Bedste slowjuicer – juicepresser – 2022

Bedste-slowjuicer-2022

Bedste slowjuicer 2022 – bedste juicepresser 2022.

Er du på udkik efter den bedste slowjuicer på markedet?
Har du set på flere mærker og modeller og er du i tvivl om hvilken du skal vælge?

Står du og skal ud og investere i det, der er den bedste slowjuicer, saftpresser eller juicepresser (kært barn har mange navne), vil jeg anbefale dig at tage et kik på disse maskiner.

Omega MMV-702 eller Omega Sana 707.
Jeg nævner 2 maskiner fordi den ene står op (vertikal) hvor den anden ligger ned (horisontal). Forklaring følger …

Når det drejer sig om juicemaskiner, kan du enten købe en certrifugaljuicer eller en slowjuicer.

Hvad er forskellen på en alm. juicer (centrifugal juicer) og en slow juicer?
En centrifugaljuicer er dem du finder på hylderne i diverse køkkenbutikker.
De centrifugerer saften ud af frugten og grøntsagerne. Maskinen kører med stor hastighed og du kan fodre den med hele æbler, gulerødder, bladselleri og lign. Saften nærmest sprøjter ud af den og i en anden beholder opsamles pulpen (frugt- og grøntsags affaldet).

På grund af den høje hastighed maskinen kører med, så larmer den voldsomt og den ilter saften under processen. Dette gør at saften hurtigt bliver brun, skiller eller laver en masse skum. Det påvirker også kvaliteten af vitaminer og mineraler. Ligeså dit udbytte.
Du får meget mere juice og af en langt bedre kvalitet, hvis du presser igennem en slowjuicer og selvfølgelig især gennem den bedste slowjuicer.

Stille, stille, stille … slow …
En slowjuicer (koldpresser) kværner råvarerne i stedet for at rive/slynge dem. En slowjuicer kører ved en meget lav hastighed (40 omdrejninger i minuttet) og så er den dejligt stille. Her kan du sagtens presse løs mens resten af familien sover.

Jeg har en Omega slowjuicer og den har en nærmest meditativ brummen mens den skånsomt står og tygger sig igennem råvarerne.
Den presser saften ud frem for at slynge den ud og dermed får du et meget bedre resultat. Ligeså får du en juice med et højere næringsindhold.
Saften kan holde sig betydeligt længere, fordi den ikke er blevet iltet og dermed skiller den heller ikke.
Du kan hvis du vil, hælde den på en mørk flaske/termo og stille den i køleskabet.

Den fylder ingenting.
Et andet kæmpe plus: Den fylder kun det halve af hvad min tidligere traditionelle saftpresser gjorde og så synes jeg, at den er super flot og har et lækkert design.

Sammen med den bedste slowjuicer 2022 får du to plast-beholdere. 1 til saften og 1 til pulpen. De kan stilles oveni hinanden og fylder dermed ikke så meget i skabet. Jeg har ikke plastbeholderne stående fremme sammen med maskinen, da jeg synes den står og synes flottere uden at de står ved siden af. Ofte bruger jeg dem slet ikke, men stiller i stedet et glas og en lille skål under, når jeg skal presse juice.

Jeg har heller aldrig brugt “skubberen” – en lille kort plast stav som bruges til at skubbe/mase/proppe råvarerne ned gennem hullet.
Giv hellere saftpresseren tid til at tage stykkerne i sit eget tempo. På den måde får du mindre skum og meget mere saft.

Skal du have en ny saftpresser? Du får mere saft ud af en slow juicer.
Hvis du bruger den bedste slowjuicer får du mere saft. Dit udbytte bliver højere, derom ingen tvivl.
Kører jeg f. eks et æble og en gulerod igennem min slow juicer, får jeg betydeligt mere saft ud af dem end den gang jeg brugte en ret god Phillips centrifugaljuicer.

