Den bedste blender 2022. Kraftig god stærk blender.

Den bedste blender 2022. Hvilken blender er den bedste?

Vil du have den bedste blender der er på markedet?
En god, bundsolid og kraftig blender, der bare holder år efter år?
En blender der kan lave silkebløde smoothies samt meget andet?

Den bedste blender 2022? – Du er kommet til den helt rigtige side der vil hjælpe dig på vej.
I dette indlæg får du en meget udførlig beskrivelse af, hvorfor og hvordan mit valg faldt på en Vitamix blender og du får også en masse tips og gode råd.

bedste blender 2022Med en kraftig og virkelig god blender, det der også kaldes en high speed blender, kan du hurtigt fylde din krop med alle de vitaminer, mineraler samt næringsstoffer som kroppen har brug for – og det bliver meget let og overkommeligt at indtage Sundhedsstyrelsens daglige anbefalede mængde af både frugt og grønt.

Blend og drik din frugter og grøntsager.
Boost din krop med masser af spændende og smagfulde blandinger af alt lige fra planteriget, frugter, grøntsager, smagsgivere, frø og nødder.

Hvis du følger mig her på min blog og Facebookside, så ved du helt sikkert at jeg  prioriterer min sundhed ganske højt. Især efter jeg læste en artikel om, hvilken betydning maden har for vores krop og helbred.
Det har jeg skrevet om i et tidligere indlæg >> Har du talt med dine celler i dag?

Med mad kommunikerer du med din krop.
Mad er ikke bare mad. Mad er en måde du kommunikerer med din krop på.
Når du giver din krop gode sunde råvarer, taler du kærligt og respektfuldt til kroppen.

Jeg har af den grund i årenes løb stort set dagligt lavet en smoothie eller et glas friskpresset grøntsagssaft og til det formål har jeg brugt forskellige maskiner, men egentlig har jeg aldrig rigtigt været helt tilfreds med nogen af dem, fordi mens de har været gode på nogle punkter, så havde de mangler og svagheder på andre.

Derfor besluttede jeg for et stykke tid siden, at investere i det bedste af det bedste. Jeg satte mig for at jeg ville finde frem til den bedste blender på markedet og jeg skal da lige love for, at det nu er blevet en sand fornøjelse at gå i køkkenet for at blende smoothies, lave nøddemælk, hummus og alt muligt andet sundt og godt.

Billig blender? Nej, det kan den ikke prale af at være.
Indrømmet – hvis går du efter den bedste blender, så betyder det, at det ikke bliver den billigste blender.
Men her hænger pris og kvalitet virkelig sammen og jeg håber, at jeg med dette indlæg kan overbevise dig om, at det i den grad kan betale sig for dig, at investere i den bedste blender frem for i en blender der er billigere.

Jeg garanterer dig for, at hvis du køber den bedste blender, ja nogle har endda kaldt den verdens bedste blender, så er den på den lange bane alle pengene værd.

En anden ting er, at den blender jeg skriver om i dette indlæg, på ingen måde kan sammenlignes med nogen anden traditionel blender.

Mange timers søgen efter den bedste blender 2022.
Jeg har brugt mange timer på Google på at sammensætte søgeord såsom “den bedste blender 2022”, “verdens bedste blender”, “stærk og god blender” , “high speed blender” samt på at læse anmeldelser fra både ind- og udland.

Ligeså har jeg siddet og set et hav af videos på YouTube. Alt sammen i min søgen efter hvilken blender andre anbefalede og sagde var den bedste.

Det jeg fandt ud af vil jeg nu dele med dig, så du slipper for at bruge din kostbare tid på at søge rundt på nettet.

Den bedste blender 2022.

den bedste blender 2022I mine øjne er den bedste blender du kan få uden tvivl en >> Vitamix blender-model Ascent A2300i (Den fås i sort, hvid, grå og rød).

Vitamix Ascent A2300i er den nyeste model fra Vitamix.

Sammen med Vitamix Ascent a2300i følger der masser af opskrifter og du får bunker af inspiration til alt det spændende du kan lave med blenderen.

Mit første møde med en Vitamix blender.
Første gang jeg stiftede bekendtskab med en Vitamix blender var for mange år siden, hvor jeg var til et Raw Food arrangement i Brøndby Hallen. Der stod den på et bord sammen med et bjerg af frugter og grøntsager, og på et skilt stod der: Bedste blender på markedet.

Sælgeren fortalte begejstret om den samtidigt med at han på nul komma fem lavede den ene smoothie efter den anden, som vi fik smagsprøver på. Jeg var solgt på stedet, men prisen skræmte mig. Den var alt for dyr for min pengepung og jeg overbeviste mig selv om, at min egen blender hjemme i køkkenet såmænd var god nok. Den kan jo også lave smoothies.

Det var dog bare et spørgsmål om tid, før jeg overgav mig og købte en Vitamix blender, da min egen blender hurtigt gik i stykker.  Og ærligt talt, nu hvor den står på mit køkkenbord og jeg har brugt den dag efter dag, kan jeg kun sige:
Den er alle pengene værd. Den bedste blender er derfor i mine øjne en Vitamix.

Når det drejer sig om valget af det man kalder en powerblender, altså en god, solid og kraftig blender, fandt jeg ud af at kampen ofte stod mellem mærkerne: Blendtec og Vitamix

Hos mig faldt valget på Vitamix og der er en del forskellige modeller at vælge mellem.

>> Oversigt over de forskellige Vitamix modeller.

Jeg valgte Vitamix fordi jeg kunne se at de fleste hardcore brugere på YouTube (raw food, veganere, vegetarer og lign.) bruger  blenderen. Ligeså er det en Vitamix blender der er på disken hos rigtigt mange juice- og smoothie barer f. eks Raw42 og ligeså i køkkenet på mange restauranter.
Jeg vidste derfor at den kan holde til at blive brugt hver eneste dag og da der også er 10 års motor garanti på den, synes jeg at det siger en masse om maskinen: Den er robust og kvaliteten er helt i top.

Støjer mindre.
En anden grund til at jeg valgte Vitamix frem for Blendtec var, at en Vitamix blender støjer mindre end Blendtec, hvilket betyder en del for mig, da jeg bor i lejlighed.

