Gå offline og få kontakt til din intuition

Få kontakt til din intuition

Ofte møder jeg mennesker der siger noget i stil med:

Jeg har mistet kontakten til min intuition.
Jeg tror ikke at jeg har en intuition.
Jeg kan ikke høre hvad min indre stemme fortæller mig.
Jeg får aldrig svar fra den åndelige verden.

Du er spirituelt online 24 / 7
Din indre stemme, din intuition samt kontakten til den åndelige verden, er der skam hele tiden. Du er online med Universet 24 timer i døgnet. Dette, fordi du lever i og er en del Universet, på samme måde som Universet lever i og er en del af dig.
Du er en spirituel sjæl iboende en fysisk krop.

Alle svar kommer til dig.
Dette betyder, at du konstant modtager gode råd, forslag, inspiration, vejledning og får svar på de spørgsmål du stiller. Alt sammen fra den åndelige verden.

Der er for meget støj i vores liv.
Du kan bare ikke høre eller opfatte svarerne, hvis dine guider og hjælpere ikke kan trænge igennem til dig. Problemet opstår, når du er fraværende.

Der er mange måder at være fraværende på, men det kunne f. eks betyde at du ikke er nærværende i nu´et, at du er optaget af ting der er sket i din fortid, bekymrer dig om fremtiden, er stresset, ikke er i kontakt med dig selv eller på en eller anden måde hele tiden “flygter fra dig selv og dine følelser”. Måske på grund af dit arbejde, en hektisk hverdag, familieproblemer, negative tanker og overbevisninger om dig selv eller hvis du bruger for meget tid på mobilen, nettet, at se tv, osv osv.

Alt dette er støj. Støj som på den ene eller anden måde er med til at fjerne dit fokus fra nuet og fra dit indre.
Støj, der i overført betydning, får dig til at gå i en osteklokke. I den, kan intet nå dig.
At være i nuet er simpelthen én af de vigtigste nøgler, til at være i kontakt med din spiritualitet og for at kunne høre den indre dialog som du / din sjæl dagligt har med Universet.

Sluk mobilen og internettet.
Det er ret svært at høre noget, når man ikke er til stede.
Vores liv er efterhånden blevet sådan, at vi skal være til rådighed døgnet rundt. Mobilen er tændt hele tiden, mailen bliver tjekket hvert 5 minut, der skal surfes på internettet, spilles spil på iPadden samtidigt med at tv´et kører i baggrunden og radioen er tændt i køkkenet.
Dette er ikke sundt for os, og det er én af faktorerne til stress.

Når venner er sammen, ligger mobilen fremme på bordet, og de tjekker den hver gang der bipper noget ind, og de tjekker den også, når den ikke bipper. Man skulle da nødigt gå glip af noget.
I toget sidder man stirer på den lille skærm, læser Facebook opdateringer og lign. Desværre gør mange bilister og cyklister det også, mens de er i trafikken!
De unge har høj musik i hovedtelefonerne og ligeså har mange løbere.

Når hunden skal luftes, går man og snakker i mobil imens, og bemærker ikke hundens behov for tid til at stoppe op og snuse til alt de spændende dufte den møder på sin vej, og selv når den sætter sig til rette for at forrette sin nødtørft, hiver og trækker ejeren i hundesnoren, fordi han /hun slet ikke har ænset hundens behov og ikke en gang ser på den.

Mobilen er også i hånden eller oppe ved øret, når den lille skal hentes i institutionen. Det er simpelthen så synd, for både hund og barn, der jo i den grad trænger til kontakt og nærvær.
I går så jeg en hund stå på græsset i Kongens Have. Den havde fundet en god pind, som den straks tog i munden. Halen logrede og den så forventningsfuld op på sin ejer – en ung kvinde. Hun var i fuld gang med at sms eller skrive en mail, og i al den tid stod hunden bare og ventede. Jeg kunne se i dens øjne , at følelserne gik fra at være glad og forventningsfuld, til at være opgivende. Da hun var færdig med at sende beskeden, gik hun videre. Hun så ikke en eneste gang på hunden. Den stod et stykke tid og så hende gå væk. Derpå slap den pinden og luntede langsomt efter hende. Halen logrede ikke mere.

