Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Har du mødt din soulmate?

Soulmate – den eneste ene.

Soulmate. Jeg bliver ofte spurgt ind til emnet:
“Soulmates. Den eneste ene”. Er der en “manden i mit liv”?

har du mødt din soulmate Hvad er en soulmate?
Når jeg på nettet slår ordet soulmate op, finder jeg følgende:
En soulmate er en person med hvem man har en følelse af et dybt og naturligt tilhørsforhold, hvor kærlighed, intimitet, seksualitet og spiritualitet går op i en højere enhed. At personen bærer den anden halvdel af ens sjæl, og at vi gennem inkarnationen på denne jord er drevet til at søge vores anden halvdel for at vi kan føle os hele.

Jeg vil med dette indlæg give dig mit bud på hvad jeg mener en soulmate er. Jeg er nemlig ikke helt enig i ovenstående beskrivelse.

Læs også >> The 10 Elements of a Soulmate (artiklen er på engelsk).

Soulmate betydning – overordnet set.

Begrebet “soulmate” refererer til ideen om en person, ofte en romantisk partner, som man føler en dyb og næsten uforklarlig forbindelse til på et sjæleligt niveau. Ordet “soulmate” kommer fra engelsk og er sammensat af “soul”, der betyder sjæl, og “mate”, der betyder makker eller partner.

En soulmate forstås typisk som en person, hvis sjæl synes at resonere eller harmonere på et dybere plan med ens egen sjæl. Det er ikke bare en almindelig kompatibilitet eller tiltrækning, men snarere en følelse af gensidig forståelse, accept og støtte på et dybt, åndeligt plan.

Mange mennesker tror på ideen om soulmates, at der et eller andet sted derude findes en person, der er “skabt til dem” på en måde, der går ud over fysiske og overfladiske egenskaber. Ideen om soulmates kan give håb og trøst for dem, der søger en dyb forbindelse med et andet menneske.

Har du mødt din soulmate?
Du har måske været så heldig at opleve, at du en dag mødte et menneske med hvem du fornemmede, at her stod du overfor din soulmate – den eneste ene.

For nogle udvikler det sig til et forhold eller et ægteskab som varer hele livet, for andre bliver det til et kort men meget stormfuldt møde som for altid vil have gjort et stort indtryk på dig og påvirke dig resten af livet.

Måske er en soulmate en person, der er ideel til en anden som en nær ven eller romantisk partner.

Sjæle der leder efter andre sjæle.
Der er flere steder på nettet hvor du kan læse, at vi hver især går rundt som halve sjæle, søgende efter vores anden halvdel som vi skal finde i et andet menneske.

Sådan ser jeg det ikke. Det giver ingen mening at vi hver især går rundt med en halv sjæl (eller en halv flamme) og igennem livet søger efter den anden halvdel.

Jeg tror dog på, at vi  søger efter kærligheden da kærlighed er et dybtfølt ønske og behov i alle. Kærlighed hører til ét af menneskets 6 basale behov (samhørighed/kærlighed).

Din sjæl er hel.
Du har fra begyndelsen af denne inkarnation hele din sjæl med dig.
Du finder derfor ikke din sjæl i et andet menneske, men du kan derimod sagtens finde én, ja endda flere mennesker, der hver især kommer til at påvirke, ændre og forandre dit liv.

I kender hinanden på forhånd.
Hvert eneste menneske du har mødt, som på den ene eller anden måde har været med til at forandre, flytte dig, rykket noget i samt påvirket dig, har været et menneske du skulle møde.
Jeres møde har været forudbestemt og aftalen om at I skulle mødes, blev truffet før I blev inkarneret på jorden. Du og denne person har på forhånd aftalt at I skulle mødes.

Når I inkarnerer (bliver født), har I naturligvis glemt alt om disse aftaler I på forhånd har lavet. I føler jer blot stærkt tiltrukket af hinanden eller I føler at I kender hinanden. Det er som om at mødet har været uundgåeligt og at I skal noget med hinanden. Det er ment to be.
I føler begge, at der er en mening med jeres møde og at I på forunderlig vis er blevet ført sammen.

