Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Gå offline og få kontakt til din intuition

sluk mobilen kontakt til intuitionSluk mobilen og få kontakt til din intuition.

Ofte møder jeg mennesker der siger noget i stil med:

Jeg har mistet kontakten til min intuition.
Jeg tror ikke at jeg har en intuition.
Jeg kan ikke høre min indre stemme.
Jeg får aldrig svar fra den åndelige verden.

Du er spirituelt online 24 / 7
Din indre stemme, din intuition/kontakten til den åndelige verden er der skam hele tiden. 24 timer i døgnet er du forbundet med Universet. Dette fordi du lever i og er en del Universet, på samme måde som Universet lever i og er en del af dig.

Du er en sjæl der bor i en fysisk krop og dermed er alt hvad der er spirituelt og åndeligt, en naturlig del af dig.

Tag testen >> Er du spirituel?

Alle svar kommer til dig.
Hver  dag modtager du i en lind strøm, gode råd, guidance, forslag, inspiration, vejledning og du får svar på alle de spørgsmål du stiller samt bønner du sender ud i Universet.

Der er for meget støj i dit liv.
I perioder må du gå offline. Slukke mobilen for ellers kan du ikke høre eller opfange de svar, budskaber og signaler du får, da dine guider og hjælpere ikke kan trænge igennem til dig.

Problemet opstår når du er fraværende. Hvis ikke du er i nuet så er du fraværende.
Du er fraværende når du er optaget af ting der er sket i din fortid, bekymrer dig om fremtiden, er stresset, eller når du ikke er i kontakt med dig selv og dine følelser.
Du flygter måske fra nuet og hopper i stedet ind i den virtuelle verden på mobilen, nettet, ser tv eller lign.

Alt dette er støj. Støj som på den ene eller anden måde er med til at fjerne dit fokus fra nuet og fra dit indre.
Støj der gør, at du ikke længere er i kontakt med den spirituelle side af dig.
Støj der får dig til at gå ind i en osteklokke og i den, kan ingen svar, budskaber eller signaler nå dig.

Stilhed og ro samt det, at være i nuet, er nogle af de vigtigste nøgler for at du kan være i kontakt med din spiritualitet og for at du kan høre den indre dialog som du/din sjæl dagligt har med Universet.

Læs også >> Hjerneforsker advarer. Mobilen ødelægger vores evne til at dagdrømme.

Sluk mobilen. Gå offline.
Det er ret svært at høre noget, hvis ikke du er nærværende.

Vores liv er efterhånden blevet sådan, at vi 24/7 skal stå til rådighed. Mobilen er tændt hele tiden, mailen bliver tjekket hvert 5 minut, der skal surfes på internettet, status på diverse sociale medier skal opdateres, der skal spilles spil på iPad’en,  tv’et kører i baggrunden, notifikationer bipper og forstyrrer os konstant.
Dette er ikke sundt for os og det er en faktor til stress.

Læs også >> Sluk nu den mobiltelefon.

Når venner er sammen, ligger mobilen fremme på bordet og de tjekker den hver gang den bipper og de tjekker den også når den ikke bipper. Tænk hvis der var noget man havde misset. Man skal jo nødig gå glip af noget. Jeg har endda set nogle gå sammen på gaden og i stedet for at tale med hinanden, ser de på hver deres mobil.

I toget sidder man og stirer på den lille skærm, læser Facebook opdateringer og lægger lige et billede på Instagram. Desværre gør mange bilister og cyklister det også – altså mens de er i trafikken! Dette skræmmer mig virkelig.
De unge har høj musik i hovedtelefonerne og ligeså har mange løbere.

Når hunden skal luftes, går man og snakker i sin mobil og bemærker slet ikke hundens behov for tid til at stoppe op og snuse til alle de spændende dufte, den møder på sin vej. Når hunden sætter sig til rette for at forrette sin nødtørft, hiver og trækker ejeren i snoren, fordi han/hun slet ikke er opmærksom på hunden, men kun på samtalen.
Mobilen er også i hånden når den lille skal hentes i institutionen.