Kærlighed og nærvær.
Jeg synes altså, at det er så hjerteskærende at være vidne til. At se voksne gå med deres hund eller barn, for den sags skyld, mens de er optaget af at surfe på mobilen eller snik snakke med vennerne.
Måske har hunden været alene hjemme i flere timer, eller barnet har været i institution hele dagen. Begge har de kun 1 ønske: Kærlighed og nærvær.
Vi betaler en høj pris, for alt det smarte teknologien kan. Vi fjerner os følelsesmæssigt, fra dem vi elsker og vi mister kontakten til nuets kraft, os selv, vores indre liv og vores intuition.

Jeg er virkelig bekymret for, hvilken uheldig drejning dette online-liv kan gå hen og få.

På caféerne sidder flere og flere og stirer ind i deres bærbare computer, og selv når de skal på toilettet tager de mobilen med.
Skal man ud og købe tøj, skal man også lægge øre til musik der brager igennem butikken. I går var jeg inde i Saint Tropez på Strøget. Musikken var så høj, at jeg måtte gå ud igen.
Selv i dagligvarebutikker spilles der musik.
I toget er der tv-skærme der viser nyheder.
Vi bliver simpelthen bombarderet med støj og forstyrrelser overalt.

Hvordan er vejret?
I dag tjekker vi vores weather app i stedet for at se ud af vinduet eller intuitivt mærke efter hvordan vejret bliver.
Vi har faktisk den evne, at vi kan forudse vejret. Landmænd / fiskere ved altid hvornår der kommer regn, sol, blæst eller storm.

Særligt sensitive mennesker.
Hvis du så oven i købet er særligt sensitiv, så kan du slet ikke tåle alt dette. Det belaster hele dit nervesystem, og du kan fysisk- såvel som følelsesmæssigt få det rigtigt skidt.
Tag testen: Er du særligt sensitiv?

Gå offline i perioder.
Vi må starte på egen banehalvdel, og jeg har gjort det, at jeg lukker ned for mit internet og jeg slukker min mobil hver dag fra spisetid af. Jeg åbner det ikke, og ej heller mobilen før næste morgen.

En af mine venner foreslog mig, at jeg da bare kunne sætte den på lydløs, men nej det er ikke nok for mig. Blot det at jeg ved at den er tændt, gør at jeg ikke kan slappe 100 % af, og det bliver da kun værre af at den er lydløs, for så må jeg jo tjekke en gang imellem, for at se om den mon har ringet. Nej, så hellere helt slukket.

Når jeg er på café med veninderne, ude og gå tur, har gæster, er til middag eller lign., så er den også slukket. Ofte har jeg ikke en gang mobilen med mig.

Er du også afhængig af internettet?

Jeg er gået offline af disse grunde:

For det første:
I takt med at jeg fik flere mobile enheder, så begyndte jeg i højere grad at bruge dem hele tiden. Jeg skulle lige …..
Det begyndte at blive en rigtig dum vane, og nogle gange så jeg på det som en skjult afhængighed.

For det andet:
Det er altså bare møg irriterende at sidde sammen med nogen der hele tiden skal se på deres mobil, svare opkald, skrive sms´er og lign. Det er bare dårlig stil.
Jeg har aldrig brudt mig om det, og jeg gør det aldrig selv.
Jeg har, på grund af mit arbejde, ikke så meget energi eller tid til socialt samvær, så når jeg endelig har det, så lad os da for Guds skyld prioritere tiden og hinanden ved at være nærværende og dele nogle dejlige timer sammen. Lad os se ind i hinandens øjne, mærke hinanden og høre hvad vi har på hjertet.

Jeg må også indrømme, at jeg bliver ret fornærmet, når jeg er sammen med nogen der ikke kan slippe deres mobil af syne mens vi er sammen. Prioriterer de sms´erne, Facebook- og Twitter opdateringerne højere end mit selskab?

For det tredje:
Det at være “på” hele tiden gør, at jeg mister kontakten til det der betyder aller mest: Mig selv. Mit indre. Kontakten til min sjæl. Kontakten til mine guider.

Og nu er jeg så langt om længe kommet til pointen med dette indlæg:

Din intuition fejler ikke noget.
Du får masser af svar, råd og vejledning fra Universet, men det kræver simpelthen at du er til stede, at du er i nuet, at der er tidspunkter på dagen hvor der er helt ro og hvor du tager dig tid til dig selv. Tidspunkter hvor du lukker af for forstyrrende stimuli.