Jeres møde er ikke tilfældigt.
I mødes fordi I har brug for hinanden og fordi I med jeres møde, kommer til at sætte en proces og udvikling i gang hos hinanden. Enten kærlighedsmæssigt som elskende eller i en anden form for relation (venskab, lærer eller lign.)

I skal lære af hinanden, berige hinanden, spejle hinanden, sørge for at hjælpe hinanden med vækst og udvikling, styrke jeres potentialer og på en eller anden måde “minde jer om den lektie I er kommet her til jorden for at lære”.

Din soulmate kan være noget af en udfordring.
Mange tror fejlagtigt, at mødet og samværet med en soulmate er ren kærlighed og en dans på roser.

Sådan er det i visse tilfælde men det kan så sandelig også være et forhold,  en relation med megen modstand, store følelsesmæssige op- og nedture, kriser  samt hårdt arbejde. For husk formålet med jeres møde er netop at hjælpe, støtte, berige og udvikle hinanden med henblik på det som I er her på jorden for.

En relation med din soulmate kan derfor være meget intens og går meget dybere end et almindeligt venskab (på godt og ondt).

Naturligvis håber vi hver især, at vi får et fredfyldt, godt og roligt liv, hvor alt er fryd og gammen, men det er desværre de færreste forundt.

Vi skal alle lære, vi skal vokse personligt og spirituelt, og desværre er den eneste måde vi lærer og udvikler os på via modgang og udfordringer. Dette er som oftest den opgave din soulmate har.

Læs også >> Har du valgt et hårdt liv?

Du kan have flere soulmates.
Vi er alle forskellige og vi befinder os på forskellige udviklingstrin i vores liv. Alt efter hvad det er vi har brug for, for at kunne udvikle os, vil vi møde og blive præsenteret for netop de mennesker der kan hjælpe os med det.

For nogle vil det være 1 person der udfylder denne opgave og du vil til denne person føle en stærk tiltrækning og du bliver draget mod vedkommende.

For andre udvikler det sig til et kærlighedsforhold der varer hele livet men det kan også være ”den umulige kærlighed” hvor to mennesker mødes, de elsker hinanden men får aldrig hinanden.

Du kan også opleve, at der igennem dit liv er flere som du vil betragte som din soulmate. Mennesker der dukker op på din vej og som hver især på deres helt egen unikke måde, påvirker dig personligt, spirituelt, mentalt og følelsesmæssigt.

Den eneste ene. Ja, for nu.
Du møder dette menneske, fordi der er en mening og et formål med det.

Spirituelt findes der ingen tilfældigheder. Alt har en mening og alt har en årsag.
I mødes fordi det er et led i jeres personlige og spirituelle udvikling, og så snart I har givet og lært hinanden det, der var formålet med jeres møde, vil jeres veje skilles med mindre andet er aftalt.

Det betyder altså, at den partner du møder her og nu, den partner som du føler er den eneste ene – din soulmate …. – er den helt rigtige for dig nu.
Lige nu, i dette øjeblik på din spirituelle vej føles og er han/hun the one and only, men … og der er et men … I vil højst tænkeligt på et tidspunkt gå fra hinanden.

Efter en periode hvor du har været nede og vende, været ked af det og ulykkelig, så er du så småt kommet ovenpå igen og er klar til at møde en ny partner. Når du så møder ham/hende bliver du stormende forelsket, og i dine øjne, i dette nu, ja så er og føles vedkommende som den eneste ene. Den helt rigtige. Din soulmate.

Ud fra dette kan du se, at der ikke kun er 1 “den eneste ene” – “din soulmate”. Der er og kan godt være flere.

Jeg skriver ikke dette for at gøre dig ked af det, og jeg håber virkelig ikke at du mister modet og tænker: Jamen så kan det hele jo være lige meget. Jeg mister ham/hende før eller siden.
Nej, det er ikke sikkert. Måske har I aftalt noget andet før I kom her på jorden. I har måske aftalt, at I skal være livspartnere – og så bliver det naturligvis sådan. I er partnere for livet. ?

