Video: Vi har brug for at blive påskønnet

Du er omgivet af mennesker der arbejder og er der for dig.

Vi har brug for at blive påskønnet. Måske har du egentlig aldrig tænkt over hvor vigtigt det er og hvilket forskel det kan gøre for et andet menneske.

Det kan være en pædagog på institutionen eller skolelæreren der underviser dit barn.
Skraldemændene der fjerner dit affald og viceværten der sørger for at der er ryddet op omkring din ejendom. Frisøren der sætter dit hår, kassedamen der yder en service, en nabo der er flink til at tømme din postkasse og se efter din bolig mens du ikke er hjemme.
Sygehuspersonalet, din læge, terapeut, tandlæge, bibliotekaren, buschaufføren, pizzamanden, håndværkeren, en arbejdskollega eller samarbejdspartner.

Ja jeg kunne blive ved med at nævne personer der er omkring dig og som på hver deres måde, er med til at gøre en forskel for dig.
Vi må naturligvis ikke glemme din partner, familie, venner og dit sociale netværk.

Hvordan ville din hverdag være uden alle disse mennesker?
Kan du forestille dig det?
Vi tager ofte alle mennesker omkring os for givet. De får jo deres løn eller de er jo min familie, og de skal bare være der. Men tænk nu hvis de ikke var.

Vi har brug for at blive påskønnet.

Læg en hilsen til postbuddet eller skraldemændene. Sæt en lille blomst på din nabos dørmåtte, giv gode drikkepenge på caféen, sig tak for god service og smil til servitricen. Lad dem vide at du er glad for at de er der, og at du synes at de gør et godt stykke arbejde. Sig tak og fortæl de andre hvad de bidrager med og hvilken forskel de gør og hvilken betydning de har. Lad dem vide at de er afholdt og påskønnet.

Hvis nogen kom hen til mig og påskønnede mig for mit arbejde, ville jeg blive jublende glad og det ville bare rede hele min dag. Jeg ville gøre mit arbejde lige en tak bedre, fordi jeg vidste at jeg var påskønnet og at nogen “så mig” og syntes at jeg gjorde det godt. Jeg er sikker på, at du ville have det ligeså hvis chefen, arbejdskollegaen eller en anden gjorde det samme for dig.

Tag ikke noget eller nogen for givet.
Lad os påskønne dem der er i vores liv for deres indsats. De fortjener det.

Se min video: Påskøn mennesker omkring dig

Læs også >> Sig tak på forhånd. Taknemmelighed – den positive nøgle.

, , ,

3 Responses to Video: Vi har brug for at blive påskønnet

 1. Hanne Leth 16.04.2012 på 13:12 #

  Kære Jette

  Hvor er det dejligt du skriver så mange skønne ting om livets mest basale og banale ting.
  Det er det jeg oplever vi mangler mest i denne verden :-) Skønt du er til Jette og spreder så mange fine budskaber. Af hjertet tak for det. Skøøøøøønt jeg var så heldig at møde dig på Power dagen.

  Jeg vil da gerne være med at starte en bevægelse. Anerkendende Sprogbrug gør en forskel for den enkelte og fællesskabet. Det giver os den fulde frihed til at kunne udtrykke os, sige og gøre hvad vi ønsker, uden at gå på kompromi med os selv og genere andre.

  Kærligst Hanne

 2. Pia Henningsen 16.04.2012 på 11:00 #

  Søde Jette.
  Lad mig lige starte med at sige til dig, at du altid gør dit arbejde rigtig godt. No doubt about that.
  Jeg var i sidste uge til et foredrag, der hed Fuck! Flinkeskolen (ja – det hed det altså…Ikke så pænt – men ikke desto mindre titlen – og jeg kan anbefale dig at læse bogen). Det foredrag ramte mig lige klart i smasken – selvom det egentlig ikke bragte noget nyt på bedding. Det var bare lige dét, der skulle til, for at jeg endelig indså, at jeg er alt alt alt for flink – og at jeg altid er den, der står forrest i køen, når der skal hjælpes – men som er den, der altid skal tigge og bede for at få hælp, når jeg er i nød. Min skude er vendt. Der er alt for lidt påskønnelse og anerkedelse af hinanden i det danske samfund – vi tager alt for givet – er nogle enorme egoister – og behandler generelt hinanden for dårligt. Jeg gider det ikke mere. Skal vi ikke starte en bevægelse?
  Tak for dit indlæg
  Knus
  Pia

 3. Jette 16.04.2012 på 08:32 #

  Hej Jette. Du har så evig ret. I forbindelse med mit barns sygdomsperiode, mødte jeg rigtig mange søde og rare mennesker. Jeg skrev og ringede og takkede dem bagefter, fordi de hjalp mig og mit barn gennem perioden.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.