En blender med over 2 HK.
Denne blender er bomstærk. Motoren i Vitamix sparker r.. for den er på ikke mindre end 2,2 HK.
Det svarer til kraft og styrke af hvad der sidder i en plæneklipper. Her får du altså en blender der virkelig kan arbejde og som kan omdanne alt til en fin fløjsblød smoothie.

Kan omdanne småsten til grus.
Blenderen kan køre variabel hastighed fra 1.000 – 24.000 omdrejninger pr. minut (så vidt jeg ved er der ingen anden blender der kan køre så langsomt). Den kan endda nå op på over 30.000 omdrejninger pr. minut hvis du sætter den på max.

Det betyder, at bladene roterer med en hastighed af 385 km/timen. Dette kombineret med dens stærke motor gør, at den så let som ingenting kan pulverisere golfbolde, din mobiltelefon eller sågar omdanne småsten fra din indkørsel til grus (ikke at jeg vil anbefale dig at gøre det), men det er blot nogle af de test som jeg har set denne blender blive udsat for på You Tube. 😉 Prøv du at gøre det i en OBH, Phillips, KitchenAid eller Braun blender.

Vitamix er en ekstrem populær blender blandt rawfood elskere, netop på grund af den overlegne kvalitet samt dens store kraftoverskud. Den kan bruges til meget andet end bare at lave smoothies på.

Vitamix Ascent a2300i er den nyeste blender fra Vitamix og en opgradering af deres tidligere mest solgte model Vitamix TNC 5200.

Anbefaler TÆNK denne blender?
Har du hos forbrugerrådet Tænk søgt på Den blender 2022? Når jeg skal ud og investere i køkkenmaskiner eller andet grej, tjekker jeg altid TÆNK.dk hvilke anbefalinger de giver og jeg søgte da også på artikler hos TÆNK efter den bedste blender 2022.
Men blenderen var ikke med i deres testprogram. Hvis du undrer dig over hvorfor TÆNK ikke tester en Vitamix blender, skyldes det ene og alene prisen.

Havde de haft en Vitamix med i testen, havde den blæst enhver anden god blender af banen. Den er simpelthen i en liga for sig.

En blender med mange år på bagen.
VitaMix blender bliver produceret i USA af VitaMix Corporation, som blev grundlagt af Willian Grover Barnard i 1921. VitaMix var blandt de første til at markedsføre moderne køkkenmaskiner. Siden starten er VitaMix vokset kraftigt og den er stadig en familie ejet virksomhed.

Firmaet VitaMix laver kun blendere og dermed ikke alle mulige andre produkter. Gode kraftige blendere der holder i mange år, er deres speciale.

En brølende løve.
Jeg har haft mange andre blendere og de har hver haft deres plusser og minusser. For de penge, jeg igennem tiden har brugt på dem, kunne jeg have købt 2 af denne maskine og det ville jeg faktisk ønske at jeg havde gjort, for så havde jeg sluppet for de talrige skuffelser, når min blender enten brændte sammen, ikke kunne blende ordentligt, der stadig var klumper i smoothien eller når den gik i stå bare fordi jeg ville blende en hummus.

At lave en jordbær/banan smoothie på en Vitamix blender er en hån mod den. Den vil grine dig op i ansigtet. Ha, er det det bedste du kan bruge mig til? Giv mig noget hvor jeg kan få lov at slå mig løs, spille med mine muskler og bruge alle mine kræfter.
Set i forhold til de traditionelle og gængse blendere på markedet er Vitamix en brølende løve – en rigtig arbejdshest.

En silkeblød smoothie, selv med frosne grøntsager.
Nu er det slut med klumper i din smoothie. Nu kan du i stedet være sikker på, at du får en silkeblød og cremet konsistens, uanset hvad du putter i den.
Du kan hælde råvarerne i hele og frosne og du sparer derfor tid, da du slipper for at stå og skære ingredienserne i mindre stykker.

Vidste du, at du kan lave suppe på en Vitamix blender?
Er der da et varmelegeme i den?
Nej, men da dens blade kan rotere meget hurtigt, så kan du smide alle mulige grøntsager hele ned i din Vitamix, hælde koldt vand på, tænde og så skrue op på max. Efter ca. 4- 5 min er suppen klar. Cremet og rygende varm!

Sunde fastfood retter.
Kommer du hjem og er sulten, så kan du i en fart tømme køleskabet for grøntsager, hælde det hele sammen  i din blender og efter 5 minutter er du klar til at sidde og nyde en sund og nærende suppe.
Her taler vi om sund fastfood.

Vil du have inspiration til hvilke lynhurtige retter du kan lave i din nye blender, så er denne bog et must LINK >>
Power Blending – Verdens hurtigste og måske sundeste fastfood.
50 plantebaserede opskrifter.

Digitalt display.
Der er digitalt display med timer, så du ikke er i tvivl om tiden for det, du blender.

Glem alt om din stav-blender.
Hvis du IKKE har en Vitamix blender:
Du vil lave en lækker velsmagende suppe. Du skærer alle ingredienserne ud og koger dem i en gryde.
I opskriften står der at du skal blende suppen med din stavblender.
I gryden med den kogende suppe, tænder du for stav blenderen og det flyver med suppe til højre og venstre.
Det tager lang tid før alle grøntsagerne er omdannet til noget der bare ligner en suppe.

Hvis du HAR en Vitamix blender:
Hæld den kogte suppe op i din Vitamix blender. Kør 1 minut og du har nu en suppe der er lækker cremet og du finder ingen klumper i den.
Eller som jeg skrev tidligere – lav suppen direkte i blenderen. Hæld grøntsager, smagsgivere og koldt vand i blenderen. Kør i 5 min på maks og suppen er klar.

Kan jeg lave hummus i en Vitamix blender?

Ja. Her viser Mads Bo hvordan.

Vitamix er meget mere end en blender.
Det er en madmaskine. Du kan på ingen måde sammenligne denne power blender med en traditionel blender. Der er en grund til at den har titlen som den bedste blender. Det er en maskine der kan meget mere end bare at blende og lave smoothies, hummus og lign.