Sluk, og luk ned for al støj. Gå offline.
Vær nærværende, når du er sammen med venner, familie, dine børn og hunden. De elsker dig og de har brug for dig.

1. Artikel i Jyllands Posten: Forældre vælger iPhone frem for børn.
2. Artikel i Politiken: Vi tjekker vores smartphone 100 – 150 gange pr. dag. (Undersøgelsen er fra 2013. Det er langt oftere i dag.)
3. 20 minutters gratis meditation: Gratis meditation. (Vælg podcast nr. 21 eller nr. 86)

Kun i stilheden kan du høre dine svar.

, ,

25 Responses to Gå offline og få kontakt til din intuition

 1. Palle Sjælslys. 17.02.2016 på 13:09 #

  Hej Jette Harthimmer.
  Jeg Palle Sjælslys har læst dit oplæg ang. min indre stemme.😷
  Det som for mig til at Skive her til dig, er at det med at høre sin/sine indre stemme/r er langt dyber end det du berør her.🤕🤕🤕
  Da min forskning i skizofreni og personlighedsspaltning sammen med Evighedens højeste og største 100 % rene lysende kraft.💡💡💡inde i mig gav svaret.
  Dette var et tungt stof at arbejde med og i.😓
  Ja der er meget arbejde at gøre for at stå hjemme i sin lodrette lys igen.🌞🌞🌞
  Mit nummer er 22 58 32 92.

  💡💡💡og 💓💓💓 herfra.👼🏻

 2. Henny Gilberg 13.04.2015 på 21:26 #

  har lige været til foredrag om elfølsomhed og er temmelig bekymret over det, jeg hørte der, om hvor skadet især vores børn kan blive af de microbølger, trådløse telefoner – ja alt det elektroniske udstyr udsender incl masterne. Kan man tænke positivt ligesom du foreslår Jette omkring bil og andet støj? Jeg har hverken mobil eller IPad med i soveværelset. Men er det nok? Tusind tak for dine kloge ord. Håber snart der kommer et foredrag med dig, som jeg kan deltage i igen.

 3. Tulla 29.01.2014 på 10:58 #

  Tak og du har så ret.
  Jeg er blevet opmærksom på hvor afhænig jeg
  Er af denne iPhone og ville gerne slippe den.
  Nu har jeg yderligere en god grund tak og jeg tror
  Sørme at det vil lykkedes nu ❤️
  Tak Jette – kh Tulla

 4. hanne hansen 02.01.2014 på 10:15 #

  spot on -oplevede 3 komsammenerne med mange mennesker i December ..2/3 af menneskene fik man ikke talt med -de havde for travlt med mobilos og var tilsyneladende mere interesseret i den -end at lære nye mennesker at kende – jeg har så osse ændret adfærd ..går bare mega tidligt –

 5. Susanne 13.11.2013 på 13:57 #

  Hej Jette

  Selvom jeg er en gammel pige (73) så giver jeg dig 100% ret.

 6. Anne Aagaard 14.10.2013 på 18:06 #

  Tak for den tankevækkende artikel fra J.P. !
  Vi må håbe, at denne mobil-addict snart vil være i aftagende. Det er dog et katastrofalt perspektiv, der ridses op, når forældre/nære personer lider af mobilmisbrug især, når de er direkte sammen med deres småbørn.
  I går oplevede jeg til min store glæde nogle OFF-TIMER i familiesammenhæng, hvor det var forældrene til en 9 mdr. gammel pige, der var de mest konsekvente off-liners, og der kunne jeg rigtig se, hvor utroligt vigtigt, det er.

 7. christina bartholdy 13.10.2013 på 12:24 #

  Hej Jette.
  Jeg er så glad for at du kom med dette budskab for jeg er stort set på mobilen hele tiden,og det er jeg træt af. Vil så gerne nå ind til min sjæl og kunne høre de råd og vejledning jeg får. Så nu må jeg altså tage mig sammen og smiden min iphone fra mig.
  Tak Jette.

