Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Nyheder og inspiration

Jeg er hoppet på smoothies vognen

Få mere energi med smoothies

Jeg er hoppet på smoothies vognenJeg er hoppet på smoothies vognen og jeg må indrømme, at jeg er blevet helt pjattet med smoothies.

For omkring et halvt år siden fik jeg bogen “High on smoothies” skrevet af Mads Bo. Den indeholder opskrifter på 30 lækre, velsmagende og super sunde smoothies.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at du dagligt spiser 6 stykker frugt grønt. I perioder lykkes det egentlig meget godt for mig, men ofte bliver det ikke til meget mere end 1 enkelt stykke.

For at komme gennem den anbefalede mængde, er jeg  gået i gang med at følge bogens opskrifter fra en ende af.
Med en smoothie er det let at få det daglige behov dækket.

Jeg er begyndt med opskrift nr. 1 (sportsmaster) og arbejder mig nu stille og roligt igennem de mange sunde drikke med de sjove navne, såsom brain booster, kernekraft, re-energize, beat it, kong fu, livredder, duracel eller hvad med struttende lagenlyst.?

De er simpelthen så lette at lave, at jeg egentlig føler mig lidt fjollet over at jeg ikke tidligere har lavet smoothies, når jeg på en så enkelt måde kan gøre noget der er så godt for min krop.

Når du bladrer igennem bogen og du ser de virkelig flotte billeder og læser om alt det gode smoothies gør for din krop, kan du slet ikke lade være med at få lyst til at gå i gang.

Læs også >> Har du talt med dine celler i dag?

Har du børn, så er det en rigtig god måde at få dem til at “spise” grøntsager og frugt. Lad dem selv vælge en opskrift og lav den sammen med dem. Der kan gå helt sport i det og med tiden vil de have mindre lyst til det usunde.

GRATIS: Hør et interview med Mads Bo “Hvad gør smoothies for din krop?” >> Podcast (Vælg lydfil nr. 94)

Alt efter hvilken konsistens jeg vælger at lave dem i, kan jeg enten drikke dem af et glas eller hælde dem op i en skål og spise dem med ske med müsli på. På den måde erstatter smoothien et måltid.
Jeg har fundet ud af at det passer mig bedst at spise dem som morgenmad. Det lægger en god bund for dagen.

Jeg troede de var besværlige og tidskrævende at lave og at jeg skulle have mindst 100 forskellige ingredienser i huset, men det er ikke tilfældet. Desuden kan jeg få brugt alle grøntsagsrester fra køleskabet, så intet går til spilde.

Læs også >> Sådan laver du en perfekt smoothie hver gang.

Jeg er hoppet på smoothies vognen.
Hvorfor? Fordi jeg i en smoothie får jeg simpelthen alle de vitaminer, mineraler og næringsstoffer som min krop har brug for.
At mikse en cocktail af grøntsager, frugt, bær, nødder og blande det med enten mælk, mandel-, soya- eller rismælk (alt efter hvad du foretrækker) kan simpelthen mærkes på flere planer, fysisk og psykisk, jeg får mere energi og bliver mere glad i låget.

Holder jeg mig til sæsonens frugt og grønt kan det også være et billigt måltid.
Jeg fylder fryseren med grønt og frosne bær når der er tilbud i butikkerne. I denne uge er der f.eks frosne økologiske bær og grøntsager til halv pris i Super Brugsen.

I dag lavede jeg smoothie nr. 8: Smagsmirakel

1 håndfuld blåbær (gerne frosne)
1 håndfuld mango (gerne frosne)
1 håndfuld broccolibuketter (gerne frosne)
1/2 avocado
5 dl ris – eller mandelmælk
1 tsk engelsk lakridspulver (det havde jeg ikke så jeg droppede det)
1 spsk kvalitetsolie

Velbekomme.

Gode råd til valg af blender. Her kan du læse hvilken maskine jeg har. >> Den bedste blender

1 kommentar til “Jeg er hoppet på smoothies vognen”

  1. Betina

    Den bog vil jeg da helt sikkert tage et kig på. Jeg elsker selv smoothies og får ind i mellem lavet mig en masse gode – men det er rart med inspiration til lidt nye, og dét med at få brugt alle ens varer, kan jeg kun tilslutte mig ;^)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll to Top