Blenderen kan både lave is, sorbet, den kan hakke, lave mel (af ris, korn, nødder og lign.), nøddemælk, nutella, peanut butter, knuse frø, lave supper, plantemælk og alt muligt. Det kan den fordi den er én af de mest kraftige blendere på markedet.

Hvad mener en hardcore bruger om en Vitamix blender?

Danmarks nok mest kendte “juice- og smoothie mand” Mads Bo fra High on Life, kendt fra blandt andet TV2 Go Morgen Danmark samt fra hans mere end 300.000 solgte juice og smoothie bøger udtaler:
Vitamix blenderen er den maskine jeg mest bruger i mit køkken. Ofte flere gange om dagen. Den er uden tvivl den bedste blender.

Når du på morgen tv ser ham stå og lave lækre smoothies eller andre spændende og sunde ting, er det altid på en Vitamix blender.

Den bedste blender.

Se denne 2 min video, hvor Mads Bo viser maskinen og fortæller hvorfor han mener at >> Vitamix er den bedste blender 2022 der er på markedet.
Den bedste blender - interview lydfil med Mad Bo.

Her kan du høre en gratis podcast med Mads B0 hvori han fortæller, hvilken stor betydning det har for din krop, at få masser af frugt og grønt. Lydfilen varer 60 min.

Hvad kan juice og smoothie gøre for din krop?
Link >> Podcast (vælg lydfil nr. 94) 🎧

Frugt og grønt – den anbefalede mængde.
Med en god blender kan du så let som ingenting spise/drikke dig igennem den anbefalede mængde på 600 gram hver dag!

Mange tror, at de får frugt og grønt nok, men det er desværre langt fra tilfældet. Undersøgelser viser at 9 ud af 10 danskere slet ikke kommer i nærheden af den anbefalede mængde.
600 gram er en ret anseelig mængde hvis du skal tygge dig igennem den, men propper du det i en blender, kan du drikke det og få nogle helt fantastiske smagsfulde smoothies ud af det. Så er det pludselig sjovt og let at “go green” samt spise mere plantebaseret. Så blenderen er uden tvivl den ultimative genvej til flere grøntsager.

Læs også >> de nyeste officielle kostråd (januar 2021)

Er du nybegynder i smoothie universet og/eller vil du have børnene til at spise mere sundt, kan du i begyndelsen blande 2/3 frugt med 1/3 grønt og hen af vejen øge andelen af det grønne, så det til sidst fylder mest.
Du vil også opleve at du (din krop) med tiden automatisk rækker ud efter mere af det grønne og mindre af det søde (frugt).

Køb billigt. Frugt og grønt – direkte fra fryseren.
Du kan med fordel fylde din fryser med økologiske frosne frugter og grøntsager, når de er på tilbud, så har du dem altid lige ved hånden. Det gør jeg. Jeg har dog tidligere haft det problem med de frosne varer, at min gamle blender slet ikke har kunnet klare at blive fyldt op med de frosne frugter og grøntsager. Den har simpelthen ikke været stærk nok til at kunne knuse det. Bladet har sat sig fast eller maskinen er gået i stå. Den kommer på overarbejde og jeg skulle hele tiden tilføre mere væske eller stå og rode rundt og løsne den frosne masse med en ske.

Vitamix blenderen knuser så let som ingenting det hele og hvis du ikke er vild med at din smoothie er  iskold, så kan du bare lade maskinen køre 1 minut mere, så vil du kunne mærke at temperaturen stiger og du kan stoppe blenderen, når du synes at din smoothie har fået den rette drikke-temperatur.

Smoothie til 2 dage.
Er der morgener hvor du ikke lige har tid eller bare ikke orker at lave en smoothie, så lav en ekstra stor portion dagen i forvejen og hæld den overskydende portion over i denne Vacucraft beholder.

Det er et helt nyt produkt hvor du kan “suge” luften ud af beholderen så der opstår et vaccum og dermed kan din smoothie sagtens holde sig frisk til dagen efter.
Juice Saver fra Vacucraft kan købes på dette link. Undgå madspild >> Hold din juice og smoothie frisk.

Køb bananer.
Vidste du at bananer kan fryses? Der er ingen grund til at kassere bananer bare fordi de er gået hen og blevet godt modne eller du ikke lige kan nå at få spist de 10 du har købt på tilbud. Tag dem ud af skrællen og put dem i fryseren. Jeg gør det samme med ananas, mango, rødbeder og lign. Jeg skærer dem i tern, og har dermed de fleste ingredienser liggende klar, når jeg skal blende. Selv avocadoer kan du fryse. Skær dem halv over, lad dem blive i skallen og læg dem i fryseren.

En maskine med power betaler sig. Du sparer tid.
Jeg kan godt lide opskrift nr. 10 (Beat it) fra Mads Bo´s bog “High on Smoothies”.

I den smoothie skal der både rødbeder, jordbær, spinat, avocado, ingefær og banan.
Som jeg skrev før: Prøv at blende alt dette i enhver anden blender, hvis både rødbederne, spinatkuglerne, jordbærerne og bananen er dybfrossen. Blenderen vil ikke rokke sig ud af stedet, men  din nye Vitamix powerblender, tygger sig igennem det hele på no time.

Du vil sikkert gerne spare tid på at lave smoothies, så du kan med denne maskine sagtens have fryseren fuld af grøntsager og bare tage dem direkte ud af fryseren og hælde ned i din blender. Så behøver du ikke først stå og vaske, skrælle og ordne dem.

Undersøgelser har vist at grøntsager på frost, har et højere indhold af vitaminer og mineraler, da de bliver frosset ned i samme øjeblik de bliver høstet. >> Frosne grøntsager er sundere end friske.

Låget skal smøres.
Låget på blenderen drillede mig i starten. Jeg syntes det var hårdt at få på og af. Men efter en søgning på nettet fandt jeg ud af, at hvis man lige smører lågets kant med lidt olivenolie, så bliver det meget mere medgørligt. Dette behøver du kun at gøre når låget er helt nyt og altså kun 1 gang. Nu har jeg ingen problemer med det.