Mere saft = flere mineraler, vitaminer og antioxidanter = mere sundhed til dig og din krop. Ren win win.
Umahro og Søren Ejlersen skriver i bogen Safter, at man får 50 % mere saft ud af en slow juicer.
Du vil også stå tilbage med langt mindre pulp og den pulp der er, er tør.
Hvis pulpen f. eks består af gulerod og æble, så gemmer jeg den ofte i fryseren og kan ved en senere lejlighed putte den i mit bagværk.

Tøm køleskabet – det lønner sig.
Har du en masse grøntsagsrester eller synes du at frugten er blevet for kedelig, så har vi desværre en tendens til at smide den ud men det er der absolut ingen grund til.
Brug din slowjuicer. Pres noget lækkert saft af resterne og du får på den måde ryddet op i køleskabet samt beriget din krop med værdifulde vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Spar penge og minimer madspild.
En familie smider i gennemsnit mad ud for 10.000 Kr hvert år. Hvis du i stedet bruger frugt/grønt resterne, kan du minimere dette madspild og på den lange bane få mere ud af dine penge.

Skal lige lære at bruge slow juiceren.
For mig krævede det i starten lidt tilvænning at bruge denne slowjuicer/saftpresser.
For med min gamle saftpresser (centrifugal presser) var jeg vant til at kunne skovle grøntsagerne ned i maskinen og efter 1 minut stod jeg med 1 liter saft, hvor der på toppen lå en masse skum.

Sådan er det ikke med en slowjuicer. Diameteren på hullet til råvarerne er hele 76 mm. hvilket er mere end dobbelt så bredt som de øvrige slowjuicere fra Omega og Hurom. Det betyder, at du bruger mindre tid på at skære frugt og grønt i små stykker inden du juicer. Jeg vil dog anbefale dig, at du på trods af det store hul (som kan tage 1 helt æble), fordrer den med mindre stykker.

Jo mindre stykker du putter i, jo mere saft og jo bedre resultat får du.
Lad være med at proppe store håndfulde af frugt og grønt ned i den på én gang. Giv den tid, lad den kværne og gøre sit arbejde. Det giver det bedste resultat.

Presser du grøntsager med lange fibre, f. eks bladselleri og rabarber, så gør det til en vane, at skære disse i  mindre stykker, da der ellers er fare for at den “filtrer til”.
Det er også en god idé at veksle mellem de forskellige ting du skal presse.
Hvis du f. eks skal lave en green juice med grønkål, bladselleri, pærer, citron og agurk, så kan du med fordel tage lidt grønkål, dernæst et stykke agurk, så lidt bladselleri, pære osv. På den måde “skubber” de lidt mere faste og hårde ingredienser blade og stængler lettere igennem. Når du roterer mellem det du presser, er der et bedre flow i maskinen. Du kan også blande en lille håndfuld af de ingredienser du skal presse/juice og hælde i. Det virker også fint.

Din saftpresser kvitterer med en bedre og større portion saft og det du skal bruge af tid på forarbejdet, sparer du til gengæld på rengøringen.

Her kan du se en video der grundigt gennemgår Omega MegaMouth MVV-702 slowjuicer.

Rengøring.
Saftpresseren er dejlig nem og hurtig at gøre ren. Selvom den består af de samme antal dele som en centrifugalpresser, så er det faktisk bare at skille den ad, skylle og samle. Dette gør du på nul komma fem.

Med mine tidligere juicemaskiner, har der været mange gange hvor jeg simpelthen ikke har gidet at presse saft  fordi jeg ikke orkede rengøring af maskinen. Men nu synes jeg det er helt hyggeligt og jeg har så sent som i dag presset saft og brugt maskinen 2 gange.
Især kværnen er ret lækker og let at skylle.

Jeg plejer at afslutte hver presning med en sjat vand. Dette gør, at du lige får de sidste vitale dråber af saft der måtte sidde i maskinen, en mulighed for at komme med ud.