Det er simpelthen så synd for både hund og barn, der jo i den grad trænger til kontakt og nærvær.
For et stykke tid siden så jeg en hund i Kongens Have. Den havde fundet en god pind, som den straks tog i munden. Halen logrede og den så glad og håbefuld op på sin ejer – en ung kvinde. Hun var i fuld gang med at sms eller skrive en mail og hunden stod bare og ventede. Jeg kunne se i dens øjne at følelserne gik fra at være glad og forventningsfuld- hej vi skal da lege, til at være skuffet og opgivende. Da ejeren var færdig med at sende beskeden, gik hun videre. Hun så ikke en gang på hunden. Den stod et stykke tid og så hende gå væk. Derpå slap den pinden og luntede langsomt efter hende. Halen logrede ikke mere.

Please kære hundelufter: Sluk mobilen og vær sammen med din hund.
Den ønsker dit nærvær, din opmærksomhed og din kærlighed. Du er hele dens verden og liv.

Kærlighed og nærvær.
Jeg synes det er så hjerteskærende at være vidne til den slags. At se voksne gå med deres hund eller barn, mens de er optaget af deres mobil.
Måske har hunden været alene hjemme hele dagen eller barnet har været i institution. Begge har kun ét ønske: Kærlighed og nærvær.

Vi betaler en høj pris for alt det smarte som teknologien kan, for vi distancerer os følelsesmæssigt fra dem vi elsker og vi mister kontakten til os selv, nuets kraft, vores indre liv, vores spiritualitet og vores intuition.

Jeg er virkelig bekymret for, hvilken uheldig drejning dette online-liv får på længere sigt.

På caféerne sidder flere og flere og stirer ned i deres mobil og selv når de skal på toilettet tager de mobilen med.
Går man ud og køber tøj, skal man også lægge øre til musik der brager igennem butikken. I går var jeg inde i Saint Tropez på Strøget. Musikken var så høj, at jeg måtte gå ud igen.
Vi bliver bombarderet med indtryk, støj og larm overalt.

Læs også >> Flere danskere vælger aktivt nyheder fra.

Hvordan er vejret?
I dag tjekker vi vores weather app i stedet for at se ud af vinduet eller intuitivt mærke efter hvordan vejret bliver. Vi har den evne, at vi kan forudse hvordan vejret bliver. Landmænd og fiskere ved altid hvornår der kommer regn, sol, blæst eller storm. De bruger evnen – ikke en app.

Særligt sensitive mennesker.
Hvis du er særligt sensitiv, kan du slet ikke tåle al den støj og disse mange daglige input. Det belaster dit nervesystem og dit fine energilegeme, og du kan fysisk- og følelsesmæssigt få det rigtigt skidt.
Tag testen >>  Er du særligt sensitiv?

Sluk mobilen.

Sluk mobilen i perioder. Vi må begynde et sted for at få vendt denne negative udvikling. Jeg gør det at jeg slukker for mit internet og for min mobil hver dag kl 21. Jeg tænder hverken for nettet eller for mobilen, før næste morgen.

En af mine venner foreslog mig, at jeg kunne sætte mobilen på lydløs, men nej det er ikke nok for mig. Bare det at jeg ved at den er tændt gør, at jeg ikke kan slappe 100 % af og det bliver da kun værre af at den er lydløs, for så må jeg jo tjekke en gang imellem, for at se om der mon er nogen der har ringet eller sendt en besked. Nej, så hellere have den helt slukket.

Når jeg er på café med veninderne, har gæster, er til middag eller lign., så er min mobil også altid slukket.

Læs også >> Hvad går du glip af? (Når du ikke er nærværende.)
Et interessant forsøg lavet af Washington Post.

🎧 Hør min podcast episode nr. 117 >>  Sådan bruger du din intuition og træffer bedre valg. Lydfilen er gratis. 🎧

Nu har jeg slukket mobilen.

Mobilen er slukket og jeg er gået offline af disse grunde:

For det første:
I takt med at jeg fik flere mobile enheder, så begyndte jeg i højere grad at bruge dem hele tiden. Jeg skulle lige …..
Det begyndte at blive en rigtig dum vane, en skjult afhængighed.

For det andet:
Det er bare møg irriterende at sidde sammen med nogen der hele tiden skal se på deres mobil, svare opkald, skrive sms´er og lign. Det er dårlig stil. Jeg har aldrig brudt mig om det og jeg gør det aldrig selv.