  • Jette Harthimmer 14.10.2013 på 08:35 #

   Det lyder rigtigt dejligt at du vil være noget mere offline, og i stede komme online med Universet :-)

 8. Lena Orderud 11.10.2013 på 13:58 #

  Hej, Jette
  ..och tack för alla fina artiklar och podcast. Och kanske framförallt för meditationen nr86. Den har blivit oerhört viktig för mig och min kontakt med våra änglar.
  Nu går jag och klurar på en sak. Jag får nämligen till mig att jag ska kontakta dig och jag förstår nog varför också. (Jag håller på att bestämma mig om jag ska söka en utbildning eller ej. Min arbetssituation är inte optimal, mer belastande än hälsosamt.) Men kan du ge konsultationer per mail? Visst behöver vi väl träffas om du ska kunna ge råd om framtiden? Jag bor ju utanför Göteborg och dessutom förstår jag att du har väldigt lång framförhållning till enskilda uppdrag så jag känner mig tveksam till dessa budskapens tillförlitlighet eller snarare deras genomförbarhet.
  Men, nu har jag ändå tagit ett steg mot kontakt.
  Mina varmaste hälsningar
  Lena Orderud

 9. Joan 08.10.2013 på 20:27 #

  Du har så evig ret, og jeg bliver så meget træt af alle de mennesker omkring mig, som ikke kan leve uden deres smartphone, føler mig tilsidesat og ikke vigtig nok, når folk sidder omkring mit bord og glor på en skærm. Sååå mega træls simpelthen, og jeg bliver faktisk også ked af det, fordi jeg syntes det er mega uhøfligt. Håber der er mange af de afhængige der kan se logikken i at slukke for den.

 10. Pernille 08.10.2013 på 16:22 #

  Tak for et fantastisk godt indslag! Du har så ret – desværre. Al den teknologi, som vi synes er så vigtig at være en del af, overtager vores liv lige nu.
  Hvor er det sociale henne – latter, tale, kram…
  Det kunne være fedt med en dag uden teknologi. Man burde inviterer alle dem man kender – familie, venner, kollegaer osv. en tur i skoven, UDEN deres mobiler/smartphone!(Så er man jo social med dem og “behøver” ikke at informerer (face og smse) om hvad man laver – de ved det, de er sammen med én! :-)

  • Jette Harthimmer 09.10.2013 på 09:59 #

   Godt forslag Pernille.
   En “off-day” kunne få en helt ny betydning ;-)

 11. Sibila 08.10.2013 på 12:44 #

  Kære Jette,

  Sidst jeg var i Indien, var der en kæmpe billboard ude ved vejen. Jeg husker tydeligt kontrasten, vejen var hullet og slidt og støvet – men billboarden var helt tip-top moderne og fuldt funktionel. Der stod med kæmpe bogstaver: What do you choose, the internet or the innernet?
  Jeg har haft mange diskussioner med mig selv og min mand om internettets fortræffeligheder og mulige forvirringer. Jeg er nemlig en af dem, der meget nemt kan blive forstyrret og miste fokus. En dag fik jeg et billede af, at internettets matrix er vores innernet. Og som så meget andet så handler det om at lære om at bruge det bevidst. Hvornår bruger jeg det ene eller det andet og til hvad.
  For mig er det også en løsning at jeg sover langt væk fra min mobil og at alt wi-fi i vores hjem er deaktiveret ml kl 24 – 06.

  Sibila

  • Joanna 14.10.2013 på 13:14 #

   Sibila, jeg gjør det samme. Soverommet mitt er fritt for mobil, data og støy.

   Har også innført kl 20 som tid når vi skrur av elektronikk for tv har vi ikke lenger, og jeg vil at vi gjør det hver dag.

   Det jeg lærte av Jettes innlegg er at vi blir lykkeligere av å bruke tiden på hverandre og på personlig kontakt, ikke forstyrret av støy.

 12. Esther 08.10.2013 på 12:07 #

  Tak for alt det, du videregiver Jette. …

  Mon du kan og vil svare mig på et ?

  Min mand og jeg mediterer hver dag sammen, men jeg er opm. på, at han meget hurtigt døser hen?

  Han er ikke i underskud for søvn, men alligevel sker det.

  Kan du mon give et bud på, hvad som sker her?

  Er i øvrigt meget enig i dine betragtninger omkring den megen teknik, som især fylder de unges hverdag.