Endnu en fordel der taler for en slow juicer.
På en centrifugaljuicer samles al pulp under presning i en beholder inde i maskinen. Det gør, at hvis du skal presse en større mængde saft, så er du undervejs nødt til at stoppe maskinen og skille den ad for at tømme den.
På slow juiceren fra Omega,ryger pulpen helt ud af maskinen og ned i en beholder ved siden af den. På den måde kan du blive ved med at presse juice uden ophold.

Meget mere saft og meget mere smag.
Jeg kan godt lide at komme ingefær i min saft og jeg har med tiden vænnet mig til at bruge et stort stykke. Men hold da helt op, første gang jeg brugte den samme mængde ingefær i min slow juicer, da sprang mine smagsløg helt op under loftet. Jøsses.
Forklaringen er, at alt hvad du putter i en Omega slow juicer, giver dig langt mere saft samt smag!

Hvor jeg før skulle bruge et stykke ingefær på størrelse med en tommelfinger, kan jeg nu nøjes med det halve.
Dette viser endnu en gang, at det er billigere at juice på en slow juicer fordi mængden af frugt og grønt som du skal bruge for at give dig et glas saft, kan halveres.
Se beviset i den video der ligger nederst på denne side. (også selvom det er to “gamle” maskiner)

I en slow juicer holder enzymerne sig friske og “levende” i betydeligt længere tid end i de traditionelle juicemaskiner, netop på  grund af slow juicerens skånsomme behandling af frugt og grønt.

Hos Årstiderne kan man abonnere på deres “Juice selv kasse” Den får jeg leveret hver uge og det sjove er, at indholdet i følge Årstiderne er til ca 3-4 liter, men jeg får betydeligt mere saft ud af kassen. Selvfølgelig alt efter hvad der er i kassen, men jeg får rigeligt med saft.

Jeg skal jo også nå at spise og drikke nogle af de livgivende og sunde smoothies, som jeg har lavet på min super fede Vitamix blender. Den kan du læse om her >> Den bedste blender 2022. Den har jeg købt hos Mads Bo fra High on Life.

Køb økologisk og spar tid.
Hvis du køber økologisk frugt og grønt, kan du spare en masse skrælle-tid i køkkenet. Med øko frugt & grønt, behøver du blot at skure eller skylle. De fleste vitaminer og mineraler sidder i skrællen og dem vil du naturligvis gerne have med i din saft. Ved at beholde skrællen på, får du en juice med højere næringsindhold.  Selv øko citroner behøver du ikke at skære skrællen af.

Kender du Fully Raw Kristina?
Kristina spiser 100 % raw og er veganer. Hun spiser kun frugt og grønt og har gjort det i over 10 år. Hun har over 1 million følgere på sin YouTube kanal og der ligger 100-vis af inspirerende videos til det sunde liv.

Hun har kun 2 maskiner i sit køkken. En Vitamix blender samt en slow juicer. Hun, om nogen, må kende til det bedste af det bedste og hun anbefaler også de to maskiner jeg har skrevet om i dette blogindlæg.
I nedenstående video kan du se hende lave en anti-cancer-juice.

Spinat, blade, urter og hvedegræs
Noget jeg altid har savnet har været at kunne presse hvedegræs, spinat, grønkål og andre fine bløde grønne blade, stængler, krydderurter og lign.
Du kan godt komme en stor håndfuld spinat i en centrifugalpresser, men den slynger stort set hele massen direkte ned i pulp-beholderen og ud kommer der kun et par dråber saft.
Så er du langt bedre tjent med at putte det hele i en blender. Der får du det hele og intet går til spilde.

På You Tube fandt jeg en video hvor en fyr pressede 1/2 kg hvedegræs i sin slow juicer. Ud kom knap 400 ml hvedegræsjuice. Prøv du det i en centrifugaljuicer og du vil kun stå med et par dråber, men presser du det i din slow juicer får du et fyldt glas.

