Jette Harthimmer

Clairvoyant og spirituel mentor

Podcast

52. Jette Harthimmer – 43 min – Et kursus i mirakler

Et kursus i mirakler Jette harthimmer podcastEt kursus i mirakler podcast. indtalt af Jette Harthimmer

Dette er en præsentation om det spirituelle værk “Et kursus i mirakler” – A Course in Miracles – ACIM.

Dette bemærkelsesværdige værk består af 1500 sider og blev kanaliseret over en periode på 7 år. Det er blevet beskrevet på følgende måde: “Den bedste syntese af psykologi og spiritualitet, man nogensinde har set” – “Vor tids nye bibel” – “Det mest spirituelle og psykologiske værk, der eksisterer i verden.”

Forestil dig, hvordan du ville reagere, hvis du en aften pludselig hørte en tydelig stemme sige til dig: “Dette er et kursus i mirakler – vær venlig at skrive ned.”

Læs også mit indlæg >> Kan man lære automatskrift?
Hvad er det og kan alle lære det? I indlægget lærer jeg dig, hvordan du gør.

I dette foredrag vil du høre historien om de fire mest betydningsfulde personer, der var involveret i skabelsen af bogen: Helen Schucman, William Thetford, Kenneth Wapnick og Judith Skutch. Du vil få indblik i, hvorfor og hvordan bogen kom til dem.

Du vil høre om de tre dele, som bogen består af:
1. Tekstbog,
2. Arbejdsbog for studerende
og 3. Håndbog for lærere.

Jeg vil også dykke ned i spørgsmål som:
– Hvem har skrevet bogen, og hvad er dens historie?
– Kan bogen bruges som en vej til spirituel udvikling?
– Bidrager det virkelig til spirituel vækst at følge bogens anvisninger og kurset?
– Er det virkelig et “mirakelkursus”?

Du vil høre om mine egne erfaringer med bogen og kurset. Hvad har “Et kursus i mirakler” betydet for mig i min personlige og spirituelle udvikling?
Jeg vil også gennemgå de udfordringer og modstand, du måske kan forvente at møde på din rejse med bogen, samt hvordan du bedst arbejder med dens øvelser.

Hør programmet.
Du kan høre podcast episode, nr. 42 “Et kursus i mirakler podcast”, ved at trykke på play-knappen på afspilleren øverst i dette indlæg. ⬆️ Podcast episoden kan også downloades. Rigtig god lytning. 🎧

Amerikansk hjemmeside: ACIM
Dansk hjemmeside: EKIM

Læs også mit blogindlæg: Et kursus i Mirakler – Gratis.

Vil du høre flere podcast episoder?
Se mit store udvalg her: https://harthimmer.dk/podcast/

Den spirituelle pakke webshop - podcast. Er du interesseret i personlig og spirituel udvikling?
I min webshop finder du lydfiler med online kurser, foredrag, meditationer og kanaliserede budskaber.
https://harthimmer.dk/butik/

Du kan blandt andet vælge “Den spirituelle pakke.”
I den får du alle mine online kurser, foredrag og meditationer samlet i én pakke.
Der er over 65 timers lytning.
Den spirituelle pakke er til dig, der ønsker at sætte skub i din spirituelle udvikling.
Køb den her >> Den spirituelle pakke. 

Hvad er “Et Kursus i Mirakler”?

Et Kursus i Mirakler: Vejen til Indre Fred og Selvopdagelse

“Et Kursus i Mirakler” er en af de mest indflydelsesrige spirituelle tekster i moderne tid. Forfattet af Helen Schucman og udgivet i 1976, er bogen blevet anerkendt for sin dybdegående filosofi og dens evne til at inspirere og transformere læsernes liv. Men hvad er “Et Kursus i Mirakler”, og hvad kan den bruges til?

“Et Kursus i Mirakler” er ikke bare en almindelig bog; det er en omfattende åndelig guide, der præsenterer en ny forståelse af tilgivelse, kærlighed og selvopdagelse. Bogen hævder at være dikteret af Jesus Kristus til Helen Schucman gennem en proces af indre “diktering”. Det præsenterer en ikke-dualistisk metafysik, der går ud på, at alt er én, og at vores opfattelse af adskillelse er en illusion.

Hovedteksten består af tre dele: en tekst, et arbejdsbog og et manual for lærere. Den tekstlige del er en teoretisk udlægning af bogens principper og ideer. Arbejdsbogen består af 365 lektioner, en til hver dag i året, som guider læseren gennem en proces med at omdefinere sin opfattelse af verden og sig selv. Manualen for lærere er en praktisk vejledning til at anvende bogens principper i ens daglige liv og i ens interaktioner med andre.

Hvad kan bogen bruges til?