Jeg må også indrømme, at jeg bliver ret fornærmet, når jeg er sammen med nogen der ikke kan slippe deres mobil af syne mens vi er sammen. Prioriterer de sms´erne, Facebook- og Instagram opdateringerne højere end mit selskab? (Jeg har naturligvis fuld forståelse for, hvis de skal stå til rådighed for deres børn.)

Jeg har på grund af mit arbejde ikke så meget overskud eller tid til socialt samvær, så når jeg endelig er sammen med vennerne, så lad os da for Guds skyld prioritere tiden og hinanden ved at være nærværende og dele nogle dejlige timer sammen. Lad os se ind i hinandens øjne, mærke hinanden og høre hvad vi har på hjertet.

For det tredje:
Det, at være “på” hele tiden gør, at jeg mister kontakten til det, der betyder aller mest: Mig selv. Mit indre. Kontakten til min sjæl. Kontakten til mine guider.

Tak for at du har læst med så langt, nu kommer pointen med dette indlæg:

Din intuition fejler ikke noget.
Din intuition fejler absolut ikke noget. Du får masser af svar, råd og vejledning fra Universet og dine guider, men det kræver simpelthen at du er til stede, at du er i nuet, at der er tidspunkter på dagen hvor der er helt ro og hvor du tager dig tid til dig selv. For kun når der er ro, du er i nuet og når du er helt nærværende, kan du høre og mærke signalerne.

Stilheden bliver en åbning til det spirituelle og til dine guider.

Der skal dagligt være tidspunkter, hvor du lukker og slukker for alle forstyrrende input.
Sluk mobilen. Sluk og luk ned for al støj, uro og gå offline. Gå en tur, sæt dig og se ud af vinduet, dagdrøm, mediter, visualiser alt det gode du ønsker i dit liv, træk vejret dybt , hvil i dig selv og vær stille. Vær i nuet.

Vær nærværende når du er sammen med dem der betyder noget for dig – venner, familien, dine børn og hunden. De elsker dig og de har brug for dig.

1. Artikel i Femina: Dit barn tager skade, når du tjekker mobilen.
2. Artikel i DR: Unge tjekker beskeder hvert 5. minut. Mobilen stresser.
3. Gratis meditation. Hør mine 2 gratis meditationer: Gratis meditation. (Vælg podcast nr. 21 og nr. 86)
4. Kan du høre din indre stemme? Hvordan lyder den?

Kun i stilheden kan du høre hjertets svar.

24 kommentarer til “Gå offline og få kontakt til din intuition”

 1. Henny Gilberg

  har lige været til foredrag om elfølsomhed og er temmelig bekymret over det, jeg hørte der, om hvor skadet især vores børn kan blive af de microbølger, trådløse telefoner – ja alt det elektroniske udstyr udsender incl masterne. Kan man tænke positivt ligesom du foreslår Jette omkring bil og andet støj? Jeg har hverken mobil eller IPad med i soveværelset. Men er det nok? Tusind tak for dine kloge ord. Håber snart der kommer et foredrag med dig, som jeg kan deltage i igen.

 2. Tulla

  Tak og du har så ret.
  Jeg er blevet opmærksom på hvor afhænig jeg
  Er af denne iPhone og ville gerne slippe den.
  Nu har jeg yderligere en god grund tak og jeg tror
  Sørme at det vil lykkedes nu ❤️
  Tak Jette – kh Tulla

 3. hanne hansen

  spot on -oplevede 3 komsammenerne med mange mennesker i December ..2/3 af menneskene fik man ikke talt med -de havde for travlt med mobilos og var tilsyneladende mere interesseret i den -end at lære nye mennesker at kende – jeg har så osse ændret adfærd ..går bare mega tidligt –

 4. Susanne

  Hej Jette

  Selvom jeg er en gammel pige (73) så giver jeg dig 100% ret.

 5. Anne Aagaard

  Tak for den tankevækkende artikel!
  Vi må håbe, at denne mobil-addict snart vil være i aftagende. Det er dog et katastrofalt perspektiv, der ridses op, når forældre/nære personer lider af mobilmisbrug især, når de er direkte sammen med deres småbørn.
  I går oplevede jeg til min store glæde nogle OFF-TIMER i familiesammenhæng, hvor det var forældrene til en 9 mdr. gammel pige, der var de mest konsekvente off-liners, og der kunne jeg rigtig se, hvor utroligt vigtigt, det er.

