Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Du bliver ikke lykkeligere af en ny lejlighed

paaskoen det du harPåskøn det du har.
Om et par måneder er det 10 år siden jeg flyttede ind i en større lejlighed.
Før jeg flyttede havde jeg en forestilling om hvordan det ville blive at bo i den nye lejlighed.
Jeg ville blive meget mere social, invitere venner og familie til middage, sociale sammenkomster, jeg ville arrangere spilleaftner, jeg ville begynde at lave yoga – alt sammen fordi jeg fik mere plads.
Jeg ville have overnattende gæster.
Energimæssigt ville jeg skille arbejde og fritid ad, så når jeg skulle lave noget der var arbejdsrelateret, så ville det kun foregå inde på kontoret i lejligheden og ikke slæbe arbejdsenergien med ind i stuen.

Jeg ville flittigt bruge den franske altan, sidde i solen med en kop kaffe og læse en god bog.
I det nye og meget større køkken ville jeg bage og kaste mig over nye, spændende og udfordrende retter nu hvor der var masser af bordplads.

Jeg ville også blive mere lykkelig.
Ja, den nye lejlighed ville gøre mig lykkelig. Den var jo alt det som jeg havde drømt om.

Status efter 10 år.
Det blev ikke helt som jeg havde forestillet mig. Faktisk er tingene præcis som de var før.
Jeg har ikke haft flere gæster end hvad jeg plejer.
Det er kun sket få gange, at jeg har haft overnattende gæster i mit gæsteværelse.
Jeg sidder ofte i stuen med computeren på skødet og arbejder.
Jeg sidder sjældent i solen på min franske altan og læser.
Jeg kom aldrig i gang med yogaen og jeg har stadig bagningen og alle de spændende retter til gode.
Jeg er heller ikke blevet mere lykkelig.

Jeg kan ikke høre telefonen ringe, når den ligger i den anden ende af lejligheden, støvsuger ledningen kan heller ikke nå hele vejen rundt, når jeg støvsuger, fællesudgifterne og ejendomsskatten er højere og mit liv er hverken blevet lettere, sjovere eller mere spontant af, at jeg har fået stillet flere kvadratmeter til min rådighed.

Nej, jeg fortryder ikke at jeg flyttede, jeg elsker virkelig min lejlighed. Jeg må bare grine af mig selv. Jeg havde alle disse gode planer og intentioner, forestillingen om hvordan alt ville blive bedre når jeg fik en større lejlighed.

Læs også >> Så stærke er dine tanker.

Påskøn det du har.
Det fik mig til at tænke på alle de gange jeg har hørt andre sige:
Når jeg får en kæreste, et (nyt) job, flere penge, et barn, en større bolig eller når jeg taber mig så bliver alting bedre og jeg bliver mere lykkelig.

På mandag bliver alt bedre, efter sommerferien bliver alt bedre, efter min eksamen bliver alt bedre, ja alt bliver bedre når og hvis x sker.
Men sådan hænger det bare ikke sammen. Det er ikke “det” der gør dig lykkelig. Jo bevares “det” kan være en berigelse, en glæde og i nogle tilfælde også en nødvendighed, men lykken den skulle du gerne kunne skabe og opleve hvad enten du er single, bor i en lille 1 værelses lejlighed, har få penge eller vejer 15 kg for meget.

Da jeg var 25 havde jeg en meget svær periode i mit liv. Jeg tog 15 kg på og kastede misundelige blikke efter alle dem der var slanke. Jeg tænkte: Åh, hvor må de mennesker være lykkelige, bare det var mig der havde den vægt.
Men nej, jeg blev ikke lykkelig da jeg kom tilbage til min normalvægt.

Nogle tror, at græsset er grønnere hos naboen. Jeg er ikke enig, græsset er grønnest, der hvor du vander det.  ?

Gør det nu.
Er du én af dem der siger: Når jeg får en kæreste så vil jeg …., når jeg taber mig så vil jeg … , når jeg får tid så vil jeg … Når dit og når dat. Ligesom jeg sagde: Når jeg flytter til en større lejlighed så vil jeg både det ene og det andet. Jeg havde alle disse planer og forestillinger om hvad jeg ville gøre.

Men sagen er den, at hvis du ikke allerede nu gør alle de ting som du går og taler om, så vil du heller ikke gøre det når “det” sker.

En undersøgelse har vist, at de mennesker der siger: Når jeg får flere penge mellem hænderne, så vil jeg være mere gavmild og også give til velgørenhed. Det viste sig dog, at de mennesker der ikke giver noget når der er lavvande i pengekassen, heller ikke gør det, når de har penge nok.