Rengøringen er let.
Rengøringen er som en leg. Du behøver bare at skylle kanden, så er den klar igen. Hvis du en dag synes at din blender skal have den store tur, så hælder du koldt vand i kanden, tilsætter 1 dråbe opvaskemiddel og tænder på max. Efter nogle minutter koger vandet og du får på den måde renset både bladene og beholderen, så den bliver helt ren.

BPA
VitaMix kanden er BPA fri.

Stadig ikke overbevist?
Så læs lige dette indlæg fra den danske importør >> Hvorfor Vitamix?

Vitamix blender eller Blendtec blender?
Har du undersøgt markedet og står du nu og skal vælge mellem Blendtac eller Vitamix? Hvilken blender skal du da vælge? Det er smag og behag.

Ingen tvivl om at Blendtec også er det bedste af det bedste. De har modeller, der ligger i samme prisleje som Vitamix men de har såmænd også en model de kalder: Blendtec Stealth 875 professional. Den koster omkring 18.000 Kr men så får du også en motor på 3,8 HK og en blender der er pakket ind i en støjkappe. ;-)
Men hvis vi lige skal holde os nede på jorden, så kan du godt få en Blendtec der er lidt billigere end Vitamix og der findes naturligvis også dyrere modeller, hvor de begge producerer blendere til professionelt brug.

Som tidligere nævnt, så har jeg brugt mange timer på nettet for at finde frem til for og imod de forskellige blendere og den der føltes mest rigtig for mig var Vitamix også på grund af støjniveauet, men ingen tvivl om at du også får et super godt produkt, hvis dit valg falder på en Blendtec.

den bedste blender 2022Her kan du købe din Vitamix:

Vitamix blender Ascent A2300i

Link: Mere info og pris.

Farver: Blenderen fås i rød, hvid, grå og sort.

Der er 10 års garanti.
Der er 10 års garanti på en Vitamix blender – det siger vist alt.
En kvinde i USA havde købt en Vitamix. Efter 29 års dagligt brug, røg der en skrue. Hun kontaktede Vitamix og fik uden beregning, tilsendt en ny blender. Se hendes video her: 29 år med min Vitamix.

Få inspiration og drik 1 smoothie hver dag.

Smoothie365 er et gratis smoothieunivers, hvor du får en simpel ugeplan og opskrift på super lækre smoothies.
Det er gratis og du får fin variation. Du køber ind én gang om ugen, og får dermed brugt alle frugt og grøntsager.

I denne uge drikker jeg denne:
1/3 citron uden skræl.
1/2 appelsin uden skræl.
1 lille håndfuld spidskål
1 håndfuld frisk eller frossen spinat.
2,5 dl vand.

Hvis du gerne vil have en bog fyldt med opskrifter og lækre billeder, så er dette én af mine favoritter:
Mads Bo “High on Smoothies – Drik dine grønsager.

Sådan laver du den bedste smoothie – hver gang.
Få mine bedste råd >> Sådan laver du en perfekt smoothie.

Kender du Fully Raw Kristina?
Kristina spiser 100 % raw og er veganer. Hun spiser kun frugt og grønt og har gjort det i over 10 år. Hun har en million følgere på sin YouTube kanal og der ligger 100-vis af inspirerende videos til det sunde liv.

Hun har kun 2 maskiner i sit køkken. En Vitamix blender samt en slow juicer. Hun om nogen må kende til det bedste af det bedste og også hun anbefaler Vitamix som værende den bedste blender.

I denne video viser hun opskriften på en smoothie for vægttab samt healing, hvor hun kun bruger 2 ingredienser: Mango og kål.

Lada eller Rolls Royce?
En Vitamix er ikke billig, men du kan på ingen måde sammenligne den med andre maskiner på markedet.
Det ville svare til at du skulle sammenligner en bedstemor-cykel med en racer-cykel.
De kan begge transportere dig fra punkt a til b, men glæden, rejsetiden, kræfterne du må lægge i for at nå dit mål er vidt forskellige.
Ligeså kan du heller ikke sammenligne en Lada med en Rolls Royce og en Vitamix er en Rolls Royce. Den bedste blender du kan få.

Noget andet er, at du når du køber dette kvalitetsprodukt så behøver du ikke at købe en ny blender om 1 år eller hvert andet år. Maskinen er bundsolid og godt kram. Den tåler at blive brugt hver eneste dag. Blenderen er stærk som en bryggerhest.

Spar penge. Lav din egen smoothie.
Før i tiden købte jeg dagligt en juice eller en smoothie to-go på vejen til min klinik. Det løber hurtigt op og tærer på budgettet når de koster 50,- Kr pr stk. Det kan godt blive til ca. 10.000 Kr om året.
Nu presser og blender jeg selv og det er på den lange bane betydeligt billigere.
Du bruger heller ikke for 50 Kr frugt eller grønt i din blender hver dag – ej heller selvom du kun køber økologisk.

Køb en lidt dyrere model og få programmer med i købet.
Vælger du i stedet at købe en Vitamix Ascent A3500i så har denne model 5 programindstillinger:
* Smoothies.
* Frosne Desserter.
* Supper.
* Puréer.
* Rengøring.

Derfor kan du bruge den til mange forskellige måltider i familien og rengøringen klares let med lidt vand, en dråbe opvaskemiddel og en tur på rengøringsprogrammet.
Blenderen har stadig den velkendte hastighedskontrol-knap, som lader dig styre hastigheden fuldkommen og du kan derfor kreere et hav af forskellige teksturer.

De nye funktioner ved Vitamix A3500i er blandt andet et digitalt display med touch-panel, der er en fuldkommen transparent kande, så låg og prop er også gennemsigtige. Der er installeret en sikkerhed, som gør, at blenderen ikke kan starte medmindre låget er på og hvis låget bliver løftet eller kanden taget af undervejs, stopper motoren indenfor 2 sekunder.
Det er dog stadig muligt at tilføje ingredienser undervejs ved at tage proppen af låget.
Maskinen fås i børstet stål.

Stadig i tvivl om hvilken Vitamix model du skal vælge?
Læs dette indlæg >> Hvad er forskellen på Vitamix´blendere? Få en oversigt over de forskellige modeller.

