Hvad motiverer dig?

Hvad motiverer digHvad motiverer dig?
Hvad kan få dig op af sofaen og ud af døren?
Er der noget du brænder for, men ikke får gjort noget ved?

Måske savner du noget motivation.

Efter jeg kom hjem fra min sommerferie, havde jeg i lang gået og følt mig træt, jeg gad ikke rigtigt noget og mit humør var heller ikke i top. Hvad er der galt? Hvorfor er der ikke noget jeg har lyst til? Jo, sofaen og mit tv trak meget i mig.

Satte jeg mig i sofaen, rakte jeg ud efter fjernbetjeningen og før jeg havde set mig om, var der gået mange timer med at lave absolut ingenting.

Mit humør var ikke blevet bedre, jeg følte mig heller ikke mere frisk selvom jeg jo havde hvilet og  slappet af. Tværtimod. Jeg følte mig endnu mere drænet for energi og i dårligere humør end før, da jeg følte at jeg havde spildt min tid.

Som dagene/ugerne gik, fik jeg mere og mere dårlig samvittighed. Jeg blev også mere sløv og ugidelig.
En indre stemme sagde: Kom nu i omdrejninger. Se nu at komme ud af døren. Gå en tur. Gør noget. Alt er bedre end sofaen og tv´et.

Jeg manglede i den grad motivation til at komme ud af døren.
I min sommerferie havde jeg sammen med en veninde vandret 200 km langs kysttierne på Bornholm. Jeg elsker den form for aktiv ferie. Smøre en madpakke, fylde vanddunken, tage rygsækken på og bare vandre af sted i sol og regn.

Jeg føler mig lykkelig når jeg er ude og gå. Jeg spekulerer ikke over mit arbejde, evt. problemer eller udfordringer i mit liv. Jeg er fuldstændig i nuet. Jeg er nærværende og jeg nyder at sætte den ene fod foran den anden.

Det var det jeg manglede, det var det jeg savnede og det var det, jeg havde lyst til. Jeg savnede mine gåture.

Min motivation var en medalje.
På nettet faldt jeg over virtuelle løb. Her kunne jeg udfordre mig selv og præmien var en stor medalje. Det var lige den gulerod og motivation jeg havde brug for. Jeg vil have en medalje. 🏅

Jeg valgte en udfordring, hvor jeg på én måned skulle gå 300 Km.
For at være sikker på at jeg kom op af sofaen og ud af røret hver eneste dag, besluttede jeg mig for, at jeg hver dag skulle gå mindst 10 km. Altså 10 km 31 dage i træk.

Jeg kunne jo have gået 20 km den ene dag og så holde den næste dag fri. Men det var vigtigt for mig at holde dampen oppe og også at det skulle kræve en indsats af mig. Det var helt bevidst at udfordringen ikke måtte være for let eller at jeg kunne finde på “alternative løsninger” for at komme i mål med de 300 km.

Derfor: Hvis jeg skal gøre mig fortjent til den mega seje über-grande medalje, skal jeg gå 31 dage i træk og minimum 10 km hver dag. Punktum.

Nu var motivationen i hus. Jeg kunne slet ikke vente med at komme i gang. Væk var trætheden og de tunge tanker.

Det krævede meget af mig at afse tid hver dag til den lange gåtur. Den skulle jo passe ind i et forvejen stramt program.
Nogle dage måtte jeg fordele de 10 km, så jeg gik nogle km om morgenen før jeg skulle i gang med dagens arbejde, derpå nogle km i min frokost pause samt om aftenen før jeg skulle i seng.

Nogle dage skinnende solen og andre gange styrtede regnen ned. Der var dage hvor jeg ikke orkede at gå, var træt eller havde hovedpine, men der var ingen kære mor – det var bare med at snøre skoene og komme ud af døren.

Efter 31 dage havde jeg gået 375 km. Det blev altså til betydeligt flere km end planlagt og flere end hvad udfordringen krævede for at udløse en medalje.
Medaljen kom med posten og jeg var pavestolt.

Mikroeventyr i hverdagen.
Fordi det gjorde mig så godt, har jeg efterfølgende lavet aftale med en veninde om, at vi 1 gang om ugen skal på det vi kalder et mikroeventyr. Vi medbringer vand og en madpakke og skiftes vi at finde på gåture i vores “nærmiljø”. Turene kan være på alt lige fra 10 – 30 km.
Det kan også være en kortere tur, hvor målet med turen er et besøg på et museum eller andet.

