smager og nyder slet ikke maden.
På toilettet har vi en stak blade liggende, eller mobilen medbringes, så vi kan læse nyheder imens.
Når vi går i seng og skal sove, er der mange der har et tv kørende i soveværelset, eller som det sidste lige skal tjekke mail og Facebook.

Vi er der, hvor der bare skal fyldes på hele tiden, og det virker som om, at vi ikke må “kede os” eller være stille et eneste øjeblik.

I dag sidder jeg på et hotel i Århus mens jeg skriver dette indlæg.
Her til morgen tog jeg elevatoren op på 10. sal, hvor der er buffet. Der er en fantastisk udsigt fra restauranten og vinduerne går fra gulv til loft. Til den ene side kan jeg se vandet og skibene, og til den anden, er der den flotteste udsigt ud over Århus. Men i mine øjne blev idyllen ødelagt af, at der fra højtalerne i loftet, kører en radio med en blanding af reklamer, musik og snak.

Jeg spurgte personalet, om det var muligt at slukke den? Nej, det måtte de ikke. De kunne godt skrue lidt ned, men hvis den blev slukket, blev der “ubehageligt stille” og det bryder gæsterne sig ikke om …

Spis og vær stille.
For mange år siden var jeg på Findhorn, et spirituelt samfund i Skotland. Der havde de i spisesalen et stille-bord.
Det var et bord, som man kunne sætte sig ved, når man enten skulle spise morgenmad, frokost eller aftensmad. Når man satte sig ved det bord, var det fordi man ønskede at sidde i fred og ro, uden snak og bare nyde maden. Bordet gjorde det legalt, at være stille. Det var et meget populært bord, og jeg valgte ofte at sidde der.

Vi har mistet kontakten til os selv.
Jeg tror, at én af grundene til at mange føler at de har mistet kontakten til deres intuition, den indre stemme og til det spirituelle er, at det er svært at høre, fornemme og sanse noget som helst i larm og de mange input.

Om det er en flugt eller en dårlig vane vi har skabt, skal jeg ikke kunne sige men jeg fornemmer, at det skader mere end det gavner, og at mange bliver kede af det, når de mister følingen med sig selv.

>> Gå offline og kom i kontakt med din intuition.

Vær stille – hver dag.
Uanset om du bor i byen eller på landet, så er det vigtigt, at du hver eneste dag tager en timeout fra al støj, larm, snak og input. En tid, hvor din hjerne kan få lidt ro.

Vores fine energi-system har brug for stilhed.
En tid uden larm. Ingen lyd. Ingen ord. Ingen billeder. Et øjeblik, hvor du kan vende opmærksomheden indad, for der at kunne høre din indre stemme, lade tankerne flyve og ikke mindst for at dagdrømme.

Giv dig tid til en daglig time out. En tid hvor du bare er ét med dig selv og hvor ingen kan nå dig.
Telefonen / computeren / tv og radio skal være slukket. Bøger og blade lagt væk. Det behøver bare at være 5 minutter, mere skal der ikke til.

Luk øjnene. Træk vejret roligt. Mærk hvordan dit sind bliver mere og mere roligt og du kan mærke din krop.
Efter et stykke tid, vil du langsomt kunne genskabe din naturlige kontakt med din spiritualitet, og du vil mærke dit stressniveau falde. Du vil i “denne tilstand” være åben for budskaber, anvisninger og guidance fra din sjæl, dit hjerte, din intuition og fra dine guider.

Ah, nu er der stille.
Vær stille hver eneste dag. Nyd og påskøn din daglige 5 minutter med fred, ro og stilhed. Nyd, at du har fundet hjem i dig selv, og er blevet ét med dit indre.

Kun i stilheden kan du høre hjertets svar.

3 kommentarer til “Vær stille og nyd det”

 1. Hanne

  Jeg giver dig fuldstændig ret Jette! Jeg må selv virkelig arbejde lidt med at lade mig gå på af og lade mig provokere, at der alt alt for mange steder i det offentlige rum er radio, musik og tv2 news kørende nonstop.
  Forrige uge startede jeg i Fitness dk, hvor jeg “opdagede”, at der i omklædningsrummet er tv2-news kørende på en opsat fladskærm – samtidig med man også blev underholdt af den sædvanlige musik. Rigtig stilhed er ved at være en luksus-vare….
  Selv i stillekupé blir man udfordret med folks høje musik i høretelefon – eller folk der snakker og hvisker højlydt – selv den ældre generation kan have rigtig svært ved at tie stille i stillezoner.
  Det hele bliver mere og mere opskruet – og det hele går op i Breaking News alle steder – på fx BT’s hjemmeside går det jævnligt så stærkt, at man ikke når at få stavet tekst og overskrift rigtigt og nogle gange står der kun 5 ord om hvad der er sket og teksten ” opdateres…
  Ro på – TAK. ?

  1. Tak for din kommentar. Jeg er helt enig. Stilhed er ved at være en luksus-vare.
   Vi må hver især skabe vores egen “stille zone” samt hver dag tage os tid til en time out fra alle input.
   Hvis man ovenikøbet er særligt sensitiv: https://harthimmer.dk/blog/er-du-saerligt-sensitiv/
   så har man i den grad brug for tid, ro og stilhed hver eneste dag!

 2. Ann

  godt indlæg. jeg bruger nogle gange mine iPod hovedtelefoner – uden iPod – for at have en legitim undskyldning for at være helt stille. ;-)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top