Her kan du købe de lækre maskiner:
1. Den bedste blender 2022 (den model jeg har):  Vitamix A2300i.

2. Her er blenderen med 5 programmer. Vitamix A3500i

Nye modeller kommer konstant til, men uanset om du vælger netop de modeller som jeg har skrevet om her eller en anden model så kan du være sikker på, at du får fuld valuta for dine penge.
Du får mange års garanti, langt ud over hvad andre producenter tilbyder. Det vidner om, at her er der tale om produkter af høj kvalitet.

Billig Vitamix blender.
Sidste år kom der en ny Vitamix model på markedet.
Nu kan du købe en helt ny Vitamix blender til under 4000 kr >> Vitamix Explorian E310 er en blender fra serien af klassiske blendere fra Vitamix.

Blenderen hedder Explorian og er tiltænkt til dig der ikke har behov for den store Vitamix Ascent-serie, som kommer med en 2 liters kande. E310 kommer nemlig med en smal og elegant 1,4 liters kande og har en motor med 2 HK. Optimal til små og mellemstore portioner eller, hvis du kun skal lave mad til dig selv.

Hvis du længe har gået og overvejet om du skulle have dig en Vitamix men synes at det er et stort skridt grundet prisen, så tag lige et kik på denne maskine – en Vitamix lillebror til ca. 3.500,- Kr >> Explorian E310

Jeg ønsker dig rigtig god fornøjelse med dit nye sunde liv. 😇

Link 1: Den bedste blender 2022 >>  Vitamix blender.

Link 2: Bøger med opskrifter på smoothies, safter og sund livsstil.

Masser af lækkert udstyr til din nye gode blender.

Blenderkopper 600 ml: Lav individuelle smoothies. Blend direkte i din smoothie-kop og tag den to-go.
Blenderskåle: Lav en hurtig og lækker salatdressing, en salsa, en dip eller babymad på få minutter og server direkte i blenderskålen – uden ekstra opvask.

En blender eller en slowjuicer?
Går du med overvejelser om du i stedet for en blender skal købe en slowjuicer? Så kan jeg anbefale dig at læse dette indlæg >> Den bedste slowjuicer 2022.

tilbehoer til Vitamix bedste blender

 

,

45 Responses to Den bedste blender 2022. Kraftig god stærk blender.

 1. Kim K 12.04.2022 på 15:50 #

  Min gamle juicer var mere larm end juice så der røg en Vitamix 3500i i indkøbskurven igår – frygtelig dyr så nu er jeg “tvungen” til at spise smoothies resten af sommeren ;)

  Jeg læste om dine oplevelser med din Vitamix så det er lidt din skyld jeg købte den

  Jeg håber den dukker op i morgen – de gamle bananer er lagt i fryseren og grøntsagskuffen er fyldt til renden

  Jeg glæder mig til at blive endnu mere grøn denne sommer

  • Jette Harthimmer 13.04.2022 på 08:42 #

   Hej Kim,
   Tillykke med din nye blender samt de mange skønne liter smoothies du skal drikke. 💚

 2. Hanne 19.03.2021 på 11:57 #

  Jeg har for nylig købt mig en blender – efter jeg så din anbefaling Jette. Jeg blev på en eller anden måde bare ført frem til din hjemmeside. Jeg er super glad for blenderen. Overgår alt ift. blendere. Jeg synes dog, at suppen bliver en lille smule kedelig. Måske jeg bruger de forkerte ingredienser. Eller måske det er den fløjsagtige struktur, som gør den lidt kedelig? Kunne du evt. dele dine 3 bedste grøntsags suppe opskrifter? Det ville være super skønt.

  Efter jeg fandt “dig” her for nylig, så har jeg godt nok købt mange gode selvforkælende ting :-). Jeg fik en fed award for “joy” fra min gode arbejdsplads, og jeg har brugt alle pengene på ting til mig selv – bl.a. blender og lydfiler :-) .Taaaak

  • Jette Harthimmer 21.03.2021 på 12:46 #

   Kære Hanne
   Jeg er rigtig glad for at du har fundet frem til min side og at du i den grad har forkælet dig selv. Både med køb af blenderen med også at du har lagt vejen forbi mine mange lydfiler. >> http://harthimmer.dk/butik/ 😊🎧
   Jeg kan ikke rigtig give dig en top 3 på grøntsags supper, da jeg ofte improviserer og bare “tømmer køleskabet”. Hemmeligheden ved en god suppe er at den skal smage af noget og derfor kommer du ikke udenom krydderier, hvidløg, chili eller andre gode smagsforstærkere.
   Bare giv den gas – så finder du helt sikkert frem til din favoritsuppe.
   Fortsat god fornøjelse med både blenderen samt mine lydfiler.

 3. Helle Graubæk 12.09.2020 på 17:08 #

  Hej Jette.

  Jeg har allerede en Vitamix, og jeg giver dig ret i alt det, du skriver om den:))

  Jeg har lavet rismel og kikærtemel, det fungerer fint.

  Ved du, om det vil ødelægge vitaminer m.m i f x rugkerne, hvis jeg blender rugkerner til mel?

  Det vil være dejligt, at “slippe” for at købe en melkværn, for at få frisk malet mel, hvis jeg lige så godt kan bruge min Vitamix.

  Hvis du har brug for æbler, har jeg en masse, du gerne må plukke. Jeg bor i Hedehusene.

  Vh Helle

  • Jette Harthimmer 13.09.2020 på 09:01 #

   Hej Helle
   Det glæder mig at du er enig i min beskrivelse af Vitamix blenderen. 😊
   Jeg ved faktisk ikke om vitaminerne i rugkernerne går til spilde, hvis du maler dem i blenderen. Hvis jeg var dig ville jeg sende spørgsmålet videre til Anette Harbech Olesen fra hjemmesiden: Mad for livet. Hun om nogen ved en masse om vitaminer og mineraler.