  K.h. Esther

  • Jette Harthimmer 09.10.2013 på 09:58 #

   Hej Esther
   Det er svært for mig at svare på hvad årsagen mon kan være, men uanset om han er ved fuld bevidsthed eller døser hen, så “virker” meditationen. Ligeså vel som når vi falder i søvn, så arbejder underbevidstheden og sjælen jo videre uanset ;-)

 13. Bjørg 08.10.2013 på 09:56 #

  Takk for kloke ord og gode påminnelser Jette :-) Jeg tror vi er veldig mange som har mye godt å hente ved å bli mer bevisste i vår “omgang” med mobil, nettbrett, PC o.l..

 14. gine 08.10.2013 på 09:34 #

  Tusen takk Jette <3 Jeg ble ledet til å lese dette innlegg som jeg er så takknemlig for <3 I lys og kjærlighet Gine <3

 15. Christin 08.10.2013 på 08:59 #

  Kære Jette ♥tak for dit rigtige gode oplæg, jeg er meget enig i dine betragtninger og holdninger. Vi har lige sagt vores fastnet nummer op og skal nu finde et tidspunkt hvor mobilen skal slukkes. Normalt er det kl. 22 men det er for sent og jeg tager mig selv i at sms inden sengetid og det er ikke godt. Så jeg vil lægge ud med kl. 20 så jeg tager lidt af gangen
  ♥ kærlig hilsen Christin ;-) http://www.Christinhalle.dk

 16. Linda Sørensen 08.10.2013 på 08:57 #

  Kære Jette.
  Du har ret. Man skal slukke for alt støj.
  Jeg kan også lukke/slukke for de ting, du nævner. Det er mere vanskeligt med støj fra biler. Lyde fra andre, der trænger igennem, er også vanskeligt at slukke for. Til sidst opgiver jeg. Nok fordi jeg er irriteret over, at jeg ikke kan slappe af og bare være mig og synke ind i mig selv.
  Har du nogle gode teknikker, der kan hjælpe mig?

  Hilsen
  Linda

  • Jette Harthimmer 08.10.2013 på 09:08 #

   Kære Linda
   Jeg bor selv i byen og kender godt til den konstante larm der er, men man kan faktisk godt træne sig op til ikke at lade sig gå på af støjen.

   Ved hele tiden at være irriteret, så bliver den bare værre, men ved at acceptere den fuldt ud, og ikke “gå ind i den”, så kan den faktisk forsvinde.
   Ja, jeg ved at det lyder mærkeligt, måske er der nogle andre her der kan forklare det på en anden måde.

   Måske kunne du i stedet for at være irriteret på larmen, flytte dit fokus til alt det du har at være taknemmelig for i dit hjem. At du har tag over hovedet, vand i vandhanen, varme på radiatoren osv. Når hele dit system er optaget af taknemmelighed, så lader det sig ikke påvirke af “det andet”. ;-)

   Men ellers er det da nok vigtigt for dig, at tage tidspunkter hvor du kører ud til vandet eller til en skov, og så der bliver ladet op i stilheden.

   Hilsen
   Jette Harthimmer

  • Anne Aagaard 09.10.2013 på 00:18 #

   Hej Linda

   Uden jo at kende dig, kan jeg have en fornemmelse af, at du savner alenetid og/eller tid, som du tilbringer i afslappet selskab med andre, som DU nyder at være sammen med.
   Og, ja! Naturens healende kraft er stor og smuk :-)

   Hilsen
   Anne

 17. sysse Nilsson 08.10.2013 på 08:11 #

  Jeg har det selv ligesådan med mobilen. Bruger den selv meget sjældent, og slet ikke når jeg er sammen med gæster eller ude. Jeg har den med pga. af mine børn,(de har sagt jeg skal have den på mig, hvis der sker noget,) men den er på lydløs. Og jeg foretrækker selv den personlige kontakt.
  <3 Knus

 18. Stella 07.10.2013 på 23:28 #

  Tak Jette :-)
  Skulle liiiige tjekke facebook en sidste gang inden sovetid, men fik en indskydelse om at se på din side og…Tak! Og godnat herfra…uden facebook-tjek (mon ikke det og er der imorgen?)
  Kærligst

 19. Birgit 07.10.2013 på 21:27 #

  Uha, det var spot on det der!
  Godt indlæg Jette, tak! Det var lige hvad jeg havde brug for at læse.

Skriv et svar