Det gode budskab – det smitter

Det gode budskab.

Lad os få samt dele de gode nyheder.

Der er noget jeg ikke helt forstår. Ja ok, der er sikkert meget … ;-) men hvorfor fokuserer medierne altid på de dårlige nyheder og alt det forfærdelige der sker i verden?

Jeg ville ønske, at vi hver dag, i tv-avisen, på News eller lign. kunne se “Alle dagens positive nyheder”. En nyhedsudsendelse, hvor der fokuseres på alt hvad der er godt. Gode, positive, berigende og livsbekræftende historier fra ind- og udland.

En dag spurgte jeg en af mine venner, der er journalist, hvorfor der kun er fokus på det negative. Hans svar var: Det andet sælger ikke.

Vi får smidt så meget negativitet ud i nyhedsstrømmen, at vi næsten er blevet helt immune. Vi drikker en kop kaffe og spiser en kage, mens vi læser eller hører om oversvømmelser, flykatastrofer, hjemmerøverier hvor man slår gamle damer ned, mennesker der fryser, sulter og lever i krig, voldtægt, dyr der mishandles, selvmordsbombere og folk der skyder hinanden på åben gade.

Det er jo ganske forfærdeligt, at den slags nyheder, er blevet hverdagskost for os.
Informationerne går bare ind af det ene øre og ud af det andet.
Vi har desværre vænnet os til, at sådan er verden – sådan er virkeligheden. Men dette er ikke sundt for vores krop og sjæl. Det kan godt være, at vi ikke “hører og ser det”, men vores fine energisystem gør. Vi bliver berørte og påvirkede af det. Negative ord og billeder påvirker os, og trækker vores energi ned.

Jeg kan huske en dag, hvor jeg kom gående hen over Nørreport Station. Jeg var vel 20 år gammel og på hjørnet lå der en radio/tv forhandler, hvor der i vinduet stod et tv der viste en eller anden sportskanal.
Lige som jeg passerede vinduet, blev der vist et klip fra en pro wrestling kamp. Jeg ved ikke om du kender til dem, men det er en kamp der foregår i en boksering, hvor modstanderne sparker, slår og hopper på hinanden. Det ser meget voldsomt ud, og jeg fik et et chok da jeg så det. Det gik lige ind i min krop, og selv den dag i dag, kan jeg genkalde både billedet og følelsen.

Det var en helt naturlig reaktion jeg fik, og jeg tror, at sådan har vores “sjæl” spontant reageret hver eneste gang, vi har set, hørt, følt eller oplevet noget forfærdeligt, men ser vi nok af det, ja så bliver vi til sidst helt immune, og det bliver blot til en del af hverdagen og “sådan er livet jo”.

Ligesom børn der dagligt ser deres forældre skændes, slås eller drikke. På et tidspunkt tror de, at sådan skal det være. At det er det naturlige, og måske vil de, når de bliver voksne, føre mønstret videre til deres børn, fordi de ikke har kendt til eller opleve andet.

Man siger, at hvis blot 10 % af en gruppe, positivt ændrer holdning, adfærd eller bevidsthed, så vil det påvirke de øvrige 90 %. Der skal altså blot 1 person ud af en gruppe på 10, eller 10 ud af 100 for at kunne skabe en forandring.

For en del år siden, i en by i USA hvor der på landsplan var fleste daglige brande, skete der pludseligt noget ganske bemærkelsesværdigt, da byens brandmænd, for en periode, strejkede grundet deres utilfredshed over deres lave løn.
I den periode de strejkede, var der ikke én eneste brand i den by. Nul brande.
Det giver da stof til eftertanke.

Jeg er måske naiv, men jeg tror på, at hvis vi dagligt hørte om alt det gode, der sker i vores verden, så vil det som ringe i vandet sprede sig mere og mere, og til sidst blive vores nye virkelighed.

Det gode ville kunne gå hen og sætte sine spor i resten af verden. Vi ville kunne løfte den kollektive bevidsthed. Vi ville kunne skabe mere glæde, fred og harmoni i verden.
Vi ville positivt kunne løfte vores bevidsthed samt styrke vores sjæl.

Derfor: Kom med alle de gode nyheder. Nyheder der fortæller og beviser det modsatte af, hvad vi er blevet vant til at høre i medierne. De gode nyheder, de ER derude.
De gode budskaber, ville kunne fylde os med håb, glæde og entusiasme.