Læs også >> Hvilken kæreste vil du have? Joan Ørting giver gode råd.
samt min artikel >> Kan du få din ekskæreste tilbage med tankens kraft?

Singler kan også være lykkelige.
For lige at vende tilbage til myten om at man fødes med en halv sjæl og først når man har mødt sin soulmate, så er og bliver man hel. Det passer simpelthen ikke og det er der flere grunde til.

Hvis det virkelig forholdt sig på den måde, så ville din lykke og “muligheden for at blive hel” være afhængig af et andet menneske og det er den ikke. Singler kan både være hele samt lykkelige.

Læs også >> Kan man være single og lykkelig?

Du er ikke afhængig af andre. Du er et helt og selvstændigt individ.
Det er heller ikke en partners opgave, at gøre dig lykkelig. Et parforhold skal derimod være prikken over i´et i et i forvejen lykkeligt liv.

Der er flere grunde, men denne er i mine øjne den vigtigste.

En soulmate er ikke nødvendigvis en partner.
Din soulmate behøver ikke at være en partner eller en kæreste, altså en du har et seksuelt forhold til. En soulmate kan være en lærer, en kollega, en bror, en søster, din bedste ven eller anden relation hvor der er dyb kærlighed og et stærkt bånd mellem jer.

Den spirituelle familie.
En soulmate – en sjæleven kommer fra gruppen: Din spirituelle familie.
Den spirituelle familie er en gruppe af sjæle, som du hører til i den åndelige verden.  Jeg fortæller om gruppen og hvordan sjælene hjælper hinanden i denne lydfil >> Karma & Reinkarnation.

Fra denne gruppe/familie, finder I sammen før en inkarnation og I aftaler på forhånd, hvordan I bedst kan hjælpe og støtte hinanden med det I hver især skal lære og de udfordringer I skal igennem.

Der kan fra din spirituelle familie være en sjæl der velvilligt stiller sig til rådighed og siger: Jeg vil i dit næste liv være den partner du aldrig kan få (for at du kan lære af den oplevelse).

En anden siger, jeg vil være den urimelige chef (så du lærer at sige fra, lærer om din egen værdi og har modet til at gå nye veje).
Jeg vil være din alkoholiserede mor, der aldrig er der for dig (så du lærer at stå på egne ben og indser hvor stærk du er og hvor mange ressourcer du indeholder – så du på et senere tidspunkt, kan hjælpe og være der for andre, der står med de samme udfordringer).
Jeg vil gerne være din mand.
Mulighederne er uendelige.

I mødes på jorden.
Når du bliver inkarneret (født), så vil du på rette sted og et aftalt tidspunkt, møde de personer/sjæle der skal hjælpe dig (og omvendt). Nu begynder jeres fælles rejse og alt det I skal lære.

For nogle bliver det et kort og heftigt møde, for andre bliver det en rejse og et fællesskab gennem mange år og for andre bliver det for et helt liv.

Så snart I har lært og givet hinanden det, der på forhånd var aftalt – så vil I gå hvert til sit. Nye møder venter. Nye lektier, erfaringer og vækst på både det personlige og spirituelle plan.

Da I kommer fra samme den spirituelle familie, er I sjælevenner/soulmates og I har med garanti haft mange inkarnationer sammen, hvor I på kryds og tværs har været i mange forskellige relationer.

Det gør, at der er et stærkt og usynligt bånd mellem jer og det giver jer følelsen af, når I møder hinanden på det fysiske plan, at I kender hinanden.
Det er derfor at du, når du møder en soulmate siger: Jeg føler at jeg har mødt dig før. Jeg kender dig. Jeg føler mig forenet med dig. Jeg ved hvad du vil sige og hvad du tænker.

Jeg håber, at dette besvarer nogle af de mange spørgsmål der er om det utroligt spændende emne soulmates.