Da grønne grøntsager er de mest sunde og dem der giver det største vitale boost for kroppen (på grund af deres høje indhold af klorofyl – solenergi), så er jeg interesseret at drikke dem samt få mest muligt ud af dem. Det kan jeg på min Omega slow juicer, så nu bugner mit køleskab med grøn sundhed.
Via alle de grønne planter du indtager, giver du solenergi direkte til dine celler og til dit immunsystem.

Ingen spild brug toppene.
Får du friske grøntsager med top, så er der ingen grund til at skære toppen af eller kassere den. Skyl den grundigt og put den i din juicepresser, for der er masser af saft og vitaminer i toppene fra både gulerødder, rødbeder, selleri og lign.

Lav nøddemælk i en slowjuicer.
I går opdagede jeg noget helt nyt. En slow juicer kan også lave nøddemælk.
Brug 250 g nødder – opblødte, 4 dadler eller figner, 1 vaniljestang der har ligget i blød og 1 l koldt vand. Med den ene hånd hælder du i et passende tempo vand direkte ned i Omegaen og med den anden nødder. Ud kommer lækker nøddemælk, som du ikke behøver at filtrere.

Hæld en sjat vand på.
Efter du har presset dine frugter / grøntsager, kan du lige hælde en sjat vand ned i maskinen. På den måde, får du lige de sidste vitale dråber sundhed med ud.

Juice gerne til 2 dage af gangen.
Din friskpressede saft kan sagtens holde sig på køl til i morgen. Netop fordi den er blevet slow-presset, så er den ikke blevet iltet i samme grad som hvis du havde presset på en traditionel juicemaskine. Lav en stor portion og gem det du ikke drikker i dag, i en termoflaske i køleskabet til i morgen.

Skal du vælge en juicepresser fra Omega eller Hurom?
Der kan være 1000,- Kr til forskel på en Omega juicer og en Hurum juicemaskine.
De to maskiner er bygget op på samme måde, har samme kværn og samme teknologi, og så vidt jeg ved er de også produceret på samme fabrik.
En meget væsentlig faktor er dog garantien. Du får 2-3 år på en Hurom og hele 10 år på en Omega.

På nettet har jeg set flere test, hvor de juicemaskiner bliver sat op mod hinanden. Omega´en får faktisk lidt mere saft ud og hvor Hurom flere gange gik i stå under presningen, hvis stykkerne var for store, kørte Omega´en ufortrødent videre.
Personligt synes jeg at Omega´en er meget flottere og den har et mere lækkert design, men det er jo smag og behag. 

Det er godt kram.
Med købet af en Omega MMV-702 slow juicer får du 10 års garanti.  Det er langt flere år end hvad dansk produktgaranti normalt kræver eller tilbyder.

Skal du købe en saftpresser, en slow juicer eller en blender?
Det spørgsmål stillede jeg mig selv da jeg boede i min tidligere lejlighed, hvor der ikke var så meget bordplads i køkkenet. Hvad var vigtigst for mig: En blender eller en saftpresser?
Jeg valgte blenderen af den grund, at jeg med en blender kan lave et “helt måltid”.
En saftpresser skiller jo fibrene/kødet fra så du kun står tilbage med saften, hvorimod du med en blender får det hele med. Jeg lavede smoothies og spiste dem nogle gange med drys, mysli eller hakkede nødder og jeg blev på den måde godt mæt, og jeg kunne erstatte 1 af dagens måltider med en smoothie.

Nu hvor jeg er flyttet til en ny lejlighed og hvor bordpladsen ikke længere er noget problem, har jeg købt og har plads til dem begge. Så nu er jeg den heldige indehaver af både den bedste slowjuicer samt den bedste blender.

Min erfaring er, at hvis du sætter dem ind i et skab, så får du dem ikke brugt. Lad derfor maskinerne stå fremme.
Jeg bruger i dag begge maskiner langt mere end jeg bruger min ovn eller min stegepande for den sags skyld.