En spirituel lov: Universet responderer på det vi fokuserer på.
… eller sagt på en lidt anden måde: Det du fokuserer på, er hvad du vil få mere af. Derfor:

Du, kan gøre en kæmpe forskel.
Du, kan være den der motiverer og tænder lyset og håbet i andre.
Du, kan være den person i din familie, der bryder de negative vaner og mønstre.
Du, kan være et forbillede for andre.
Du, kan have din bevidsthed tunet ind på alt det gode, og selvom mennesker omkring dig taler om det negative, så bliver du ved med at tale om det gode, om håb og om muligheder. Således kan du være med til at så de gode frø.

Tal pænt om din chef, dine arbejdskollegaer, dine forældre, ros dine børn og fortæl dem, hvor dygtige og talentfulde de er. Tal pænt om dig selv.

Giv, og der vil blive givet til dig. Det du giver, får du 10-foldigt tilbage. Er det du giver, positivt eller negativt?
Sig til nogen, hvor meget du holder af dem, og hvor meget de betyder for dig.

Er du chef, så læg et stykke chokolade, en blomst, noget hjemmebag, en lille hilsen eller et par nyplukkede æbler fra din have, på de ansattes bord. Lad dem vide, at de er værdsat og at deres arbejdsindsats er påskønnet.

Du kan på få uger, ændre stemningen på arbejdspladsen, og du vil være omgivet af glade medarbejdere, der med glæde er villige til, at give og gøre lidt ekstra for fællesskabet.

Har du børn i skole eller institution, så fortæl lærerne og pædagogerne, hvor godt et arbejde de gør. Ros dem.

Giv gavmildt drikkepenge til tjeneren, og giv en skilling til gademusikanten eller køb avisen “Hus Forbi” af den hjemløse.
Ser du børn, stå på fortovet med deres lille “forretning” hvor de sælger ud af deres brugte legetøj, så køb noget af dem, hvad enten du har brug for genstanden eller ej. Du er på den måde med til at give dem en masse selvtillid, og du støtter dem i deres drømme og troen på, at alt er muligt.
Står du i supermarkedet, og personen foran dig, lige står og mangler et par kroner for at kunne betale for sine varer, så giv dem pengene.

Er du journalist, så giv os de gode nyheder. Opsøg dem. De er der, og der er mindst lige så mange af dem, som der er af de negative.

Jeg ved godt, at der både er positivt og negativt sort i verden, og jeg er ikke ude på at lukke øjnene, fornægte eller bare lade som ingenting. Mit ønske er blot, at vi bliver lidt mere opmærksomme på, at det vi sender ud, er hvad vi får tilbage. At det har en konsekvens.
Det vi siger, tænker, gør og “dyrker”, er, hvad der vil vokse og hvad vi vil få mere af. Er det det positive eller er det det negative?

Symbolsk, står du hver dag med en sæk brænde. Hvilket bål lægger du dit brænde på? Det positive eller det negative bål? Valget er dit.

Lad os hver især bidrage til samt gøre en indsats for, at “det positive” kan få mere plads i vores hverdag, i vores liv og i vores verden.

Lad os sammen gå ud og skabe, give, gøre og dele mere af det gode, så vi giver vores børn og børnebørn noget godt, som de kan bygge videre på. :-)

,

2 Responses to Det gode budskab – det smitter

  1. Elisabeth meldgaard 13.01.2017 på 10:19 #

    Tak for den motivation .. Jeg mærker selv mere energi de dage jeg har børnebørn . Måske også fordi vi da ikke ser tv avis men udelukkende ramasjang og ultra.. Altså udelukker alt det negative .. Og bare det at børn giver energi.. På grund af deres glæde..og gode energi!..så ja ville være skønt med programmer der udelukkende fortalte om positive historier! 😃😁😀

  2. Con 12.01.2017 på 21:50 #

    Tusind tak for at skrive det, jeg tænker – vi har så meget brug for at vi hver og en husker, at det er ikke de andre, der gør forskellen, og det hele ser så håbløst ud, når vi ser TV og hører Trump – skru op for ex. OBAMA 😊 Eller husk, at ved, at vi hver især forsøger hver dag at gøre bare lidt, så bliver det hele bedre – jeg kan ikke ændre verden, men bevare troen på, at selv mit lille bitte bidrag gør en forskel. Kom lad os følge den mildere energi der flyder i 2017 og lad os bevidst gøre en lille ting hver dag … 👼- så snyder vi hjernen, og hurtigt bliver det en god ny naturlig vane 😍.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.