Video: Gennemfør dine aftaler og få masser af energi

Overhold aftaler du laver med dig selv.

Små skridt kan skabe store resultater.

Jeg har bemærket, at jeg nogle gange helt kan miste energi og motivation, hvis der er alt for mange idéer, projekter eller ting jeg bør eller burde som står på min to do liste. Er der for mange, så mister jeg pippet fordi jeg ikke ved hvor jeg skal begynde eller ende.

Jeg vil f.eks gerne passe bedre på min krop, spise sundere, motionere, tage mig tid til at læse i en bog, ommøblere stuen, give alle potteplanter ny jord, ordne mine tusindvis af fotos på min computer, få ryddet op på loftet osv. osv. Det kan være små ting og det kan også være store.
Hvis der er nok af dem, så kommer jeg ikke i gang med nogen af dem fordi jeg simpelthen bliver overvældet af alt det jeg burde og kunne gøre lige nu. Så jeg udskyder dem. Overbeviser mig selv om, at i morgen har jeg nok mere tid, energi og lyst. Eller i weekenden, i sommerferien, til vinter eller endnu bedre: Næste år.

Brug energi og få energi
Jeg har fundet ud af, at det koster mere energi ikke at gøre opgaven end blot at gøre den. For gør jeg den her og nu, så koster den x-tid og x-arbejdskraft, men jeg får efterfølgende min belønning i glæde, selvrespekt, fornøjelse, tilfredshed og jeg får også energi. En sjov ting at opleve, at jeg får energi af at bruge energi. Denne nytilførte energi kan så bruges på at fuldføre noget andet, og sådan kommer jeg stille og roligt igennem alle mine gøremål.

Hvis jeg derimod udskyder den, så bruger jeg faktisk energi hver eneste dag på ikke at gøre den. Det kan være i form af dårlig samvittighed, irritation på mig selv eller belastning af min underbevidsthed. For selvom jeg prøver at glemme opgaven eller overbevise mig selv om at det er ok at udskyde den, så har min underbevidsthed ikke glemt den, og det tærer på min energi.

Tag det første skridt
En dag tog jeg det første skridt. Det var ikke særligt stort. Jeg gik i gang med et 12 ugers løbeprogram. I begyndelsen skulle jeg gå 4 minutter og derpå løbe i 1 minut, så det var da til at overkomme. Det kunne ikke engang betale sig for mig at udskyde det eller bilde mig selv ind, at jeg ikke havde tid.

Stille og roligt blev programmet til flere og flere minutter, men nu var jeg simpelthen blevet bidt af det. Det gav mig den vildeste følelse af selvtillid, når jeg 3 gange om ugen gennemførte programmet. Jeg følte mig bare så sej, og med den følelse fulgte en energi og denne brugte jeg så til at gennemføre noget andet fra min liste.
Det føltes ikke det mindste uoverskueligt, tværtimod. Jeg blev bare mere og mere glad, fik mere energi og lyst til at gå et skridt videre.
Nu er alle punkterne gennemført og det har været sjovt!

Det bliver en vane
Du kan altså roligt gå i gang med at tage selv de helt små skridt, for med tiden vil de som en sneboldeffekt have spredt sig til flere og flere områder af dit liv. Der er nemlig større sandsynlighed for at du gennemfører, når det er små skridt du tager og de små mål du sætter dig. Når disse gennemføres får du en yes-følelse i kroppen og den smitter på de andre områder, så du får energi og lyst til at gå i gang med dem også.
Du kommer også ind i den gode vane det er, at gøre og gennemføre noget.

Se min video: Overhold dine aftaler

, , , , , , ,

One Response to Video: Gennemfør dine aftaler og få masser af energi

  1. Ilse 31.05.2012 på 18:25 #

    Du ramte et ømt punkt hos mig, da jeg ofte er så fleksibel over for andre, så jeg ikke overholder mine aftaler med mig selv. Så overskriften fangede mig. Men der er bedring ;-) de sidste 14 dage er jeg mødt en time tidligere på arbejde, så jeg kunne nå hjem og nyde solen. Det er jeg stolt af at have overholdt. Ekstra gevinsten er, at jeg får en rolig time om morgenen og at jeg ikke bliver hængende på arbejdet langt ud over normal arbejdstid.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.