 6. christina bartholdy

  Hej Jette.
  Jeg er så glad for at du kom med dette budskab for jeg er stort set på mobilen hele tiden,og det er jeg træt af. Vil så gerne nå ind til min sjæl og kunne høre de råd og vejledning jeg får. Så nu må jeg altså tage mig sammen og smiden min iphone fra mig.
  Tak Jette.

  1. Det lyder rigtigt dejligt at du vil være noget mere offline, og i stede komme online med Universet :-)

 7. Lena Orderud

  Hej, Jette
  ..och tack för alla fina artiklar och podcast. Och kanske framförallt för meditationen nr86. Den har blivit oerhört viktig för mig och min kontakt med våra änglar.
  Nu går jag och klurar på en sak. Jag får nämligen till mig att jag ska kontakta dig och jag förstår nog varför också. (Jag håller på att bestämma mig om jag ska söka en utbildning eller ej. Min arbetssituation är inte optimal, mer belastande än hälsosamt.) Men kan du ge konsultationer per mail? Visst behöver vi väl träffas om du ska kunna ge råd om framtiden? Jag bor ju utanför Göteborg och dessutom förstår jag att du har väldigt lång framförhållning till enskilda uppdrag så jag känner mig tveksam till dessa budskapens tillförlitlighet eller snarare deras genomförbarhet.
  Men, nu har jag ändå tagit ett steg mot kontakt.
  Mina varmaste hälsningar
  Lena Orderud

 8. Joan

  Du har så evig ret, og jeg bliver så meget træt af alle de mennesker omkring mig, som ikke kan leve uden deres smartphone, føler mig tilsidesat og ikke vigtig nok, når folk sidder omkring mit bord og glor på en skærm. Sååå mega træls simpelthen, og jeg bliver faktisk også ked af det, fordi jeg syntes det er mega uhøfligt. Håber der er mange af de afhængige der kan se logikken i at slukke for den.

 9. Pernille

  Tak for et fantastisk godt indslag! Du har så ret – desværre. Al den teknologi, som vi synes er så vigtig at være en del af, overtager vores liv lige nu.
  Hvor er det sociale henne – latter, tale, kram…
  Det kunne være fedt med en dag uden teknologi. Man burde inviterer alle dem man kender – familie, venner, kollegaer osv. en tur i skoven, UDEN deres mobiler/smartphone!(Så er man jo social med dem og “behøver” ikke at informerer (face og smse) om hvad man laver – de ved det, de er sammen med én! :-)

 10. Sibila

  Kære Jette,

  Sidst jeg var i Indien, var der en kæmpe billboard ude ved vejen. Jeg husker tydeligt kontrasten, vejen var hullet og slidt og støvet – men billboarden var helt tip-top moderne og fuldt funktionel. Der stod med kæmpe bogstaver: What do you choose, the internet or the innernet?
  Jeg har haft mange diskussioner med mig selv og min mand om internettets fortræffeligheder og mulige forvirringer. Jeg er nemlig en af dem, der meget nemt kan blive forstyrret og miste fokus. En dag fik jeg et billede af, at internettets matrix er vores innernet. Og som så meget andet så handler det om at lære om at bruge det bevidst. Hvornår bruger jeg det ene eller det andet og til hvad.
  For mig er det også en løsning at jeg sover langt væk fra min mobil og at alt wi-fi i vores hjem er deaktiveret ml kl 24 – 06.

  Sibila

  1. Joanna

   Sibila, jeg gjør det samme. Soverommet mitt er fritt for mobil, data og støy.

   Har også innført kl 20 som tid når vi skrur av elektronikk for tv har vi ikke lenger, og jeg vil at vi gjør det hver dag.

   Det jeg lærte av Jettes innlegg er at vi blir lykkeligere av å bruke tiden på hverandre og på personlig kontakt, ikke forstyrret av støy.

 11. Esther

  Tak for alt det, du videregiver Jette. …

  Mon du kan og vil svare mig på et ?