Vil du vide mere om emnet soulmates?
Hør lydfilen: Karma & Reinkarnation. Der får du svar på det hele og jeg fortæller og kommer mere i dybden, end i dette blogindlæg.
Lydfilen varer 1 time og koster 49,- Kr.

Hør også lydfilen: Loven om tiltrækning. I den hører du, hvordan du tiltrækker og skaber netop det, du ønsker i dit liv.
Lydfilen varer 1 t 48 min og koster 49,- Kr.

Du kan også læse: “Vælg et emne” Vælg emne nr. 26 (Parforhold. Den eneste ene.) Teksten er kanaliseret fra den åndelige verden.

23 kommentarer til “Har du mødt din soulmate?”

 1. Kære Jette Dejligt at få genopfrisket alt det jeg har lært i mit lange dejlige liv på alle de kurser hos de “rigtige” ligesom dig jeg er altid blevet ført til de bedste bl andet Marina Munk o st havelse og mange mange andre Jeg bliver altid ført til mennesker jeg har kendt i tidligere inkarnationer Det var lige mine tanker efter at ha læst dit dejlige indlæg Kh og tak fra inge ❤️🙏❤️

 2. Lotte

  Hvis man selv vælger mor og far.
  Hvad så det omsorgs svigtet barn der bliver slået.
  Hvordan giver det mening ?
  Og hvis man har været i et ægteskab mange år, uden den man er gift med har forstået en.
  Hvis alt er et valg. Hvorfor vælger man så sådan ?
  Kan man måske først møde sin rigtige soultmate sent i livet ?

 3. Helle

  Kære Jette harthimmer

  Hvor er det et spændende og lærerigt emne. Er igang med at matche mig op med min soulmate. Jeg mødte ham på den sjoveste måde… vi har altid været fans af politiet hahahhahaa. Han er bare fantastisk som en engel i mine øjne. Savner ham helt utroligt og jeg glæder mig til at mødes med ham igen, når jeg bliver udskrevet fra psykiatrien hahahahha.

 4. Birgitte

  Kære Alle

  Jeg har med stor interesse læst jeres indlæg.

  Ved I godt, det sikkert er deres Twinflame I har mødt..
  Jeg har haft samme oplevelse her i sommer som i beskriver og er ikke i tvivl om vi er twinflams.

  Jeg er blevet klogere på det på Youtube, for det er ikke meget litteratur om det.
  Da det er mit indtryk og erfaring at der ikke er så mange der har haft sådan et møde..

  Mvh. Birgitte

 5. Sanne

  Hej Jette,

  Tak for meget spændende indlæg.

  Når jeg prøver at forstå en sammenhæng mellem det at de betydningsfulde møder i vores liv er
  forudbestemt og det du siger om at lære at manifestere sine ønsker, bliver jeg lidt forvirret.
  Hvis noget er forudbestemt kan vi vel ikke undgå dette ved at ønske noget andet eller hvordan hænger tingene sammen.
  Det kunne være spændende at høre dine tanker om det.

   1. Tanya

    Kære Jette,
    Jeg vil meget gerne vide mere om Karma og Reinkarnation, men gerne ikke i lydfilen form. Er det muligt at betale og få tekst-fil i stedet for? Jeg forstår 100% når jeg læser dansk tekst, men når jeg lytter, har jeg ikke det hele med.

 6. Birgitte

  Hej Jette.
  Når vi bliver inkarneret her på jorden så har vi også selv valgt vores mor og far! Så tænker jeg at de vel også er soulmates for det barn der bliver født? Og hvad med mormor morfar, farfar, farmor osv osv i familien. Er det samme sjæle/ mennesker du er i familie med før din inkarnation ?kan vi ikke aftale med andre sjæle hvordan vores liv ska forme sig?

  1. Hej Birgitte

   Det er et stort og omfattende spørgsmål.Overordnet kan jeg sige at de alle tilhører den samme sjælegruppe/spirituelle familie. Jeg kommer en tak dybere ind i emnet i lydfilen: Karma & Reinkarnation. Her fortæller jeg også, hvordan man på forhånd kan have lagt planer for hvordan ens liv skal forme sig, og også hvordan man undervejs kan ændre det.