Lada eller Rolls Royce?
Billige er de ikke, men du kan på ingen måde sammenligne dem med andre maskiner på markedet.
Det vil svare til at du skulle sammenligne en bedstemor-cykel med en racer-cykel. Begge er ok cykler og begge kan transportere dig fra punkt a til b, men glæden, rejsetiden, kræfterne du må lægge i for at nå dit mål er vidt forskellige.
Ligeså kan du heller ikke sammenligne en Lada med en Rolls Royce, og slowjuiceren (samt min blender) jeg har skrevet om, er virkelig Rolls Royce. Det bedste du kan få.

Noget andet er, at du ved at købe disse kvalitetsprodukter, ikke behøver at købe en ny blender eller saftpresser hvert andet år, som jeg tidligere har måtte gøre. Maskinerne er så solide og stærke, at de let klarer at blive brugt hver eneste dag.  Blenderen jeg skrev om i starten af indlægget, er som en stærk bryggerhest. Bomstærk. Den har 2 HK – det samme som der er i en plæneklipper.

Spar penge. Lav din egen juice eller smoothie.
Før i tiden købte jeg dagligt en juice eller en smoothie to-go på vejen hjem. Det løber hurtigt op og tærer på budgettet, når de koster 45,- Kr pr stk. Det bliver til omkring 10.000 Kr om året.
Nu presser og blender jeg selv og det er på den lange bane betydeligt billigere. Du bruger jo ikke for 45 Kr frugt eller grønt i din blender eller juicepresser hver dag.

Den bedste slowjuicer – den bedste juicer 2022.

Bedste-slowjuicer-2022

Her kan du købe den bedste slowjuicer 2022.

Omega MMV-702
Mere info samt pris:  Omega slow juicer.

Fås i Sølvgrå.

Her kan du se hvilken forskel en slow juicer gør.
I denne video er det godt nok en Hurom slowjuicer der demonstreres, men som tidligere beskrevet er “systemet bag” identisk med min Omega saftpresser, det er blot designet (og garantien) der er til forskel.

Her kan du se hvilken kæmpe forskel det gør, om du bruger en slow juicer eller en traditionel saftpresser.
Samt tips til hvad du kan bruge den til. (Se bort fra at det er 2 ældre juicemaskiner).

Har du brug for motivation til at komme i gang med at juice?

Hvis du ser filmen “Fat, sick and nearly dead”, som jeg har lagt på siden her, vil du efterfølgende suse ned i dit lokale indkøbscenter og fylde hele indkøbskurven med frugt og grønt.

Filmen er virkelig god, dejlig inspirerende og motiverende. Der er ingen løftede pegefingre. Den er i virkeligheden bare “sund fornuft”.
For mig er filmen en “Must see”. Jeg anbefaler den til alle jeg kender.

Lækker opskrift til din nye saftpresser:

1/2 Cantaloup melon
1/4 agurk
1/2 citron
4-5 gulerødder
1 æble
1 rød peber

Skær alle ingredienser i passende stykker og kør gennem saftpresseren.

Få inspiration i Mads Bo´s lækre juice og smoothie bøger: Bøger om juice, smoothies og grøn sundhed.

Lad intet gå til spilde. Brug pulpen.
Jeg har tit ærgret mig over at smide pulpen/grøntsagsaffaldet ud. Nu har jeg godt nok en biospand, men jeg vil gerne kunne bruge pulpen til noget. Nogle gange har jeg puttet den i mit bagværk ,men her til morgen så jeg lige Mads Bo trylle 2 retter frem i Go Morgen Danmark, hvor han netop brugte pulpen.

Jeg håber at han en dag udgiver en kogebog fyldt med lækre retter, hvor ingredienserne er grøntsags”affaldet”.

I  bogen “Safter”  af Umahro Cadogan & Søren Ejlersen finder du en lækker opskrift på et pulp-fladbrød. Så bliver alt det gode brugt.
1. Rødbedebøffer med feta.
2. Spinatsuppe med karry og kokosmælk.

Nu forstår du sikkert bedre hvorfor jeg elsker min blender og min saftpresser.
Jeg håber, at jeg med dette indlæg, har givet dig nyttig viden samt inspiration.