Det er en investering i min sparsomme fritid, men det giver mig så megen god energi, at jeg er høj resten af ugen og tiden jeg bruger på mikroeventyret, er derfor virkelig godt givet godt ud.

Jeg forsøger også at skabe tid til gåture med den veninde jeg var på Bornholm med. Så nu kommer der hver uge masser af km på kontoen og jeg er i den grad kommet op af sofaen.

Billeder fra mine ture lægger jeg hver uge op på min Facebook profil >> Jette Harthimmer Facebook.

Læs også >> Inspirerende bog om mikroeventyr i hverdagen. (Kan varmt anbefales som inspiration).

Hvad motiverer dig?

Måske har du ikke lyst til at gå hverken 100, 200 eller 300 km – men er der mon noget andet, som du rigtigt gerne vil?
Det kunne være alt fra at spise sundere, tabe nogle kg, læse flere bøger, rydde op i boligen, holde op med at ryge, bruge tid på frivilligt arbejde, gennemføre et kursus, have mere dig-tid, gøre noget godt for dig selv eller bare skabe tid til netop det, der virkelig betyder noget for dig.

Hvad savner du i din hverdag?
Hvad giver dig energi og beriger dig?
Hvad skal der til for at du bliver motiveret til at gøre det?

Min motivation var udsigten til at få en medalje. Men det kunne jo have været hvad som helst. En middag i byen, en tur i biografen, en ny bluse eller jeg kunne have kombineret mine gåture med at lære funktionerne i mit nye kamera at kende. Jeg kunne have kaldt det min daglige fotosafari. En eller anden belønning gør det bare betydeligt lettere at holde motivationen oppe.

Ja, det kostede mig tid hver dag, men hvis jeg skal være helt ærlig, så gav det mig en masse og se nu bare hvad det har udviklet sig til.

Jeg har fået mere energi, jeg er blevet mere glad, jeg har mere overskud og får så meget mere fra hånden, fordi jeg er kommet i omdrejninger.

Ny udfordring i 2021.

I 2021 har jeg meldt mig til denne udfordring: Gå 3.650 millioner skridt på 1 år.
Det svarer til 10.000 skridt om dagen eller ca. 50 km om ugen.
Endnu en medalje venter forude …

Energi avler energi. Det gælder både på det mentale, følelsesmæssige, spirituelle og fysiske plan. Du vælger selv om det skal være den gode opløftende energi eller den tunge drænende.

Hvad motiverer dig? Kun du kan besvare dette spørgsmål. Find ud af hvilken gulerod du har brug og gå så bare i gang.
Rigtig god fornøjelse. 😊

Tid til det gode.
Hør også min lydfil med Ole Ditlev Nielsen “Slow Living. Lev livet langsomt.” >> Podcast
Vælg lydfil nr. 113
Den varer 64 min. og den er gratis.

Hvis du savner tid, ro, harmoni og balance i din hverdag og du gerne vil have tid til det, der er vigtigt for dig, så skal du absolut høre mit interview med Ole. Du får masser af gode råd og inspiration.

Læs også >> Føler du at du er gået i stå i din spirituelle udvikling?
Måske er det en del af den spirituelle plan, hvis du for en periode befinder dig i et dødvande.

Få mine gode råd til hvordan du kan holde dig positiv og få struktur i hverdagen >> Sådan holder du dig positiv under Corona-epidemien.

4 Responses to Hvad motiverer dig?

 1. Hannah Holdt 25.05.2021 på 23:56 #

  Hvad der motiverer mig? At gøre min kæreste glad. Jeg vil gå lidt mere for hans skyld. At det så også er godt for mig selv er bare en bonus!

 2. Anne 05.10.2020 på 08:47 #

  Du er bare så inspirerende , tak🙏

  Kæmper selv indimellem med at bryde vaner.

  I starten af coronanedlukningen tog jeg et kursus i antiinflamatorisk kost.

  Det gav bare så meget energi. Selvom hverdagen har indfundet sig igen- nogenlunde- så er det bare op på hesten igen når jeg glemmer mine grøntsager.

  • Jette Harthimmer 06.10.2020 på 09:12 #

   Hej Anne
   Tak for din dejlige feedback. Det glæder mig, at jeg kan inspirere. 😊
   Det lyder bare super godt med kurset i antiinflamatorisk kost. Kost og sundhed er også et emne jeg er meget interesseret i.

   Det er ok at have en off day eller en periode hvor du træder vande. Men som du skriver: Op på hesten igen. Så bliver humøret godt og du får mere energi.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.