Påskøn det du har og nyd nuet.
Hav de positive briller på i hverdagen, værdsæt, påskøn og vær taknemmelig for alt det, du har lige her og nu.
Jo mere du er i den energi, jo mere glad, fri, let, hel og lykkelig vil du føle dig.
Det er ikke bilen, lejligheden, partneren, vægten, pengene eller jobbet der gør dig lykkelig. “Det” kan give dig et quick fix men det er ikke noget der holder i længden.

Læs også >> Hvor sidder lykken i hjernen?
(Hjerneforsker Gitte Moos fortæller om hjerneforskernes definition af lykke og hvordan du selv kan påvirke det såkaldte “Sweet spot” i hjernen.)

Du kender sikkert nogle mennesker, der har fået alt hvad de ønsker sig men alligevel er ulykkelige. Folk med masser af penge, materielle goder, en ægtefælle, børn og børnebørn, hus og et godt helbred. De som intet mangler kan også gå rundt og sige: Når og hvis det og det sker, så bliver alt bedre, så bliver jeg lykkelig.

Nyd og påskøn det du har og hvis der er noget du gerne vil gøre, være eller opleve, så gør det NU. Lad være med at vente indtil ” x sker …”

Læs også mit indlæg >> Taknemmelighed. Sig tak på forhånd.

11 kommentarer til “Du bliver ikke lykkeligere af en ny lejlighed”

 1. Tag en dyb indånding tæl mens du tælle til 5 eller 6 .
  udånding mens du udtaler Aum med vibrerende læber intil du er godt tømt for luft .
  Gør dette 108 gange .
  Det hjælper mig på humøret og får mig til at slippe alle tanker ,test det selv

 2. Sandra Jordoson

  ..Nu kan Jeg endelig nyde Januar…Dec er lang…Og Hov, vedkommende der hjalp (lyttede og skrev til mig, hjælper Jeg Nu……….) -.hvad der gives godt ud, kommer godt tilbage Tak for dig Jette, og tak for de mennesker der tager imod hjælp …

  1. Dina Agathe ludvigsen

   Min afdøde mor sagde engang
   Hvorfor være ked af det!
   Mit barn du kan se en blomst
   Du kan bukke dig ned og dufte til den
   Du kan høre fuglene du kan synge
   Hoppe og danse.
   Hvorfor ikke være glad for det du kan.
   Det fik jeg i tankerne da jeg læste.

 3. Dit indlæg fik mig til at tænke på Thich Nhat Hanh og hans ord:

  "We tend to be alive in the future, not now. We say, "Wait until I finish school and get my Ph.D degree, and then I will be really alive". When we have it, and it's not easy to… get, we say to ourselves, "I have to wait until I have a job in order to be really alive". And then after the job, a car. After the car, a house. We are not capable of being alive in the present moment. We tend to postpone being alive to the future, the distant future, we don't know when. Now is not the moment to be alive. We may never be alive at all in our entire life…"

  Hilsen Lotte

 4. Tror alligevel godt jeg ville kunne fornemme en snert af lykke, hvis bare jeg fik alle mine ønsker opfyldt. ?
  Nej spøg til side, jeg er helt med på dit budskab og jeg kan kun nikke genkendende til det. ?

 5. Jeg tror, det for mange ville kræve en kolossal omlægning af tankemønstre at nå dertil, hvor de nyder nuet mere end de fokuserer på tanken om fremtidens forbedringer.
  Men samtidig tænker jeg, at det nok også er et spørgsmål om, hvorvidt man generelt er mest procesorienteret eller mest målorienteret af natur. Jeg tror ikke, der findes ret mange, som kan se sig helt fri for at falde i "When I…then I…"-fællen – men så meget desto vigtigere er det jo at mærke sig dine ord.
  Ikke at jeg mener, at vi skal nyde nuet så meget allesammen, at al udvikling og stræben mod forbedringer går helt i stå – men det er jo heller ikke det, du plæderer for :-)
  Tak for endnu et godt og tankevækkende indlæg Jette!

 6. Krutters Krøller

  Kære Jette,
  tankevækkende – igen For vi ved det jo godt, men måske håber vi bare, at det alligevel sker uden at det kræver for meget af os?

 7. Dejligt blogindlæg, Jette! Tak.

  Min far sagde altid til mig: 'Nogen er overbevist om, at lykken kommer, når økonomien er i orden, når vi har succes på arbejde eller i den perfekte familie. Mange taber fokus, og søgningen efter materielle værdier kan blive en kilde til frygt. Vi budre fokusere mere på indre værdier og være tilfredse, der hvor vi er, og i samværet med andre'. ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top