  2. Lotte

   Hvis man selv vælger mor og far.
   Hvad så det omsorgs svigtet barn der bliver slået.
   Hvordan giver det mening ?
   Og hvis man har været i et ægteskab mange år, uden den man er gift med har forstået en.
   Hvis alt er et valg. Hvorfor vælger man så sådan ?
   Kan man måske først møde sin rigtige soultmate sent i livet ?

 7. Er det muligt at møde en soulmate og gå fra hinanden og finde sammen igen? Hvis man har skullet lære noget i mellem tiden eller lignende

   1. Helle

    Elsker dine blog indlæg.. bliv ved ved med det. Tusind tak engel ♥️

 8. Annika

  Det er så helt igennem fantastisk at læse dette. Da jeg mødte min mand i byen, kunne jeg med det samme fornemme, at ham her var der et eller andet med. Jeg tog med ham hjem – hvilket jeg aldrig havde gjort med nogen mand før – og mens vi sad på gulvet i hans stue og kiggede nogle cd’er igennem, slog vi begge to spontant blikket op og sagde i munden på hinanden den samme sætning: “Det er som om jeg har kendt dig i 100 år!” Efter kun at have kendt hinanden i 4-5 timer da, kunne vi næsten allerede færdiggøre hinandens sætninger, og det var hele vejen igennem en oplevelse af, at vi havde så meget vi skulle udrette med hinanden. Her knapt 14 år efter er vi slet ikke færdige endnu. Vi har stadig meget at lære af hinanden, og med to børn er der rigeligt at se til ift. personlig udvikling. Men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg har mødt min mand før, og jeg glæder mig hver eneste dag over, at vi mødte hinanden, for mit liv har aldrig været rigere end efter det :) Tak for en god blog, jeg elsker at læse den og blive klogere, og når jeg har det personlige overskud til det (læs: når børnene er blevet større), så er jeg helt sikker at finde på et af dine kurser :)

  1. Hvor er det dejligt at læse din kommentar, og at du på den måde deler din følelse og oplevelse.
   Skønt at læse at I har fundet hinanden, og at der efter 14 år stadig er meget at udforske og lære hos hinanden.

   Du skal være meget velkommen på mine kurser, og hvis du ikke kan vente indtil børnene bliver større, så har jeg en hel del af mine kurser i web-shoppen, hvor de ligger som komplette optagelser.
   Der finder du både kurser, foredrag og meditationer.

  2. Matilda Sofi Sommer

   Dejligt at høre om din oplevelse. Tak. Da min er mere kaotisk, jeg har været sammen med min “tvillingesjæl” to gange. Men efter sidste gang giftede han sig med en anden, fordi jeg ikke ville tolerere hans druk. Men jeg kan ikke blive forelsket i andre end ham. Det er stærkt, det jeg oplever er, at tvillingssjælen er mere problematisk end soulmaden, for dem har jeg også mødt med stor kærlighed. Det er evige venner. Men de måler sig ikke med en tvillingesjæl for mit vedkommende. Der mister man nemlig helt sig selv (jeg gjorde) og skal virkelig lære på godt og ondt… fordi det er så “sindssygt”!

 9. Carsten

  Hej Jette

  Først en stor tak for dine podcasts, det er virkelig en guldgrubbe :)

  Det du skriver om her har jeg mødt, og som Maya Fridan også lige har skrevet om.

  Jeg har tænkt mange tanker omkring dette emne, og det der begreb "Den eneste ene", og har altid haft svært ved hvordan jeg skulle forholde mig til det, både nu som 39 årig, men også tidligere da jeg var i tyverne.

  Jeg kunne ikke helt forstår det for jeg har altid været optaget af udvikling, og altid set hvordan vi mennesker hver især vokser både den ene og den anden vej, og dermed tit ender med at vokse fra hinanden – så jeg har altid haft den opfattelse af at der må være flere end denne ene.