  Min mand og jeg mediterer hver dag sammen, men jeg er opm. på, at han meget hurtigt døser hen?

  Han er ikke i underskud for søvn, men alligevel sker det.

  Kan du mon give et bud på, hvad som sker her?

  Er i øvrigt meget enig i dine betragtninger omkring den megen teknik, som især fylder de unges hverdag.

  K.h. Esther

  1. Hej Esther
   Det er svært for mig at svare på hvad årsagen mon kan være, men uanset om han er ved fuld bevidsthed eller døser hen, så “virker” meditationen. Ligeså vel som når vi falder i søvn, så arbejder underbevidstheden og sjælen jo videre uanset ;-)

 12. Takk for kloke ord og gode påminnelser Jette :-) Jeg tror vi er veldig mange som har mye godt å hente ved å bli mer bevisste i vår “omgang” med mobil, nettbrett, PC o.l..

 13. gine

  Tusen takk Jette <3 Jeg ble ledet til å lese dette innlegg som jeg er så takknemlig for <3 I lys og kjærlighet Gine <3

 14. Christin

  Kære Jette ♥tak for dit rigtige gode oplæg, jeg er meget enig i dine betragtninger og holdninger. Vi har lige sagt vores fastnet nummer op og skal nu finde et tidspunkt hvor mobilen skal slukkes. Normalt er det kl. 22 men det er for sent og jeg tager mig selv i at sms inden sengetid og det er ikke godt. Så jeg vil lægge ud med kl. 20 så jeg tager lidt af gangen
  ♥ kærlig hilsen Christin ;-)

 15. Linda Sørensen

  Kære Jette.
  Du har ret. Man skal slukke for alt støj.
  Jeg kan også lukke/slukke for de ting, du nævner. Det er mere vanskeligt med støj fra biler. Lyde fra andre, der trænger igennem, er også vanskeligt at slukke for. Til sidst opgiver jeg. Nok fordi jeg er irriteret over, at jeg ikke kan slappe af og bare være mig og synke ind i mig selv.
  Har du nogle gode teknikker, der kan hjælpe mig?

  Hilsen
  Linda

  1. Kære Linda
   Jeg bor selv i byen og kender godt til den konstante larm der er, men man kan faktisk godt træne sig op til ikke at lade sig gå på af støjen.

   Ved hele tiden at være irriteret, så bliver den bare værre, men ved at acceptere den fuldt ud, og ikke “gå ind i den”, så kan den faktisk forsvinde.
   Ja, jeg ved at det lyder mærkeligt, måske er der nogle andre her der kan forklare det på en anden måde.

   Måske kunne du i stedet for at være irriteret på larmen, flytte dit fokus til alt det du har at være taknemmelig for i dit hjem. At du har tag over hovedet, vand i vandhanen, varme på radiatoren osv. Når hele dit system er optaget af taknemmelighed, så lader det sig ikke påvirke af “det andet”. ;-)

   Men ellers er det da nok vigtigt for dig, at tage tidspunkter hvor du kører ud til vandet eller til en skov, og så der bliver ladet op i stilheden.

   Hilsen
   Jette Harthimmer

  2. Anne Aagaard

   Hej Linda

   Uden jo at kende dig, kan jeg have en fornemmelse af, at du savner alenetid og/eller tid, som du tilbringer i afslappet selskab med andre, som DU nyder at være sammen med.
   Og, ja! Naturens healende kraft er stor og smuk :-)

   Hilsen
   Anne

 16. sysse Nilsson

  Jeg har det selv ligesådan med mobilen. Bruger den selv meget sjældent, og slet ikke når jeg er sammen med gæster eller ude. Jeg har den med pga. af mine børn,(de har sagt jeg skal have den på mig, hvis der sker noget,) men den er på lydløs. Og jeg foretrækker selv den personlige kontakt.
  <3 Knus

 17. Stella

  Tak Jette :-)
  Skulle liiiige tjekke facebook en sidste gang inden sovetid, men fik en indskydelse om at se på din side og…Tak! Og godnat herfra…uden facebook-tjek (mon ikke det og er der imorgen?)
  Kærligst

 18. Birgit

  Uha, det var spot on det der!
  Godt indlæg Jette, tak! Det var lige hvad jeg havde brug for at læse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top