  1. Selvopdagelse og Indre Fred: “Et Kursus i Mirakler” tilbyder en dybdegående rejse ind i ens eget sind, hvilket giver mulighed for at opdage og slippe af med de tankemønstre og overbevisninger, der forhindrer os i at opleve indre fred og glæde.
  2. Tilgivelse og Frihed: Bogen understreger betydningen af tilgivelse som et middel til at slippe af med fortidens byrder og opnå frihed fra smerte og lidelse. Ved at tilgive os selv og andre frigør vi os fra begrænsningerne i vores eget sind.
  3. Åndelig Vækst: “Et Kursus i Mirakler” tilbyder en vej til åndelig vækst og udvikling gennem daglige øvelser og refleksioner. Det hjælper læseren med at udvikle et dybere forhold til det guddommelige og til at erkende sin egen guddommelige natur.
  4. Forbedrede Relationer: Ved at ændre vores opfattelse af os selv og andre, som præsenteret i “Et Kursus i Mirakler”, kan vi forbedre vores relationer og skabe mere harmoniske og kærlige forbindelser.
  5. Heling af Sindet og Kroppen: Ifølge bogen er mirakler ikke kun ekstraordinære begivenheder, men snarere en naturlig følge af at praktisere bogens principper. Mirakler er udtryk for kærlighedens tilstedeværelse og kan resultere i heling på både det mentale og fysiske plan.

Et komplet værk

“Et Kursus i Mirakler” er en dybtgående åndelig tekst, der tilbyder en alternativ tilgang til livet og til vores opfattelse af os selv og verden omkring os. Ved at praktisere bogens principper kan læseren opleve en dybere forbindelse til kærlighedens og tilgivelsens kraft og finde indre fred og glæde. Det er ikke kun en bog; det er en vej til transformation og selvopdagelse.

Hvem er Helen Schucman?
– Kvinden Bag Et Kursus i Mirakler

Helen Schucman var en amerikansk klinisk og forskningspsykolog, mest kendt for at have skrevet den spirituelle klassiker Et Kursus i Mirakler. Hendes arbejde med denne bog har haft en dybtgående indflydelse på mange menneskers åndelige rejser og personlige udvikling.

Tidlige liv og uddannelse
Helen Schucman blev født den 14. juli 1909 i New York City. Hun voksede op i en jødisk familie, men hendes forhold til religion var komplekst og ofte præget af skepsis. Schucman studerede på City College of New York og tog senere en ph.d. i psykologi ved New York University. Hun blev en fremtrædende forsker og underviser ved Columbia University, hvor hun arbejdede sammen med William Thetford, en anden nøgleperson i udviklingen af Et Kursus i Mirakler.

Visionen og inspirationen
Helen Schucmans liv ændrede sig radikalt i 1965, da hun begyndte at opleve en indre stemme, som hun identificerede som Jesus Kristus. Denne stemme instruerede hende i at skrive ned, hvad der senere skulle blive til Et Kursus i Mirakler. Over en periode på syv år dikterede stemmen teksten til Schucman, som trofast noterede hver eneste sætning. Schucman var ofte ambivalent og skeptisk over for sin egen oplevelse, men hun fortsatte på grund af støtte fra William Thetford, der opfordrede hende til at fuldføre arbejdet.

Et Kursus i Mirakler
Et Kursus i Mirakler blev udgivet i 1976 og består af tre dele: en tekst, en arbejdsbog med 365 daglige lektioner og en manual for lærere. Bogen præsenterer et unikt spirituelt system, der fokuserer på at transformere ens perception gennem kærlighed og tilgivelse. Dens hovedbudskab er, at frygt kan overvindes ved at vælge kærlighed, og at verden, som vi opfatter den, er en refleksion af vores indre tilstand.

Arven efter Helen Schucman
Helen Schucman trak sig tilbage fra offentligheden efter udgivelsen af Et Kursus i Mirakler. Hun døde i 1981, men hendes arbejde har efterladt en varig arv. Bogen har inspireret millioner af mennesker verden over og er blevet en hjørnesten i moderne spirituel litteratur. Schucmans bidrag har ikke kun ændret liv, men har også skabt en bevægelse af mennesker dedikeret til personlig og spirituel transformation.

Helen Schucman var en bemærkelsesværdig kvinde, hvis indre visioner og dedikation har ført til skabelsen af en af de mest indflydelsesrige spirituelle tekster i moderne tid. Et Kursus i Mirakler fortsætter med at inspirere og vejlede mennesker på deres åndelige rejser, og Schucmans arbejde lever videre gennem de mange, der finder håb og heling i hendes ord.

Hør mine oplevelser med bogen.
Du kan høre podcast episode, nr. 42 “Et kursus i mirakler podcast”, ved at trykke på play-knappen på afspilleren øverst i dette indlæg. ⬆️ Podcast episoden kan også downloades. Rigtig god lytning. 🎧

2 kommentarer til “52. Jette Harthimmer – 43 min – Et kursus i mirakler”

  1. Christina

    Hvor kan man finde de daglige lektioner som kort? Jeg har prøvet at søge, men fandt kun “50 visdomskort” 🤗

Scroll to Top