  Nu har jeg det svært med begrebet i forhold til hele udviklingslæren, hele den åndelige videnskab hvor alt jo er årsager og virkninger, og det hænger uendelig meget godt sammen med mine egne oplevelser – jeg har følt rigtig mange årsager til ting jeg har mødt, fået link tilbage i tiden til hvad der har udløst det.

  Og så møder jeg så ”hende”, der går ufattelig kort tid efter vi mødes første gang til at jeg ved at jeg har fundet det jeg søgte, jeg behøver ikke lede mere – uden overhovedet at vide hvad det er jeg har søgt – og jeg har aldrig fået så mange indfølinger, så mange link tilbage i tiden, tilbage til tidligere liv, som jeg har fået i denne forbindelse – og det har virkelig været en stor hjælp, for det har bestemt ikke været lutter lagkage – men jeg har vidst hvorfor tingene var svære, og virkelig følt en enorm bevågenhed fra åndelig side, og virkelig en hjælp som slet ikke kan beskrives – og simpelthen det ene besynderlige sammenfald efter det andet.

  Det er 1½ år siden nu at vi mødtes, og vi har lige besluttet at tage en pause fra hinanden for ikke at slide hinanden helt op, for der har virkelig været rå afregning ved kasse et her, hold da op – meget kontante direkte karmaudløsninger, krydret med masser af svigt/angst traumer, både fra dette og tidligere liv – men vi ved begge at det ikke er slut, og hvis det ikke bliver i dette liv, så bliver det i det næste :)

  Men det jeg sådan set gerne vil knytte til det her, er nemlig den der rosenrøde opfattelse der eksisterer omkring det med ens soulmate – som jeg i øvrigt ikke ved om er et dækkende begreb, men for nu får det gå – de fleste tror at når de møder deres soulmate, så er lykken i hus – intet kan næsten være mere fejlagtigt, for i bund og grund betyder det blot en meget dyb forbindelse på andre planer end det fysiske – og ja, der er masser af kærlighed og passion i det også – men i og med at vi er her på jorden i dette øjeblik på dette udviklingstrin, så er der virkelig god mulighed for at der følger meget store læreprocesser med.

  Og som jeg har det, så har jeg lært mere på dette korte stykke tid end jeg har lært hele mit liv fordinden – sådan føles det i hvert fald – der har virkelig været tale om forceret udvikling – og jeg kan kun være dybt taknemmelig for at have oplevet det – uanset udfaldet, og uanset hvad der er sket undervejs, jeg kan kun bøje mig i tak.

  Og slutteligt vil jeg sige at jeg på ingen måde fraråder at søge – man kan slet ikke lade være, så nemt er det – men vær klar over at der er ”skuffer med ting i”, og de behøver ikke alle være lige behagelige de ting.

  Søg – jeg under jer alle denne oplevelse, den er så fantastisk, at den kan kun forståes når den er selvoplevet, det er virkelig noget som rækker så meget ud over alt andet tidligere oplevet.
  Tak

  De kærligste hilsner
  Carsten

  1. Lene

   Hej Carsten
   Har netop været igennem 2 år af mit liv i et forhold med en mand, som med sikkerhed må være min soulmate. Tiden har som du beskriver været yderst turbulent og vi har været fra hinanden op mod 30 gange, idet vi hele tiden gør hinanden kede af det og prikker til hinandens ego ér og skyggesider.
   Lige nu ved vi ikke hvor vejen bringer os hen og om vi er færdige med hinanden eller om vi bare er i endnu en” timeout”
   Svært at finde ud af, om vi fortsat skal kæmpe ( for det føles som en kamp) eller om vi bare vil slide hinanden helt op til sidst eller om vi ender som verdens lykkeligste mennesker :-)
   Kemien er, som også du beskriver, helt vild, også polariseringen mellem det maskuline og det feminine er enorm og tiltrækningen kan til tider derfor være helt ustyrlig både åndeligt og seksuelt.

   Nogen der vil gøre sig tanker om ovenstående og måske hjælpe med en retning.

   Alt det bedste
   Lene

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top