Jeg elsker skraldemænd

Bliver du vækket af skraldemændene?

Du ligger i din dybeste søvn, og 2 timer før du har sat dit vækkeur til at ringe, bliver du vækket af skraldevognen. Minutter føles som timer, mens de larmende kører ned af gaden, stopper ved hver dør og samler affald ind.

Jeg bor midt inde i byen, og dermed må jeg selvfølgelig acceptere støj på alle mulige tidspunkter på døgnet. Der er altid en eller anden i ejendommen der er i gang med at sætte sin lejlighed i stand, en slamsuger der skal tømme en overfyldt kloak, en facadevasker der med trykluft skal fjerne nattens graffiti eller et køretøj fra Københavns Kommune der kører op og ned af gaden for at feje.
Der var faktisk en sommer, hvor jeg var helt overbevist om, at ham der kørte vognen var en forsmået elsker, og at hans eks boede i gaden. Så for at genere hende mest muligt, og for at gøre opmærksom på sig selv, kørte han op og ned af gaden 4 – 5 gange og både vaskede, fejede og spulede. Og dette klokken 4 om natten/morgen. Enkelte gange valgte han også at holde sin kaffepause, lige midt i gaden, og holdt så der med både motor og roterende koste kørende i lang tid.
Tivolis fyrværkeri bliver jeg også vækket af, og hver morgen ved solopgang fyrer batteriet Sixtus en kanonsalut af, for at ære det danske flag, og så står hele sengen og ryster, og i samme moment begynder kirkeklokkerne på Marmorkirken at bimle.
Min overbo er musiker. Ingen tvivl om det. Om han er et kendt navn, ved jeg ikke. Men af en eller anden grund, så rammer inspirationen og lysten til at spille præcis kl 23. Så der kommer guitaren frem og han spiller og synger på livet løs. Jeg tror, han er god. Det lyder i hvertfald meget godt, og han har til al held samme musiksmag som jeg. Hvis jeg er heldig, så løber han tør for inspiration efter en halv time, men enkelte gange må han være i et flow, og der fortsætter han ufortrødent frem til kl 01.
Jeg har en fornemmelse af, at han ikke skal op på arbejde næste morgen ;-)
Det ville være skønt, hvis alle der boede omkring mig var professionelle skakspillere. Jeg har på et tidspunkt boet sammen med en gruppe af dem, mens de var til konkurrence i Brøndby Hallen. Enten sov de eller også læste de tykke bøger om skak, og forsøgte at lære alle åbninger, partier og træk udenad. Jeg hørte ikke ord fra dem i løbet af den uge de boede hos mig, da de gik rundt helt i deres egen verden.
Men det jeg egentlig ville sige var:
Så længe jeg bliver irriteret over larmen og skraldemændene der kommer kl 05 tirsdag og fredag morgen, så vågner jeg med garanti, og jeg kan sjældent falde i søvn igen, fordi jeg er så frustreret over at være blevet berøvet min nattesøvn.
Dette var et problem for mig i flere år, og nu var tiden kommet til at jeg måtte gøre noget ved det. I den lokale avis, kunne jeg se, at jeg ikke var den eneste der var generet af larmen, og der var uge efter uge altid en der havde skrevet et vredt læserbrev.
Jeg besluttede mig for, at se på problemet med nye øjne, og vende mit fokus fra irritation til taknemmelighed, for tænk engang at være så privilegeret at bo i et land, hvor der er nogen der fjerner mit affald og som sørger for at gaderne er rene. Her hvor jeg bor, er der virkelig rent og pænt, og jeg har da besøgt byer og lande, hvor det modsatte var tilfældet.
Det sjove er, at fra det øjeblik jeg begyndte at takke og være glad for skraldemændenes arbejde, så er jeg efterfølgende ikke én eneste gang blevet vækket af dem. Tankevækkende, synes du ikke?
Så det samme vil jeg gøre med de øvrige lydkilder, hvis jeg da synes at de er et problem.
PS: Vi tiltrækker det vi fokuserer vores opmærksomhed på. Netop som jeg skriver dette indlæg, er der en der er begyndt at øve sig på klarinet. Mester Jakob i sin helt egen improviserede udgave.
Jeg tror, jeg går en lille tur ;-)

, , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.