Her kan du få fingrene i den lækre slowjuicer.
Link. Den bedste slowjuicer:   Slow juicer / saftpresser fra Omega.

saftpresser slow juicer

Omega Sana Juicer 707

Januar 2022: UPDATE

Jeg har fået et større køkkenbord. Derfor har jeg valgt at sælge min Omega slowjuice juicepresser, for i stedet at købe en ny også fra Omega.
Jeg har valgt denne >> Omega Sana 707. Den fås i crom, hvid og metalrød.

Hvorfor og hvad er forskellen? Min “gamle” Omega var en vertikal slowjuicer, hvorimod min nye er en horisontal.

Skal du vælge en stående eller liggende saftpresser?

Horizontale Slowjuicere som den nye jeg har købt, er traditionelt opbyggede saftpressere, hvor processen foregår ‘liggende’.
Selve teknologien er grundlæggende identisk med de vertikale slowjuicere.
En langsomt roterende snegl maser og presser frugt og grøntsager gennem en finmasket filtersi i en super skånsom proces, hvor vitaminer, enzymer og andre næringsstoffer bevares i den færdige juice.

De horizontale saftpressere (f. eks Omega Sana 707) kan være mere alsidige maskiner end de vertikale, idet de udover at være ganske effektive til bladgrønt og hvedegræs, i visse tilfælde også er udstyret med filtersier og tyller, så man kan lave peanutbutter, babymos og ekstrudere pasta og lignende.

Mine grunde til at købe den nye saftpresser:
Jeg presser rigtigt meget hvedegræs, bladgrønt og bladselleri. Sidstnævnte har lange fibre og dermed en tendens til at “filtre sammen”, når pulpen skal presses ud. For at undgå at hullet stopper til, skal man skære bladselleri og andet grønt med fibre, ud i små stykker.
Det samme gælder diverse græsarter.
På en horisontal juicepresser er dette problem helt elimineret. Den klarer så let som ingenting disse fibre.

Jeg testede straks min nye maskine ved at lave en juice hvor jeg brugte en hel bladselleri. Den pressede fint saften ud af de mange stængler og pulpen røg ud i en lind strøm. Det tog mig altså kun den halve tid at lave juicen. Jeg kunne endda sætte en hel stængel bladselleri ned i hullet og min nye maskine, gnaskede sig stille og roligt igennem den.

Babymos, sorbet, kaffe og pasta.
Omega Sana 707 har nogle super lækre funktioner.
Du kan bruge den til at lave babymos, sorbet, nøddemælk, kværne kaffebønner og hjemmelavet pasta.
Der følger noget tilbehør med der gør maskinen langt mere alsidig.
Jeg har f. eks prøvet at lave min egen spinatpasta. 👍

Og så er Sana 707 billigere end den Omega slow juiceren.

Køb den her: Omega Sana 707
Den fås i hvid, Ferrari rød samt crome. Den er 100 % BPA fri.

Der er 10 års garanti på motoren og 5 år på løsdelene.

Hvilken saftpresser skal du så vælge?
Alt efter hvad du skal juice, kan du overveje om du vil have en horisontal (liggende) slowjuicer eller en vertikal (stående).
Ligeså kan dit valg også afhænge af, hvor meget bordplads du har.
En vertikal Omega juicer fylder mindre end en el-kedel. Og det passede perfekt til mig og mit gamle køkken.
Nu hvor jeg har fået mere bordplads, faldt valget på en horisontal juicepresser, af grunde som jeg tidligere har beskrevet.

Den bedste slowjuicer 2022 kan købes her >>  Slow juicer / saftpresser fra Omega.

Min nye Sana slowjuicer >> Omega Sana 707

Uanset om du vælger den liggende eller den stående Omega slow juicer – så får du en super god og robust maskine, som du bliver rigtig glad for.

Den bedste blender.
Overvejer du at købe en blender i stedet for?
Læs min anmeldelse af den bedste blender der er på markedet: Vitamix blender.

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.