   Tak for tilbud om at plukke æbler. Det er sødt af dig. 🤗

 4. Hanna 13.03.2020 på 16:23 #

  Hej Jette,

  Tak for et supergodt blogindlæg.
  Pga. prisen står jeg og påtænker at skulle købe en 2300i i stedet for modellen 2500i. Den nyere model har forindstillede programmer til supper, is og smoothies. Jeg er i tvivl, om det er meget (altså bemærkelsesværdigt) lettere at lave is og supper, når der er programmer dertil. Har du en holdning til det; ville du stadigvæk købe 2300i, hvis du skulle vælge igen i dag?

  Og et sidste spørgsmål: Jeg læser, at Vitamix-blendere er så stærkere, at de på mange måder kan erstatte en foodprocessor (altså med undtagelse af rivejern- og skiveskærefunktionen). Jeg har en slicer, der kan rive og skære, til min Kenwood køkkenmaskine og tænker, at det med en Vitamix ikke er nødvendigt at købe en foodprocessor. Er du enig i det – eller er der nogle funktioner, jeg ikke har tænkt på?

  Jeg vil gerne slå flere maskiners funktioner sammen, købe noget godt kram og derved have færre og mere holdbare maskiner.>

  Bedste hilsner, Hanna

  • Jette Harthimmer 13.03.2020 på 16:43 #

   Hej Hanna
   Tak for dine spørgsmål.
   Den model jeg har, har ingen forudindstillede programmer – og jeg har ikke savnet eller manglet det.
   Den automatiske del er naturligvis smart, så du ikke behøver at stå og “holde øje” med indholdet, men da maskinen er så stærk, så er det jo begrænset hvor længe den skal køre. Så jeg står ved siden af mens den arbejder (en smoothie hvor maskinen er helt fyldt med frosne grøntsager, skal have ca 50 sek før den er klar). Bare for at give dig et eksempel. 😉
   Og hvis jeg skal lave noget der ikke kræver fuld speed, så indstiller jeg den derefter. Det er meget enkelt.
   Så personligt ville jeg købe modellen uden programmer, men måske er der en læser her på bloggen der vil svare det modsatte, fordi de elsker deres Vitamix med programmer.

   Med hensyn til en “one in all” maskine så kan Vitamix utroligt meget, men jeg har altså også en lille foodprocessor. Grunden er, at jeg laver virkelig mange salater og det er en luksus at kunne rive og hakke det hele på nul komma fem.

   Håber mit svar hjælper dig lidt på vej. 😊

   • Hanna 13.03.2020 på 20:38 #

    Tak Jette, det var helt bestemt nok. Når du ikke har savnet programmerne, så tror jeg ikke, at jeg vil give 2000 kr. mere for dem…

    Jeg har læst en helt masse anmeldelser om blenderen Optimum 9400, der også skriver, at den er god. Den er dog meget ny på det danske marked, men koster en del mindre og har i flere anmeldelser fået store roser – også ift. Vitamax’ maskiner. Har du tilfældigvis prøvet sådan en, eller kender du en, der har en?

    Kh Hanna

    • Jette Harthimmer 13.03.2020 på 22:09 #

     Hej Hanna
     Det glæder mig, at du kunne bruge mit svar.
     Jeg kender ikke og har ikke før hørt om Optimum, så der må jeg blive dig svar skyldig. Jeg er sikker på, at der er mange gode maskiner på markedet, men som jeg skriver i mit indlæg, så er der også mange gode biler. Alle biler vil kunne bringe dig fra punkt A til B men rejsen, oplevelsen, bilernes kvalitet, komfort, motorkraft og holdbarhed er vidt forskellige. Det der for mig var med til at vælge en Vitamix, ud over det jeg allerede har skrevet i mit indlæg var de mange års garanti. Hvis man som firma tør give så mange års garanti så ved man at produktet er godt, gennemtestet og at det holder. 😊

 5. Lene 19.01.2020 på 08:55 #

  Det lyder jo rigtigt godt alt sammen…….får du fordele ved at reklamere for Vitamix ?

  • Jette Harthimmer 19.01.2020 på 09:16 #

   Hej Lene
   Det er helt fint at du spørger.
   Dette indlæg er skrevet uden henblik på “at få noget for det” men udelukkende som en personlig anbefaling og jeg har personligt ingen aktier i Vitamix.
   Finder jeg noget der er godt, deler jeg det med mine læsere. Ligesom da jeg fandt den bedste opskrift på knækbrød, byens bedste indiske restaurant, en god spirituel film osv.

   Efter jeg havde skrevet dette indlæg, blev jeg kontaktet af den danske importør af Vitamix maskinerne og jeg blev spurgt om jeg ville linke til deres side (affiliate link), hvilket jeg sagde ja til.
   Dette blogindlæg er det eneste blandt mine 500 artikler, hvor et sådan findes.

   Min entusiasme for Vitamix skulle ud til mine læsere og indlægget var som sagt skrevet FØR der blev rettet henvendelse til mig. Med andre ord, så vil det være her på min hjemmeside affiliate links eller ej. 😊
   Håber det besvarer dit spørgsmål.

 6. Marin 28.01.2019 på 18:38 #

  Hejsa – Jeg har primært gang í blenderen når jeg skal lave pesto, og især når jeg laver grønkålspesto tager det en evighed, fordi jeg er nødt til at stoppe den og skrabe ingredienserne ned af glasset og ned til kniven (hvis ikke jeg skal pøse en masse olivenolie i). Er det noget vitamix kan klare bedre?

 7. Annette 18.04.2018 på 23:36 #

  Overvejer en brugt maskine men ved ikke om den er for gammel i forhold til de nyeste modeller af blenderen ..om det kan betale sig i sidste ende.. ville bare være dejligt med en ordentlig blender :-) mvh Annette

  • Jette Harthimmer 19.04.2018 på 07:40 #

   Hej Annette,
   Hvis du vælger en brugt Vitamix og der der stadig er garanti på motor og alle vitale dele, så vil jeg ikke være bekymret for at købe den, hvis blot prisen er god. Men det er bare yderst sjældent at der sælges brugte Vitamix blendere i f. eks Den Blå Avis og hvis der gør er prisen stort set den samme som en ny koster. Men hvis du kan få fingrene i en maskine til en god pris og du lige kan få sælger til at tænde for den og den kører – så spring ud i det. Du bliver rigtig glad for den. 😊

 8. simone 12.07.2017 på 15:03 #

  Hej Jette! :) kan man godt lave grove supper, pesto og is i vitamix blender?
  De bedste hilsner Simone

 9. Anders 05.12.2016 på 11:59 #

  Det blev til en Vitamix. Får den leveret i morgen!!

  • Jette Harthimmer 05.12.2016 på 15:58 #

   Tillykke 😊 Du kan godt glæde dig til det sunde boost du fremover kommer til at give din krop.

 10. Eva 20.05.2016 på 16:46 #

  Har i mange år haft lyst til en Vitamix, men først i går blev den bestilt, indirekte takket være din blog om smoothies. Den er nu på vej fra Danmark og op til mig her i Oslo! Glæder mig som et lille barn og kan næsten ikke vente. I mellemtiden kan jeg jo spørge lidt til støjniveauet. Larmer den meget? Jeg bor i blok, så må måske tænke på at få konstrueret en slags lyddæmper/flamingokasse (?) den kan stå i… :)

  • Jette Harthimmer 21.05.2016 på 18:31 #

   Hej Eva
   Tillykke med din Vitamix. Du bliver rigtig glad for den.
   Med hensyn til støjniveauet på din nye blender, så vil jeg sige, at også jeg bor i lejlighed i etagebyggeri med naboer og lign., og det er altså ikke noget problem. Jeg vil sammenligne “støjen” med hvis du skulle male kaffebønner.

   Det du også skal tænke på er, at maskinen jo ikke skal bruges i lang tid. Vi taler jo kun om et par minutter. Havde du haft en anden blender, skulle den måske bruge mere end dobbelt så lang tid som din Vitamix.
   Din Vitamix arbejder hurtigt og effektivt! :-) og jeg ville ikke kaste mig ud i at bygge støjfilter eller lign.

   • Eva 24.05.2016 på 16:31 #

    Hej igen og tak for svar. Nu kom vidunderet i hus, her for et par timer siden. Og helt enig, lyden er ikke noget problem! :) Min gamle Phillips-blender larmede jo meget mere. Eneste problem jeg har nu, er at jeg ikke kan få armene ned. FOR en fantastisk maskine!! :D

 11. Annette 13.08.2015 på 09:49 #

  Er også meget begejstret over din beskrivelse af din vitamix det må være næste skridt på ønskelisten når jeg kommer igang med den sunde livsstil;-)

 12. Jette Harthimmer 01.12.2014 på 09:45 #

  Kære Sibila
  Hvor er jeg glad for at du deler dette med mig og med mine læsere. Whau. Sikke en masse fantastisk der er sket for dig og med dig. Dine ord og din fortælling bekræfter mig i, at sundhed nytter og betaler sig, og at uanset om man begynder indefra eller udefra, så vil det ene sunde skridt og den ene sunde beslutning, føre det andet med sig, og en ny sund proces / udvikling går i gang.
  Tak for at du delte dette. Jeg håber, at det vil inspirere andre.

 13. Ulla 16.06.2014 på 17:02 #

  Hej Jette.
  Tak for dit rigtig grundige indlæg, Det er dog vigtigt for mig at kanden er lavet BPA fri. Er den det og kan den komme i opvaskemaskinen?
  Hilsen fra Ulla

  • Jette Harthimmer 22.07.2014 på 09:08 #

   Hej Ulla
   Kanden på en Vitamix blender er BPA fri og ja, den kan komme i opvaskemaskinen.

 14. Sibila 14.01.2014 på 12:50 #

  Kære Jette,

  Jeg har fokuseret på at kunne købe en Vitamix siden jeg læste din beskrivelse her. Jeg vidste bare, at sådan en måtte jeg få og i sidste uge landede den så i mit køkken. Jeg må bare sige at jeg ELSKER den. Jeg er SÅ taknemlig for at du har delt dine beskrivelser og erfaringer med maskinen her henover, du har gjort og gavmildt delt, det jeg ikke selv ville have haft hverken tålmodighed eller teknisk færdighed til at gennemskue. TAK. Nu går jeg i gang med at spare sammen til en god juicepresser.
  hav en dejlig dag,

  Sibila

  • Jette Harthimmer 14.01.2014 på 15:24 #

   Ih hvor dejligt. Tillykke med den nye maskine og alt det sunde.

 15. Ulla Jensen 17.11.2013 på 03:13 #

  Tak for et meget fyldstgørende indlæg.
  Det kunne lige så godt have været mig der havde skrevet det, for jeg er enig med alle dine punkter og argumenter.

  Jeg nåede også frem til på et tidspunkt at investere i “godt kram” og jeg må sige at jeg ikke har fortrudt det. Pengene er godt givet ud og maskinerne holder år efter år, så jeg ikke som tidligere måtte ud og købe nye fordi de brændte sammen eller ikke kunne klare et dagligt brug.
  Jeg er er til raw food og dermed bliver maskinerne til “hele mit køkken”.

  Så mit råd til alle der læser denne side er: Køb dem. I vil ikke fortryde.
  Ulla
  Vanløse

 16. lis cardel 27.10.2013 på 11:12 #

  Hej Jette .
  Jeg syntes at det du har skrevet her på siden er mega flot hvor du har brugt en masse tid på.
  Vi er også ved at se på nye maskiner min mand og jeg . Har været meget på You Tube for at se hvad de kan.
  Valget er nu faldet på en blender fra Vitamix og det gav lige mig det sidste skub at læse din side.
  Nu mangler jeg bare at finde den rigtige Food Processor. Det jeg vil have er en der ikke har andet end rive snitte ting med både til fint mellem og groft og stærk, det syntes jeg er svært, har du et bud ser også på en ny Stavblender. Det er kun til privat husholdning men jeg elsker gode maskinet . Mvh lis Cardel

  • Jette Harthimmer 04.11.2013 på 09:48 #

   Hej Lis

   Dejligt at du kunne bruge mit indlæg som inspiration til valg af rette maskine.
   Med hensyn til en food processor så har jeg kun haft én eneste i hænderne, og det er en MagiMix 3200 Compact XL Den er jeg glad for og jeg har haft den i mange år.

   På samme måde som ved valg af blenderen, læste jeg rigtigt meget info på nettet og spurgte også i forskellige fora om gode råd.
   Valget faldt på ovenstående på grund af at det skulle være “rigtigt godt kram”og mange års garanti.
   Den fås i 3 forskellige størrelser og min er den mindste som passer perfekt til den lille familie og til hvis du ikke har så meget bordplads.

   De kan ofte være store og klodsede, men jeg synes at denne er super og har de rette proportioner.

   Jeg købte min Magimix hos Wupti.com da de på daværende tidspunkt havde den til bedste pris.

 17. Kirsten 10.09.2013 på 09:42 #

  Tak for den gode beskrivelse af den fantastiske maskine. Jeg har haft god nytte af at kunne læse dine erfaringer her.
  Jeg har investeret i en vitamix og er vildt imponeret. Tak for at du viste mig denne maskine.

  • Jette Harthimmer 12.09.2013 på 07:28 #

   Hej Kirsten
   Jeg er glad for at læse, at du er begejstret og imponeret af din nyindkøbte blender. Den er god at prale med ;-)
   veninderne synes at den laver super soft og fløjsbløde smoothies, og mænd elsker at høre at den har en motor der er lige så stærk som den i en plæneklipper.

   Ønsker dig god sundhed med masser af lækre supper og smoothies :-)

 18. peter 12.06.2013 på 15:23 #

  hej
  dejligt at få lidt info om disse store blender vil have en selv
  i den forbindelse kan jeg sige de blender du har set i
  cafer og rawfood re prof modeller med 3 hk motor
  og selvfølige noget dyrere
  så nyt dillema her i Ringsted !!!!!
  nameste peter

  • Jette Harthimmer 12.06.2013 på 18:29 #

   Tak for denne info Peter. I Raw 42 har de den med 2 HK men ok, 2 HK er i mit private køkken rigeligt ;-)

   Det er sådan ca 5 gange stærkere end hvad der sidder i andre gode blendere på markedet.

   Jeg har set at der er en prof – model, og det må være den du tænker på, men den er mere end dobbelt så dyr, og til min private husholdning havde jeg svært ved at se, hvor meget bedre den model ville være for mig.

   Hvis du kun skal bruge maskinen privat, vil den model jeg skriver om her i indlægget være rigeligt og du kan så bruge de sparede penge på at investere i en lækker slow juicer, som jeg også har skrevet om her på bloggen. 😉

 19. Vigdis Knag Hoff 05.06.2013 på 12:15 #

  Oh yes

 20. marianne 23.05.2013 på 16:10 #

  Jeg vil også takke for et godt indlæg og komme med en kommentar. Jeg købte sidste år “den bedste blender” netop ud fra hvad Tænk anbefalede, men allerede efter 6 mdr gik den død. Jeg har ikke haft nogen siden, men vil klart følge dine anbefalinger. Jeg harogså set noigle videoer på nettet og læst amerikanske test.

  Marianne
  Jeg var med til dit foredrag i går aftes …

  • Jette Harthimmer 03.07.2013 på 09:02 #

   Hej Marianne.
   En af mine gode veninder købte i sin tid også den model som Tænk havde udråbt til at være den bedste, og nøjagtig som hos dig, døde den efter kort tid.
   Nu står “mine” to maskiner også hjemme i hendes køkken, og hun sender mig stort set dagligt billede og e-mail hvor hun begejstret fortæller og viser mig hvad hun har lavet i dem.
   HUn er blevet lige så glad for dem, som jeg er.

   En anden har også købt en maskine der skulle være god og robust, men efter et par gange at have lavet hummus – døde den.
   Hun er nu ved at spare sammen til blenderen jeg anbefaler.

   Håber du nød foredraget.

 21. Ulla Jensen 23.05.2013 på 11:35 #

  Hej Jette
  Super fedt og seriøst indlæg. Jeg har for et par år siden købt en vitamix blender ude i Brøndby Hallen hvor der var et raw food event. Jeg tror også at du var der?
  Der så jeg for første gang maskinen og blev overbevist om at den var god.
  Det var en stor udskrivning for mig, men jeg har aldrig fortrudt mit køb og bruger den stort set dagligt.

  Jeg har siden investeret i den tør-kande man kan købe som ekstra udstyr.

  Tak for at du deler med os.

  Ulla J.

 22. Jette Harthimmer 20.05.2013 på 09:39 #

  Tak Vibeke :-)
  Bare det var mig der havde en masse æbler i en have. Så kan det da nok være at jeg ville presse saft i lange baner.

  • Ann 20.05.2013 på 11:38 #

   Kom og plukke æbler hos mig til efteråret Jette! Har altid flere end jeg kan få brugt!

  • vibeke 20.05.2013 på 20:55 #

   Og hos mig på Sydsjælland kan du også plukke ;-)

 23. Lise Ø. 19.05.2013 på 11:30 #

  Tak for dette nyttige indlæg.
  Jeg har haft de samme erfaringer med blendere. Over få år har jeg haft tre blendere, som absolut ikke var markedets billigste, og som ifølge markedsføringen skulle klare mosten. Alligevel stod de alle tre af efter relativ kort tid.
  Jeg har stået i køen hos Joe And The Juice og på cafeer og noteret mig hvilken type blender der var i anvendelse. Dog uden at have den nødvendige viden om produkterne.
  Så det var dejligt, at du bragte denne Info.

  • Jette Harthimmer 20.05.2013 på 13:49 #

   Tak for din feedback Lise. Det var faktisk også Joe and The Juice der fik mig i gang med at juice / blende.
   Et par gange om ugen gik jeg nemlig ind og købte enten et glas friskpresset saft eller en af deres smoothies to go.
   Økonomisk løb det hurtigt op, da hver koster omkring 50,- Kr

   En dag tænkte jeg, jamen hvorfor laver jeg det ikke bare selv? Det må da være biligere i længden, og så gik jeg ud og købte en blender :-)
   Jeg har været rigtig glad for at jeg gjorde dette – og jeg har godt nok fået meget frugt og grønt indenbords siden da.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.